Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.588
Cevap
40
Favori
95.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jupiter_ J kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde Ekg cihazına bağlı olarak efor testi yaptırdim. Saat ile Ekg verileri nerdeyse birebir aynı gösterdi. Bilemiyorum acaba gerçekten gerek var mı bu bantlara.
  • Sonuç itibariyle ben profesyonel yapmıyorum sporcuların illaki kullanması gerekiyordur ancak bizim gibi amatör olarak spor yapanlar için gerekli değil diye düşünüyorum 3 aşşağı 5 yukarı sonuçlar aynı çıkar diye düşünüyorum.
  • ultraslandogus U kullanıcısına yanıt
    Interval yapilan sporlarda ani yukselis ve alcalislar oldugundan dogru kalp atis hizi saat uzerinden dogru alinamiyor. Saat yakalayamiyor. Daha once 2 sene fitbit blaze kullanan biri olarak bunu rahatlikla soyleyebilirim.
    Cok gerekli mi diye sorarsaniz degil ama olsa daha iyi olur. Bu tur oyuncaklar sporcuyu motive eder daha iyisini yapmak icin diye dusunuyorum.
  • burakay27 kullanıcısına yanıt
    Cihazda kullanılan donanım gereği aşırı hızlı olacak bir cihaz değil ama aman aman yavaş bir durumu da yok. Yavaş denebilecek yerler ise harita görüntülerinin açılma süresi, kayıtlı aktivitenin haritasını, yükseklik eğrilerini açma vs. gibi yerlerdeki gecikmelerdir. Arayüzde bir yavaşlık yok açıkçası.

    Ancak şu var ki ConnectIQ mağazasından indirilen saat yüzleri farklı boyutlara, görsellere ve koda sahiptir ki bazıları cidden saat yüzü ile diğer ekranlardaki geçişleri yavaşlatıyor. Eğer şikayetiniz böyle bir şey ise, daha hafif bir saat yüzü ya da kendi saat yüzlerinden birini kullanın derim.
  • Nabız ölçümünü ne amaçla kullandığınıza bağlı.

    Hani sadece genel bilgi olarak görmek istiyorsanız bir nabız bandına ihtiyacınız yok. Sadece hata payı olduğunu ve nabzın bir miktar aşağıda ya da daha yukarıda okunabileceğini, bazen de aşırı hareketten vs. dolayı tamamıyla hatalı okunabileceğini aklınızda bulundurun.

    Ancak nabız alanlarına göre bir antrenman yapıyorsanız, bu durumda nabız bandı kullanmak önemlidir. Şöyle ki optik sensör 5 bpm nabzı eksik ölçse, antrenman yapmak istediğiniz alanda olduğunuzu düşünürken aslında kendinizi bir üst alanda zorladığınızın farkına varamayabilirsiniz. Ya da 5 birim yüksek ölçse maks. nabız ile antrenman yapmak isterken bir altı alanda çalışıyor olabilirsiniz.

    Bir de optik nabız ölçümü çok hassas bir şey. Sabit konumda iken genelde iyi ölçüyor. Ancak koşuda yaptığım birkaç karşılaştırmada yaklaşık 5 bpm eksik takip etmişti. Bisiklette ise koldaki titreşimden dolayı çok mantıksız okumalar yapabiliyor. 195 nabız ile zorladığımda bayırda yoldaki titreşim okumayı bozduğu için 120 nabız gördüğüm oluyordu. En basitinden yürüyüş aktivitelerimde bile nabız bandı kullanmadığım dönemler 10 - 15 bpm daha düşük ortalamalar alıyorum. Bir de nabız değişkenliği optik sensörle iyi yansımıyor. Hani hızlı değişimler, artıp azalmalar doğru yakalanamıyor. Sensörün izlediği ışıktaki değişimlere kalibre olması gerekliliği bu tür gecikmelere sebep oluyor.

    Ayrıca nabız bandı doğru HRV verisi de kaydedilmesini sağlıyor. Bu nedir? Nabız atışları arasındaki sürelerin doğru kaydedilmesi. Connect her ne kadar bunları göstermese de Runalyze ya da profesyonel programlar bunları gösterip inceleyebiliyorlar. Nabız bandı bunu doğru şekilde kaydedebiliyor, optik nabız ise kaydetmiyor bile. Bunun için tabi saat ayarlarında Log HRV seçeneğinin etkin olması gerekli.

    Ayrıca Garmin HRM RUN ve üstü nabız bantlarında hareket sensörleri de var ki Run Dynamics denen, koşu dinamiği verilerini daha doğru kaydedebiliyorlar. Mesela ileri geri sallanan koldan kadans kaydetmektense yukarı aşağı zıplayan bedenden kaydetmek daha başarılı oluyor.

    Bunlar tabi biraz fuzuli özellikler sayılabilir kullanıcıya göre ama Garmin'in yüzlerce liralık nabız bandını almasanız bile Decathlon'daki 150 liralık nabız bandını aktiviteler için tavsiye ederim. Hani verinin hatalı olabileceğinden şüphelenmektense içinizin rahat olması 150 lira verilecek bir lüks bence.
  • jupiter_ J kullanıcısına yanıt
    Foot pod düşündüm ama biraz daha profesyonellere yönelik görüp almadım sonrasında. Alsam da Stryd'ın güç sensörünü almayı düşünüyordum ki Garmin sonradan bir güncelleme ile bu özelliği zaten tüm Fenix 5'lere kazandırdı.

    GPS sinyalinde çok sapma ve bozulma oluyor. Bundan dolayı anlık tempo verileri çok oynak olabiliyor. Kalibre edilmiş bir footpod kusursuza yakın bir veri veriyor. Saatlerin GPS'inin çok mükemmel olmadığını düşünerek profesyonel çalışanlar için footpod faydalı olabilir.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Peki, ben disaridaki bir kosu icin fenix 5s saatimin gps ini acsam ve ayni zamanda da garmin foot pod u kullansam garmin bana raporlayacagi verileri saatin gpsinden gelenlerden mi alacak yoksa foot podtan mi? Yoksa iki cihazin verisini alip en dogrusunu mu bana rapor edecek? (ayrica foot pod kullanirken outdoor sporda, saatin gps inin acik mi yoksa kapali mi olmasi daha iyi olur) Daha once fitbit kullaniyordum o yuzden garmin aletlerine simdilik yabanciyim urunlerim amazondan gelene kadar.
    Diger sorum da Garmin Premium Heart Rate Monitor (Soft Strap) urunu ile alakali. Sizce bu beklentilerimi karsilar mi yoksa mavi renk olan bir ust modeli mi almaliydim. Aradaki farklar tam olarak nedir?
    Garmin Akıllı Saat

    Tesekkurler,
  • jupiter_ J kullanıcısına yanıt
    Özel bir ayar yapılırsa değişebilir ama saat footpod kaynaklı verileri öncelikli kabul eder ve onları kullanır. GPS'in tek fonksiyonu koşulan rotanın kaydedilmesi ve sonrasında görülebilmesi olur. GPS'in zaten footpod kadar doğru bilgi vermesi mümkün değil. Tabi footpod kalibrasyonu da önemli. O da GPS ile yapılabiliyor ama farklı bir yöntemi daha vardır belki, tam bilmiyorum.
    Hani GPS'i ister kapatabilir ve güçten tasarruf edersiniz, isterseniz açar ve koştuğunuz rotayı haritada görebilir, hangi konumda hangi tempoda ya da nabızda olduğunuzu sonrasında izleyebilirsiniz.
    Garmin Premium Heart Rate Monitor, sadece nabız bilgisi aktaran temel bir nabız bandı bildiğim kadarıyla. Koşu dinamiği verisi aktarmıyor ki footpod alıyorsunuz zaten. HRV verisi de aktarmıyor ki, o da olmasa da olur.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeler icin tesekkurederim.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bu bantlardan hangisini öneriyorsunuz bende Garmininkini düşünüyorum alırsam yoksa arkadaşın dediği mi daha mantıklı ?
  • ultraslandogus U kullanıcısına yanıt
    Açık konuşalım, Garmin iyi ürünler üretiyor ve sevdiğim bir marka. Ancak ürünlerinin kalitesine yeterli, daha doğrusu fiyatlarına yakışır özeni göstermiyor. Bunu örneğin en pahalı modellerinde bile Çin malı MTK'nın GPS yongalarını kullanmasından anlayabiliyoruz. Sonrasında Fenix 3'ün saat kayışları yılda bir bozulur yenilenmesi gerekirdi. Fenix 5X'te kayışın aradaki plastik parçası koptu, lastik kullanıyorum. Bu kayış sorunları forumları veya Facebook gruplarını takip ederseniz yaygın şikayetler hani.
    Nabız bandı ile ilgili de şikayetler var. Benimkini ben üç senedir falan kullanıyorum ama başka şikayetlerde bir buçuk yıldan sonra sorunlar başladığını gördüm. Nabız bandını taktığım gibi durduğum yerde hızlı bir şekilde nabız 200'e yükseliyor hatta geçiyor, sonrasında düşüyor normal seviyeye. Arada yine sapıtıyor. HRV verileri darmadağın ve nabzımı 2500 ms sürede bir atmış gösteriyor! Pil değişimi çözmüyor. Ben de şimdi bir nabız bandı almayı düşünüyorum hem de Garmin düşünüyorum ama çekiniyorum da.

    Size gelince yaptığınız sporu bilmiyorum ama normal kullanım için Decathlon'da 150 lira civarına ANT + BLE nabız bandı satılıyor. Onu minimum standart olarak tavsiye ederim. Ha ben kalbimi de inceleyeceğim, meraklıyım vs. derseniz HRV kaydı yapan bir nabız bandına ihtiyacınız olacak. Eğer koşuda kendimi geliştirmek istiyorum ve -ne kadar işe yaradığı tartışılır olsa da- koşu dinamiği verileri görmek istiyorum diyorsanız Garmin'in minimum HRM-RUN modeli veya üzeri bir modeli almanız gerekli. Tabi Fenix 5 serisi ve sonrası çıkan saatler BLE nabız bantlarına da bağlanabildiği için diğer markaların ürünlerini de tercih edebiliyorsunuz. Ancak bunları düşünüyorsanız istediğiniz verileri saatin alabildiğinden emin olmak için araştırma yapın derim. Çünkü her ne kadar nabız bandı sinyali yayıyor olsa da, saat gelen veriyi detaylı işlemediği için nabız değişkenliği ve koşu dinamiği gibi veriler kaydedilmeyebiliyor.
    Hani Decathlon ürünü fiyat olarak uygun ve bozulsa da acımazsın. Garmin'den HRV bilgisi aktarmayan bir banda çok daha fazla para vermektense tavsiye ederim. Ama biraz daha üstün, daha özellikli bir şey arıyorsanız Garmin olanlara bakmalısınız.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ustad,

    Gordugum kadariyla en tecrubelimiz sissiniz. Ondan dolayi size sormak istiyorum. Ben uzun bir sure fenix 5s saphire siyah cerceve modelini almak icin pusuya yatmistim. Ve sonunda amazon gerekli indirimi yaptigindan tam alacaktim ki, yabanci forumlari incelerken insanlarin siyah cercevenin cok kolay cizildigini hatta kimilerinin ertesi gun cizildigini ya da daha sonra, ama neticede cizildigini ve altindaki silver goruntunun ciktiginin yorumlari oldukca fazlaydi. Ondan sebeptir ki ben de son anda safir olmayan silver cerceve aldim 5s. Ekrana da cam korumasi.
    Sizce iyi mi ettim? siyah cerceve konusundaki endiselerimde hakli miyim?

    Tesekkurler,
  • jupiter_ J kullanıcısına yanıt
    Doğru tercih.
    Boya ne kadar iyi olsa da sonuçta bu saatler hor kullanılmak için üretilmiş saatler. İster istemez çizik oluyor ve bunun ne koşulda ortaya çıkacağı da belli olmuyor. Mesela sert bir taşa vurup kazıttırıyorsun, bakıyorsun bir şey yok. Ama oraya buraya hafif sürtünüyor, bakıyorsun kılcal çizikler oluşmuş.

    Fenix 3 kullandım birkaç yıl. Gümüş model olduğundan çerçeveleri ne kadar çizilse de hiç görüntüsünden kaybetmedi. Sattığım kişi kargoyu açtığından heyecanını belirtmişti hani, yeni resmen bu saat diyordu. Halbuki yıllarca kullanmıştım dağda, ormanda, yolda, koşuda, bisiklette. Sonrasında Fenix 5X aldım ki 5X modelinde çerçeve rengi seçeneğimiz yoktu ilk modelde. Aylar sonra çizilmeler başlamıştı. Hani her ne kadar detaylı bakınca görünmese de çiziliyor. Sürtünme şiddetine göre detaylı da görünebilir tabi.

    Hani uzun süre saatimde iyi bir görünümüm olsun diyene metal çerçeve en iyisi. Bazısı önemsemiyor, savaş yarası diyor; bu da doğru ama benim tercihim metal çerçeve hani. Hatta Fenix 5X'in çerçevesini zımparalayıp kullanmak bile aklıma geldi gelecekte. :D
  • Selamlar, fenix 5'in haritanın kullanım süresi dolmuş :) harici harita yükleyen var mı memnun kaldığınız bir harita app?
    Garmin Akıllı Saat
    Garmin Akıllı Saat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DirenJK -- 1 Aralık 2018; 19:12:4 >
  • DirenJK D kullanıcısına yanıt
    Fenix 5'in kendisinde harita desteği yok, sadece katedilen yolu çizgi halinde gösterebiliyor ya da yüklü bir rotayı gösterebiliyor.
    Ciddi bir harita ihtiyacı varsa Fenix 5X modeli en garantisi. Normal Fenix 5 ve 5S'te de kullanılabilecek birkaç harita yazılımı var ama fazla kurcalamadığım için işlevselliklerine bir şey diyemem.
    Daha basit cihazlar için dwMap var ama bunun sağladığı özellikler genel olarak Fenix'lerde hep vardı. Map diye bir uygulamayı kullanırdım harita olmayan saatimde ama çok gelişmiş bir şey değildi. Bu idi sanırım:https://apps.garmin.com/en-US/apps/0a10583b-b624-4516-9501-20a7d8ce48ba#0
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Koşu ve bisiklet için istiyorum garminin bir modeli var ama biraz tuzlu maalesef 800 küsür dü en son,bir banda da o kadar para vermek içimden gelmiyor açıkçası.
  • ultraslandogus U kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi Decathlon'un 150 liralık ürünü nabzı göstermek için yeterli. Dediğiniz üründe koşu dinamikleri ve nabız değişkenliği aktarımı ve hatta belki yüzme nabzı için de hafıza vardır ama 800 lira aşırı tuzlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Dediğim gibi Decathlon'un 150 liralık ürünü nabzı göstermek için yeterli. Dediğiniz üründe koşu dinamikleri ve nabız değişkenliği aktarımı ve hatta belki yüzme nabzı için de hafıza vardır ama 800 lira aşırı tuzlu.
    aynen doğru söylüyorsunuz yarın gidip bir bakayım,decathlondaki çoğu ürün f/p ürünü.
  • Fenix 5 bakıyorum özel bir indirimim var %20 civarında 2800tl'ye geliyor fakat saat tasarımı harika ama menüleri donuyor desem fazla yanlış demem sanırım gerçekten bu tarz bir saate böyle zayıf bir arayüz ve dandik bir ekranı nasıl koyabiliyorlar.Sırf spor odaklı diye bu kadar özellikten kısmaları bu fiyatıyla çok saçma geliyor.Ben de aranıza katılacaktım ama sanırım spor yönünden çok daha zayıf ama diğer her yönden çok daha iyi olan samsung gear serisine bakıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The@Thing

    Fenix 5 bakıyorum özel bir indirimim var %20 civarında 2800tl'ye geliyor fakat saat tasarımı harika ama menüleri donuyor desem fazla yanlış demem sanırım gerçekten bu tarz bir saate böyle zayıf bir arayüz ve dandik bir ekranı nasıl koyabiliyorlar.Sırf spor odaklı diye bu kadar özellikten kısmaları bu fiyatıyla çok saçma geliyor.Ben de aranıza katılacaktım ama sanırım spor yönünden çok daha zayıf ama diğer her yönden çok daha iyi olan samsung gear serisine bakıcam.
    1 haftadır kullanıyorum kurulumu yaptım pc den güncelledim kesinlikle donma,kasma gibi birşey yok ondan emin olabilirsiniz dediğiniz saatlerin bu saatlerle alakası yok önce onu ayırt etmek lazım bende apple watch 4 nike alamayı düşünüyodum kuzenim alma dedi düzenli spor yapan kişiler için kesinlikle 2 yılı görmez o saatler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslandogus -- 2 Aralık 2018; 0:55:25 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.