Şimdi Ara

Gaza basınca boğulma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
62.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

92 model Toyota corolla 1.6 xl aracıma 18 ay kadar önce lpg taktırdım. Yakıt ve performans olarak genelde pek şikayetim olmadı. Ancak montajdan birkaç ay sonra gaza (LPG'de iken) yüklenince boğulma sorunları oldu, ayar vs. ile azaldı. Ancak o tarihten beri benzinle kullanırken çeyrek gazla gayet performanslı olan araç gaza yüklendiğimde, adeta gaz kesilmiş gibi veya boğulmuş gibi tıkanmaya başladı, ayağımı gazdan hafifçe kaldırdığımda tekrar toparlıyor. Son günlerde ise bu sorun hem benzinde hem de gazda oldu, yani en baştaki problemli haline döndü, hatta daha belirgin olarak. Geçen gün sokakta 10 km süratle giden yaşlı amcayı sollayıvereyim deyip soluna atladım, gaza biraz yüklendim, araba adeta frenlediği için yavaşlayıp tekrar arkasına geçmek zorunda kaldım. Her zaman gittiğim özel toyota servisi karbüratör temizliği yaptı, sorun çözülmedi. Başka bir problem de bulamadı (bilemedi). Şu anki durumunda (benzinle kullanıyorum) çeyrek gaz basışla harika performanlı, biraz daha basınca boğoluyor ve motor freni olayı oluyor, daha da basmaya devam edersem 2-3 saniye sonra musluğu açılmış gibi toparlayıp yeniden fırlıyor.
    Benzer sorunu yaşayanlar olduysa onlardan ve de ustalardan yardım istiyorum. Problem şurdan kaynaklanabilir derseniz ustama gidip göstereceğim.

BRC karbüratörlü sistem. Bursa.

Hepinize saygılar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gaz Verildiğinde Boğulma Sorunu

"Araba gaz verince boğuluyor" gibi sorunlar, araç sahiplerinin karşılaştığı yaygın sorunlardan biridir. Bu durum, aracın benzinde veya LPG'de çalışmasından bağımsız olarak ortaya çıkabilir.

Nedenleri

• Kirli yakıt filtresi: Kirli yakıt filtresi, yakıtın motora yeterince akmasını engelleyerek boğulmaya neden olabilir.
    • Arızalı yakıt pompası: Arızalı yakıt pompası, motora yeterli yakıt sağlamayarak boğulma sorununa yol açabilir.
    • Tıkalı hava filtresi: Tıkalı hava filtresi, motora yeterli hava akışını engelleyerek boğulmaya neden olabilir.
    • Arızalı yakıt enjektörleri: Arızalı yakıt enjektörleri, motora doğru miktarda yakıt püskürtmeyerek boğulma sorununa neden olabilir.
    • Ateşleme sistemi sorunları: Ateşleme sistemi sorunları, bujilerin veya ateşleme bobinlerinin arızalanması gibi, silindirlerde düzgün yanmayı engelleyerek boğulmaya neden olabilir.

Çözümleri

"Araba gaza basınca boğuluyor" sorununu gidermek için şu adımları takip edebilirsin:

• Yakıt filtresini değiştir.
    • Yakıt pompasını kontrol ettir veya değiştir.
    • Hava filtresini temizle veya değiştir.
    • Yakıt enjektörlerini temizlet veya değiştir.
    • Ateşleme sistemini kontrol ettir ve gerekirse onar.

Önemli Not: Aracının boğulma sorunu devam ediyorsa, yetkili bir servise başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • lpg tesisatı yapacağını yapmış geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Postal_Phreak

lpg tesisatı yapacağını yapmış geçmiş olsun
    BENCE SORUN MİKSERDENDİR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalgedik

BENCE SORUN MİKSERDENDİR...

Alıntıları Göster
    araç önceden lpgye göre ayarlanmıştır ve sen uzun süre benzinli olarak kullanınca bazı yerlerde sorunlara yol açmışsındır şimdi lpgdede kullansan benzindede kullansan sorun yaşarsın anca bir yerlerinde düzenleme yapıyorlar ve sorun ortadan kalkıyor bu olay bizim bir tanıdığın şahininde meydana gelmişti sorunu nasıl çözdüklerini öğrenince buraya yazarım

• quote:

Orijinalden alıntı: kürsad

araç önceden lpgye göre ayarlanmıştır ve sen uzun süre benzinli olarak kullanınca bazı yerlerde sorunlara yol açmışsındır şimdi lpgdede kullansan benzindede kullansan sorun yaşarsın anca bir yerlerinde düzenleme yapıyorlar ve sorun ortadan kalkıyor bu olay bizim bir tanıdığın şahininde meydana gelmişti sorunu nasıl çözdüklerini öğrenince buraya yazarım

Alıntıları Göster
    kardeş şöyle bir depo benzinle kullan.daha sonrada lpg taktırdığın yere git adam gibi yüklesinler ecu programını .sorunun ortadan kalkacaktır merak etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANDROIDER

kardeş şöyle bir depo benzinle kullan.daha sonrada lpg taktırdığın yere git adam gibi yüklesinler ecu programını .sorunun ortadan kalkacaktır merak etme.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar arac karburatorlu,ECU falan olmaz karburatorlu araclarda.

Hem gazda hem benzinde ayni seyi yapmasi bana atesleme sorunu gibi geliyor. Karburatorde pislik v.s. olsa gazda ayni seyi yapmazdi.

Atesleme sistemini kontrol ettirin.(olu nokta kaptoru,vakum hortumu,buji ve kablolari,elektronik atesleme unitesi)

Orijinalden alıntı: Guest-25B1CCF06

Arkadaslar arac karburatorlu,ECU falan olmaz karburatorlu araclarda.

Hem gazda hem benzinde ayni seyi yapmasi bana atesleme sorunu gibi geliyor. Karburatorde pislik v.s. olsa gazda ayni seyi yapmazdi.

Atesleme sistemini kontrol ettirin.(olu nokta kaptoru,vakum hortumu,buji ve kablolari,elektronik atesleme unitesi)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,

Usta tüm bujileri sökerek buji yuvasına ölçüm yapan bir cihaz taktıktan sonra marşa bastırarak her biri için basınç ölçümü yaptı. Normal çıktı. Bujiler iyi durumda ve temizliği yapıldı.

Ayrıca, motor gitmiş diyen arkadaşlar, anlattığım gaza yüklenmede yaşadığım olay dışında araba canavar gibi, basınca fırlıyor, basmaya devam edersem kasıyor, sonra toparlayıp (bazen de toparlamıyor, ayağımı gazdan tamamen çekip hafifçe dokunarak toplamasını sağlıyorum) performanslı şekilde devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali2006 -- 14 Ocak 2007; 11:38:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gaza basınca gelen patlama sesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali2006

Arkadaşlar,

Usta tüm bujileri sökerek buji yuvasına ölçüm yapan bir cihaz taktıktan sonra marşa bastırarak her biri için basınç ölçümü yaptı. Normal çıktı. Bujiler iyi durumda ve temizliği yapıldı.

Ayrıca, motor gitmiş diyen arkadaşlar, anlattığım gaza yüklenmede yaşadığım olay dışında araba canavar gibi, basınca fırlıyor, basmaya devam edersem kasıyor, sonra toparlayıp (bazen de toparlamıyor, ayağımı gazdan tamamen çekip hafifçe dokunarak toplamasını sağlıyorum) performanslı şekilde devam ediyor.

Alıntıları Göster
    arkadaş aynı sorun benim lpg li eski kullandığım tipo dada vardı.ben sorunu çözmüştüm.sorun arabanın yetersiz hava girişinden kaynaklanıyor hava giriş deliğini tornada normal karbüratörlü yani enjeksiyonlu olmayan arabalarda kullanılan hava giriş deliği gibi tornada biraz açtır sorun çözülüyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: medikal781

arkadaş aynı sorun benim lpg li eski kullandığım tipo dada vardı.ben sorunu çözmüştüm.sorun arabanın yetersiz hava girişinden kaynaklanıyor hava giriş deliğini tornada normal karbüratörlü yani enjeksiyonlu olmayan arabalarda kullanılan hava giriş deliği gibi tornada biraz açtır sorun çözülüyor...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: medikal781

Aracım zaten karbüratörlü. Ayrıca, önceden hava girişinin önüne otogazcının yapıştırdığı bantları söktüm. Değişen bir şey yok.
    Saygılar.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: medikal781

Aracım zaten karbüratörlü. Ayrıca, önceden hava girişinin önüne otogazcının yapıştırdığı bantları söktüm. Değişen bir şey yok.
    Saygılar.

Alıntıları Göster
    kardeş yanlış tarif ettim galiba. ama sorunu benimkiyle aynı genede bildiğim kadarıyla parçayı tarif edeyim. hani aygaz tüplerinin üzerinde alevin çıktığı delikler varya işte ona benzer bir parça var etrafında ince delikleri olan bir parça, işte o parçanın ana deliği yani gaz gelen delik dar, o yüzden boğulma oluyor o deliği ben tornada genişlettim sorun çözüldü. istersen msn: osmancelik781@hotmail.com burdanda konuşabiliriz..

• quote:

Orijinalden alıntı: medikal781

kardeş yanlış tarif ettim galiba. ama sorunu benimkiyle aynı genede bildiğim kadarıyla parçayı tarif edeyim. hani aygaz tüplerinin üzerinde alevin çıktığı delikler varya işte ona benzer bir parça var etrafında ince delikleri olan bir parça, işte o parçanın ana deliği yani gaz gelen delik dar, o yüzden boğulma oluyor o deliği ben tornada genişlettim sorun çözüldü. istersen msn: osmancelik781@hotmail.com burdanda konuşabiliriz..

Alıntıları Göster
    aynı sorun bizim benzinli r9'da da vardı. araçta lpg yoktu.
    tam araç sollayacakken, gaza yüklendiğin anda yığılıp kalıyordu. sonra belki topluyordu ama sonra yine yığılıp kalıyordu.
    kaç defa kamyonla burun buruna geldik. garantisindeyken reno servisi bir çözüm bulamamıştı.
    En sonunda garanti bitti, gittiğimiz özel bir servis ateşleme bobini kablosuyla birlikte bütün buji kablolarını değiştirdi sorun düzeldi.
    meğerse, ateşleme bobini kablosu kopuk değilmiş ama aşırı direnç (zayıf temas) gösteriyormuş. hal böyle olunca da bujilere zorlanma anında yeterli elektriği gönderemedği için araç düzgün ateşleme yapamıyormuş.
    gerçekten de öyleydi. gaza asıldığın anda yığılıyordu, başka durumlarda araç düzgün çalışıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

aynı sorun bizim benzinli r9'da da vardı. araçta lpg yoktu.
    tam araç sollayacakken, gaza yüklendiğin anda yığılıp kalıyordu. sonra belki topluyordu ama sonra yine yığılıp kalıyordu.
    kaç defa kamyonla burun buruna geldik. garantisindeyken reno servisi bir çözüm bulamamıştı.
    En sonunda garanti bitti, gittiğimiz özel bir servis ateşleme bobini kablosuyla birlikte bütün buji kablolarını değiştirdi sorun düzeldi.
    meğerse, ateşleme bobini kablosu kopuk değilmiş ama aşırı direnç (zayıf temas) gösteriyormuş. hal böyle olunca da bujilere zorlanma anında yeterli elektriği gönderemedği için araç düzgün ateşleme yapamıyormuş.
    gerçekten de öyleydi. gaza asıldığın anda yığılıyordu, başka durumlarda araç düzgün çalışıyordu.

Alıntıları Göster
    Aynı sorun benim arabadada vardı. Bobin kablosu problemli çıktı.Değiştirdim şimdi canavar gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: wantoux

Aynı sorun benim arabadada vardı. Bobin kablosu problemli çıktı.Değiştirdim şimdi canavar gibi..

Alıntıları Göster
    kaç para bu bobin kablosu?

Ben de değiştireyim benimki de eskimiştir değiştirmekten zarar gelmez

Bakarsın performans artar :)

Orijinalden alıntı: antiochos

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Başka arabaları bilmem, reno9 için üste para veriyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Başka arabaları bilmem, reno9 için üste para veriyolar.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,

Çok yararlı bir tartışma oldu. Herkese teşekkür ederim. Servise gittiğimde sonucu buraya yazacağım.

Hoşça kalın.

• quote:

Arkadaşlar,

Çok yararlı bir tartışma oldu. Herkese teşekkür ederim. Servise gittiğimde sonucu buraya yazacağım.

Hoşça kalın.

Alıntıları Göster
    Eee sonuç ne oldu :D ?

Orijinalden alıntı: bountr

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: bountr

eminim adam sorunun çözümünü unutmuştur.zira aradan 2 yıl geçmiş.

Orijinalden alıntı: bountr

sorununuz ne oldu acaba çözüldümü...
    imza mimza yok.
  • Ayni sorunu yasadim gitmedigim servis gazci kalmadi. Aracin beyninin fislerini soktum taktim duzeldi. Beyin karismis usta ole dedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.