Şimdi Ara

GALAXY S3 İLE İLGİLİ BİRKAÇ TAVSİYEYE İHTİYACIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Şuan için Vodafone'dan 32gb lık kahverengi S3 almayı düşünüyorum ama birkaç konuda tıkanmış durumdayım.
    Olayları kısaca özetleyecek olursam; 2011 yılında hediye olarak Samsung wave 2 gelmişti ve işletim sisteminden hiç memnun kalmayarak satmıştım ve 3-4 senedir kullandığım 2.nesil ipod touch ve Nokia E66 ile müzik, telefon ihtiyacımı gideriyordum. Yakın zamanda ipod un yazılımsal desteğinin kalkması, pil ömrünün yavaş yavaş bitmesi ve kulaklık jakının bozulması beni yeni bir cihaz arayışı içine soktu.
    Yurt dışından 5. nesil ipod touch almak yaklaşık 540 lira kadar tutuyordu(5 senedir ipod touch kullanıcısıyım 1. ve 2. nesil kullandım), onun yerine telefon almanın daha mantıklı olabileceğini düşündüm ve telefon arayışına girdim. Bana en uygun olarak 32gb lık S3 olacağına karar verdim özellikle bellek boyutu açısından, çünkü 20gb lık bir müzik arşivim ve yaklaşık 3-4 gblık çektiğim resim arşivim bulunmakta. Bunları her an yanımda taşımak benim için çok güzel olurdu. Ancak birkaç noktada tereddüt yaşadım. Bunları özetleyecek olursam.

    1- Yakın bir zamanda yapılacak olan S4 tanıtımı;
    Artık kullandığım cihazları uzun vadeli kullanmaktansa kısa vadede kullanmayı tercih ediyorum ve S4 ün çıkışıyla benim alacağım cihazın 2. el piyasası kafamı kurcalıyor. 1-1.5 yıl kullanmayı planlıyorum.
    Yeni bir cihaz daha iyi özellikler getirir ama anladığım kadarıyla daha büyük bir boyutta olacak ve s3 benim için max. boyutta olan bir cihaz. Bu açıdan S4 ü beklemek ne kadar mantıklı özellikle de nisan ayında tanıtımı yapılacakken. Ayrıca son moda cihaz bu, bunu alayım gibi bir düşünceye sahip değilim, birazda görgüsüzce geliyor bu olay önemli olan ihtiyacı karşılaması.

    2- Malzeme kalitesi;
    Formda bazıları çok kötü malzemeye sahip bazıları ise çok sağlam demiş biraz kafamı kurcaladı bu olay. Tabi kullanımdan kullanıma fark vardır ama kendi açımdan 3-4 senedir kullandığım ipodu göz önünde bulundurursam temiz bir kullanıcıyım. 4 senelik üzerinde yere düşmekten dolayı oluşan köşesinde küçük bir ezik var ve onu da abim yaptı ekranda ise ufak bir çizik var. Malzeme kalitesi nasıldır diye çok merak ediyorum tabi bu soru biraz polemik oluşturabilir o yüzden lütfen objektif olarak cevap vermenizi sizden isteyeceğim.

    3- Kullanım özellikleri;
    Özellikle müzik çalar hakkında bilgi almak istiyorum. Bir örnek verecek olursam ipod ta iTunes te oluşturduğum müzik listesi vardı, bu liste tüm şarkıların albüm sanatçılarının ismine göre sıralıydı ve sanatçılar kendi içinde albüm adlarına göre sıralanıyordu. Bu sistem benim için çok önemli bu listeyi yapmak mümkün müdür. Önceden kullandığım wave de böyle bir liste yapamıyordum ve benim için çok can sıkıcı bir durumdu. Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.
    Ses kalitesi merak ediyorum. Metal ağırlıklı müzikler dinliyorum. Çok yüksek sesli müzik dinlemem tabi dinlediğim tarzı düşününce bu normal bir şey yoksa baş ağrısından durulmuyor
    Birde kamera tuşu bu cihazda bulunmuyor sanırım ekran üzerinde kamera tuşunu kullanmak ne kadar rahat bunu öğrenmek istiyorum. Çok önemli bir konu değil ama yinede merak ettim.

    4- Taşınabilirlik
    Aslında cihaz oldukça büyük biraz olumsuz bir yönden baktım ama cebimde telefon ve ipod taşımaktan daha iyidir. Telefonun taşınabilirlik açısından + ları ve - leri nelerdir?

    Anlatım bozuklukları ve yazım yanlışları için özür dilerim hızlıca yazdığım bir yazı oldu. Sorduğum soruları cevaplayacak olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim ve lütfen polemik oluşturmazsak sevinirim.
    Ayrıca "Ben olsam almazdım" veya "Bence almalısın" gibi yazılar yerine " Bence almalısın/almamalısın çünkü .....dan dolayı." gibi cevaplar verirseniz çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukalyuz -- 6 Ocak 2013; 0:58:05 >



  • senin için önemli olan şeyler çok iyi seviyede müzik, resimler ve videolar için baya iyi ekran kalitesi, özellikle gece çekimlerinde iyi kamera, 32 gb bellek, piyasadaki en iyi internet, çok sağlam kasa ve ekran gibi özelliklerse hiç düşünme lumia 920 al derim yok benim için markette önemli sabredemem dersende s3 değilde note 2 al derim illa s3 alırım diyorsanda müzik konusunda fena değiller doğrusu ama malzeme kalitesi olsun habire telefon çıkarmalarından ötürü değer kaybı olması eksi yönü ama yine tekrarlıyorum müzik konusunda şuanda en iyiler bence lumia 820-920 ve htc 8x beats audio
  • Anladığım kadarıyla wp8 öneriryorsunuz. HTC 8x i Vodafone da inceleme fırsatını bulmuştum arayüz güzel ancak işletim sisteminin geleceği henüz belirsizliğini korumakta ve piyasadaki telefonlar yeterince iyi değil. Bahsettiğim gibi 2. el piyasası hakkında hiç bir fikre sahip değilim. Daha önce kullandığım bada işletim sistemli telefondan çok akıllandım, henüz tam oturmamış bir sisteme bu kadar para dayamak çok akıllıca olmaz diye düşünüyorum. Önceki Windows işletim sistemlerinin durumu belli.
  • Müzik ve fotoğraf arşiviniz göz önüne alındığında harici bir hafıza kartına ihtiyacınız olaak demektir. Htc one x önerecektim hem kamera hem ses olarak fakat arşiviniz biraz fazla gelecektir özellikle de 32gb a sığdıramayacağınız göz önüne alındığında sıkıntı yaşarsınız. S3 ün müzik kalitesi yazılımlarla ve müzik oynatıcılarla eko. Ayarları yapılarak düzeltilebilir fakat kamerasının düzeltilebileceğini sanmıyorum one x göz önüne alındığında. Fotoğraf ve müziğe çok önem veriyorsanız bekleyin derim. Lakin çok önem vermiyorum normal ayarlarda olsun derseniz S3 ihtiyaçlarınızı karşılar. Malzeme kalitesi kişiden kişiye değişiyor siz titiz kullanıcıymışsınız okuduğuma göre bence size sorun yaratmaz , bir de kılıf alındığında sorun olacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkür ederim resim konusunda tam bilgilendirme yapmamışım SLR makine ile çektiğim resimleri atmaktayım, telefonun kamera kalitesi normal seviyede olması benim için yeterlidir.
  • müzik listesi hakkında bilgilendirebilecek bir arkadaş var mı?
  • Anladıgım kadarıyla müzik ön planda senin için 1buçuk sene ip4 ve kısa süredir note 2 kullanıyorum. Stock playerı değil fakat marketteki daha kaliteli playerlar ile yapılan ayarlarla iphone ses kalitesine yaklaşıyor bose ie serisi bi kulaklık ile yaptıgım kullanımlarda. Note 2 yi almadan önce one x plus ı beklemiştim çıktıgı günlerde gidip note 2 aldım. Ses kalitesine önem veriyosan one x+ incelemeni öneririm dahili amfisi ve beats audio destegi var ses konusunda çok başarılı oldugunu okudum ve düşünüyorum fakat bizzat denemedim. Ayrıca 64gb lık bi hafızayla satılması senin için büyük bi artı tüm arşivini direk yanında taşıyabilirsin ve de avea beats audio marka bir kulaklık hediye veriyordu yanında
  • Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Vodafone'dan babamın tarifesine ek olarak alacağım için genellikle vodafone'daki cihazlara bakmaktayım. 32gb lık S3 1650 liraya geliyor ve benim içinde çok mantıklı bir fiyat olarak geldi. Ama ilk android cihazım olacağı için biraz şüphelerim vardı o konuları da biraz araştırmış bulunmaktayım.
    Size note 2 için bir soru sormak istiyorum. Cihazın taşınabilirlik durumu nedir. Sürekli cebimden çıkarıp kullanacağımı düşünürseniz özellikle de otobüste kullanacağımı düşünürseniz yorumlarınız nelerdir.
  • Arkadaşlar banada bu telefonun malzeme kalitesi hakkında objektif bir bilgi verebilecek var mı ?
  • arkadaşlar konuyla alakalı değil ama yardım edin lütfen ...
    ARKADAŞLAR S3 ÜMDE EKRANA PİN KOYDUM YANLIZ SU SORUM var ŞİFREYİ GİRDİKTEN SONRA OK TUSUNA BASMAMIZI İSTİYOR BUNU ACABA AYARI VARMI ŞİFREYİ DOGRU GİRDİKTEN SONRA HEMEN AÇILMASI İÇİN YANI OK TUSUNA BASMADAN ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.