Şimdi Ara

galiba işlemcim yandı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar amd overdrive programını çalıştırdım test gibi birşey başladı 3.5ghz oldu 1.4 voltageda 66derece oldu kasa hemen iptal falan ettim ama oyuna girdim çıktım şimdi 58 derece oldu yükte fx6100 işlemcide turbo oyunda otomatik mi devreye giriyor?Overclock gerek var mı?İptal ettiğimden emin değilim içimde şüpheler var...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• işlemci öyle ha diyince bozulup yanan bişe değildir,kii dediğin saat hızı ve sıcaklık değeri bırak işlemciyi yakacak derecede olmasını yüksek bile sayılmaz.
    sorununu tam olarak anlayamadım ayrıca.şu anda sistemin çalışıyormu sorun ne?
  • Sorun ne ki? Kendi kendine paranoyaklaşmana gerek yok hemen 66 drece çok normal yük altında. Oyunlarda tam kullanılmadığı için 58 derece çıkmıştır. O da gayet normal. OC ihtiyacı duyuyorsan bir soğutucu alsan iyi olur ama.
  • amd overdrive programını çalıştırdım overdrive cpu bilmem neyi vardı aktifleştirdim test başladı 1.4 voltage yavaş yavaş hızı çıkarıyordu iptal ettim 66dereceyi görmüş sıcaklık :O yarın soğutucu alacam zaten ekran kartım 58 60 derece oluyor max ekran kartı soğutucusu lazım mı bilmem fps düşer mi oyunlarda işlemciden yana çok korktum :) işlemcim boşta 1.4ghz oyunlarda hızlanıyor turbo otomatik devreye mi giriyor? stabil hız kullanmak istiyorum
  • up up up
  • yanmış o yanmış
  • kardeş nasıl yanar :D:D
  • yıllardır ürünü kendi fanıyla kullanırım,
    crisis oynarken hep 90 derecelerde gezer tık demedi maşallah.
    i5 2500k kullanıyorum bu arada,
    korkma kardeş birşey olmaz.
  • şimdi arkadaşlar benim derdim işlemciye bugün soğutucuyu alacam iyisinden ama cpu-zde hız 1.4ghz oluyor birden 4.4ghz oluyor nasıl oluyor O.o overclock falan yapmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamyonmuro

şimdi arkadaşlar benim derdim işlemciye bugün soğutucuyu alacam iyisinden ama cpu-zde hız 1.4ghz oluyor birden 4.4ghz oluyor nasıl oluyor O.o overclock falan yapmadım

hehehe
    şimdi anlaşıldı senin karın ağrın
    o dediğin olay enerji tasarrufu sağlamak için geliştirilen bir teknolojidir.işlemci işlem yapmadığı anlarda enerjisini ve saat hızını düşürür,işlem yapmaya başladığın anda saat hızı ve gereken voltajını alır.
    buna teknolojide turbo boost deniliyor.
    sıkıntı yok yani devam et

edit : bu arada işlemcini oc yaparak 4.4 ghz hıza çıkarmıssın.eğer oc istemiyorsan anakartın biosuna girip fabrika ayarlarına al,işlemcin standarda döner

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtracer -- 7 Eylül 2012; 13:22:00 >

• ama turbo en fazla 3.9 destekliyor 4.4ghz nerde nçıktı voltage birden 1.4 oluyor korkuyom valla :D

edit:overclock yapmadım bugün vatana gidicem ayarlattırırım soğutucuyu taktırırken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMakavelix -- 7 Eylül 2012; 13:26:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iOC

yanmış o yanmış

yanmis yanmis

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wonders

quote:

Orijinalden alıntı: iOC

yanmış o yanmış

yanmis yanmis

fena bir kahkaha attım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.