Şimdi Ara

Gaming Notebook Tavsiyeleriniz Neler? (Ağustos-Eylül 2025)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hemen madde şeklinde kriterlerimi belirtiyorum:

1- 40K - 70K arası bir bütçem var fakat 70K'yı zorlamak istemiyorum. Yani alacağım diğer notebooklar ile arasında devasa farklar varsa önerilerinize açığım.

2- Yeni ve adı bilinmedik markalara açık değilim. Game garaj tarzı yeni şirketlere başarılarının devamını diliyor fakat ben garantici ve köklü şirketler ile yoluma devam ediyorum.

3- Kronik sorun muhabbeti hakkında bilgi sahibi değilim fakat VICTUS modellerinde "Hall Sensor" sıkıntıları olduğunu gördüm. Öneri yaparken kronik şikayetleri görmezden gelmeyelim lütfen.

4- Gaming ve Üniversite için kullanacağım bir bilgisayar olacak. Yani aşırı ısınma sorunu olursa sıkıntı olabilir. Aynı zamanda ufo gibi ses çıkarması da problem. Ama ECO mod gibi seçeneklerle pek sorun olmaz gibi.

Bu tercihler ışığında günümüz de alabileceğim en iyi notebook sizce hangisi arkadaşlar? Önerilerinizi bekliyorum iyi forumlar :)

"Gaming" olmasa da HP OmniBook B46ZFEA diyorum. Amazon'da 59 bin liraya kadar düşürüyorlar fiyatı. 68 bin bandında genelde.

59 bin liraya Ultra 258V Lunar Lake işlemci, 32 GB bellek, 1 TB SSD, 120 Hertz OLED %100 DCI-P3 ekran. Daha ne olsun?

Artıları: Lunar Lake'ler Apple M3'lerle yarışıyor, 268V bilhassa. Bu Ultra V işlemcilerde yeni Xe2-Battlemage mimarili ve 8 çekirdekli Intel grafik işlemci var ve oyunların çoğu için yeter artar. Zalım Intel, bu yeni grafik mimarisini önce Lunar Lake V'lere vermişti, sonra "yüksek performans grubu" dediği Arrow Lake HX'lerden esirgeyip Arrow Lake H'lere verdi. Değişikler...

- Bu laptop H266-VVC dahil tüm video formatlarını CPU'ya yük bindirmeden izletir. Lunar Lake'ler dışında hiçbir PC işlemcisinde VVC çözücüsü yok.

- En az ısınma garantisi Lunar Lake'dedir. Düşük TDP değerleri ve 3 nm üretim sağolsun.

- Intel'in AI TOPS değeri en yüksek işlemcileri de Lunar Lake'dir.

Eksileri: Bellek yükseltme şansı yok, SSD ekleme şansı yok ve USB portları 3 tane... Eğer PC ile atom parçalanmayacaksa 32 GB DDR5-8533 MHz bellek yeterli. SSD'ler harici kutularla kullanılabilir. USB-C'ler için çoklayıcı hub alınabilir. Ayrıca HDMI çıkışı yok ama görüntü Thunderbolt USB-C portundan aktarılabilir (uygun kablo adaptörle). Ethernet portu da yok ama kablolu bağlantı USB C-ethernet adaptörüyle sağlanır. Yani 3-4 tane ek cihaz lazım ama pahalı değil bunlar.

Eğer çok uçuk oyunlar oynanacaksa zaten laptop almayın. Güçlü bir masaüstü kasası alıp bir 4K TV'ye bağlayın. 14-16 inçlik küçük bir ekranda 240 Hertz-240 FPS oyun olsa ne olur, olmasa ne olur?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.