Şimdi Ara

Galaxy S27 Ultra için sürpriz karar: Exynos 2700 geri dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galaxy S27 Ultra için sürpriz karar: Exynos 2700 geri dönüyor
    Samsung'un 2027 yılında tanıtması beklenen Galaxy S27 Ultra için işlemci tarafında önemli bir değişiklik yaptığı ortaya çıktı. Güney Kore merkezli raporlara göre şirket, başlangıçta tüm pazarlarda Snapdragon 8 Elite Gen 6 kullanmayı planlarken, Exynos 2700'ün dahili testlerde gösterdiği sonuçlar sonrasında farklı bir strateji üzerinde çalışmaya başladı.

Ultra serisinde Exynos'a dönebilir

İddialara göre Samsung Mobile Experience (MX) ve System LSI bölümleri, Galaxy S27 Ultra'nın Exynos 2700 kullanan bir versiyonunu geliştirmek için birlikte çalışıyor. Bunun yanında Samsung'un amiral gemisi modelinin ihtiyaç duyacağı Exynos 2700 tedarikini karşılayabilmek için üretim kapasitesini de güvence altına alacağı belirtiliyor.

Planın hayata geçmesi halinde Galaxy S27 Ultra'da bölgesel işlemci ayrımı yeniden başlayacak. Buna göre ABD'de satılan Galaxy S27 Ultra modellerinin Snapdragon, Güney Kore ve Avrupa'daki modellerin ise Exynos 2700 kullanması bekleniyor. Bu durum, Samsung'un Ultra serisi açısından uzun bir aradan sonra gerçekleşecek.

Galaxy S27 Ultra için sürpriz karar: Exynos 2700 geri dönüyor
    Kaçıranlar için şirketin Exynos işlemcili son Ultra modeli Galaxy S22 Ultra olmuştu. O tarihten sonra Galaxy S Ultra modellerinde bölgesel işlemci seçimi yapılmamıştı. İddiaların dikkat çeken taraflarından biri ise Exynos 2700 seçeneğinin oldukça geç aşamasında gündeme gelmesi. Galaxy S27 Ultra'nın Snapdragon sürümü büyük ölçüde tamamlanmıştı.

Şu an için Exynos 2700'ün Samsung'un geliştirilmiş SF2P 2 nm üretim süreci kullanılarak üretilmesi bekleniyor. Bu üretim teknolojisinin önceki çözümlere kıyasla %26 daha düşük güç tüketimi ve %15 daha yüksek saat hızları sunacağı paylaşılmıştı. Ayrıca işlemci değişikliği yalnızca Ultra modelle sınırlı kalmayacak. Galaxy S27, Galaxy S27+ ve seriye eklenmesi beklenen Galaxy S27 Pro modellerinin de pazara göre Snapdragon ve Exynos işlemciler arasında bölüneceği belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Samsung dünyanın en yüksek yenileme hızına sahip monitörünü tanıttı: 1.100 Hz

Galaxy S27 Ultra'nın tasarım tarafında ise büyük bir değişiklik beklenmiyor. CAD tabanlı render görüntülerine göre telefonun genel boyutları Galaxy S26 Ultra'ya oldukça yakın olacak. Buna karşın arka kamera adasında yeni bir tasarıma geçiş yapılacak. Son olarak Samsung'un 10 MP 3x telefoto kamerayı kaldırarak, sistemdeki 50 MP 5x telefoto kameraya daha fazla ağırlık vermesi bekleniyor. Ayrıca Galaxy S27 Ultra'nın selefine kıyasla daha yüksek kapasiteli bir bataryaya sahip olacak.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/samsung_is_building_exynos_2700powered_galaxy_s27_ultras_insiders_claim-news-74450.php

• Rekabet iyidir ama 2 nm işlemci yapıyorsun 3 nm 8 elite gen 5'ten kötü performans sergiliyor ama fiyat aynı. Hadi pik performans ikisinde de çoğu kişi için yeterli ama performanstan da ziyade ısınma, buna bağlı pil ömründe ve ekran süresinde ciddi kısalma, performansta termal throttling'e bağlı ani düşüşler, hücresel ağ çekim gücünde zayıflık... 2031'e kadar ram sıkıntısı sürecek deyip dünyayı haraca bağlamayı biliyorsun, 70.000 liralık telefona 25w şarj koyuyorsun, çöz artık şunları da exynos'a öcü gibi bakmasın millet.
  • Tekrar exynos ile gelirse Ultra serisi ülkemizde herkes tercih etmez bende almaktan vazgeçerim exynos istemiyoruz herkes kullandığı 24 Ultra 25 Ultra 25 Edge ve 26 Ultra ile devam eder.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu A serisi değil yediremezsin kolay kolay kimseye. Eskisi kadar kötü değil Exynos'lar ama Ultra da kullanılacak kadar da iyi olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 2 Eylül 2026; 23:18:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 2 Eylül 2026; 23:42:33 >
  • Koca şirket, bizim gördüklerimizi illaki onlarda görüp mantıklı gerekçeler ile karar veriyorlardır diyor bir yanım ama batmaz denilen şirketler kendi vizyonsuzluk ve inatları ile battı. Samsung maalesef s21 den beridir yerinde sayıyor, üstelik elindeki olanakları başka markaların kullanımına sunarken kendi kullanıcılarına dünün teknolojisini layık görüyor. Umarım akılları başlarına geldiğinde çok geç olmaz...

• Exynos işlemcilerin çekim gücüde düşük. Diğer işlemcili telefonların 1-2 diş çektiği yerde bazen çekmiyor. Tabi bu da doğal olarak şarjı sömürüyor. Wifi içinde geçerli bu dediğim.

3.5milyon Antutu'lu telefon bana çok.

Bir sonraki cihazım 2milyon Antutu'lu; 12.000mah pilli telefon olacak.

Fotoğraf çekmek istesem gider aynasız cihaz alırım. En azından insan gibi telefon kullanıyorum şuanda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ama insanları sınıfa ayırmak kadar aşağılık bir hareket olmamalı. Versin Çin ve ABD/Kanada’ya Exynos. Bkz Japonya ve G. Kore da artık Exynos ile geliyor.

Madem batıracaksınız ABD ve Çin de birlikte batırsın. Tek EMEA ROW demekle olmuyor. Her yerde Exynos gelecek ise ben razıyım.

ve lütfen artık S serisini küçültsün. Edge Pro FE her sene ayrı bir 4. 5. model eklemekten işlem alamıyor Samsung. F ve M serisi A serisinin ucuz kopyası aynı donanım birebir.
    S serisi için Pro ve Pro Max şeklinde 2 modele düşürmesi gerekiyor.
    FE düz ve Plus gereksiz donanım israfı. Boyutlarına göre 6.3 ve 6.9 iki model genel çoğunluğu memnun eder. Zaten Fold Flip adında iki ayrı amiral gemisi varken bir senede 2+5 üst seviye mantıklı olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 3 Eylül 2026; 7:27:10 >

• türkiyeye ex gelir yine, bu yüzden samsung almıyorum ben niye daha kötü işlemciye aynı parayı vereyim

• Exynos 2600 lü S26 lar gayet iyi olmuş ne çekim gücünde nede pilde bir sıkıntı yok gayet iyi millet sanıyor ki 5-6 sene önceki gibi Exynos..

• Rekabet iyidir ama 2 nm işlemci yapıyorsun 3 nm 8 elite gen 5'ten kötü performans sergiliyor ama fiyat aynı. Hadi pik performans ikisinde de çoğu kişi için yeterli ama performanstan da ziyade ısınma, buna bağlı pil ömründe ve ekran süresinde ciddi kısalma, performansta termal throttling'e bağlı ani düşüşler, hücresel ağ çekim gücünde zayıflık... 2031'e kadar ram sıkıntısı sürecek deyip dünyayı haraca bağlamayı biliyorsun, 70.000 liralık telefona 25w şarj koyuyorsun, çöz artık şunları da exynos'a öcü gibi bakmasın millet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 3 Eylül 2026; 11:36:54 >
  • işlemci değiştirsen ne olacak kullananların %99'u instadan hikaye atacak en fazla, otomatik modda çiçek böcek çekecek falan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.