Şimdi Ara

Gaming Laptop Satın Alma Rehberi/Bakım Ve Kullanım İncelikleri/Her Türlü Tavsiyeleri (258. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.731
Cevap
156
Favori
426.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 256257258259260
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gokhandsome kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın hocam. Satıcılar coştu hele şu ikinci el ilanlara bakıyorum 1050 Laptoplara çektiği fiyatları görüyorum gülüyorum 5500 lira yazmış üç ay önce taş çatlasa belki 4k para vermiştir. Beklemek iyi gibi en iyisi gibi. Rtx 2080 masaüstü pcim var ben gece çalışıyorum boş zamanım epey oluyor film dizi Netflix izlemekten sıkıldım
    Kitap okumakta bayıyor belirli bir zaman sonra sıkıyor. Bende hikaye oyunları oynamayı severim Plague, Residentevil, outlast gibi dedim almışken orta şeker birşey olsun bu tarz oyunları oynayabileceğim ama dediğin gibi yanına yaklaşılmıyor. Sanki satıcılar dolar yüksekken aldılar da fiyat yükseltip satıyorlar üzücü bir durum. İkinci el bulursam uygun yada indirimli alırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 19 Martta almıştım bu ekranı..

    ekleme: 1650 ekran kartları
    Gaming Laptop Satın Alma Rehberi/Bakım Ve Kullanım İncelikleri/Her Türlü Tavsiyeleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanerArslann -- 18 Mayıs 2020; 20:26:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CanerArslann

    19 Martta almıştım bu ekranı..

    ekleme: 1650 ekran kartları
    Şu an gl65 modeli 8 bin lira şaka gibi gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Aşırı saçma bir artış var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Monster almayı düşünüyorum bende lakin gtx 1650 refresh özellik bilgisine ulaşamadım. Monster sitesinde 1650ti var 1650 refresh var. Varmıdır bilgisi olan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akgolo

    Monster almayı düşünüyorum bende lakin gtx 1650 refresh özellik bilgisine ulaşamadım. Monster sitesinde 1650ti var 1650 refresh var. Varmıdır bilgisi olan
    Normal 1650 ile farkı kullanılan bellek tipinin değişmiş olması. Düz 1650 gddr5 bellek kullanırken yeni versiyon 1650 gddr6 bellek kullanıyor. Fark olarak 3-5 Fps daha fazla verir vermez çok bir fark yok aralarında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIK

    Beyler selamlar. 2 aylık gaming laptop arayışımı sizlere yazacağım. Biraz uzun bir yazı olacak ama benim gibi araştırma içerisinde olan arkadaşlarla da fikirlerimi paylaşmak istedim.
    Yaklaşık 2 aydır gaming laptop arayışı içerisindeydim. Bu süre zarfında hemen hemen her gün hem özellik değerlendirmesi, hem fiyat değerlendirmesi hem de performans değerlendirmelerini araştırdım. Bu süre zarfında bir çok bilgisayarı istek listeme ekledim. Bunların içinde Monster Abra serileri, Acer Nitro 5, Dell G3 15, Lenovo Legion,Excalibur ve Game Garaj'ın taşınabilir notebook modelleri vardı (incelediğim ve değerlendirmeye aldığım bilgisayarlar monster 10. nesiller çıkmadan önce genel hatlarıyla i7 9.nesil 16 gb - gtx1050-gtx1650 versiyonlarıydı). İlk zamanlar gtx 1050'nin yeterli olacağını düşündüm fakat oyun sektörü öyle hızlı ilerliyor ki belki 1 yıl öncesinde gtx 1050 giriş seviyesi bir ekran kartı iken, bu 2 aylık araştırmada giriş seviyesinin gtx 1650 olabileceğinin aşikar olduğunu gördüm:) Bu arada yukarıda bahsettiğim bilgisayarların ekran yenileme hızı yanlış hatırlamıyorsam acer nitro hariç 60 hz idi. Acer Nitronun bazı modelleri 120 hz, seriden seriye değişiyor.

    Her neyse sonrasında servis desteklerini de hesaba kattım. Sonuçta 6-8 k arası bir ücret ile servis desteğinin vasat kalması şahsen üzücü olurdu. Yukarıda bahsettiğim firmaların sosyal medya hesaplarından soru sormaya ve alacağım cevabın süresine bakmaya çalıştım. Excalibur ve Game Garaj ortalama 2 gün içinde geçiştirici bir cevap verirken - hazır taslak cevaplar - dell ve acerden hiç cevap alamadım :) * bu arada bu dediklerim sadece narrative olarak sosyal medyadan sorduğum cevapları kapsıyor. Monster müşteri hizmetleri ise ortalama yarım saat içinde taslak cevaplar değil de detaylı cevaplar vererek +1 ile gönlümü çaldı (adamlar mousepad aldığımda mousepadin bakımını nasıl yapabilirim sorunu bile sıkılmadan cevapladı anlattı ) bununla birlikte ömür boyu bakım garantisinin olması da çok büyük bir avantaj. Yılda 2 kez 6 ayda bir bu hakkı sizlere tanıyorlar. Macun değişimi ve fan temizliği bu arada bakım hizmetinden kasıtları. Game garaj, dell, acer nitronun ise böyle bir servis destekleri olmamakla excaliburda bu desteğin olduğunu söyleyebilirim. Excaliburdan kaçma sebebim ise tamamiyle casperin sorunlu servis hizmeti yüzünden, bilmiyorum belki excalibur serisiyle servis hizmetlerini iyileştirmişlerdir. Sonrasında monster 10. nesil işlemcileri çıkardı, tam alayım dedim stokları tükendi ve adamların satış ekibi zoom üzerinden 15.00 ile 15.45 arası canlı yayın yapmaya başladı. İlk canlı yayınlarına katıldığımda kurucuları İlhan Bey'de vardı. 2-3 soru sordum İlhan Bey'in moderasyonunda geçen toplantıda benim dahil tüm sorularım cevaplandı. 10. nesillerin stoğa giriş zamanını da söyledikten sonra kesin olarak Abra serisinde karar kıldım ve bugün stoğa girdiğini gördüm.

    Ardındanhttps://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/monster-abra-a5-v1564-P423298603 bu bilgisayarı sipariş ettim. Peki niye bu bilgisayarı seçtim? İlk madde tabi ki ilgili ve müşteri odaklı bir servislerinin bulunması, şikayet vara da bakmayın o kadar şikayet olduğuna adamlar oradaki tüm şikayetleri bile çözmek için ellerinden geleni yapmışlar :) bir de diğer markalara bakın bakalım şikayet var da kaç ünlü marka dönüş yapmış? (asus, acer, lenovo vs) Yani bu benim için çok önemli. Adamların sizleri tüm mecralarda dinleyip empati kurmasının bir göstergesi. Özellik olarak bakacak olursak da bu modelde kaliteli bir ssd kullanıyorlar (aldığım model 512GB SAMSUNG PM981a M.2 SSD kullanıyor - Okuma: 3500 MB/s - Yazma: 2900 MB/s) hem 10. nesil olması hem ekran kartının Refresh 2020 gtx 1650 olması hem de 120 hz bir panelle gelmesi bu kararı almamdaki en büyük etmendi. (bonus: çanta hediye ediyorlar, bir de drivar yüklü flash hediye ediyorlar driver yüklenmesi için tek tek siteden indirip kurmakla uğraşmıyorsun)

    DH kariyeri boyunca uzun yazdığım tek mesaj olacak. Hatam olduysa affole. Benim gibi 2 aydır araştırma yapan arkadaşlara bir nebze fikir olursa da tabi ki mutlu olurum.

    İyi akşamlar herkese
    Beyler bilgisayarım bugün elime ulaştı. Yaklaşık 5 gün içerisinde elime alabildim. Siparişi gece verdim sabahına Monster siparişimin alındığını belirten bir mesaj attı. 2-3 saat sonra üretim departmanına siparişimin iletildiğine dair bir mesaj geldi. Ondan 2 saat sonra ise siparişim kargoya verildi. Yani aslında siparişi 13 Mayıs 23.30 sularında vermiştim 14 Mayıs 15.00 sularında hazırlık işlemleri bitirilip kargoya verildi. 4 gün ise kargoda geçti. Araya hafta sonu, bayram yoğunluğu vs. girdiği için ancak bugün elime ulaştı.

    N11 üzerinden sipariş verdim, 7.000 üzerine 177 TL kod kullanarak aldım. Kendi sitelerinden daha ucuza geldi. Helal olsun ufak hesaplar yapmıyorlar ve N11 üzerine de aynı fiyattan koyuyorlar. Bu arada freedos olduğu için win10 yükledim. İnanın ben de ilk defa freedos bir bilgisayara Win10 kurdum fakat gerçekten çok basit, soran veya kurmaya çekinen arkadaşlara duyurulur. 5 dakikamı almadı ona keza sürücüleri kurmakta basitti. Henüz oyun test etmedim. Fakat bilgisayar harbiden iyi duruyor. Bugün sadece program yüklemeleri ve basit bir kaç ofis işi yaptım beni üzen tek şey bataryası oldu :) o da hiç problem değil. Adı üstünde oyun bilgisayarı oyun da prize takılı oynanır :)

    Bu arada bence paketleme konusunda TR'nin en iyi bilgisayar paketlemesini yapıyorlar kutu içinden kutu kılıf içinden kılıf çıkıyor tekrar helal olsun diyorum




  • AIK kullanıcısına yanıt
    Hangi modeli aldın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.sins

    Hangi modeli aldın?
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/monster-abra-a5-v1564-P423298603 bu modeli aldım hocam stokta gözükmüyor şuan stoğa girdiğinde de 5 adet girmişti 2 gün içinde bitti sanırım
  • CanerArslann kullanıcısına yanıt
    simdiki fiyatlar saka gibi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AIK kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun bende insallah yarından sonra aide edeceğim Monster abra a5 modelimi sizin gibi n11 üzerinden 177 TL indirimle hesaplı aldım diye seviniyordum.Daha ilk mavi ekrandan ana kart değişti .15 gün servis .Geri geldi mavi ekran hataları sık sık ,o uçak kaldırıyor gibi gelen fan sesi ,cızırtılı hopörleri açıkçası yıldırdı ve iade sürecini başlattım .1 ayda toplam kullanım sürem 4/5 gün Eski laptopum Casper di 10 yıl kullandım bir kere mavi ekran veya sorun çıkarmadı affedersin köpek gibi kullandım .Çağa ayak uyduramıyor diye en az 5-7 yıl icin Monster aldım ve daha iadem gerçekleşirse evime asla sokmam .Monsterin bendeki algısı sağdan soldan işlemci ekran kartı ayarla fiyat olarak biraz uygun yaz ama kasa kalitesi vb şeyler zayıf bırak reklam ile sat gibi birşey oluşturdu .

    Benim gibi aşırı herşeyi bilmiyorsanız
    Alırken teknik özellikler ve reklamdan ziyade

    Kasanın ne kadar kaliteli olduğu
    Gerçekten marka nın kalite olarak kanıtlanmış olması
    İşlemci ekran kartı dışında soğutma ve fan sesi
    Batarya ve hopörler bunları göz arda etmeyin yoksa ben neye niçin bu kadar para verdim dersiniz .
    5.800 alırken
    6.200 msi GL65 vardi onu almadığıma ne kadar pişmanım Veya aynı özelliklerde excalibur vardı onuda almadığıma pişmanım şimdi ikisinde 7.000 olmuş .gerçi Monster bile aldığımın üstüne 500 koymuş ah ah

    Sonunda MacBook Air alıp + 4.000 masaüstü dizip 11 bine her alanda en kalitesini kullanmayı düşünmüyor değilim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Monster dan soğudum Dell Asus Msi Acer belkibu işin iyileri Hp tost makinesi öğrenci işi ucuz olmasından belli. Gerçi EC modellerinde ısınma varmış yeni DK mı neydi çözmüşler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 17 inch olarak 8.500 maksimum bütçeyle tavsiye edebileceğiniz makina var mı arkadaşlar ? Mühendislik programları ve oyunları kasma olmadan oynatsın yeter. Oyun meraklısı değilim fakat oynamayı düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla lenovo ya da monster en yakın tercihler gibi duruyor. Bir arkadaşımda 9750 L340 lenovo var 1650 GTX Li. Makinayı deneme şansım oldu. Bence on numara ama 2 eksiği var. Birincisi o kasaya 2 port usb çok az olmuş. İkincisi de fanlar yeterli fakat fan yerleri çok komedi yerde. Yardımlarınızı bekliyorum..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 10. Nesil mobil için sormak istiyorum

    10750h notebook aldık arkadaşla. Monster 15 gün olmadan 500tl farkla 10875h olan versiyonunu çıkardı. 10875h ayrıca sıvı metal soğutmalı. İade etme şansımızda var.

    Sizce 10875h modeline geçmelimiyiz?
    Birde sıvı metal soğutmayı tavsiye edermisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle tavsiye ederim. Gözünüz kapalı hiç düşünmeden direk geçin derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu bilgisayar nasıl oyun için tüm oyunları açar mı ısınma sorunu vb gibi şeyler yardımcı olursanız arkadaşlar

    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-gl75-core-i7-10750h-2-6ghz-32gb-1tb-512gb-ssd-17-3-rtx2060-6gb-w10.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Veya max 15.000 sizin önereceğiniz bilgisayar var mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrFuKi

    Hayırlı olsun bende insallah yarından sonra aide edeceğim Monster abra a5 modelimi sizin gibi n11 üzerinden 177 TL indirimle hesaplı aldım diye seviniyordum.Daha ilk mavi ekrandan ana kart değişti .15 gün servis .Geri geldi mavi ekran hataları sık sık ,o uçak kaldırıyor gibi gelen fan sesi ,cızırtılı hopörleri açıkçası yıldırdı ve iade sürecini başlattım .1 ayda toplam kullanım sürem 4/5 gün Eski laptopum Casper di 10 yıl kullandım bir kere mavi ekran veya sorun çıkarmadı affedersin köpek gibi kullandım .Çağa ayak uyduramıyor diye en az 5-7 yıl icin Monster aldım ve daha iadem gerçekleşirse evime asla sokmam .Monsterin bendeki algısı sağdan soldan işlemci ekran kartı ayarla fiyat olarak biraz uygun yaz ama kasa kalitesi vb şeyler zayıf bırak reklam ile sat gibi birşey oluşturdu .

    Benim gibi aşırı herşeyi bilmiyorsanız
    Alırken teknik özellikler ve reklamdan ziyade

    Kasanın ne kadar kaliteli olduğu
    Gerçekten marka nın kalite olarak kanıtlanmış olması
    İşlemci ekran kartı dışında soğutma ve fan sesi
    Batarya ve hopörler bunları göz arda etmeyin yoksa ben neye niçin bu kadar para verdim dersiniz .
    5.800 alırken
    6.200 msi GL65 vardi onu almadığıma ne kadar pişmanım Veya aynı özelliklerde excalibur vardı onuda almadığıma pişmanım şimdi ikisinde 7.000 olmuş .gerçi Monster bile aldığımın üstüne 500 koymuş ah ah

    Sonunda MacBook Air alıp + 4.000 masaüstü dizip 11 bine her alanda en kalitesini kullanmayı düşünmüyor değilim
    Teşekkürler hocam. Baya bir olumsuz deneyimleme yaşamışsınız. Üzüldüm. Ben yaklaşık 2 aylık araştırmamın sonunda bana göre mantıklı olanı seçtim ve baya baya memnunum. Herkesin bilgileri yorumlaması farklı olduğundan seçimler de farklılaşabilir :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • AIK kullanıcısına yanıt
    Ne yazıkki öyle oldu ve güven vermiyor artık .Umarım sorunsuz yıllarca kullanırsınız 🙏

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrFuKi

    Ne yazıkki öyle oldu ve güven vermiyor artık .Umarım sorunsuz yıllarca kullanırsınız 🙏
    Teşekkürler hocam
  • 
Sayfa: önceki 256257258259260
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.