Şimdi Ara

Gamedec Resmi Türkçe Dil Desteği İçin Her Şey Size Bağlı! [BAŞARDIK] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
11
Favori
17.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hayripottur H kullanıcısına yanıt

    Evet, eğer oyunu almayı düşünmüyorsanız istek listenize eklemeyin.

  • Söylenenleri yaptım umarım çıkartırlar TR destekli

  • disco elysiuma acayip üzülmüştüm... Ama alıp almamam tamamen fiyatına bağlı..Oyun 100 tl ve altında çıkarsa alırım fakar 101 tl bile olsa tereddüte düşerim. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Sizce istek listeme eklemeliyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c34tt -- 29 Nisan 2021; 13:21:45 >
  • Yakın zamanda almayacak olsan bile listeye ekle bence. Türkçe olması için bu durum biraz gerekli.

  • c34tt C kullanıcısına yanıt

    Listeye eklemek bedava. Neden eklemeyeesin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer 1 yıl sonra bile almayi düşünüyorsanız Türkçe için istek listenize eklemeniz gerekli, fakat eğer ben bu oyunu hayatta oynamam diyorsanız eklemeyin, firmayı yanıltmak gibi bir amacımız yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günün üzücü haberi arkadaşlar Gamedec kampanyamız bugünün tarihi itibari ile başarısız olmuştur. Oyun çeviri aşamasına geçmiş bulunup Türkçe için onay verilmemiştir. Firma ek dil eklemeye yanaşmadı ve başlangıçta duyurduğu ve seçtiği 7 dil ile devam etme kararı almıştır. İstek listesi sayılarımız bu 7 dilin gerisinde kaldığı içinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.


    Yine de destek olan ve Türkçe oyunlar için çabalayan herkesin eline sağlık.

  • TackleBarry kullanıcısına yanıt

    İstek listemden kaldırıyorum. Çabanız için teşekkürler

  • istek listesinden kaldırıldı.

  • TackleBarry kullanıcısına yanıt

    Üzücü bir durum ama nedense hiç şaşırmadım. Hani başından beri yapmayacakları belliymiş gibi geliyor çoğu zaman. Daha planlama aşamasında ki oyunu bırak hazır çevrilmiş oyunu eklemeyen zavallı firmalar var hani "im not a monster" adlı oyun gibileri böyle firmalar demek ki global düşünmüyorlar. Daha fazlası da denilebilir ama ne gerek var boş yere çenemizi yormuş oluruz çabaların için çok teşekkürler.

  • İstek listesi azlığından dolayı olduğunu düşünmüyorum. Disco Elysium oyunun çeviri anketinde %80 ile Türkçe 1. idi. Ne hikmetse Türkçe hariç diğer diller çevrildi. Üstelik %9 gibi oy almış Flemenkçe de çeviriye dahil edildi. Bu tür işler tamamen ülkelerin alım gücü ve para değerleri üzerinden dönüyor. 15.000.000 istek listesi dahi olsaydı fark etmezdi. Potansiyel görmedikleri için alım gücü düşük, para değersiz diye düşünüp yine çıkartmazlardı. Ne varsa bağımsız yapımlarda var. Küçükler bütçeleri yok ama genelde çıkardıkları oyunlara Türkçe ekliyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 2 Haziran 2021; 0:50:16 >
  • azor ahaii kullanıcısına yanıt

    Evet çok haklısın oyunların Türkçe çıkmaması ya da çıkamaması sebeplerinden biri bu. Küçük yapımlar ve bağımsızların ise ne olursa olsun daha çok oyuncuya erişmeye çalışmaları diye görüyorum. Yani AAA iş yapan bazı aç gözlü firmalar gibi parayı düşünmeyip sadece oyunlarının daha çok insana ulaşmasını umarak destek verdiklerini düşünüyorum.Ayrıca çoğu oyuna da gönüllü çeviri yapıldıysa o yamayı eklenmesine izin vermeleri de olabilir.Sonuçta taş atıp kolları ağırmıyor ya. Yani dediğin gibi 50 milyon dahi olsaydı istek listesinde adamlar bir kere baştan niyetleri yoksa zaten yapmayacakları için değişen bir şey olmayacaktır.

    Ancak işin ilginç ve güzel yanı ise mobil oyun konusunda bilgisayar oyunlarına kıyasla nerdeyse büyük bir ölçüde fark var. Çok az bir firma makine çevirisi tadında bir çeviri sunsa da yavaş yavaş çoğu çeviriler gayet iyi ve akıcı yapılıyor. Tabi mobil oyun kısmı biraz insanların çabuk tüketip sıkılıp bırakmasından dolayı verdikleri Türkçe desteği de belli bir güncellemede sona eriyor olsa da yine de gayet başarılı buluyorum.En azından inşallah bilgisayarda ki resmi yamalarda mobil oyunların Türkçe desteği sunması aşamasına ulaşır.





  • Cumhurbaşkanının bir gece bir televizyon kanalında çıkıp "faizleri indireceğim bak göreceksiniz" deyip zaten yüksek olan dolar kurunu saniyeler içerisinde daha da yukarı yönlü fırlattığını ve dolayısıyla alım gücünü daha da hiç ettiği bir ülkeye kolay kolay kimse Türkçe yama çıkartmaz ve yatırım da yapmaz. Belirli küçük bir zümre dışında biliyorlar oyunu satın alamayacaklarını. İşte yeni Türkiye bu arkadaşlar, sizlerin eseri bu, övünün şimdi.

  • Hiç şaşırmadım zaten Türkçe çıkarma gibi bir niyetleri yoktu.

  • GÜNCELLEME 10/09/2021


    Arkadaşlar bugün size hiç beklemediğimiz ama hepinizin çok mutlu olacağı bir haberi paylaşmak için buradayım! Türkçe getirtmek için çok uğraştığım, arkadaşlarla baya çabaladığımız oyun Gamedec firması bugün ani bir geri dönüş yaparak Türkçe dil desteği getirme kararı aldıklarını açıkladı! Evet yanlış duymadınız! Gamedec TÜRKÇE DİL DESTEĞİ ile geliyor! Kampanyada yardımı bulunan herkesin eline sağlık, çok çabaladık ama başardık!


    Konuya girip teşekkür etmeyi ihmal etmeyin!


    https://steamcommunity.com/app/917720/discussions/0/2639622942671537940/


    Gamedec Resmi Türkçe Dil Desteği İçin Her Şey Size Bağlı! [BAŞARDIK]

    Oyun 120TL fiyatıyla Epic Store'da ön siparişe açıldı, Steam için çıkışında satın alıma açık olacak! Umarım aramızdan birçok kişi bu oyunu satın alır ( tabi başarılı olursa ) ve firmanın devam oyunları da Türkçe gelmeye devam eder! Birlikten kuvvet doğar, Türkçe olmayan ama Türkçe olmasını istediğiniz oyunlar için talepkar olmayı unutmayın!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TackleBarry -- 10 Eylül 2021; 14:54:30 >




  • TackleBarry kullanıcısına yanıt

    Çok çok sevindim hocam özellikle burada ve Steam de sesimizi duyurmak için çok uğraştınız size de teşekkür ediyorum. Oyunun en başından beri geliştirme sürecini Discord dan takip ediyorum ve bu oyunun ne kadar detaylı olduğunu tahmin edemezsiniz arkadaşlar. Cyberpunk çıkmaya yakın Gamedec ile Cyberpunk çakması diye dalga geçiyorlardı ama bu oyun Cyberpunk'ı suya götürür susuz getirir vallahi. Tekrardan tebrikler. Umarım oyun güzel çıkar ve puanları da yüksek olur ki almaya daha çok istekli oluruz Gamedec Resmi Türkçe Dil Desteği İçin Her Şey Size Bağlı! [BAŞARDIK] 

  • TackleBarry kullanıcısına yanıt

    Emeğinize sağlık.

  • Oyun çıkıp türkçe görene kadar satın almam,Chernobilite ta da türkçe olacak dedi bu bu polonyalılar, oyun çıktı türkçe yok. Biz aldığımızla kaldık.Size kolay gelsin umarım çıkar.

  • steam de türkçe dil görünmüyor ama tr çıkarsa direk alırım.

  • bayrakeri B kullanıcısına yanıt

    Japonca, Geleneksel Çince, Korece ve Türkçe sonradan eklenecek diller arasında yer alıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.