Şimdi Ara

Garmin Forerunner 235 akıllı saat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bu aralar hem akıllı saat, fitness tracek ve tüm gün etkinlik takibi yapacak akıllı saatlerden birini almayı düşüyorum. İphone kullanıyorum ve en son apple watch 2 ve Garmin forerunner 235 modelleri arasında kaldım.
    Apple watch 2 yi denedim, baktım inceleme fırsatım oldu ama Garminde bu fırsatı bulamadım. Kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
    Ve en önemlisi boyutları nasıl? Gear s3 gibi ise o cihaz çok iri duruyor bileklerim çok kalın değil o yüzden o tip cihazlar bana gitmiyor.
    Garmin fourrunner 235 hakında bilgi verebilecek var mı?



  • Tam olarak akıllı özellik olarak ihtiyacınız olan şey ne?
    Garmin Forerunner 235 bir spor saati, daha doğrusu koşu saati. Akıllı saat olarak Apple Watch serisi veya Android Wear saatler tartışılmaz iyiler. Bu bir spor saati ve buna bildirim gösterme, temel uygulama, saat yüzü, veri alanı ve ekran bileşeni ekleyebilme gibi akıllı özellikler eklenmiştir. Koşucu iseniz tartışmasız Forerunner; ama koşmayıp da sadece akıllı saatim olsun diyorsanız Apple ya da Android Wear saatler. Çünkü bu platformlar tam olarak akıllı saat platformu olarak geliştirilmiş; Forerunner ise spor saatine akıllı özellikler eklenmiş bir saat. Ben Forerunner'ın biraz gelişmişi Garmin Fenix 3 kullanıyorum ve memnunum. Boyut karşılaştırma olarak saatlerin ölçülerini İnternet'ten bakıp karşılaştırabilirsiniz.

    Garmin platformundan alacak olursanız ve koşu vs. aktivitelere çok zaman ayırmıyor daha çok aktivite takibi için ise Garmin Vivoactive HR tavsiye ederim. Koşu, bisiklet, yüzme vs. takipleri bu da yapar, sadece FR serisinde nabız bandı ile alınan bazı ölçümleri vermez ki koşmuyorsanız zaten FR ile de almayacaksınız o metrikleri. Fiyatı da biraz daha uygundur ve uygulama platformu olarak CIQ 2.1 platformunu destekliyor.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Dediğim gibi ben tüm gün bileğimde tutabileceğim, tüm gün aktivitelerimi takip edebileceğim gibi koşu, yürüyüş ve bisiklet antrenmanlarımda kullanabileceğim bir cihaz düşünüyorum.
    Bunları yaparken kullandığım telefon ile bağlantısı düzgün oldun ki takibi rahat olsun düşüncesindeyim.
    Dün fırsatım oldu ve Forerunner 235 modelini inceleyebildim. Saat çok güzel, kaliteli bir duruşu var özellikleri açısından zaten çok detaylı araştırmış olduğumdan bir sorun yok.
    Ama maalesef bileğime oturmadı daha önce dediğim gibi bileklerim çok kalın olmadıkları için saat büyük durdu ve özellikle arkasındaki kalp atış sensörü çıkıntısı yüzünden havada kaldı.
    Aynı yerde Vivoactive hr yi denem fırsatım oldu. Bu saatte gayet güzel özellikleri yeterli derecede işimi görecek düzeyde. Pil ömrü de iyi.
    Ama bakıldığında fr modeli mi vivoactive hr modeli mi diye sorsanız fr daha kaliteli duruyor. Vivoactive hr nin plastik yapısı ve kayışı iyi değil diyebilirim. Eyer bileğime olsaydı hiç düşünmeden forerunner 235 i alırdım.
    Şimdi Vivoactive hr üzerinde düşünüyorum.




  • Vivoactive HR işinizi görecektir. Sağlamlık olarak da çok kötü olduğunu sanmıyorum. Nihayetinde FR235 de Fenix3 ile karşılaştırınca çok sağlam bir saat değil. Düşme vs. durumlarda plastik kasası daha iyi koruyacaktır VHR'ı. Ekranı kırık fr235 gördüm ama vHR görmedim. :)

    Çok aceleniz yoksa bir ay sonra Fenix 5 modelleri piyasaya çıkacak. O zaman Fenix 3 modelleri 0 da 2. el de ucuzlar.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    evet olmadı beklerim biraz daha teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.