Şimdi Ara

Gasp parasıyla minare yaptırıp umreye gittiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul’da uçak motoru ithalatı yapan İranlı İşadamı Chabi A., 29 Mart günü Aksaray’daki bir döviz bürosundan para çekip arkadaşıyla tramvaya bindi. Trafiğe takılmamak için Cevizlibağ’dan metrobüse geçen işadamı, Florya Beşyol’da metrobüsten inip parayı yatıracağı bankaya yürümeye başladı. İşadamı, bu sırada yaklaşan motosikletli 2 kişi tarafından bıçak zoruyla gasp edildi. İçinde 2 milyon TL karşılığı döviz bulunan çantası ile tablet ve cep telefonu alınan Chabi A., hemen karakola koştu.
    Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlıları yakalamak için titiz bir çalışma yürüttü. İranlının yanındaki Hıdır Ş.’yi mercek altına alan polis, suç kaydı kabarık bazı isimlerle görüştüğünü tespit edince teknik takip başladı. Araştırmalar sürerken, İranlı işadamının gasp edilen tabletinin izi Konya’da bulundu. Tabletin bulunduğu kişi, cihazı kâğıt toplayıcıdan aldığını, o da çöpten bulduğunu söyledi.
    Tabletin çöpe atıldığı bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, Hıdır Ş. ile aynı köylü olduğunu tespit ettikleri kişilerin kimliklerine ulaştı. 3 gün önce İstanbul ve Mardin’de eşzamanlı baskın düzenlendi, olayı planladığı öne sürülen Hıdır Ş. ile Talip A., Kenan A., Okan K. ve Murat A. gözaltına alındı. Zanlılardan Murat A.’yla ilgili elde edilen bilgiler polisi bile şaşırttı. Fatih’te bir elektronik firmasında çalışan ve olay günü kullanılan motosikletin annesinin üzerine kayıtlı olduğu belirlenen Murat A.’nın, gasptan 5 gün sonra umre ziyaretine gittiği anlaşıldı. Murat A. ile aynı köylü olan Hıdır Ş., Kenan A. ve Talip A.’nın da köylerinde bulunan caminin minaresini yaptırdıkları, babalarının isimlerini verdikleri ortaya çıktı. Kenan A.’nın Mardin’deki köyünde bir ev yaptırdığı, Talip A.’nın ise bir otomobil aldığı anlaşıldı. Zanlılar, emniyette tüm suçlamaları reddetse de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
    DİYANET NE DEDİ?
    "HARAM PARAYLA İBADET OLMAZ"
    “Gasp parasıyla umre yapılır mı?” sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu yetkilileri şu cevabı verdi: “Haram parayla yapılan ibadetten sevap umulmaz. Haram parayla ibadet de olmaz. Ancak gasp eden kişinin 5 bin lirası varsa 3 bin lira da gasp ettiyse, umreyi ya da minareyi hangi parayla yaptırdığını bilemediğimiz için bir yorumda bulunamayız. Hiç parası yok da sadece gasp ettiği parayla ibadet yapıyorsa olmaz.” Gasp parasıyla minare yaptırıp umreye gittiler

• Minareyi calan kilifini hazirlar sozu hem soyut hem somut olarak anlam kazanmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "HARAM PARAYLA İBADET OLMAZ"

Doğru.Tayyip yandı o zaman.😃

• sene olmuş 2016 halen daha Gasp parasıyla umre yapılır mı? diye soru sorabilen hatta bu tarz kirli işlerden gelen parayla ibadet yapabilen bir kitle var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackjack8696

sene olmuş 2016 halen daha Gasp parasıyla umre yapılır mı? diye soru sorabilen hatta bu tarz kirli işlerden gelen parayla ibadet yapabilen bir kitle var.

Sen ne diyorsun adamlar iktidarda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar çalıyor ama çalışıyor.

Hizmet ayağınıza geldi çalıyoruz ama diğer tarafınız garanti itina ile Umre Haç Arafat yapılır.
  • Sevap icin gitmemislerdir, sov yapmak icin gitmislerdir. Tipik dinci yani. Dindarlar boyle birsey asla yapmaz. Dinci-dindar ayrimini yapamayanlara duyrulur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dinimizde kumar ve hırsızlık yasak değildir bu forumdaki AKPliler öyle diyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Dinimizde kumar ve hırsızlık yasak değildir bu forumdaki AKPliler öyle diyor .

yaptığın çirkeflik,yazdığın iftira .terbiyesizlik her tarafınıza bulaşmış.

Dini yargıları küçümsemeleri ve toplumun bir kesimine yapılan ahlaksız yakıştırma ne kadar alçak bir kişiliklerinin olduğunu gösteriyor.

Zaten bunun gibilerden başka bir şey beklenmez.
    %52 batıyor

• Ancak gasp eden kişinin 5 bin lirası varsa 3 bin lira da gasp ettiyse, umreyi ya da minareyi hangi parayla yaptırdığını bilemediğimiz için bir yorumda bulunamayız.

Anlayış dini...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

quote:

Dini yargıları küçümsemeleri ve toplumun bir kesimine yapılan ahlaksız yakıştırma ne kadar alçak bir kişiliklerinin olduğunu gösteriyor.

%52 batıyor

Terbiyesizlik mi Tapındıklarınız yapmıyor mu? İlk 2 ye girdiniz ha gayret seneye Yolsuzlukta birinci sıraya geçeceksiniz.

• quote:

quote:

%52 batıyor

Ağlamayın beni de üzüyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Ancak gasp eden kişinin 5 bin lirası varsa 3 bin lira da gasp ettiyse, umreyi ya da minareyi hangi parayla yaptırdığını bilemediğimiz için bir yorumda bulunamayız.

Anlayış dini...

islam adaleti tüm insanlar için uygular senin gibiler dahil!

Eğer gerçek bilinmiyorsa suçlamaz.onu belirtmek istemiş.zannetmek bile caiz değildir.kanıt gerekir.sormuşlar dini açıdan yorumunu yapmış.hukuksal açıdan zaten suçu sabit olduğu görülüyor.yakalanmış.

Tabi siz bunu anlayamazsınız.

Bu ince ve hassas değerleri anlamak için üniversite mezunu olmak yetmiyor.

Forumda ateist fırtınalar esiyor ne kadar dinden imandan haberi olmayan varsa yalan yanlış yorum yapmaktan hiç çekinmiyor.

• Valla sizden biri konulara yazıp duruyordu kumar yasak değil diye hatta bir sürü ayet falan göstermiş.

İftira demiş bi de, iftira atmayı sizden öğrenecek değiliz
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    boşuna bu dünyada üzülme. ye iç eğlenmene bak.

Bize hesap vermeyeceksin.kime hesap vereceksen O'na anlatırsın derdini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8948E37AE -- 3 Temmuz 2016; 15:10:25 >
  • Adamın günahını alma birader. Kayhankaan mıdır nedir, o nickli koyu akpli şahıs synen bunu savunuyordu ayetlerle hem de. Utanmadan.

• quote:

boşuna bu dünyada üzülme. ye iç eğlenmene bak.

Bize hesap vermeyeceksin.kime hesap vereceksen O'na anlatırsın derdini.

Tecavüzü savunmadım , kumar oynamadım oynayana da helal olsun zaten caizdir demedim , küçük çocuklara karşı ilgim de yok , yolsuzluğu savunmadım , Kadir gecesi sabahlara kadar da dua etmedim

Çok şükür ben kendimi biliyorum Dinden önce vicdanıma göre yaşıyorum . O yüzden korkacak bir şeyim yok siz de hesap günü için sevap işlemeye devam .

Daha forumdaki olayları bilmiyor gelip buraya bana ağlıyor banane kardeşim ben ağlama duvarı mıyım ? Benim hesabımdan sanane
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Valla sizden biri konulara yazıp duruyordu kumar yasak değil diye hatta bir sürü ayet falan göstermiş.

İftira demiş bi de, iftira atmayı sizden öğrenecek değiliz

onu yazan sizden biridir.saf değiştirmiştir.

Kuran ve hadisler ayrıca alimlerin bugüne kadar gösterdiği yol alkol ve kumarı helal kılmamıştır.aksini gösteren yoktur.

Sizin kılavuzunuz anca bunun gibiler olur

• Yoo, gayet de bildiğimiz forumdaki akplilerden biriydi. Şimdi bikaçının adını yazıp zan altında bırakmam istemem çünkü tam nickini hatırlamıyorum. Eski konulardan silinmemiş olan varsa buluruz sıkıntı değil
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    adam kumar için yazmışsa

yazına hırsızlığı niye ekledin!

Hırsızlığa da mı caiz dedi!

Her ikisininde helal ve uygun olmadığı ateistlercede kabul gördüğü halde neyi savunuyorsun ve toplumun bir kesimine iftira atıyorsun.

Yaptığın yoruma göre yazıyoruz.ağlama duvarına ihtiyacı olacak bizler değiliz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.