Şimdi Ara

Galaxy S21 için yolun solu: Samsung, desteği resmen kesti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Galaxy S21 için yolun solu: Samsung, desteği resmen kesti
    Samsung, Şubat 2026 yama detaylarını ve yazılım yol haritasını yayınladı. Bu ayki yol haritasında önemli değişiklikler yapıldı; 2021'in amiral gemisi serisine destek kesilirken, 2022'nin premium telefonları ile birlikte bir FE modeli destek kapsamı dışında bırakıldı.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S26 Ultra, mor rengiyle ilk kez göründü

Galaxy S21 serisi artık güncelleme almayacak

Galaxy S21 serisi artık yazılım güncellemesi almayacak. Galaxy S22 serisi de üç ayda bir yeni güncelleme alacak. S21 FE modeli ise aylık güncelleme programından üç aylık güncelleme programına alındı.

Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G ve Galaxy S21 Ultra 5G modeline yazılım desteği resmi olarak sonlandırıldı. Samsung, seriyi Ocak 2021'de piyasaya sürdü ve dört yıl boyunca düzenli olarak güvenlik güncellemesi, ek olarak bir yıl boyunca üç ayda bir güncelleme aldı. Samsung, 5. yıl dönümünden sonra desteği sonlandırdı. Bu, cihazın yeni Android ve One UI yamalarını almayacağı, dolayısıyla daha az güvenli ve tehditlere karşı daha savunmasız hale geldiği anlamını taşıyor.

Galaxy S22 serisi ve S21 FE'ye üç ayda bir güncelleme gelecek

Galaxy S22 serisi ve S21 FE modeli de artık üç ayda bir güncelleme alacak. Bu cihazlar, 4 yıllık aylık güncelleme desteğini tamamladı. Artık Samsung, her üç ayda bir yeni bir güvenlik güncellemesi sunacak. Galaxy S22 serisi ya da S21 FE cihazınız varsa, Şubat 2027’de yazılım güncelleme desteği kesilecek. Cihazınız, işlevselliğinde herhangi bir aksama olmadan Ocak 2027'ye kadar yazılım yamalarıyla güvende kalacak.

Şu anda aylık güncelleme alan cihazlar

Galaxy Foldable serisi

• Galaxy Z TriFold

• Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Fold6, Galaxy Z Fold7, Galaxy Z Fold Special Edition

• Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Flip5, Galaxy Z Flip6, Galaxy Z Flip7, Galaxy Z Flip7 FE

• W23, W23 Flip, W24, W24 Flip, W25, W25 Flip, W26

Galaxy S serisi

• Galaxy S25, Galaxy S25+, Galaxy S25 Ultra, Galaxy S25 Edge, Galaxy S25 FE

• Galaxy S24, Galaxy S24+, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24 FE

• Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 FE

Galaxy A serisi

• Galaxy A56 5G

Enterprise modelleri

• Galaxy A53 5G, Galaxy A54 5G, Galaxy A55 5G

• Galaxy Tab Active5 Pro

• Galaxy XCover6 Pro, Galaxy XCover7, Galaxy XCover7 Pro

Kaynak:https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb

• LineageOS online

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ekstra özellikler offline

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S20 için baktığımda eSIM, wifi arama, volte gibi özellikler yok gözüküyor.Tabii bu dağın görünen kısmıdır.

Markadan bağımsız olarak son çıkan custom ROM'ların hiçbiri stabil değil. Yüklerken insana iyiymiş gibi geliyor ama kullandıkça stok ROM'u arıyorsun.

Orijinalden alıntı: Black Code

Markadan bağımsız olarak son çıkan custom ROM'ların hiçbiri stabil değil. Yüklerken insana iyiymiş gibi geliyor ama kullandıkça stok ROM'u arıyorsun.

Stabil olmasını da geçtim ki yukarıdaki arkadaş stabil demiş. Note9 için çıkan custom romların eksikliklerine baktım. Spenin bluetooth özelliği çalışmıyor, kamera doğru düzgün çalışmıyor. Yani son tercih gibi bir şey.

Ben, SULTAN MEHMED HAN'IM..!"
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt

Çok güvenlik güncellemesi bankaları ilgilendirmeyen güncellemeler oluyor. %90 güvenlik desteği kesildikten sonra 1 sene daha rahat kullanılır. Sonrasında bu dolandırıcı çeteler kısayol ile saldırmaya başlar gibi düşünülebilir.

Hiç bir sıkıntı olmaz.

O zaman en fazla 1 sene kullanılıp sonra rafa kaldırılır doğru mu? Peki sonra ne yapacağız? Çalışan telefon çöpe de atılmaz. Nasıl istifade edelim ?

Ben, SULTAN MEHMED HAN'IM..!"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.