Şimdi Ara

Gayrimenkul Değer Artışı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var, gayrimenkul değer kazancı hesaplanırken ödediğimiz kredi nasıl yansıtılıyor? Ben 460 bin TL kredi çektim ev için şimdi kapatma bedeli 348 bin görünüyor bugüne kadar 196 bin lira ödedim bugün krediyi kapatsam ödediğim taksit tutarı ve kapatma bedeli toplam 544 bin TL yapıyor. Aradaki 80 bin TL 'yi gider olarak gösterebiliyor muyum? Ek olarak eve kombi ve cam balkon yaptırdım bunları gider olarak gösterebilir miyim?




  • Bence bunu maliyeye gidip sormalısınız. Bana soracak olursanız. Krediyi kapatana kadar ödediğiniz faizi masraf olarak düşürme gibi bir hakkınız var. Bankanıza bunu hesaplatıp bu zamana kadar ödediğiniz faizi öğrenebilir ve matrahtan düşürebilirsiniz. Bakın giderler vergiden düşmez matrahtan düşer. Mesela kazancınız 100k ve %20 vergisi 20k. Ödediğiniz faiz 20kdan değil 100 k dan düşer. Ama yinede bir maliyeye iyi bilene sorun derim. Bazı memurlar senin benim kadar bile bilgiye sahip olmadığından iyi bilgi sahibi kimse ona danışın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayrimenkulün değer kazancının hesaplanmasında, ödediğiniz kredi borcu da dikkate alınır. Ancak, ödediğiniz kredi taksitleri ve kapama bedeli arasındaki farkın tamamını gider olarak göstermeniz mümkün değildir. Kredi borcunun değer kazancı hesabına etkisi, ödediğiniz faiz, komisyon ve vergiler gibi unsurlarla birlikte hesaplanır.

    Örneğin, gayrimenkulünüzü 460 bin TL'ye satarsanız ve toplamda 544 bin TL ödemiş olursanız, kredi borcunuzun değer kazancına etkisi 460 bin TL ile 348 bin TL arasındaki farktır. Yani, 112 bin TL.

    Kombi ve cam balkon gibi ev tadilatları da vergi mevzuatına göre belirli şartları taşıdığı takdirde gider olarak kabul edilebilir. Bu şartlar genellikle yapılan tadilatın gayrimenkulün değerini artırması ve işletmenin faaliyetleri ile doğrudan ilişkili olması gibi kriterlerdir. Bu nedenle, tam olarak ne kadar gider olarak kabul edilebileceği konusunda bir vergi danışmanı veya muhasebeciye danışmanızı öneririm.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.