Şimdi Ara

aaaaaaa (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
27
Favori
78.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
490 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gren

    Keske o parayla yurtdisina falan gitseydin.ulke bitti kaynaklar bitti.yakinda turkiye batmasında
    Sende gidebilirsin yurtdışına iltica edip başkalarına fikir vereceğine ilk kendin dene. Hiç yurtdışına çıkmayıp başkalarına akıl veriyorsun.

    Kaldı ki tatil için 2-3 hafta kalmak için yurtdışı maliyeti minimum 10 000 TL. Sen ise yaşamaktan bahsediyorsun. Yurtdışında herhangi bir ülke gül bahçesi zaten kollarını açıp bizi bekliyorlar.

    Ben bile vatandaşlık garanti ülke olmasına rağmen terk etmedim ülkeyi burada ekmek yedik çok şükür yemeye de devam Ediyoruz. Bugünlerde de geçer %400 %150 enflasyon gördüğüm günler geçti ise bugünler de geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü zamanda açmışsın dükkanı. Önümüz kriz millet yiyecek ekmeğe muhtaç. Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skylined

    Sende gidebilirsin yurtdışına iltica edip başkalarına fikir vereceğine ilk kendin dene. Hiç yurtdışına çıkmayıp başkalarına akıl veriyorsun.

    Kaldı ki tatil için 2-3 hafta kalmak için yurtdışı maliyeti minimum 10 000 TL. Sen ise yaşamaktan bahsediyorsun. Yurtdışında herhangi bir ülke gül bahçesi zaten kollarını açıp bizi bekliyorlar.

    Ben bile vatandaşlık garanti ülke olmasına rağmen terk etmedim ülkeyi burada ekmek yedik çok şükür yemeye de devam Ediyoruz. Bugünlerde de geçer %400 %150 enflasyon gördüğüm günler geçti ise bugünler de geçer.

    Alıntıları Göster
    İyi yapmışsın.




  • İyi güler yüzlü tercihen öğrenci ihtiyacı olan ve kendini geliştirmek isteyen insanlarla barışık analitik düşünen çözüm odaklı Bayan/Kadın garson yardımcı size iyi gelecektir.Yükünüzü hafifletir güç verir birde bayan olması tatlı restoranına iyi gider müşteri çeker düşüncesindeyim.

    Arkadaşların çok güzel önerileri var özellikle yemek sepeti önerisine katılıyorum birde a2 ehliyetli motorcu olursa üretimde ve kendinizi mahalleliye tanıtmada hızlanabilirsiniz.

    Bir arkadaşın önerisi ayaklı tahta panoya fiyat tarifenizi yazmanızda mantıklı olucaktır.

    Bir ortak bulma şansınız yok mu?
  • İzmirde olsaydı da bende gelebilseydim keşke :)
    Sabrın yolu selamettir.
    Tek diyeceğim biraz inanç ve sabır, bol şans hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunahan1071

    ürünlerimin hepsini kendim yaptığım için fiyatlarım kadıköye göre uygun,
    örnek vermek gerekirse
    Bardakta magnolya, tiramisu vs 10 tl
    cheesecake 12
    cay 2.5
    kahve 5
    Dilim pasta 8
    kahvaltı sıcak dahil ilk çay dahil 15 mesela

    kadıköyü biliyorum az çok fiyatlarım makul diye düşünüyorum.
    Kaldı ki hiç bir üründe vita yağ gibi yada margarin gibi zararlı yağlar kullanmıyorum. Hepsi kalitesi malzemelerle yapılıyor.
    Hocam fiyatlarınız Kadıköy'e göre gayet uygun, inanın Sultangazi'de tek kişilik kahvaltı 20-25 ₺ hazır cheesecake vs tatlılar 10₺ liradan aşağı değil, çay 3-4 ₺, kahve 10 ₺...

    Mevcut kafe kültürünü inceleyin eksik yönlerinizi tartıp güncelleştirin. Şuan en iyi parayı cidden kafeler kazanıyor ve içerikleri de berbat daha doğru düzgün baristası, aşçısı olmayan yerlerde soğuk kahvelere 13-14 ₺, 50 gr biçimsiz ete 40-50 ₺ istiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CDBurnerXP kullanıcısına yanıt
    tunahan1071 T kullanıcısına yanıt
    Asuman özel sektörde çok iyi paralar kazanan birinin iyi para yatırarak kurduğu bir yer. Buna rağmen bir sene boyunca sadece zarar etmiş. Sahibinin bıraktığı işi dolayısıyla alamadığı maaştan ettiği zarar da cabası. Bir sene sonunda hesap kitap yapıyor ve girerken koyduğundan daha fazla koyup işletmeyi büyütüyor. Sonrasında patlıyor. Bu arkadaşın durumu ile çok farklı olmakla birlikte bir işe girince vazgeçmeyip ısrar etmek gerektiğini de gösteren ve ona örnek de olabilecek bir durum.


    @tunahan1071

    Benim tavsiyem:
    1. Mutlaka ama mutlaka sosyal medyaya önem verin. Çok abuk subuk bir yerde olmasına rağmen ve hiçbir özel ürünü olmamasına rağmen instagram sayesinde insanların 1 saatlik mesafeden geldiği, ünlülerin uğramaya başladığı bir cafe biliyorum. Instagramda takipçisi çok olan bu tarz yerleri inceleyip taklit edin. Esinlenin. Maddi durumunuz kötü ama gerekirse ailenizden para alıp instagrama reklam verin. Bu reklamlar lokasyona ve insanların ilgi alanlarına göre yönlendirilebiliyor. Böylece yakınlarınızda olan ve tatlıyla ilgilenen insanlara kendinizi gösterebilirsiniz. Çok ciddi bir her yeni yeri deneyen kitle var. O kitleye orada olduğunuzu gösterin. Reklamı görür, o gün gelmez, sonraki gün gelir.

    2. Mutlaka dışarıdan gözükecek şekilde fiyatlarınızı cama vs. asın. Özellikle ufak dükkanlarda insanlar tedirgin oluyor fiyat konusunda

    3. Fiyatlarınız uygun ama yine de mutlaka kampanyalar yapın, cama, kaldırımda bir panoya vs. asın, sosyal medyada duyurun. Örneğin bugün cheesecake alana kahve bedava. 1 cheese cake 1 kahve alana 2. Cheese cake bedava, instagramda bu fotoyu beğenin, dükkana gelin ve hesabınızı söyleyin, cheesecake yanında kahve bedava. Bu fotoğrafın altında 5 arkadaşınızı etiketleyin, çekilişle 5 kişiye 2 cheesecake ve kahve bedava. Unutmayın şu anda sattığınız her şey size kar. Maliyetine ve hatta bazen zararına satışlar bile size kar. Çünkü insanların aklına gireceksiniz. Belki atacağınız ya da kendi yiyeceğiniz bir ürünü zararına da olsa satacaksınız. 1 lira büyüktür 0 lira. Diyelim ki cheesecake'in dilimini 3 liraya mal ediyorsunuz. Normalde 5 liraya satarsanız batarsınız. Ama 5 liraya müşteri cekip ona 5 liraya kahve satarsanız ve müşteri bir kahve daha içerse veya beğenip 1 hafta sonra 12 liraya alırsa kar edersiniz.

    3. Asla ve asla ziyan olmasın deyip taze olmayan malları rafta tutmayın. Yerinize göre fiyat uygun olsa da bir dilim tatlı alıyorsunuz, 12 lira veriyorsunuz ve o tatlı bayat çıkıyor. Oraya tekrar gitmem asla. Ama tersi durumda kendim de alırım eşime dostuma da anlatırım. Aynı şey çay kahve için de geçerli. Onlar da hep taze olmalı. Filtre kahve satıyorsunuz diye tahmin ediyorum. Kahveniz mutlaka iyi olmalı. Bu konuda yardıma ihtiyacınız varsa yönlendirme yaparım. Eğer müşteri azlığı yüzünden filtre kahve sorun oluyorsa french press ve diğer elde demleme yöntemleri ve kahve alımı konusunda yardımcı olurum.

    4. Diğer kafe, lokanta ve kahve dükkanlarını dolaşıp onlara toptan ürün satmaya çalışın. Rakip olarak gördüğünüz yerler, sizin en iyi müşteriniz olabilir. Özellikle kira ödeme sorunu çektiğiniz bu dönemde hayat kurtarabilir. Gidin konuşun. Bir çok yer böyle şeylere açık olacaktır. Özellikle konsinye(malı koyup sadece satılan malın parasını almak) yapabilirseniz tercih edilir. Tabi bu durumda yeni mal verirken önceden satılan her malın parasını almakta ısrar edin. Çünkü borç takma meraklısı çok.

    Eyyorlamam bu kadar.

    EK: Şimdi google araması yaptım. Dışarıdan çekilmiş bir foto var sadece. içerideki ürünleri, masaları, rafları, menüyü tek tek çekip yükleyin. insanlar sizi google haritarda aradığında veya denk geldiğinde ürünlerinizi görsün. Özellikle bölgeden geçen turistler için de etkili olur. İnsanlar bilmedikleri yerlerde bir şey aradığında google'a soruyor. Sizin işiniz de çok alternatifi olan bir şey değil. Ama google aramasında çıkan sonuç hiç bilgilendirici veya cezbedici değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 15 Nisan 2019; 3:35:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsallah işlerin düzelir kardeşim Allah yardımcın olsun senin ve hepimizin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 15 Nisan 2019; 3:41:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Allah kolaylık versin. Bende eylül ayında işten çıkarıldım. Hatta konuda açmıştım burda

    Bu 6-7 aylık süreçte bir sürü işe girdim çıkarıldım yada ben dayanamayıp çıktım. Şuan bir sitede gece güvenlik olarak çalışıyorum akşam 20 den sabah 8 e kadar 12 saat duruyorum.

    Haftada 1 gün tatilim var ve asgari ücrete çalışıyorum. Sigortam da yok son 2 aylık işsizlik maaşım var ondan dolayı sesimi çıkarmıyorum ama boş durmamam gerektiği için çalışıyorum.

    Yoksa gerçekten çekilir dert değil uykusuzluk bir yandan gece binbir türlü insanla uğraşmak bir yandan bütün dengem alt üst oldu. Gündüz uyumak zaten baş ağrısı yapıyor yada ucuz diye eski bir eve taşındım çok fazla nemli bir ev onadan da olabilir ne uyduğumdan bir şey anlıyorum ne bir sosyal hayat kaldı berbat bir durumdayım.

    Bekçiğe başvurdum bakalım haftaya sınav var hoş ondan da çok umudum yok. Binlerce kişi başvurmuş ama yine birilerinin yeğenleri falan yerleşir artık.

    Ne diyelim hakkımızda hayırlısı. Cümleten Allah yardımcımız olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Size bir tavsiye vereyim. Artık insanlar sokak sokak dolaşıp mekan keşfetmiyorlar. Genelde sosyal medyada ünlü olan veya ünlülerin gittiği yerleri tercih ediyorlar.

    Kadıköy'de oturuyorum. Burasının müşteri profili pasiftir. Yani bir mekanı sevdilerse hep oraya giderler. Mekanı sevdirmek istiyorsanız tek yapacağınız şey, promosyon ile Kadıköy'de oturan ünlüleri mekana davet edip, sosyal medyada paylaşmasını istemektir. Bu herhangi bir ünlü olabilir. Mekanda oturarak, sadece sosyal medya hesabı açarak vs. bir yere varılmaz. O devirler geçti.

    YouTube kanalı açarak yapım aşamalarını gösterebilir, hatta YouTube üzerinden de para kazanabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

    branşınız neydi hocam?


    ayrıyeten ama çok istiyorum hocam öğretmenliği 7 yaşımdan beridir istiyorum okumak istediğim branş ilköğretim matematik öğretmneliği.

    Alıntıları Göster
    Türk dili ve edebiyatı. Yol yakınken vazgeç. Benimde hayalimdi keşke hayalde kalsaydı..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    kardeş naptın Bağdat Caddesi midpoint te bile 14 lira nerde 25 e cheesecake?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunu anlamıyorum devlet bilmem kaç milyar dolara padişahı için saray yapıyor , devlet Atatürk adını silmek için koca havalimanını kapatıp başkasını yapıyor , Bitlis'te yeni saray için temel atıyor ama 3 kuruşa 4 duvar 1 çatı okul yapıp içine bu boştaki öğretmenleri doldurup eğitimi daha yükseğe taşımak istemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunahan1071

    ürünlerimin hepsini kendim yaptığım için fiyatlarım kadıköye göre uygun,
    örnek vermek gerekirse
    Bardakta magnolya, tiramisu vs 10 tl
    cheesecake 12
    cay 2.5
    kahve 5
    Dilim pasta 8
    kahvaltı sıcak dahil ilk çay dahil 15 mesela

    kadıköyü biliyorum az çok fiyatlarım makul diye düşünüyorum.
    Kaldı ki hiç bir üründe vita yağ gibi yada margarin gibi zararlı yağlar kullanmıyorum. Hepsi kalitesi malzemelerle yapılıyor.
    ne yağı kullanıyorsunuz?
  • Allah kolaylık versin. Size bu süreçte ya bu is yapılır mi ? Ya bu isten ömür gecer mi ? La okumuz adamsin kafe mi isleteceksin ? diye tonla sacma soru ile gelebilirler. Sen onlara - ben demistim - dedirtme. Onun için cok çalış. Belki kalan sermayenin son kuruşu ile satışların artacak ve tüm o ettigin zararlar o son kuruş ile bitecek,rahatlayacaksin. Temennim bu yönde. İstanbul'a gelirsem ugrayacagim mekana :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaflık çok zordur . Çok çok sabır ister . İş yerinin müşteri tutması zaman alır. Dişini sıkarsan yaptığın işteki kaliteyi bozmazsan eninde sonunda kazanan sen olacaksın . Herşey gönlünce olsun . Kütahya da olmasam gelir çayını kahveni içerdim . Umudunu inanıncını sabrını şakın kaybetme . Bol kazançlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adres var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt
    tunahan1071 T kullanıcısına yanıt
    Bence konum günümüzde pek fark etmiyor. (Merkeze yakın ara sokakta olsa bile) Kendimden biliyorum çünkü. Bir ara instagram'da maskarpontiramisu mu ne öyle bir yer görmüştüm ürünler falan baya iddialı gelmişti. Hiç bilmediğim bir ara sokakta zor bulduğum bir dükkan fakat ürünleri leş gibiydi hatta yediğim en kötü cheescake olabilir.

    Bence dükkan konsepti önemli artık insanlar lezzetli bir şeyler yemek için mesafe katediyorlar. Cadde üzerindeki starbucks'dan tatlı yemektense şu sokakta şu vardı oradan yiyelim diyip yürümeye üşenmiyorlar.

    Tunahan'ın dükkanına en kısa zamanda uğrayacağım. İnternet reklamcılığı ile ilgili aman aman olmasa da tecrübem ve bilgim var. Konuşuruz bir şekilde o dükkanı insanların gözüne sokmamız gerek.

    Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş food porn diye. İnsanlar artık damak tadından önce göz zevklerini düşünüyorlar. İnsta'da paylaşabilecekleri görsel ağırlıklı ürünler yemek istiyorlar. Ama bununla birlikte 2. kere gelmesi için lezzetinde iyi olması gerek.

    Bence artık çoğu insan fabrikasyonlaşmamış yiyecekler tüketmek istiyorlar. Geçen gün arkadaşım "Fabrikasyon olmayan kendi yoğurduğu çiğ köfteyi satan bir yer var mı?" diye sordu :) Bu yüzden bence Tunahan bu konuda şanslı. İnşallah bir şekilde düzlüğe çıkarsın.

    Görüşmek üzere...




  • İstanbula gelince mutlaka uğrayacağım çok severim cheescake ve genelde satılanlar dondurulmuş ürün oluyor sevmiyorum.

    Sana tavsiyem şu, bu tarz ürünler trend haline geldi ve hemen hemen hepsi instagramdan çıktı. Bi söz vardı 10 lira kazanıyorsam 9 unu reklama harcarım diye. Yediğinden içtiğinden kesip reklama harcayacaksın başka çaren yok. İnsanlar mekan denemede tereddüflü davranırlar bildikleri mekana giderler. Öncelikle güzel bir instagram hesabı aç. Ürünlerinin fotoğraflarını çekip koy. Memnun ayrılan müşterilerini de çekip koyabilirsin. Sonra bütçen yeter mi bilmiyorum ama yemekneredeyenir insta hesabı ciddi parlatıyor bi mekanı. Orasıyla görüş. Olmadı instagramın kendi reklam sistemini kullanabilirsin. Ama mutlaka bi şekilde reklam yap

    Müşterilerin fotoğraflarını çekmeye başlarsan güzel bi fotoğraf köşesi yapabilirsin. Hatta bu yüzden çekiyorum diye izin alman kolaylaşır. Bu mekana gelip mutlu ayrılan müşteriler gibi izlenim oluşuyor. Tabi bi öneri sadece.

    Bir de dükkanın açık adresini ve krokisini konu başına koyarsan gelmek isteyenler pm falan uğraşmak zorunda kalmaz:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antares -- 15 Nisan 2019; 9:6:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.