Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.597
Cevap
40
Favori
95.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hem konuyu canlı tutmak hem de bilmeyen olabilir diye düşünerek bir bilgi paylaşmak istiyorum. Örneğin 5 km koşmak istiyorsunuz ama tam olarak nereyi koşsam 5kmye tekabül eder bilmiyorsunuz. Bunun en manuel yöntemi 2,5 km koş sonra geldiğin yoldan geri dön şeklindedir ama garminin bunun için bir çözümü var. Garmin connect uygulamasına girdiğinizde antremanlar sekmesinde rotalar bölümü var. Bu bölüme girdiğinizde rota oluşturu seçerseniz karşınıza harita çıkar. Haritada başlangıç noktasını dokunarak belirlersiniz. Sonra her dokunduğunuz yerle bir önceki yeri birleştirip kaç km olduğunu ne kadar yükseltinin olacağını hesaplar. Yani evden çıksam, şuraya kadar koşsam, oradan dönsem şuradan geçsem ve evime tekrar ulaşsam fikrinizi sizin için rakamsal olarak hesaplar. Ayrıca ortalama bir km yi kaç dkda aldığınızı (pace bilgisi) biliyorsanız bu bilgiyi girersiniz ve bu rotaya ortalama kaç dakikada koşacağınızı sizin için hesaplar. Ya da şu kadar sürede tamamlamak istiyorum dersiniz o zamanda bir kmyi ortalama kaç dkda almanız gerektiğini hesaplar. Bu oluşturduğunuz rotayı kaydedip cihaza gönder dersiniz ve cihazdaki rotalar kısmında oluşturduğunuz yeni rota görünür. O rotayı başlat dediğinizde veri ekranınızın etrafında dönen bir ok işareti görürsünüz. Bu işaret gitmeniz gereken rotayı gösterir, rotadan saparsanız rotadan sapma uyarısı verir. Bu şekilde koşunuzu daha bilinçli ve verimli bir hale getirebilirsiniz




  • mrtcrc kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler Hocam 245 aldım çok memnunum

  • İyi günler konuyu okudum ama aradığım cevabı tam anlamıyla bulamadım. Alzheimer hastalarının takibi için sim kart gerektirmeyen kısmen uygun fiyatlı, şarj ömrü uzun ve dayanıklı saat arayışındayım. Garmin instinct solar modelini gördüm. Merak ettiğim konu bu saati kullanan kişi yanına telefonu almamış ise sadece kolunda saat ile dışarı çıkmış ve kaybolmuşsa internetten mevcut konumunu bulabiliyor muyuz. Yani saat gps verilerini uydu aracılığı ile web e aktarıyor mu? Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
  • Fitness için hangi garmin akıllı saati almalıyım? Müzik depolanabilmesi benim için tercih sebebi.

  • olağan O kullanıcısına yanıt
    Kiyafetine veya baska bir sekilde "Airtag" gibi bir sey sorumunuzu cozemez mi
  • Venu 2 plus oldukça iyi gözüküyor. Sesli görüşme ve sesli asistan da eklenmiş. Apple watch yerine alınır mı? Şarjı da 10 güne kadar gidiyormuş.

  • olağan O kullanıcısına yanıt
    Garmin saatlerde LiveTrack diye bir özellik var. Paylaşım yapacağınız mailleri önceden belirlersiniz etkinlik başlattığınızda livetrack ıda başlatırsanız daha önce belirlemiş olduğunuz mail adreslerine bir mail gider. Maili alan kişi o linke tıklayarak etkinliğinizi nerede olduğunuzu görebilir. Saatte e-sim özelliği yoksa bu veriyi paylaşması için yanınızda telefonun olması gerekir. Telefon yanında olduktan sonra bu özelliği kullanmanında bir manası yok zaten. Ayrıca şu var cihaz e-simli olsa bile her an kullanan kişinin nerede olduğunu göremezsiniz. O kişinin yürüyüş koşu gibi bir etkinlik başlatmış olması lazım. Benim size tavsiyem yakınınız mı bilmiyorum ama bir iphone telefon bu işi çözer. Apple hesabını ve şifresini biliyorsanız iPhone’umu bul uygulamasından girer istediğiniz zaman nerede olduğunu bulursunuz. Misal benimde annem yaşadığım yere geliyor ve yürüyüşe falan çıktığında bazen oğlum ben kayboldum galiba diye beni arıyor. Bende anne dur dönecem sana deyip bakıyorum nerede olduğuna. Anne ters yöne gidiyorsun dön şuradan git falan diyorum.




  • Teşekkürler

  • Çok temiz 5x sarıyorun
  • sakalsız messi kullanıcısına yanıt

    Fitness derken ağırlık kaldırmaktan mı bahsediyorsunuz?

  • olağan O kullanıcısına yanıt
    Garmin'den çok çocuklar için kullanılan alcatel vb markaların sim kartlı, daha basit ürünleri var. Onlardan tercih edebilirsiniz. Uzaktan GPS takip ozelligi mevcut bu saatlerde.
  • olağan O kullanıcısına yanıt
    en mantıklısı iphone veya apple watch. kişiyi anlık takip var. açıp her an takip edebilirsiniz. apple watch sim kartlılar var ama pahalı. bu işi ıcıza çözmeniz pek mümkün değil gibi
  • rock steady kullanıcısına yanıt

    Android kullanıyorsanız = Samsung Smarttag Plus


    Apple kullanıyorsanız = Airtag


    Bütçe dar ise Saate maate gerek yok.

  • Merhaba akıllı saat fonksiyonu olan bi garmin almak istiyorum venu 2 plus saatini önerir misiniz kickboks ve vücut geliştirme yapıyorum fakat doğru ölçümler için garmin dışında bi alternatif var mı bilmiyorum
  • oski_58 kullanıcısına yanıt

    Doğru olmasını istediğiniz ölçüm tam olarak hangisi? Nabız ise nabız bandı kullanmalısınız.

  • Ağırlık antrenmanlarındaki set sayıları ve kararlı bir nabız ölçümü

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oski_58

    Ağırlık antrenmanlarındaki set sayıları ve kararlı bir nabız ölçümü

    Set sayıları vs. hareketler düzgün bir şekilde oldukça genel olarak iyi sayar. Hata farkederseniz de antrenmandan sonra bunları düzenlemek mümkün.


    Nabız ölçümü bilekten olduğunda ağırlık antrenmanında kolun hareketleri ve eli sıkma ile ilgili hareketler sensörü etkiler. Doğru bir nabız ölçümü istiyorsanız göğse takılan bir nabız bandı kullanmalısınız. Optik sensör belki doğru ölçer ama ne zaman doğru ne zaman yanlış olduğunu anlama durumunuz olmayabiliyor henüz. En garantisi nabız bandı. Kola takılan nabız bantları da ağırlık antrenmanlarında etkilenebilir, ona da pek güvenemedim.





  • oski_58 kullanıcısına yanıt

    Selam hocam.


    Aşırı, tahmin edilemez hareket gerektiren bir sporda hiçbir saat size doğru sonuç vermez.


    Venu 2 Plus Garmin'in son nesil nabız sensörünü kullanıyor ama kickbox için önerir miyim? Hayır. Sizin ihtiyacınız olan şey Göğüs bandı :)


    Garmin dışında spor işini ciddiye alan Apple Watch ve Huawei'nin Truseen 5.0+ sensörünü kullanan saatler var. Çok para vermek istemiyorsanız Huawei GT Runner'ın ikinci eli 2200 - 2500 arası.

  • oski_58 kullanıcısına yanıt
    kararlı nabız ölçümü için göğüs bandı istemiyorsanız kesinlikle apple watch tavsiye ederim. göğüs bandıyla bire bir sonuçlar veriyor ancak telefonunuz da iphone ise…
  • Kasada kireç lekeleri var çok kötü görünüyor, bunları zarar vermeden nasıl çıkarabiliriz, deneyimi olan var mı acaba?

  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.