Şimdi Ara

Gaza Bastıkça Artan Motor Islık Sesi (Alternatör Değişimi Çözmedi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2006 Toyota Avalon arabamin motorunda, son 3 haftadir duydugum, bosta ya da giderken gaz pedalina bastikca artan, motordan gelen bir ses var. Cok hafif surtunme/siyirma gibi bir ses.

    1) Motorun devir sesinin periyodundan daha farkli bir periyotla (Mesela saniyenin onda biri farkla) duyulan bir ses bu, birseylerin donmesinden kaynaklaniyor gibi hissediliyor.
    2) Alternatorden suphelendim, farkli yerlerde alternator testi yapilinca gercekten bataryayi iyi sarj etmedigi ortaya cikti, alternatoru degistirdim, ama cozum olmadi, ses aynen duruyor.
    3) Bir usta, V kayisiyla donen kasnaklardan olabilecegini soyledi, diger usta su (devridaim) pompasindan.
    4) Aracta hic bir ariza isigi yanmiyor. Su anda alternator ve aku voltajlari normal gorunuyor.

    Sorunun tespitine yonelik fikirleri olanlardan rica edebilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 13 Mayıs 2019; 23:39:45 >







  • Ben de kayış rulmanlarından veya devirdaim pompasından olabileceğini düşünüyorum. Tespit için ustaya v kayışını söktürün o şekilde sesi dinleyin. Böylece kayışın çevirdiği kasnaklar dönmeyeceğinden sesin kaynağı hakkında eleme yapabilirsiniz. Bu kayış alternatör, varsa hidrolik direksiyon pompası ve gergi kasnakları üzerinde dönüyor. Kayış söküldüğünde ses gelmeye devam ediyorsa su devirdaimi akla gelir. Ses kesilirse kayışa bağlı dönen kasnakların rulmanları kontrol edilmeli.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler, guzel bir kontrollu deney onermissiniz. Keske once sorsaydim, iki gun once alternator degisti, yenisi takilinca V kayisini takmadan calistirip bir dinlerdik sesi.
  • Alternatör kayışı gergi bilyası yani avare kasnak arızası. Devir ile birlikte bu seste artar. lslık veya cıyaklama sesine benzer.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.