Şimdi Ara

aaaaaaa (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
27
Favori
78.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
490 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam 2 saate geliyorum, burayı rezleyeyim de DH'lilere foto atarız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işini iyi yaptığına inanıyosan sabret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    İlk olarak konuda geçtiği gibi öğretmenlik mesleğinin ülkemizdeki durumu ortada, iş bulamama durumunu bu sebeple kişiselleştirmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanında, iyi yaptığınız ve sevdiğiniz bir işe yelken açmanız da gerçekten güzel ve kesinlikle denemeye değer, tebrik ederim.

    ANCAK, Öğretmen olmak özellikle de internette mevcut imkanların da sayesinde "ben ne anlarım ki" pazarlamadan demek için bir bahane değil. İngilizceniz olsun veya olmasın internette o kadar çok kaynak var ki kendinizi geliştirebileceğiniz (sadece basit youtube ve google kullanımı ile bile ulaşabilirsiniz, özellikle udemy gibi ucuz fiyatlı online derslerin olduğu siteler de iyidir). Boş vaktinizde müşteri beklerken bir yandan kendinizi bu konularda geliştirebilirsiniz.

    Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla detaylı bir işplanı yapmamışsınız. İşletmeyi her yanı ile masaya yatırmanız gerekiyor, pazarlama bu ayaklardan sadece birisi. Sadece kalite ile müşterilerin sizi takdir etmesini beklemek ne yazık ki günümüz dünyasında biraz şans işi, hayal ederek değil plan yaparak bu durumun üstesinen gelmeye çalışmalısınız.

    Risk almadan, yeni birşeyler denemeden hayatımızı yaşanacak hale getiremeyiz. Bence çok güzel bir adım atmışsınız ve umarım kısa zamanda toparlanır işleriniz. Konfor alanından çıkmak, risk almak, amacımızı keşfetmeye ve kendimizi bulmaya çalışmak gerçekten cesaret gerektiren, herkesin yapmayacağı bir hareket ki siz bunu yapmışsınız. Geriye kalan tek şey sabır. İnsanoğlu tecrübe ederek öğrenir ve batsanız bile bu çok ama çok değerli bir tecrübedir. Örnek olarak ben de şu anda işleri hiç iyi gitmeyen bir atolye işletiyorum ve odaklandığım nokta neleri yanlış yaptık, gelecekte neleri farklı yapmalıyım ki bu sonuçları doğurmasın şeklinde. Ufak bir aramayla bugün büyük işletme sahibi birçok insanın geçmişte şirket kapattıklarını görebilirsiniz - ki bu hiç utanılacak bir durum değil. Deneyin, olmazsa bir daha deneyin, olmazsa başka bir şey deneyin, yine deneyin yine deneyin, bir daha deneyin. Bu yolculukların hepsi arzuladığımız hayat için birer adım. Bu adımlar ile kendimizi tanıyoruz. Kendimizi keşfetmemiz gerekiyor, kolay pes etmek yok

    Asıl önemli konu ise intihar düşünceniz ve bence bir psikologa başlamanız gerekiyor (inanın ki faydasını göreceksiniz). Kendinize saygınız olmayabilir ancak ailenize saygınız olsun, intihar sizi seven insanlara atacağınız en büyük kazıktır. Para ne yazık ki günümüz dünyasının en büyük ilüzyonu, lütfen kendinizi bu yolda kaybetmeyin ve bu düşünceyi kafanızdan ve bilinçaltınızdan çıkartmak için çaba harcayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 14 Nisan 2019; 12:15:31 >




  • Konu çok uzun. Ilk mesajdan sonrasını okuyamadım. Adres paylaşıldı mi? Bir cheesecake yerim (:

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok yanlış zamanda dükkan açmışsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tatlı dükkanından çok yiyecek dukkanina çevir. Aç adam tatlıyı ne yapsın. Keyif işi için isim lazım, marka olman lazım. Ekmek arası kahvaltılık koyup sat mesela.
    Çok sabırsız varliklarız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şu tarz kısa videolar seni popüler hale getirebilir. Malum reklam çağındayız.
  • bu iş sabır istiyor kardeşim.
    hemen güzel ülkemi batırmışsın. dükkanı batır ondan sonra canım ülkem intihar bilmem ne
    sanki başka ülkede batan yok.

    kötü düşünme, denersin yine de olmaz belki o ayrı ama olmama ihtimalini net yazıyorum, yüzde 10
    yüzde 90 ihtimalle o iş tutar, hele istanbul gibi bir yerdeysen insanlar aç ve ne versen yiyor. YÜZDE 90 İYİ PARA KAZANIRSIN O İŞTEN

    çok örneğini gördüm o yüzden diyorum işin sırrı SABIR. kuzenim var kaç dükkan açtı kapattı en fazla 1-2 ay sabrediyor olmadı deyip başka dükkan açıyor vs. çok saçma bu.




  • Dükkan hangi ilde sevgili meslektaşım?
  • 5 yıldız verdik hocam google’dan :) ama instagramdan, zomatodan vs vs, bunlar gibi uygulamalardan reklam yapmanız gerek, işletme sahibi değilim ama her şeyin başının reklam olduğunu bilmeniz gerek devir teknoloji devri oturduğunuz yerden bunları yapabilirsiniz, vakitte kötü umarım sıkıntısız stressiz idame ettirebilirsiniz dükkanınızı, keşke rıhtıma yakın,caferağa,bahariye ya da moda taraflarında olsaydı dükkanınız daha da güzel olabilirdi sizin için, olmazsa da üzülmeyin başarı kazanan insanlar çok dibe batıp çıkmış insanlardır sizde öyle düşünün her daim bardağın dolu tarafından bakmak gerek,
    Sevgiler,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam öncelikle dükkanınız hayırlı olsun ilk mesajınıza bence adresinizi ve dükkanın ismini editleyin herkes onu sorduğu için konu karışmış
    Ayrıca kesinlikle internette dükkanınızın ve ürünlerinizin güzel fotoları olsun ve gelip memnun kalanlardan güzel yorum yapmalarını isteyin ben bilmediğim bir yere gideceğim zaman bu yorumları mutlaka okuyorum
    Son olarak işletmecilik yapacaksanız ilk seferden başarılı olmanız çok düşük bir ihtimal ne kadar başarılı olmuş insan varsa emin olun bir kaç kere batıp çıkmıştır canınızı sıkmayın hayırlı işler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğma büyüme Kadıköylü olarak ben de yorum yapayım .
    1- Son 1 senedir ülke olarak zor dönemdeyiz , millet para harcamaya korkuyor. Senin yerinde olsam böyle büyük bir risk almam.
    2- Açtığın yer ne yazıkki yanlış diye düşünüyorum. Rıhtıma biraz uzak kaçıyor. İlçe dışından müşteri çekmek zor olur.
    3- Dükkanın özellikleri ve bölgenin nüfus yapısı çok önemlidir. Yaşlıların bol olduğu yerde genç işi iş yapmaya kalkarsan sonucu hüsran olur. Yaşlılar pek para harcamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jizzy Quuatily

    Dükkan hangi ilde sevgili meslektaşım?
    İstanbulmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Danny Greene

    Hocam 2 saate geliyorum, burayı rezleyeyim de DH'lilere foto atarız.
    Foto bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen pes etmek de doğru karardır. 4 yıl yazılım firması işletim. Eczacılık fakültesine bile dolandırıldım , çamura yattı paramı vermediler. Paranin peşinde koşmaktan bu gün git yarın gel demelerden her 3 işin 2 dinde sözleşme ihlali olup avukatlık olmaktan bıktım. Çok pişmanım keşke daha erken kapatsaydim. Kariyerime zarar verdim haftada 7 gün çalıştığım çok oldu. Balayında bile ise baktım. Şimdi bakıyorum bazı işler batmaya mahkûm. Bazen fazla iyimser olmayıp sürekli umudu tazelemek yerine başarısızlığı kabul edip yola devam etmekte önemli. Sürekli girişim ekosistemi size gaz verir. Yok Jack ma şöyleydi. Yok s.job böyle yaptı. Kimse yüzlerce batan fikri anlatmaz. O yüzden iyi düşünün. Zaman önemli. Zaman en kıymetli şey. Kariyerimde verdiğim en doğru karar yazılım firmamı kapatmak oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 14 Nisan 2019; 12:45:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunahan1071

    yerim kadıköy'de cadde üstü. Ben inanın kar beklemiyorum zaten. Büyükleri dinleyerek ilerledim, herkes 6 ay bir şey bekleme dedi ama 3000 tl kira çıkmayınca insan gerçekten üzülüyor. ürünlerimin hepsini kendim hazırlıyorum, kendim servis ediyorum. Gelen herkes çok hoş mekan vs diyor. En azından kirasını çıkarsaydı ben gerekirse evden çıkar dükkanda yatardım..

    İnsanları mutlu göndermek için elimden geleni yapıyorum, galiba olmuyor. Bende bilmiyorum.. Bıktım, tükendim.

    Yarın maç var, dukkanım stad yolunda köfte, hamburger, mantı vs bile hazırladım yarın belki satabilirim diye.
    Kardeşim konuna ve mesajlarına gerçekten üzüldüm umarım bir gün hakettigin yerlere gelirsin

    Senin durumundan bağımsız olarak 20 30 yıldır sektörde olan firmalar bile sarsılmış durumda şuan Allah yardımcınız olsun

    Benim de bir arkadaşım vardı çok kaliteli ve emek vererek bu işleri yaptı onun dükkanının yeri iyi değildi 3 4 sene devam etti sonra bir fastfoodcu aldı şimdi hamburger satıyor. Arkadaş kendinden bişey kaybetmedi. Ama dediğin gibi halk kaliteye bakmıyor. Sen kalitenden odun verme inşallah rayina girer ve sevdiğin işi yapar kazanırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tunahan1071 T kullanıcısına yanıt
    hocam çayı dahada ucuzla 1,5 yap yine kar edeceksin biliyorum ama getirin götürün artacak insanlar çay için tercih etmeye başlayacak diğerleride satacak.. çay öyle bir şey ki çay ve su bir mekanın temel taşı gibi..

    bu millete köprü havalimanı yakıt zamları vız gelir koymaz sesini çıkarmaz.. ama poşetini 0,25 kuruş yapıp patatesini soğanını zamlarsan sofrasında hissetmeye başlarsa ayarı verir bu millet öyle bir millet küçük kazık batıyor bizim halkımıza..

    o yüzden çayı piyasanın altında tut.. kahvehanelerde bile 0,75 ila 1,25 aralığında satılıyor sende 1,50 ile başla dediğim gibi getirin götürün çok olacak belki çay makinasına ihtiyacın olacak ama çay ve su müşteri getirir gerisi zaten gelir zamanla..

    Dükkanına geleceğim! Allah işini gücünü rast getirsin..
  • Karamsar olma,daha 1 ay olmuş başlayalı.Insanlar zamanla tanıyacak birbirine tavsiye edecek,herşey birden olmuyor.Ankara da olsan uğrardım resimlere baktım iştahım açıldı vallahi

    Öyle hemen pes etmek olmaz,yeri gelecek kâr edeceksin yeri gelecek elektrik su gibi temel şeyleri ödemekte bile zorlanacaksin esnaflık böyle birşey.Biraz sabırlı olursan düzlüğe çıkacağına eminim,umarım ıstediğin gibi olur herşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim En zor tutturmak gıda sektöründe. Ve siz hala yolun en başındasınız
    Bence vazgeçmek için çok acele ediyorsunuz.
    Ve her şeyden önce ülkenin şimdiki durumu göz önüne alınca piyasada işler gerçekten sıkıntılı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • “Kaldı ki ürünlerim gerçekten güzel.. Öğretmenim ben ama pazarlamayı bilmem ki.“ O zaman girişmeyeceksin birader.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.