Şimdi Ara

Galatasaray Üniversitesi hakkında sorusu olanlar gelsin (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
12
Favori
84.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Ben iletişim bölümündeyim. Uluslararası ilişkilerin iş skalası oldukça geniştir, diplomat olmak veya dışişlerinde ilerlemek isteyenler tabiki kpssye giriyor fakat uluslararası ticaret şirketlerinde, pazarlama alanında, yönetim veya stratejik birimlerde, düşünce kuruluşlarında veya gazetecilik alanında bugün uluslararası ilişkiler mezunları çalışabiliyorlar. Fakat bölümden arkadaşlarımla konuştuğum zaman onlar gsü de bu bölümün ders içeriklerinin daha akademik olduğunu, daha bir dışişlerine yönelik eğitim aldıklarını söylüyorlar bunuda söylememde yarar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Galatasaray Üniversitesi Medya ve İletişim Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı'na ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları'na (Uluslararası İlişkiler, Radyo ve Televizyon Yayıncılığı, Siyaset Bilimi, İnsan Hakları Hukuku, Türkiye Üzerine Toplumsal İncelemeler) girişte bilim ve mülakat sınavlarıyla ilgili bilginiz var mı?
  • simayipek S kullanıcısına yanıt
    Sizede merhabalar, malesef sınavların içeriğiyle ilgili olarak yeterli bilgiye sahip değilim, eğer kastettiğiniz diğer detaylar ise sosyal bilimler enstitüsü ilgili alanların başvuru şartlarını, tarihlerini vs. internet sitesinden açıklıyor. Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız doğrudan enstitüyü telefon ile arayarak veya yüzyüze görüşmenizi tavsiye ederim.
  • öncelikle merhaba; işletme fakültesini istiyorum da,okulun özellikla fransayla yakın ilişkileri var galiba,okulu yurtdışı biletim olarak kullanabilir miyim?okulun networku yabancı ülkelerle de var mı yoksa türkiye ile mi sınırlı ? yanıtlarsan çok sevinirim
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    GSU MATEMATİK düşünüyorum okuyan ya da bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi ?
  • harbless kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, okulun Fransa ile yakın ilişkileri olduğu doğru. Fakat yurtdışı bileti konusu ne yapmak istediğinizle alakalı. Akademik kariyerden söz ediyorsanız yüksek lisans ve ilerisi için size çeşitli imkanlar sunacaktır. Ama oraya yerleşip çalışmaktan bahsediyorsanız bu daha farklı bir konu. Okulda yeterli çabayla orada çalışabilecek dil ve donanımı elde etseniz dahi şartlar her zaman buna el vermeyebilir. Fransa işsizlik oranları %10-11 civarlarında gezen ve gençlerin ciddi kısmının çalışmak için yurtdışına yöneldikleri bir ülke. Belçikada aşağı yukarı aynı durumda. Kanada veya isviçre gibi diğer frankofon ülkelerdeki çalışma durumunu açıkcası pek bilmiyorum. Bu elbette sizin mücadeleciliğiniz, girişimciliğiniz ve önünüze çıkacak fırsatlarla ilgili bir konu, yani yurtdışı konusu garantide olmayacaktır. Bununla birlikte yurtdışında çalışan çok fazla mezun tanımadığımıda ekleyeyim. Birazda işletme fakültesi üzerinden konuşmak gerekirse; iç piyasa açısından iş imkanları çok geniş bir bölüm dolayısıyla size Türkiyede çok kazandırır. Ama okulumuzda bu bölümü okuyanların hedefleri burada çalışmak olur genelde, yurtdışını fazla düşünmezler, dersler ağırlıklı türkçe işlenir ve fransızcanında üzerinde çok durmazlar. Açıkcası çok olumsuz konuşmuş olmak istemem ama gerçekleride ifade etmem gerekiyor :D hayaliniz yurtdışına gitmekse Koç gibi üniversitelere veya daha farklı bölümlere yönelmeniz daha iyi olabilir. Umarım yardımcı olmuşumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Champ-Elysees kullanıcısına yanıt
    çok yararlı oldu teşekkür ederim minnettarım
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    hocam izninle birşeyler daha soruyorum :)
    okuldaki öğrenci profili nasıl hani;odtülünün vizyonu,hayata rahat bakışı (kafamızda canlanan şeyler yani) bi de sütçüimamda okuyan öğrencinin hayattan beklentisi,dünya görüşü vardır.
    galatasarayda genel olarak bu nasıl ?(çok açıuçlu bi soru oldu,şimdiye kadar verdiğin cevapların hepsini okudam baz alarak döktüreceğini düşünüyorum
    bi de memnun musunuz okuldan,emeklerinize değdi mi yani? :D
    şimdeden teşekkür ederım..
  • harbless kullanıcısına yanıt
    Açıkcası gsü enteresan bir yer. Odtü'de o özellikle siyasal sosyal alanda var olan aksiyoner ruh burada istisnalar hariç fazla yok. Küçük bir popülasyondan söz ediyoruz ve insanlar genelde bireysel hedeflerinin peşinden gidiyor. Karakterler olarak çok çeşitlilik olsada kolay kolay kimseyle bir problem yaşamazsınız, kavga gürültü olmaz burada. Eğer sanatın çeşitli alanlarına ilginiz varsa bu konuda kesinlikle kendinize yapacak şeyler ve arkadaşlar bulursunuz. Geleceğe dair insanların hayattan beklentilerinin olumlu olduğunu söyleyebilirim. Bu olumlu bakışa sahip odtülü öğrenci profiline benzer insanlar olduğu gibi, bazı özel okullarda var olduğu gibi daha rahat ve farklı bir perdeden olumlu bakışta mevcut. Böyle bir ikilikte var Galatasaray da. Kısacası sizin kastettiğiniz okulun öğrenciye verdiği güvense, Galatasaray bunu bir şekilde temin edecektir. Yine de bu okulun bir Boğaziçi olamadığıda bir gerçektir :). Zaten genelde herkesin ilk tercihi Boğaziçi olur, kazanılamamışsa Galatasaraya gelinir. Bu öğrencilerde hep bir ukte olarak duruyor. Oradaki geniş sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyet alanı, bizdekinin aksine dışarıya kapalı olmayan yapısı ve bizden bir tık ileri eğitim verme anlayışıyla bizi açıksası imrenmeye itiyor. Bu açıdan bende gidebiliyosanız hisarüstüne gitmenizi tavsiye ediyorum :D. Bütün bunlara rağmen, zaman zaman bir takım durumlara kızsanızda, arada bu okula bunun için mi geldik dedirtecek hocalara rastlama imkanlarınız olsada kendi açımdan burada okumaktan memnunum. Burası boş gelip çıkacağınız değil, sizi değiştirecek ve kişilik kazandıracak bir okuldur. Zamanında çok şikayet etselerde mezunlarında burayı özlemle andıklarını biliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Champ-Elysees kullanıcısına yanıt
    var ya kralsın
  • var mıdır arkadaşlar soru
  • Merhabalar. Yukarılarda da anlatılmış ama ingilizce konusunu biraz daha açar mısınız? İngilizcenin de yeterli öğretildiğini düşünüyor musunuz? İşletmenin Türkçe işlendiğini söylemişsiniz. Bu bir dezavantaj oluşturur mu ? İktisat da türkçe mi işleniyor? Fransızcam 0 o konuda çok korkuyorum açıkçası. Galatasaray İşletme ilgili olarak da genel olarak verebileceğiniz bilgiler var mı? Teşekkür ederim şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • by_goktug kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,



    İngilizce konusundan şöyle bahsedeyim, dersler 2. Sınıfta başlıyor. Yaklaşık olarak b2 seviyesine kadar çıkmanız gerekiyor. Bu ingilizce derslerini verdiğiniz taktirde önünüzde 2 seçenek başlıyor ya temel seviye ispanyolca, almanca vs. yada ileri ingilizce dersleri alabiliyorsunuz. İngilizce eğitiminin yeterliliği konusunda ise kötü olmadığını söyleyebilirim, dersler hakkıyla işleniyor fakat hazırlık okumayacaksınız, ingilizce bölüm dersi görmeyeceksiniz, yurtdışına erasmus veya başka programlarla giderseniz muhtemelen fransa yada frankofon ülkelere gideceksiniz dolayısıyla ingilizce dersleri biraz ingilizce kursuna gitmek gibi olacak, akıcı konuşmak ve seviyenizi ilerletmek biraz sizin çabanıza bağlı olacak. Öte yandan fransızca eğitiminin ingilizce öğreniminizi oldukça kolaylaştıracağını söyleyebilirim, hem grammer yapısı hem benzer kelimeler olarak fayda sağlayacak hemde fransızcadan sonra ingilizce kolay gelecektir :)



    İşletme türkçe ağırlıklı işleniyor bu doğru fakat meslek hayatınız açısından bir sorun oluşturmaz. Fakat yurtdışında yaşamak, çalışmak istiyorsanız yada kültürel olarak bir dile hakim olmak istiyorsanız elbette bu bir dezavantaj olur. İktisat ise fransızca ağırlıklı. Fransızcanızın olmamasından fazla endişe etmeyin hazırlıktaki öğrencilerin çoğu sizin gibi olacak, ama üniversite sınavı sonrası kendinizi fazla serbest bırakırsanız sıkıntı yaşarsınız. Disiplinli çalışmayı göze almanız gerekiyor.



    İşletme hakkında genel olarak söyleyebileceğim şey okumanın gsü de en kolay olan bölümlerden birisi olduğu. Derslerin türkçe ağırlıklı işlendiğini zaten biliyorsunuz. Bunun dışında önü açık iş imkanı ve getirisi fazla olan bir bölüm. Beklentilerinizde bu yöndeyse sizi tatmin edecektir. Fakat tabiki beklentileriniz farklıysa, mesela bir bilim insanı olmak, akademik tatmin elde etmek istiyorsanız daha farklı bir bölüm tercih etmeniz daha iyi olacaktır.



    Umarım yardımcı olabilmişimdir :) umarım gönlünüze göre bir bölüm ve üniversiteye yerleşirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Champ-Elysees kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ,
    Galatasaray Üniversitesi'nden İşletme/ İktisat / Bilgisayar Mühendisliği bölümlerini düşünüyorum . Öncelikle bilgisayar mühendisliği hakkında sorularım var ; Fransızca öğrenmek bilgisayar mühendisliğinde fazla bir avantaj sağlar mı , yurt dışında çalışma imkanımızı arttırır mı ? 'Kesinlikle gelmeyin' diyen birkaç kişi gördüğümden - gerçi birçok yer için böyle söyleyenler var - biraz çekindim açıkçası . Asıl merak ettiğim , YTÜ değil de GSÜ tercih etmemi sağlayacak olan nedenler sadece dil avantajları mıdır yoksa verdiği eğitim de daha kaliteli midir ?
    İşletme ve İktisat için zaten başka arkadaşlar da birçok soruyu cevaplamış yine de güncel bilgi olması için ; İktisat bölümünün Fransızca ağırlıklı olduğunu söylemiştiniz , bu hazırlığı başarıyla geçtikten sonra bir sıkıntı yaratıyor mu ? İktisat mezunlarının yurt dışında çalışma imkanı yüksek midir ? En az 2 dil bilmek bunda etkilidir sanırım . Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.




  • fealuthien F kullanıcısına yanıt
    Sizede merhaba, umarım tercih dönemi istediğiniz gibi neticelenir,

    Öncelikle söylemem gereken sayısal bölümlerle ilgili olarak çok detaylı bilgiye sahip değilim, söyleyeceklerim çevreden edindiğim izlenimlere dayanıyor. Bilgisayar mühendisliği açısından fransızca öğrenmenin çok fazla bir avantajı olduğunu sanmıyorum. Fransızların bilgisayar bilimine çok uzun zamandır kattıkları bir şey yok ve bilgisayar literatürü neredeyse tamamen ingilizceden oluşuyor. Ülkemizdede çok sayıda frankofon yazılım şirketi olduğunu sanmıyorum. Öte yandan bilgisayar mühendisliğindeki arkadaşlarım fransızcanın hiçbir işlerine yaramayacağından çok sitem ederlerdi.

    Yurtdışında çalışma noktasına ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Böyle bir niyetiniz varsa elbette avantaj sağlar neticede en temel gerekliliklerden biri olan yabancı dili öğreniyorsunuz fakat avrupada çalışmak kolay bir iş değil. Özellikle fransada türkiyeye yakın oranlarda işsizlik rakamları söz konusu. Sizi referans gösterebilecek hocalarla tanışmanız, yurtdışında yüksek lisans yapabilme imkanı elde edebilmeniz gibi faktörler bunu kolaylaştırabilir ama bu işin garantisi yok. Bu sebeple planlarınızı yurtdışında çalışmaya endeksli olarak yapmayın derim. Eğer bu konu sizin için oldukça önemliyse koç gibi özel üniversitelerin bağlantıları yurtdışında çalışmak veya akademik kariyer yapmak açısından daha fazla imkan sunacaktır.

    Asla gelmeyin demek bilgisayar bölümü için bence haksızlık olur. Bölümden arkadaşlarım o kadar huzursuz görünmüyorlar. Bölümün Matematik eğitiminin oldukça iyi olduğunu duydum fakat ytü ile kıyaslayacak kadar bilgi sahibi değilim. Belki gsü de bütün bölümler için geçerli olan bir avantaj olabilir, düşük popülasyondan dolayı hocalarla iletişiminiz kuvvetli olur.

    İktisat bölümünün fransızca ağırlıklı olması elbette onu zor kılan şeylerden birisi. Ama ekonomiyede ilgiliyseniz hazırlıktan sonra çok ciddi bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmam. Tabiki zor olduğu bilinen bir bölüm, çalışmayı göze almanız gerekecek. Yurtdışında çalışmayla alakalı olarak yukarıda yazdıklarım geçerli fakat iktisatta bu bilgisayara göre daha kolay olur diye tahmin ediyorum. İktisat bölümünün fransanın çok köklü üniversitelerinden sorbonne ile çift diploma programıda mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Champ-Elysees kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevabınız için , söylediklerinizden sonra GSÜ aklıma daha fazla yattı .
  • fealuthien F kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu, umarım gsüde görüşürüz öyleyse :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Champ-Elysees kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tm-3 sıralamam 2955 ve Galatasaray Siyaset Bilimleri'ni düşünüyordum ama Fransızca bilmemem gözümü korkutuyor. Bir de yurt dışı olanakları gelişmiş bir yer istiyorum. Bölüm hakkında veya genel olarak tavsiye verebilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Dreamers -- 15 Temmuz 2017; 18:5:26 >
  • Merhabalar,

    Öncelikle size teşekkür ediyorum burada yazılan her bilgi bize faydalı oluyor. Ben Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi yazmayı planlıyorum ve sıralama gibi bir sıkıntım yok. Sizden öğrenmek istediklerim



    1-Hazırlıktan sonra bu bölüm için Fransızca ne derece kullanılıyor, derslerin yüzde kaçı yabancı dilde işleniyor



    2-Bu bölümü okuyan herhangi bir tanıdığınızın dile getirdiği bir yakınma var mı, varsa bu yakınma daha çok hangi konuyla ilgili?



    3-Okulun dili Fransızca ve yukarıda da bahsettiğiniz gibi İngilizceyi geliştirmek biraz da kendi çabamıza bağlı. Peki ya diğer diller hakkında ne düşünüyorsunuz, İngilizceyi hallettikten sonra İspanyolca ya da Almancayı öğrenen ya da öğrenmesine vakit bulan var mı?



    4-ÇAP hakkında ne öğrenebilirim; istediğim bölümün ÇAP olanakları var mı, varsa hangi bölümler buna dahil?



    5-Fransızca hazırlık sınıfında dersler haftanın kaç günü ve yoğun bir program mı var? Bir yabancı dil hocası mı derslere giriyor yoksa belirli bir iş bölümü var mı?



    6-2013 yılında okulda bir yangın olmuştu. Okuduğum yerlerde kitapların bir kısmının heba olduğu yazıyordu. Telafi edildi mi?



    7-Okuldaki restorasyon çalışması devam ediyor mu ve bu çalışma dokuya zarar veriyor mu?



    Kusura bakmayın biraz uzun oldu fakat yanıtlayacağınız her soru için size müteşekkir olacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.