Şimdi Ara

Garanti Bankası - Paracard / Akbank - Neo Kart kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Garanti Bankası na ait "Paracard" ya da Akbank ın "Neo Kart" ını kullanan varsa bir kaç sorum var?

1-Bunlar bildiğim kadarı ile banka kartı oluyorlar?

2-Hesap işletim ücreti gibi ücretler mevcut mu bu kartlarda da?
    3-Almak için yazdığım bankalarda hesabımızın olması gerekli mi?Eğer gerekli ise o hesaptan ektra bir ücret kesiyorlarmı para yükleyince?Hesap işletim gibi mesela.

4-Aylık ücret gibi bir şeyler alınıyor mu bu kartlarda?
    5-Yoksa ne yüklersek onumu harcayabiliyoruz?
    6-Kartlara para nasıl yükleniyor?
    7-Bu kartlar ile herhangi bir dükkandan alışveriş yapabilir miyiz peki?

8-Ayrıca bu 2 karttan hangisi daha avantajlı sizce?
    9-Yani kısaca çok masrafı var mı bu kartların?

Şimdilik soracaklarım bu kadar başka soru aklıma gelmiyor.Sizin extra dan yazacaklarınız varsa yazın hiç değilse bilgilenmiş olurum.

(Bana internetten alışveriş için lazım bu kartlardan biri.Bazı internet siteleri bende ki banka kartını kabul etmiyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 9 Temmuz 2015; 21:47:12 >

• 1) Paracard banka kartı, evet. Neo kart da öyle.

2) Evet, hesap işletim ücreti alınır. Ancak bazı şartları sağlayan hesaplardan alınmıyor. Benim yaptığım gibi otomatik 2 fatura ödemesi gibi. Diğer şartları sağlayan haber şu linkte var.
    http://www.garanti.com.tr/tr/garanti_hakkinda/garantiden_haberler/2013/kasim/hesap_isletim_ucreti.page
    Neo kart için bilgim yok.

3) Bu kartı alırken bir vadesiz hesap açılıyor zaten. Kart da bu vadesiz mevduat hesabına bağlı.

4) Aylık değil, senede 2 kere alınıyor. Ocak ve Temmuz ayları. Şu an yıllık ne kadar bilmiyorum, ama 150 TL civarı vardır.

5) Hesabınıza ne kadar para yüklerseniz onu harcayabilirsiniz.

6) ATM, şubeden, internet üzerinden havale veya EFT yöntemi vb. şekilde para yüklenebilir.

7) Evet, kredi kartının geçerli olduğu herhangi bir dükkandan alışveriş yapılabilir. Ancak taksit olmaz. Peşin alırsınız.

8) Ben Paracard kullanıyorum. İkisini kullanmadan kıyaslama yapmak zor, ama Paracard için ara ara güzel kampanyalar oluyor. Ayrıca Garanti Bankası birçok alanda bence Akbank'a göre daha hızlı.
    Bir de Paracard kullanmamım en önemli sebebi ücretsiz sanal kart (Paracard Web) vermesidir. Bu kart ile internetten Master Card'ın geçerli olduğu her siteden güvenli bir şekilde alışveriş yapmak mümkün. Taksit yine yok.

9) Benim otomatik fatura talimatlarımdan dolayı 0 masrafı var bana. Hatta kampanyalar ile bir miktar kazanç bile sağlanıyor.

Ayrıca Enpara konusunu da araştırabilirsiniz. Siz daha çok ihtiyaçlarınıza yönelik karta başvurursanız daha doğru olacaktır.

İstikbal

• Merhaba,

4. maddeyle ilgili sorum olacak. İşe girerken 2014 ekim ayında garantiden vadesiz hesap açtırıp paracard almıştım. İşten ayrıldığım için şuanda son 4 aydır hesabıma hiçbir şekilde para yatmıyor, 4 aydır hiçbir hareket yok. Geçenlerde telefonuma garantiden mesaj gelmişti hesabınızdan bilmem ne parası kesilecektir diye. Umursamayıp silmiştim mesajı. Hesapta 1 lira vardı ve bu ayın başında hesabımdaki 1 lira kesilmiş. Bu durum 4. maddede yılda 2 kere diye bahsettiğiniz 150 TL civarı kesinti sanırım? Hesabımda sadece 1 lira olduğu için anca o kadar kesebilmişler

Soruma geleyim. Acil olarak internetten alışveriş yapmam lazım. Önceleri bu hesabımla çok kez internetten alışverişim olmuştu zaten. Sağolsun kredi kartı gibi kullanılabiliyor tek çekim yapıyorum tüm ödemeleri. Bu bahsettiğim hesabıma atm den 200 lira yüklesem 4. maddeyle ilgili herhangi bir kesinti olur mu? Mesela 200 lira yükledim eve geldim diyelim bir baktım 150 yi kesip 50 lira kalmış olmasın? Bu saatten sonra hesabıma para yüklediğimde 4. maddeyle ilgili herhangi bir kesinti olur mu? Sonuçta yeterli bakiye olmadığı için o bahsettiğiniz paranın hepsini tahsil edemediler, hesaba para yüklediğimde paranın havaya uçmasından korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 9 Temmuz 2015; 23:31:51 >

• Merhaba,

1 lira kesildiğine göre yükleme yaptıpınızda şu anda 150 tl veya kaçsa yarısı kesilir. Paranın kesilme süresi hemen mi olur, yoksa ertesi iş günü mü olur bu konuda son zamanlarda tecrübesi olan biri söyleyebilir. Hesaba 1 TL aktarılıp deneme yapılabilir.

Bir de şöyle bir şey var. İnternet üzerinden yeni bir vadesiz hesap açarsınız. O hesaba para aktarıp onunla alışveriş yaparsınız. Sonra o yeni hesabı kapatırsınız. Böyle belki hiç problem yaşamadan alışveriş yapılabilir. Bu konuda tecrübem yine yok maalesef, ama geçenlerde başka bir iban no oluşturmam gerekti. Yeni hesap oluşturarak o ibanı kullandım. Sonra hesabı kapattım. Ana hesapla işim olarak sadece hesaplarım arası havale işlemini yaparak parayı ana hesaba aktardım. Üzerinden bayağı ay geçti yani. Hesabın açılma süresi yakın bir tarih ise herhangi bir ücret uygulanmıyor yani. Neysr biraz karışık oldu ama bence bu yöntem işe yarar. Çok lazımsa yeni vadesiz hesap açıp 5 tl yi bu hesaba yatırıp 2-3 gün beklersiniz bir şey olup olmayacağını.

Mesela Akbank vadeli hesabın vadesini değiştirmek isteyince parayı ana vadesiz hesaba aktarıyor. Bu sırada 6 ay geçmişse hemen hesap işletim ücreti kesiyor. Yoksa vadeli de kesemiyor. Bu da ona benziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İstikbal

• Garanti hesap açtırdık.
    2 tane ödeme tanımaladım..

Fakat müşteri temsilcisine nasıl bağlanılır ! Bağlanamadım saatlerdir ! Kısayolunu bilen varsa bir zahmet.

Sana tavsiyem yeni hesap aç onun zaten ilk 6 ayından ücret kesmiyor 5 ay sonrada yeni hesap açıp eskisini kapatırsın.

Ben dolar hesabında yaptım bunu işe yaradı.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.