Şimdi Ara

Galatasaray'ı bekleyen tehlike

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilindiği gibi Galatasaray şu anda ligde lider konumda. Ben eski bir Galatasaraylı olarak (Şu an Avrupa'da başarılı olan her takım tuttuğum takımdır.) Galatasaray taraftarının şampiyon olma isteğinin gerçekleşmesi durumunda kulübün yeniden felakete sürükleneceğini düşünüyorum. Çünkü şampiyon olan takım Şampiyonlar ligine direkt katılma hakkı elde ediyor. Bugün Ligimizde Şampiyonlar ligi seviyesindeki tek takımımız Beşiktaştır. Bence taraftarlarımız fanatizmi bir kenara bırakıp Avrupa'da ülkemizi en iyi temsil edecek Türk kulübünün şampiyon olmasını istemeliler.
    Bir de herkesin yanlış bildiği bir durumu netliğe kavuşturayım;
    Çoğu kimse tarafından Galatasaray'ın Avrupa'da başarılı olduğu zannediliyor. Bu eksik bilgiden kaynaklanan yanlış bir inanıştır. Doğrusu ise, Galatasaray'ın Türk kulüpleri içinde kötünün iyisi olduğudur.
    Bunu neye dayanarak söylüyorum tabî ki Galatasaray'ın tüm Şampiyonlar ligi istatistiklerine...
    UEFA Şampiyonlar Ligine toplamda 14 kez katılmış.
    104 maça çıkmış,
    27 galibiyet - 26 beraberlik - 51 yenilgi almış. Attığı gol 106 - yediği gol 175
    Yani yenilgi sayısı galibiyet sayısının neredeyse 2 katı. Başarılı dediğimiz bir takımın istatistikleri böyle mi olur?
    Öte yandan,
    Şampiyonlar liginde gruplarda aldığı puan maksimum 10
    14 kez katıldığı turnuvada gruplardan hiç 1. sırada çıkamamış. 14 kez! katılıp hiç 1. çıkamamak! başarıya bak!
    2014-2015 Şampiyonlar Ligi sezonunda kırdığı rekorlar unutulmaz! Türk takımları içinde Şampiyonlar liginde 19 golle en çok gol yeme rekoru! Ve 32 takım içinde sonuncu! Yıllardır 2000 UEFA finalinde yendiğimiz için övünmekten bıkmadığımız, Avrupa'da kupası olmamasına rağmen (Uefa kupası var imiş) başarılarıyla Galatasaray'dan en az 5 kat daha büyük Arsenal kulübünün böyle bir duruma düştüğünü tarihte hiç görmedim. Arsenal kulübünün tüm Şampiyonlar ligi istatistiklerine bir bakın. İki takım mukayese bile edilemez! Arada uçurumlar var!
    Galatasaray'ın utanç verici 2014-15 Şampiyonlar Ligi sezonu performansı;
    Galatasaray'ın 2014-15 Şampiyonlar Ligi sezonunda 32 takım içinde sonuncu olması

    Galatasaray belki Türkiye Liginin en büyüğüdür ancak, kesinlikle Avrupa'da başarılı bir takım değildir. Hele Avrupa Fatih'i hiç değildir. Dediğim gibi Avrupa'da diğer Türk takımlarından bir nebze iyi işler yapmış olması sebebiyle kötünün iyisi olan bir takımdır. Galatasaray'ın Avrupa'da başarılı olarak görülmesi tamamen Türk futbolunun gelişmemiş olmasından dolayıdır. Ayrıca Beşiktaş'ın bu sezon Şampiyonlar liginde kırdığı rekorlara hiç bir Türk takımının bir daha erişemeyeceğini düşünüyorum. Buna Beşiktaş'ın kendisi de dahildir.
    Galatasaray yönetimine dost tavsiyesidir; Başarı için değil parası için şampiyon olup katılmak istediğiniz Şampiyonlar Ligi yine kulübün tarihine büyük lekeleri işleyecek ve büyük zararlar verecektir. 2014-15 Şampiyonlar liginde istikrarlı bir şekilde kalede görülen 4 goller 4-5 yılda dünya futbolunun gelişimi göz önüne alınınca kalede görülen 6 gollere çıkabilir. Bu nedenle tüm kulüplerin işi ehline yani Beşiktaş'a bırakması gerektiğini düşünüyorum. Nitekim ülkemizi Şampiyonlar Liginde temsil edebilecek kapasiteyi onda görüyorum. Şampiyonlar ligi hiç bir hatayı ve gevşekliği affetmez. Şampiyonlar Ligi, Galatasaray gibi takımların ihtiyatsız bir şekilde sonunu düşünmeden, "lig şampiyonu olayım gelsin paralar, sonrasına bakarız" düşüncelerine hiç uymayan bir atmosferdir. Bu şekilde gidilirse yine 2014-15 sezonunda olduğu gibi Türk futbolunu rezil bir şekilde temsil edecektir. Sağduyulu gerçek Galatasaray taraftarı tuttuğu takımı Şampiyonlar ligi ateşine atamaz ve şampiyon olmasını kaygılanmadan isteyemez. Şampiyon oldun da bunun sonrası var... Bunu düşünmek lazım.
    Beğenmediğimiz ve futbola pek önem vermeyen ülkeler olan, Rus ve Ukrayna ligi takımlarının ne işler başardığına bakıp kulüplerimiz onları örnek almalılar. Rusya ve Ukrayna UEFA ülkeler sıralamasında bizden daha başarılı oldukları için daha üstümüzdeler.
    Galatasaray'ı bekleyen tehlike
    Türkiye'nin dışında futbolu bu kadar önemseyen; sabah akşam futbolun konuşulabildiği başka hangi ülke bu kadar başarısızdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptaniguana -- 16 Şubat 2018; 17:0:56 >







  • Okumayın.Uefa kupası ve Süper kupayı ülkeye getiren takım en başarılı değil,Bjk başarılı diyen yazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SimurgFC

    Okumayın.Uefa kupası ve Süper kupayı ülkeye getiren takım en başarılı değil,Bjk başarılı diyen yazı.

    Son yıllarda en çok işime yarayan mesaj,5 dk mı boşa harcamadım
  • SimurgFC kullanıcısına yanıt
    Önce sen oku TARAFSIZ.
  • Piyasaya yeni bir tiner türü girmiş olsa gerek. Bu kafayı yaşatacak hiçbir madde yok çünkü.
  • Kaptaniguana kullanıcısına yanıt
    Okumadığım bir yazıyla ilgili yorum yapmam.Okudum ve saçma olduğu düşündüm için diğer arkadaşlara okumayın dedim.(Zaman kaybı)

    Olumlu-olumsuz eleştiri yapmaya,tartışmaya dahi değmez bulduğum için verdiğin emeğe teşekkür etmeyip,alıntılamamanı rica ederim.İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SimurgFC kullanıcısına yanıt
    Eğer bu okumuş halinse okumamış halini düşünemiyorum. Beşiktaş galatasaraydan başarılı ya da en başarılı beşiktaş gbi bişey yazıyor mu orada? galatasaray kötünün iyisi yazıyor burada kötü beşiktaş fenerbahçe vs... galatasaray belki türkiyede en büyük yazıyor... Okudğunuz çok belli.
    Sadece öz eleştiri yaptım siz bunu görmekten yoksunsanız bişey diyemem...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptaniguana -- 16 Şubat 2018; 17:46:19 >
  • YAVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV HEEEEEEEEEEEEEEEE HEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Beşiktaşlı olarak cevap veriyorum.Beşiktaş'ın grubu maç kaybetmeden 14 puanla lider çıkması durumunu hiç bir Türk takımının uzun yıllar başaramayacağını düşünüyorum.6 maçı da oynanması gerektiği gibi harika oynadık ama grubumuzda R.Madrid,Barca,Bayern gibi üst seviyede takımların olmaması da bu istatistiği yakalamamızda önemli etkisi var bu takımlara karşı ne kadar iyi hazırlanırsanız hazırlanın puan almak kolay değil.

    Gelecek için her zaman objektif gerçekçi yaklaşmasam da bir çok taraftar gibi, geçmişte yaşanmış şeylere objektif yaklaşmak lazım,sonuçta yaşanmış gerçekleşmiş bir şey.GS, Avrupa konusunda ülkenin zirvesindedir onları o platformda geçmemiz için daha yıllarca yol almamız gerekiyor.

    GS seneye giderse sportif olarak sonuçlar kötü olacağını düşünüyorum.Yukarda da dediğim gibi gelecek hakkında belki çok objektif olarak düşünmüyorum ama başarısız olacağını düşünüyorum.Ama bunların hiç biri GS'nin şuan için en başarılı Türk takımı olduğunu değiştirmiyor.




  • Okumayın zaman kaybı block atıp geçin.
    Ayrıca arkadaş Galatasaray'ın sonuncu olduğu istatistiği atmış.

    Biraz objektif olup 2001-2002 sezonunda Fenerbahçe'nin grupta 0 çektiğini ve 2007-2008 sezonunda Beşiktaş'ın 8-0 yenildiği şampiyonlar ligi rekoru olan maçlarıda söyleyebilidin.
  • kingo_disco kullanıcısına yanıt
    Şu an avrupa fatihi unvanı galatasarayda. ben beşiktaş ve fenerbahçe başarılı demedim. hatta galatasaraydan kötü dedim zaten. türkiyenin en iyisi galatasaray bu haldeyse düşünün türk futbolunun halini demek istiyorum.
    FANATİZMİ BIRAKIP TARAFSIZ OKUYUN!
  • Şu "Avrupa'da en iyi temsil edecek olanın şampiyon olmasını isteme meselesi" tamamen yanlış bir düşüncedir.

    Şöyle ki takım şampiyon olduğu zaman sponsorluk gelirlerinden tut, storeların gelirlerinin artmasına kadar bir çok etken vardır.ŞL'de ayak bastı parası denen bir şey var hiç duydunuz mu bilmiyorum ama bu parayla 2-3 oyuncunun maaşını karşılamış oluyorsunuz.


    4-5 yıl boyunca ŞL'ye katılmış bir kulüp ister istemez kendisini düzeltir finansını düzeltir.Sadece katılım ve yayın gelirleri bile bizim kulüplerimiz için ilaç niteliğindedir.
  • Gs fb gibi dünyanın sayılı takımından 6 yemiştir bjk ise kievden yemiştir

    Bu bile gs yi daha büyük yapar gs li arkadşalarım haklı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gs başarılıdır.



    Mesela ajaxa celtice bak. Son 20 yilda averaj takimi oldular ama basarisiz degiller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi, ligi oynamayalım o zaman.
    tüm takımlar en iyi oyuncularını bir araya getirip karma yapsın onu gönderelim avrupaya.
  • Kim sıralamaya göre gitmeye hak kazanırsa o gider boş tatavaya gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 16 Şubat 2018; 22:25:26 >
  • bu konuyu açmak için üç yıllık uykusundan uyanan büyük ihtimalle fanatik 'tarafsız' bir beşiktaşlının hesabı.
  • G.saray şampiyonlar liginde kaç kez gruptan çıkmış ve kaç kez çeyrek final oynamıştır? Ve diğer takımlarımız bunları kaç kez yapabilmiştir? Bunlardan neden bahsetmedin süper objektif tarafsız yorumunda?

    Eğer Beşiktaş’ın gruptan 1. çıkması büyük bir başarıysa takımlarımızın bu turnuvada ulaşabildiği en ileri seviye olan çeyrek finalde bir başarıdır. Bu konuda da bilgi versene biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onemli olan sampiyonlar ligi gibi bir turnuvaya katilabilmek. zor gruba duseriz fark yiyebiliriz o yuzden katilmayalim diye bir mantik olur mu? azerbaycan takimi karabag nasil bir gruba dustu biz oynamayalim mi dediler.konunun baslarini biraz okuyup biraktim kusura bakmayin ama okumaya deger bir yazi olmamis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galatasaray'ı bekleyen tehlike
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.