Şimdi Ara

gaza bastığımızda vites kolu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
45.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Araba renaultsa hareket eder normaldir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: individual

    renaultlara has değil
    tüm önden çekişli araçlarda hissedilir.

    Eminmisin tüm önden çeker araçlarda olduğuna yok yani bende reno ve vw dışında görmedim böyle bir olayı volvo yu bilemiyorum hiç kullanmadım. Kullandığım vw araçlardada yaşadım bu durumu (polo-golf)
  • vites kolunun oynamasını sadece renolarda görmüştüm. motorun oynaması ise gayet normal. motor büyüdükçe, gücü ve torku arttıkça motorun ileri geri hareketi de artar. sebebini tam olarak hatırlayamadım şimdi.
  • bugüne kadar kulllandığım R 19,megane,kango araçların hepsinden bu var.

    km si ile alakası yok tüm saydığım araçlar 0 km idiler ve hepsinde de bu olay mevcut çok önemsenecek bir durum değil bence.

    kafasına göre takılsın boşverin
  • Bu durum bende de var, normaldir.Aracım VW Golf ve bu nedenle motor kulağını biraz sıkılattım ve oldukça azaldı vitesteki oynama ancak bir arkadaşın dediği gibi bu kezde rölantide motorun titremesini şasiye biraz veriyor. Yani konfor amaçlı hiç dokunmayın bence, hafif titreme hissetmektense vitesin motor devirlenmesiyle beraber biraz oynaması daha iyidir. Seçenek sizin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Brada


    quote:

    Orjinalden alıntı: individual

    renaultlara has değil
    tüm önden çekişli araçlarda hissedilir.

    Eminmisin tüm önden çeker araçlarda olduğuna yok yani bende reno ve vw dışında görmedim böyle bir olayı volvo yu bilemiyorum hiç kullanmadım. Kullandığım vw araçlardada yaşadım bu durumu (polo-golf)

    bir yerde okumuştum
    kiminde fazla hissedilir
    kiminde az

    ama genelde önden çekişlerde araçlarda vardır bu olay.
  • bu durum sadece renault ve volvo ların bazı modellerine özgü bir durumdur..her önden çekişli arabada olur diye bir konu yok..toyota da yok,ford da yok,lada da yok,mazda da yok vs vs...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 16 Mayıs 2007; 22:50:19 >
  • benim eski meganda da aynı problem vardı, motorun hemen altında, karterin yanında yer alan ve motoru şaseye baglayan, motorun bulundugu yuvada dönmesini önleyen 10-15 cm lik bir baglanti kolu var. Bu kolun burc lastikleri çok çabuk aşınıyor ve boşluk yapıyor. Özelikle motor rölantideyken veya gaza yüklenilip bırakıldıgında vites kolu salıncak gibi öne arkaya gidiyor.

    Parça maliyeti 20 ytl civarı degişimi ise 10 dk sürüyor.

    işin kötü tarafı bu parçanın degişimini çok ertelerseniz motor tarafındaki hidrolik takozda arızalanıyor, motor biraz aşagı çöküp şaseye motor titreşimlerini iletmeye başlıyor, bu parçanın tamir ve yedek parça maliyeti ise daha yüksek.
  • rolantide çalısıyorkende yapıyorsa motor kulaklarından olabilir sorun büyüdükçe vitese zor geçer ve akıslara zarar verir baktırırsan iyi olur
  • reno clio 2004 model dizel 28.000 kmde araç sahibiyim aynı şey bendede oluyor bu araçlarda kronik alıştım artık 2 senedir korkacak bişey yok her ronoda yapıyor bunu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vicid

    Arkadaşlar gazaa basıldığında motor öne ve ya arkaya doğru hareket eder mi, ayrıca gaza basıldığında vites kolu hareket eder mi?



    eder senin araça sebebi açık ve nettir sizin aracınızda şanzuman ile vites kolu bağlantısı boru veya bir demir iletici ile bağlı olabilir buda motorun belirli esnemesiyle olabilir eğer motor bağlantı kulaklarıda eskimiş ise çok daha bariz şekilde hissedilir mesela bende hyundai var bende öyle durumlar olmuyor çünkü iki adet halatlı sistem çalışıyor bu yüzdende esnemiyor ama şunuda söyliyeyim megane II lerde halatlı bunlarda yapmıyor sen bi motor bağlantı kulaklarına baktır eğer bozulma varsa değiştirdiğinizde daha az salınım olacaktır
  • nissan almera da da kol dansediyor
  • 92 broadway im vardı. gaza basınca vites kolu geriye geliyordu. kazadan dolayı motor takozları vs.. falan değişmişti. yinede devam etti. problemden çok aracın kendi özelliği.
  • hort
  • Konu baya eski ama bilgi amaçlı hortlatayım. Clio-1 sahibiyim. Benim aracımda da hatrı sayılır şekilde vites kolu sallanıyordu. Egzoz patladığı için egzozu değiştirken şanzıman kulağının iç kısmının baya kötü durumda olduğunu gördük. 10dk da değiştirdi usta. Şimdi ise neredeyse oynama yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 model megane sedan aracım var. Daha 20bin kmde. Vites topuzu gaza basınca dans ediyor. 😊 ilk arabam 1988 model reno idi. Onda da vardı bu vites topuzu oynama olayı. Yıl 2018. Aradan 30 yıl geçmiş. Ama reno aynı reno. ☺ Ne olursa olsun aracımdan memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.