Şimdi Ara

GARANTİDE TAMİR SÜRESİ 20 İŞGÜNÜNE İNMİŞTİR !!! HAYIRLI UĞURLU OLSUN.. (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.137
Cevap
33
Favori
241.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar, benim de elimde bir adet Nokia Lumia 735 telefon vardı ve garantiye yolladım. Kısmetse 31 Ağustos'ta 20 iş günü dolacak inşallah :D ancak cihazın faturası benim üzerime değil, ikinci el almıştım. TSHH ücret iadesine karar verirse ücret bana mı yoksa fatura sahibine mi iade edilir? Tabii ki bütün servis kaydı, TSHH başvuru gibi işlemler tarafımca gerçekleştirilecek.
  • 1 yıl bile olmadı vatan bilgisayardan lenova z510 aldık bilgisayarı öyle çok kullanan insanlarda degiliz yaklaşık 1,5 ay önce bilgisayarı servise götürdük bataryadaki sorundan dolayı şarjı çabuk bitiyor dolmuyor 1 hafta sonra aradılar gelip bilgisayarınızı alabilirsiniz sorununuz çözüldü dediler şimdi 1,5 ay sonra bizi tekrar arıyorlar bilgisayarları karıştırmışlar bize yanlış bilgisayar verilmiş elimizdeki bilgisayar başka birininmiş elimize yeni bir bilgisayar geldi bu sizin olabilir diyorlar büyük ihtimalde bizim zaten bu bilgisayar geldiginde biraz şüphelenmedim degil biz bilgisayarı çok temiz kullanıyoruz herhangi bir yerinde çarpık çizik pek yok zaten yeni almıştık bununda bazı yerlerinde vardı kardeşimde teknik serviste yapmışlardır demişti neyse bilgisayarın sorununu çözemiyorlarmış size vatan bilgisayar tarafından bir çek verelim felan diyorlar büyük ihtimalle bilgisayarı kaça aldıysak 1,850 tl okadarlık bir çek keseceklerdir şimdi böyle bir durumda biz ne yapmalıyız biz bilgisayarı almışız 1 yıl önce dolar düşükken şimdi verdikleri paraya aynı ayarda bilgisayar bile alamayız bana bir akıl verin ne yapayım bizim bilgisayarım degeri şuan 2.500 2.600 ayrıca ortada kendi yaptıkları bir hata var ne demek bize başkasının bilgisayarını vermek

• Berrakk ya faturadaki bedeli ya da bilgisayarın sıfırı ile değiştirilmesi seçeneklerinden birini seçeceksiniz. Aynı bilgisayar yoksa bir üst versiyonunu isteyin Thhye giderseniz iş uzar ve faturadaki bedeli alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur farkını hesap edemezsiniz Çünkü faturada lira olarak yazılmıştır. Kaldı ki Thhye para iadesi derse bu iadeye faizi eklemiyor Vatanla konuşup üst model alın

• quote:

Orijinalden alıntı: avantis

Kur farkını hesap edemezsiniz Çünkü faturada lira olarak yazılmıştır. Kaldı ki Thhye para iadesi derse bu iadeye faizi eklemiyor Vatanla konuşup üst model alın

hocam kardeşim gidip görüştü karşı tarafı mağdur etmemek için bizi mağdur etmeye uğraşıyorlar bize 1850 tl çek kesmişler bırakın bilgisayarın üst modelini bilgisayarımın sıfırını bile verelim demiyorlar benim bilgisayar 2.600 tl şuan dolar arttıgı için daha 1 seneden fazla garantisi var bize tüketici hakem heyeti göründü bizimkilerde bilgisayarı vermeyiz dediler olay sonuçlanınca getirip bilgisayarı veririz demişler sonuçta diyelim ki 3 ay sonra sonuçlandı biz o zaman zarfında bilgisayarsız mı kalacaz anlayacagınız onların yaptıgı bir hata var ortada hiç ılımlı degiller ben kendi bilgisayarımı bile şuan almak için o paranın üstüne 750 tl eklemem lazım neden boşyere vereyim ki kur farkını hesap ettiremezsek sizce tüketici hakem heyetine gidince bilgisayarın sıfırını yada üst modelini mi talep edelim tabii yarın vatan bilgisayardan tekrar aramazlarsa

• Berrakk muhatabınız servis olmalıydı. Servis size bir rapor vermedi mi? Vatan servis raporu ile hareket eder? Siz bilgisayarı vatana bıraktıysanız servis raporu isteyin. Seçim hakkınız var ister ücretini ister ürünün yenisi ile değişimini istersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: avantis

Berrakk muhatabınız servis olmalıydı. Servis size bir rapor vermedi mi? Vatan servis raporu ile hareket eder? Siz bilgisayarı vatana bıraktıysanız servis raporu isteyin. Seçim hakkınız var ister ücretini ister ürünün yenisi ile değişimini istersiniz

durum çok karışık elimizde vatan bilgisayarın verdigi rapor gibi bir şey var kardeşim bilgisayarı teslim ederken arızanın ne oldugunu felan söylemiş onlar yazıyor ama orada arıza giderildi yazmışlar bizim bilgisayarı teslim aldıgımız tarih vs.. var ama bizim bilgisayar yapılamıyor işin garibi bizim bilgisayar ortalıkta yok bize şurada felanda demiyorlar birde lenovanın verdigi rapor var yani teknik servis orada bilgisayarda degiştirilen parçaları felan yazmışlar teknik servisin verdigi raporda başkasının bilgisayarının arızası yazıyor onun bilgisayar seri numarası vatanın verdigi raporda bizim bilgisayar bize lenova bize çek göndermiş faturadaki fiyat seçme hakkı gibi bir şey hiç vermediler normalde müşteri olarak benim bilgisayarım sıfırını isteme gibi bir hakkım var stokta yoksa bir üst modelini verirsin bunu söylüyoruz hayır diyorlar sonrada tutmuşlar bu çeki karşı tarafa verelim bilgisayar sizde kalsın diyorlar ayrıca elimdeki bilgisayar benim aldıgım zamandan 6 ay önce alınmış yani daha fazla kullanılmış yıpranmış bir bilgisayar garanti süresi bile farklı bile sonra telefon edip elinizdeki bilgisayarın garantisini sizin bilgisayara göre ayarlayalım diyorlar
    aslında bizim vatana gidip bilgisayarımızın yapılamadıgına dair bir rapor almamız lazım öyle degil mi?
    yani kısaca teknik servisin düzenledigi rapor da bizim bilgisayarın degil vatan bilgisayar her şeyi birbirine karıştırmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berrakk -- 24 Ağustos 2015; 20:03:42 >

• Arkadaşlar ben de telefonu servise gönderdim ama garantisi olduğu halde garanti kapsamına girmiyor dediler ve 20 iş gününü geçti tamir süresi nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
  • merhaba, delta teknik servis ile yaşadığım bir olay hakkında bilgi almak istiyorum arkadaşlar

z2 telefonumu tam 4 kez gönderdim hepsinde de başka bir teknik arıza ile birlikte geri gönderdiler.

en son telefon geldiğinde bu sefer de kamera merceği çizik geldi. fotoğraflar bulanık çıkıyo.

ve en rezili ise telefona sim kart takıp kullanmışlar. SERVİS ELEMANI OLACAK REZİLİN KIZ ARKADAŞLARIYLA OLAN ÖZEL MESAJLAŞMALARI TELEFONDA KAYITLI OLARAK GELDİ.

bu konuyla ilgili mahkemeye versem ceza alırlar mı ? telefonun da ayrı olarak iade veya değişimini isticem. siz ne önerirsiniz ?
  • Benim de toplamda yaklaşık 2 ay sonra telefonum garantili tamir edildi.İşgünü olarak yine kargolar ( 2 servis degişimi) ve tatiller düşülse bile yine en az 30 günü yine aşıyor.Telefonu almak istemedigimi yenisini veya bedel iadesi istemiştim.buna ragmen tamir yapıldıgına dair mesaj geldi.Telefonu teslim alacak olmam yasal haklarımı (Bedel iadesi veya yeni telefon) aramamı engel teşkil eder mi?Aslında bu riske girsem mi?Teslim aldıktan sonra başka bir arıza vermezse şikayet etmekten vazgeçebilirim de.Hayırlı günler.
  • 20 iş günü cihazın servise teslim edildikten itibaren ne zamanı kapsamaktadır? yani ürün 20. iş günü onarıldı kargolandı diyelim 21 yada 22. iş gününde bana ulaştı yeni cihaz isteyebiliyormuyum?
  • Teleservise düştüyseniz vay halinize. Benim motorolayı göndermiştim tamiri yaklaşık 1 yıl sürdü. 100 e yakın mail attım telefonu yenisiyle değiştirin diye ama hep aynı cevabı verdiler parça bekliyorlarmış. Geçen ay gm 4g ekranı bozuldu 4 günde değiştirip geri yolladılar. Haa bu da bana ders oldu. Artık teleservice garantili hiçbir ürünü satın almıyorum. Etrafımdaki kimseye aldırtmıyorum. Milletin beğenmediği telpanın tırnağı olamazlar. Sizi de bilgilendireyim istedim. Teleservice garantili ürünlerden uzak durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elophidae -- 3 Ekim 2015; 15:47:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 20 iş günü meselesi tam bi arapsaçı oldu.Acaba kurban bayramı öncesi idari izin olarak ilan edilen cumartesi, pazartesi ve salı günleri(hani 9 gün idari tatil olmuştu) işgünü sayılır mı ?? Sonuçta idari izin kamu ile ilgili, teknik servisler içinde geçerli midir yani bu günler işgünümüdür üstadlar?
  • arkadaşlar izmir karşıyaka daki tüketici hakem heyeti garantili cep telefonlarının azami tamir süresini 30 gün olarak değerlendirip benim şikayetimle ilgili sürenin 27 iş günü olmasını gerekçe gösterip reddetti.ancak yengem sincan tüketici hakem heyet başkanı ve avukat olan kızı bu konuda beni yanlış yaptıklarına dair bilgilendikten sonra yaklaşık 8 aydır bununla uğraşıyorum sonunda avukatlarına ulaştım yanlış yaptıklarını kabul etmek zorunda kaldı bende bu işin peşini bırakmadım.tesadüfen ankarada bulunduğum geçen hafta gümrük ticaret bakanlığı piyasa gözetimi genel müdürlüğü ne gittim karşıyaka tüketici hakem heyetinin kanunu nasıl yanlış uyguladığını binlerce kişiyi nasıl mağdur ettiğini bir kez daha gördüm şimdi şikayet dilekçem karşısında sıkıştılar bakanlık yetkilileri onlara şikayetime dair durumun düzeltilmesi ile ilgili yazı göndereceklerini söylediler..satış sonrası hizmetler yönetmeliği 19. madde de ürünlerin garanti ve tamir süresi açık açık yazılmış ona rağmen binlerce kişiyi mağdur eden karşıyaka tüketici hakem heyeti eveleyip geveliyor bana konunun itilaflı olduğu yargıtayın çelişkili kararlarının bulunduğu tarzında saçma cevaplar veriyor ki avukatlarından bir tanesi ve tükoder üyesi bu affedilmeyecek hatayı kabul etti.mağdur olan arkadaşlar hakkınızı arayın izmir gibi bir şehirde kanunu doğru dürüst yorumlayamayan insanlar bizim zekamızla alay etmesine lütfen engel olun ...mağduriyet yaşayan insanlar bana ulaşsın bu konu çok büyük olaylara gebe

• @dteray Bende aynı sıkıntıyı Bilecik/Bozüyük ilçe hakem heyetinde yaşadım. 2 arkadaş gittik bize 30 iş günü dediler. Almadılar ilk başta ben araştırdım internetten gerekli yönetmeliklerin çıktılarını aldım. Onların kitaplarında da konuyla ilgili yönetmeliği buldum gösterdim dilekçemi aldılar. 29 eylülde başvuru yaptım 10 haziran da elime hakem heyetinden fatura bedeli iadesini kazandığıma dair cevap geldi . Telefonu aldığım yerle iletişim kurdum benden cihazı ve geriye kalan parçaları istediler gönderdim. Onlar KVK ile iletişime geçmiş ondan sonra 2 ay gibi bir süre daha bekledim. Bir gün başka bir iş için internet bankacılığına girdim hesabımda 1799 TL yi gördüm :) Hakkınızı arayın mutlaka . Ben paramı aldım herkesin sonucu da aynı benimkisi gibi olur inşallah.
  • arkadaşlar merhaba.
    ben g3 cep telefonunu ekran sararması sebebiyle garantiye yolladım. 19. iş gününde garantiden gönderdiler. araya bayram filan girince bana gelmesi 1 ayı buldu. gelen üründe ölü piksel mevcuttu sonra tekrar garantiye yolladım. yaklaşık 10 gündür halen garantide. onarım işlemleri halen devam ediyor. sonuç olarak ürünu ekran problemi sebebiyle 50 gündür kullanamıyorum. tüketici heyetine basvursam ürünün para iadesini alabilir miyim.

• gripin_one kullanıcısına yanıt
    ancak benim dosyamı reddettiler 30 iş günü diyerek ...hala da kabul etmediler.bana mahkemeye gitmem gerektiğini söylüyorlar sonuna kadar uğraşacağım onlarla
  • Arkadaşlar garantisi devam eden z3 compact telefonumun ekranını düşürerek kırdım. Ve ne yazıkki Arvanto Teleservice verdim.Ücret karşılığı tamir edilir garantiye girmez dediler. Haklısınız dedim ücreti ödedim bekliyorum. Bu firma hakkında çok şikayet var.

Şimdi ben ücretli tamir yaptırdığım için azami tamir süresi hakkım yokmu?
  • Ankara ankamall 5M migrostan aldığım avrupa tv center garantili ps4'ümü 2. defa migrosa servise verdim 6 kasım tarihinde. Bugün 20 iş günü dolmuş oluyor. Servisi ve migrosu ayrı ayrı defalarca aradım. Servis cihazımın ellerine ulaşmadığını idda ediyor. Migrostaki pişkin ise "20 günümüz var daha dolmamış ki neden arıyorsunuz?" gibi pişkin bi ifade kullanıyor telefonda
    21. gün pazara denk geliyor. Yarın para iadesi istemek için migros'a mı gitmeliyim
    Bu arada migrostaki pişkin 30 gün sayın diyor. Cumartesileri dahil etmeyecekmişiz iddasına göre? Var mı bir haklılık payı?

• Beyler ben telefonumu aynı sorundan dolayı 2 kez servise gönderdim ikisindede onarıldı dendi ama problem tekrar ortaya çıktı.Şimdi ben telefonu 3.kez aynı problemden göndersemmi yoksa direk hakem heyetine mi başvursam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carbon Dioxide -- 6 Ocak 2016; 22:30:33 >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.