Şimdi Ara

GameMaker Türkiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • EDIT : GameMaker ile ilgili yardım arayan ve bu konuyu bulan bir çok arkadaş görüyorum, güncelliğini fazlasıyla yitirdiği için bu konuyu baştan aşağı düzenliyorum.

    Hepinize Selamlar ! Ben Furkan Karabudak, 20 yaşındayım. İleri düzeyde GML, biraz da C# C++ Python JS ve GLSL ile uğraşmışlığım var.

    Türkiye'de GameMaker kullanıcıları için gönüllü olarak yardım sunmak, Türkçe öğretici içerikler üretmek, insanları bu oyun motoru hakkında doğru bilgilendirmek ve Türkiye'de GameMaker'ın daha fazla insan tarafından kullanılmasını sağlayarak daha aktif bir GameMaker komünitesine sahip olmak ve buna bağlı olarak daha zengin öğretici içeriklere sahip olmak amacıyla, kar amacı gütmeyen bir proje başlattık.

    GameMaker Türkiye, GameMaker odaklı bir oluşum olsa da, genel anlamda bütün oyun geliştirme sektörü için game design, level design, 2D/3D art, UX/UI design, music/SFX gibi genel konseptler bazında yardım sunmak ve içerik üretmeyi hedefliyoruz.

    • Web sitemiz yeni kurulduğu için şu anlık bazı sistemsel ve görsel hataları, ve içerik eksikliği olsa da, zamanla geliştirmeye devam ediyoruz.
    • GameMaker kullanıyorsanız ya da kullanmak istiyor, bilgi edinmek istiyorsanız Discord sunucumuzda her zaman yardımcı olan, ve sizinle sohbet eden bir topluluk sizi bekliyor :)
    • İlerleyen dönemde GameMaker'ın Resmi Türkiye kolu olmak amaçlı YoYoGames yetkilileri ile planlanmış görüşmelerimiz var.

    Web sitemizin, bu paylaşım yapıldığı tarihteki anlık görüntüsü :

    GameMaker Türkiye



    ----------------------------------https://gamemakerturkiye.com

    Discord Topluluğumuza Katılmak İsterseniz :https://discord.com/invite/vVpDedC
    ----------------------------------




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3llyll -- 29 Ocak 2021; 14:0:22 >







  • Game Maker'ın hangi versiyonu olursa olsun, acemi veya profesyonel herkes için bir yardım sunucusu. Ayrıca illa GameMaker geliştiricileri değil, herhangi bir oyun veya yazılım geliştiricisi yada bir oyun ya da yazılımda ihtiyaç duyulabilecek kişiler (örn. animatör, designer, ya da bir besteci) herkes katılabilir ve onlar için de bölümlerimiz ve yardımlarımız her zaman açıktır. :)
  • Ben Unity ve Buildbox kullandım daha önce. Game Maker’ın kendine has programlama dilini öğrenmek zor değil diyorsanız ve mobile çıktı alması sorunsuzsa Game Maker’a katılabilirim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @xinglyan
    Zorluk kişiden kişiye değişecek birşeydir. Ancak benim fikrimce kolay bir dil. Ayrıca C based bir dil olduğu ve C ile benzerlikleri olduğu için eğer C bilmiyorsanız C'yi çok daha kolay öğrenmenize de yardımcı olabilir. Bu da başka bir artısı.
    Mobile çıktı almasıyla ilgili ne gibi bir sorundan bahsettiğinizi tam olarak anlamadım. Eğer kodlamada bir hata yaparsanız zaten sorun oyundan kaynaklı olur. Onun dışında ben mobil ile ilgili tek bir konuda sıkıntı yaşayan insanlar gördüm. Mobile çıktı alabilmek için Android SDK, NDK, JDK vs. yükleyip GameMaker ile ilişkilendirmek gerekiyor. GameMaker bu programlar olmadan mobile çıktı alamıyor. Yani tek uğraştıracak şey ilk kurulum.

    Onun dışında eğer GameMaker lisansınız yok ise söylüyorum, GameMaker tek bir lisans ile dağıtılmıyor. Desktop (Windows + Mac + Linux), Mobile(iOS + Android), Web(HTML) , UWP(Universal Windows Platform), Console(XBOX, PlayStation, Nintendo Switch) vs. gibi farklı lisanslar ile satılıyor. Yani hangi platform için oyun üretecekseniz o platformlar için lisansları ayrı ayrı almanız gerekiyor. Ha tabi herşeyin olduğu gibi bunun da bedava crack'i var tabiki eğer ben almam diyorsanız :D

    Ancak genel olarak GameMaker öneririm. Kolay ve pratik, örneğin C++ da biliyorum ve şu anda bir çizim programı da geliştiriyorum ve bunu C++ da yapmak yerine GML ile yapmayı tercih ettim çünkü işimi çok daha kolaylaştırıyor. :)
    GameMaker 'ı kullanıp kullanmamak size kalmış :)




  • -- FiraBot yakında tamamen sıfırlanacak ve daha güzel özellikler ile gelecek. Ayrıca FiraBot için bir server da kiralayacağım. Yani 7/24 FiraBot'tan yardım alabilir hale geleceksiniz.
    -- Ayrıca yeni ekleyeceğim özellik ile kodu girdikten sonra dil ismi de girmek zorunda kalmayacaksınız. GML kodunu girince Bot sizin dilinizi bilip otomatik olarak o dilde kodun açıklamasını size yapacak.
    :)
  • FiraBot ile artık MÜZİK DİNLEYEBİLİRSİNİZ !
    • FiraBot'a müzik dinleme özelliği eklenmiştir.
    • Yakında sunucuya ve bota Level,Exp ve Credit sistemi de eklenecektir.
  • Yaşına göre bu atılımlarını takdir ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • temelin biraz üstünde c++ bilgim var yaşımla dalga geçmeyecekseniz gelebilirim.
  • Yaşla dalga geçmek mi ? Niçin böyle birşey yapalim ki ? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.