Şimdi Ara

Galaxy S3 ve müthiş kalitede ses arttırımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Lexco Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
103
Cevap
6
Favori
40.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ….GÜNCELLEME.... 11.02.2019 Linkler Öldü Dostlar, fakat cihazınız Root lu ise, aşağıda resimlerle gösterdiğim bazı gönderilerim olacak nasıl yapıldığına dair. Kendi default_gain.conf dosyanızın yedeğini aldıktan sonra değişiklikleri kendi dosyanızda da yapabilirsiniz. Yada internette arayışa devam edin , ben güvenemem bu saatten sonra denemediğim dosyaya o nedenle sadece kendi ayarlarımla alaklı bilgilendirme ve ana yazıyı burada bırakıyorum. Kullanan varsa S3 vs işine yarayacaktır elbet.




    Arkadaşlar iyi geceler. S4 ün merakla beklendiği bu akşam sizlere bugün yaptığım işlemden biraz bahsetmek istedim.

    Öncelikle 4.1.2 ve root edilmiş bir S3 ve beats audio eklentisi yüklü olarak kullandığım telefonumdan ses çıkışı olarak çok da memnun değildim.Volume yeterince yüksek değildi. Epey zamandır da düzgün bir gain config dosyası da bulamamıştım taki bugüne kadar.
    Bildiğiniz gibi S3 de wolfson chipset kullanmakta aynı ipod lar gibi. Eğer ipod dinlediyseniz ses çıkışlarının ne derece yüksek olduğunuda az çok bilirsiniz. Bu en son gain dosyasıyla yaptığım güncelleme ile satmayı düşündüğüm S3 kendini bana hayran bıraktırmış durumda.

    Denediğim kulaklıklar ise, Dr.dre beats audio urban beats, iphone 5 orjinal kulaklığı ve philips uzatma kablosu ile sony ericsson w810i kulak içi kulaklıkları.

    Bu 3 kulaklıkta bana göre ortalama üstü sayılabilecek kulaklıklar.Biri bas ta iyi iken diğeri tizde iyi, bir diğeri tam ortada bas tiz konusunda. Şimdiye kadar sadece ipod bu kulaklıkları oldukça zorluyordu bana göre.

    Dosya modifikasyonu sonrası ise S3 ipodların hepsinden iyi ses veriyor ve ekoloayzır ayarları daha gelişkin bir cihaz olduğundan çok güzel ayarlar yapılabiliyor artık.

    Tam da değiştirmeyi düşündüğüm bu zamanlarda artık ses kalitesi olarakta beni tatmin etmeyi başaran bu cihaz epeyce bir süre daha kalmayı hak ediyor.

    Evet arkadaşlar link aşağıda kesinlikle denemenizi isterim. Sadece rootlu olması gerekiyor telefonunuzuni ve + olarak ben birde beats audio eklentisi yüklemiştim isterseniz nette aratıp onuda yükleyin. Buradan da deneyimlerinizi lütfen yazın.,

    Bu arada sadece kulaklık değil, zil sesi, bluetooth kulaklık sesi , konuşma kulaklığı sesi de yükseldiğinden bunları da bir miktar aşağıya çekmeniz gerekecek. Herhangi birşey flashlamadığınız için bir zorluğu yok. İnanın bana bu kadarını beklemiyordum.

    Eğer paylaşıldıysa heyecanıma verin lütfen , son zamanlarda hiç bu kadar keyiflenmemiştim. Aslında elimizde çok çok kapasiteli bir cihaz varmış ses konusunda.Hep diyorduk ulen wolfson var ses yok nasıl iş diye. Günahını almışız telefonun. Sadece Kıtalara göre volume kısıtlamalarına gitmiş Samsung.

    Benden bu kadar arkadaşlar, deneyenler lütfen deneyimlerini yazsınlar. Bu arada root esnasında ve sonrasında yapacaklarınızdan ben sorumlu değilim, alt tarafı bir link verdim :)


    Benim ekolayzır ayarlarımıda yazayım (w810i kulaklıkları ile kullandığım ayar )

    Müzik çalar bölümünde ayarlar a gelip buradan sound alive seçilip , özel 'e gelip bu ayarları girebilirsiniz.
    60 - 0db
    150- 1db
    400- 3db
    1.1k - 8db
    3.1k- 8db
    8k- 10db
    14k- 8db

    extenden bölümde sadece clarity 2 de diğerleri 0 da.

    Dehşet ve tertemiz, çatlamasız, cızırtısız müzik keyifi ve iyi forumlar dilerim. Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 11 Şubat 2019; 12:0:40 >







  • alicoo haklısın. Ben memnun kaldım ama yapılışı çok da zor değil aslında.

    Zaten telefonunuz root lu ise Root explorer ı telefona indirip kurun.
    Daha sonra da diğer mucizeyi yaratan modified system file yazan dosyayı indirip içinden çıkan dosyayı telefonunuzun sdcard bölümüne yada kendi hafızası içine yollayın.

    Root explorer ı çalıştırıp yukarıda ki küçük kutucukta mount r/o yazan yere tıklayıp Mount R/W haline getirdikten sonra system e tıklayın.Onun içinde etc diye bir kalsör daha olacak ona da tıklayın.
    Etc klasörü içinde default_gain.conf adlı dosyayı bulun. Bu dosyayı elinizle dokunun ve menü açılana kadar bekleyin. Açılan menüden dosya ismini ve uzantısını değiştirin. Bunu kullanmayacağız ama silmeyeceğizde .
    Bu işide yaptıktan sonra programdan çıkmadan az evvel indirip hafıza ya attığımız diğer modifiye edilmiş default_gain.conf dosyasını yine system ve etc klasörlerine girip etc klasörü içerisine yapıştır yada taşı diyerek işlemi tamamlayacağız.
    Önemli olan konu işlem yapıldıktan sonra cihazın baştan açılıp kapatılması olacaktır.
    İşlem yapılamıyorsa dikkat edin mount R/W olamlı , yani yazma koruması kalmış olmalı yoksa dosyanın ismini vs . değiştiremezsiniz.

    Bu kadar.

    Bu anlattıklarım neticesinde cihazınıza vereceğiniz herhangi bir zarardan mesul değilim. Ama işlemler cihaza zarar vermeyecek cinsten bir işlem onu da bahsetmeden geçemeyeceğim.

    Deneyen arkadaşlar mutlak birşeyler yazsınlar lütfen.

    Saygılarımla.




  • Merhaba kardeşim anlattığıklarını yapdım sonuç muhteşem :) kulaklıkda son sesde durulmuyor yemin ediyorum s3 ile ilgili başka herhangi bişey varsa benimle paylaşırsan sevinirim teşekkür ediyorum ses arttırımı için iyi geceler.
  • Aah ah keske bizim cihazlarda rootlu olsa... bu arada arkadaslar s3un kutusunun içinden çıkan kulaklık ta bazen tiz veriyor vs bu sorun bitek bendemi var acabaa ? Iphone kulakligiyla kullaniyorum anca .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S3 standart olarak yeterince güçlü ses veriyor. Son ses oldukça yeterli. Daha yuksek seste dinlerseniz uzun vadede kalıcı işitme kaybı yasamaniz yuksek olasılık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi için teşekkürler
  • Beyler sadece ses seviyesi mi artiyor kalitesi de mi artiyor anlamasim. Ses seviyesi cok tatminkar bence. İtouch vardi, onun kadar yuksek sesi var yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarlari yaptim ve kablolu kulaklik sesim gercekten artti ama ben daha cok bluetooth kulaklik kullaniyorumve onun sesi dusuk kaldi, bu ayarlar sadece normal kulaklik cikisini mi yukseltiyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoparlor icinde biz cozum varmi cunku hoparlorde ses yuksekligi ile kalitesi dogru orantili olarak artmak zorunda yoksa bir tat alamayiz
  • Beyler telefonun rootlu olup olmadığını nerden anlarım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolcia

    Beyler telefonun rootlu olup olmadığını nerden anlarım?

    Menude supersu var mı? Ayrıca markette "root checker" var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooLasFcuK


    quote:

    Orijinalden alıntı: dolcia

    Beyler telefonun rootlu olup olmadığını nerden anlarım?

    Menude supersu var mı? Ayrıca markette "root checker" var.

    Superuser var hocam menüde o mu dediğin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolcia


    quote:

    Orijinalden alıntı: CooLasFcuK


    quote:

    Orijinalden alıntı: dolcia

    Beyler telefonun rootlu olup olmadığını nerden anlarım?

    Menude supersu var mı? Ayrıca markette "root checker" var.

    Superuser var hocam menüde o mu dediğin?

    Evet supersu veya superuser. Marketten root checker indirip tam emin olabilirsin. Bazen superuser yükleniyor ama bazı uygulamalar root yetkisi isteyince sorun çıkabiliyor.
  • Su anda denedim ve muhtesem. Telefonun kulaklık seviyesi yukseldi ama kalite hiç bozulmadı hatta artmış bile diyebilirim. Samsung müzik çalarında bass yükseltme ekolayzır ayarında ve Creative Ep 630i kulaklıkşa denedim. Muhtesem. Deneyin kesinlikle.Sadece dosyanın yedegini alın ne olur ne olmaz diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyim bende bir ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar iyi yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu ayar tüm ses çıkışlarına hitap eder. Aslında bluetooth kulaklıktan tutunda ahize sesine kadar arttırması gerekir.

    Şu an S4 kullanıyorum onu da rootladım ve wolfson dac olduğundan aynı yükseltmeyi i9500 serisi S4 içinde yaptım. Bu sefer sadece kulaklık çıkışlarını arttıran bölümü uyguladım.

    O bölümü S4 ile ilgili tarafta paylaşırım.

    Saygılar.
  • Dostum harikasın. Galaxy S3 4.2.2 rom yüklediğimden beri seste ciddi anlamda bir azalma olmuştu ve günlerdir bu problemi aşmak için uğraşıyordum sayende bu sorun ortadan kalktı. Telefonu rootlayıp verdiğin dosyayı ilgili dizine kopyaladım sonuç mükemmel. Player Pro müzik player + DSP paketi + Bass Booster ile öyle bir bass vuruyorki anlatamam bizzat deneyin :) Sony MDR-EX50 ve Philips SHE3595PK kulaklıklar ile ses seviyesi %70'den yukarısı dinlenmiyor desem yeridir. Teşekkürler işin rast gitsin.
    Bunlar bendeki ekolayzır ve bass ayarları

    Galaxy S3 ve müthiş kalitede ses arttırımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZagorTV -- 14 Temmuz 2013; 0:19:47 >




  • Bu telefon bu şekilde ipodların ses çıkışını çok rahat solladı. Ekolayzır lar da cabası oldu üzerine.
    Güle güle dinleyin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkLAND

    Dostum harikasın. Galaxy S3 4.2.2 rom yüklediğimden beri seste ciddi anlamda bir azalma olmuştu ve günlerdir bu problemi aşmak için uğraşıyordum sayende bu sorun ortadan kalktı. Telefonu rootlayıp verdiğin dosyayı ilgili dizine kopyaladım sonuç mükemmel. Player Pro müzik player + DSP paketi + Bass Booster ile öyle bir bass vuruyorki anlatamam bizzat deneyin :) Sony MDR-EX50 ve Philips SHE3595PK kulaklıklar ile ses seviyesi %70'den yukarısı dinlenmiyor desem yeridir. Teşekkürler işin rast gitsin.
    Bunlar bendeki ekolayzır ve bass ayarları

    Galaxy S3 ve müthiş kalitede ses arttırımı

    bu görüntü nereden geldi.? o dosyayı yükleyince bu ayarlar mı geliyor? nedir olay?




  • Note 2 de oluyor mu program

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.