Şimdi Ara

Galatasaray 2015/2016 Sezonu Genel Tartışma ve Transfer Konusu (1194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49.246
Cevap
150
Favori
1.217.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11921193119411951196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    Levent Tüzemen : "GS yönetimi ve sponsorlar İbrahimoviç için sessiz sedasız görüşmler yürütüyor" ,

    "Club Brugge den sağbek Thomas Meunier düşünülüyor" ,

    "Stoper olarak Zambrano hedefte"

    İbra olmazda şu diğer iki transfer olur umarım


    Zambrano Trabzon'a gitti deniliyor, ama Menuier olsa iyi olur, videoları çok sağlam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ultralisan


    quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    Levent Tüzemen : "GS yönetimi ve sponsorlar İbrahimoviç için sessiz sedasız görüşmler yürütüyor" ,

    "Club Brugge den sağbek Thomas Meunier düşünülüyor" ,

    "Stoper olarak Zambrano hedefte"

    İbra olmazda şu diğer iki transfer olur umarım


    Levent tüzemen boş boş sıkalıyor.

    Sıkalamaz bu adam pek ,GS yöneticileri ile en içli dışı olan gazetecilerden biridir aslında

    Ben daha doğru bişey dediğini görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aykut İnce :

    Doumbia
    ve
    Zambrano

    Trabzonspor'da...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pozitron~

    Ibrahimovic:"PSG dışında bir takımda oynayacak olsam bu Milan olurdu" https://twitter.com/RaulOrvananos/status/624282743707463681

    Bu açıklamayı 2 sene önce yaptığını söyleyenler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leventi tanımasam.... troll

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ellidokuz

    İlklerin takımı GALATASARAY





    eleme görse katılamayacak
  • 1.5 ay önce kapanan Zlatan konusunun bugün yeniden açıldığını söyleyen bir kaynak var ancak ben doğrultamadim. Benim düşüncem aynı ; olmaz.

    Bu akşam saatlerinde bir menajerin bizim adımıza 11 milyon euroluk bir teklif iletecegi bilgisi var.

    Bu konu hakkında çelişen iki bilgi var. Bir tarafta şimdiye kadar yanilmayan kaynağım diğer tarafta Kulübe çok yakın olan abim.

    Yanilmayan taraf : olmaz kapandı . Daha önce bu işlere girmeyen abim : bugün böyle bi teklif yaptık.Bekleyelim görelim.yarina belli olurmuş

    Özet : 4 yerle görüştüm. Biri böyle bir teklif yapıldığını söyledi. Diğer 3'ü ki bunlardan biri hiç yanilmayan kişi ; "kapandı o konu" dedi.

    Yani ilk kez oyuncuyla temas bugün oldu. Ki bilgi doğruysa tabii. Yarına belli olurmuş. Bence "olmaz " diyip kapatıyorum konuyu.

    Twitter'da Aşkın Ateş diye biri yazmış.




  • evohan kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum, sağ bek sabri bi kere oradan yattı o iddia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Levent Tüzemen: PSG başkanı Khalifi, İbrahimovic'e ya Galatasaray'a git yada PSG'de kal dedi..



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uwais kullanıcısına yanıt
    adamın son attığı tweet 18 nisanda... link alabilir miyim?
  • Allah'ım, şu kulun Zlatan İbrahimoviç'in bu dönemde Galatasaray'a transfer olmasını nasip eyle ya Rabbim, amin.




    gel artık Zlatan, dilimizde tüy bitti gel artık...
  • Meunier ne ya defansı kimlere emanet ediyoruz arkadaş Maxi,Glen Johnnson kaçırdık Telles vol.2 olur en fazla hiç yoktan Rafael'i alsalar
  • CihanyuS kullanıcısına yanıt
    Akşam futbol a programında söyledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gervinho'ya opsiyonlu kiralama teklifi vermişiz Roma'nın kararı bekleniyor.
  • Levent Tüzemen: "Hamza Hoca Sinan Gümüş'ü kadroda tutacak."
  • ŞL KADROSU NEREDE ?
    AYRICA YÖNETİM ÇK İLGİSİZ BU FORMALARIN HALİ NE YA?
    4.YILDIZI KOYDUKLARI YER ÇOK KÖTÜ.
    TRANSFER DE YOK.
  • Beyler şimdi bu Umut ile Sercan ın ikiside bu sene bu takımda mı olacak?

    Ayrıca bazı arkadaşlar Digne varken Telles i ne yapsınlar demiş de adamlar bizim beğenmediğimiz Telles e neden talip oldular demiyorlar da 30 küsür yaşındaki Maxvell yıldır kesememiş digne var onlarda bla bla diyorlar,ilginç.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SurvivorMehmetC S kullanıcısına yanıt
    Hocam ikonu koymuşsunuz ben koyamadım nasıl buldunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi açılın bi' şöyle genjler transferde neden bu kadar pasif olduğumuzu inceleyeceğim, bunun için de öncelikle galatasaray'ın 2014'te uefa ile imzaladığı finansal fair play protokolündeki kurallardan iki tanesini blmemiz gerekiyor bu konuda çıkarım yapmamız için. bunlardan birisi kulüplerin bir finansal yıl içinde edebileceği zarar ile ilgili diğeri ise futbolcu maaşları sınırı tabi bunun yanında ayrı kurallar da var onlara da kısa kısa değineceğim.

    neyse, öncelikle ilk kurala galatasaray açısından yaklaşalım. tabii önce kuralın ne olduğunu bilmek gerek;
    --- spoiler ---

    the limits are:
    • €45m for assessment periods 2013/14 and 2014/15
    • €30m for assessment periods 2015/16, 2016/17 and 2017/18
    --- spoiler ---

    bu uefa'nın resmi sitesindeki ffp ile alakalı yazısından bir kesit. 1. kuralı oldukça basit. 2014-15 sezonuna kadar yıllık 45m euro, 2015-16 sezonundan itibaren ise yıllık 30m euro zarar etme hakkı var kulüplerin. zaman geçtikçe kulüplerin 30 milyondan bile daha stabil hale gelmesi lazım ki zor kısım daha gelmedi sayılır.

    bu bilgiler ışığında galatasaray'ın mali durumuna baktığımızda, gerekli koşulları sağlamadığını görüyoruz maalesef. 2015 henüz bitmediği için 2014'teki gelir gidere göre konuşursak galatasaray geçtiğimiz sene tam 188 milyon türk lirası zarar etmiş ki euro'ya çevrildiğinde 65m euro gibi bir rakam çıkıyor ortaya. yani 20 milyon açık var ffp için. gelecek seneyi düşündüğümüzde ise 35 milyon euro açıktayiz ki bu 100 milyon lira gibi bir rakam demek. 2015'te şampiyonluk ve fenerbahçe şampiyonlar ligine kalamazsa alacağımız yayın hakkı geliri bile bu zararı kapatmaya yetecek kadar değil, e o zaman bu kulüp nasıl kurtaracak kendini? kesin bir cevap yok çünkü borçların çoğu finansal borçlar yani bankalardan çekilen krediler gibi. ancak bu borçlar artık o kadar büyümüş ki kulüpler birini ödemek için bir başka bankadan kredi çekip diğerini kapatıyor ancak bu borçları faizlerle birlikte çığ gibi büyütmekten başka işe yaramıyor ki daha bu sene 40 milyon euro'nun faize gittiğini başkan dursun özbek açıkladı . bu durumda taraftar olarak tek yapabileceğimiz şey kulübe destek olup yönetimi yanlışlardan caydırmak olduğundan diğer kurala geçiyorum, transferi asıl ilgilendiren konuya yani.

    az önce borçların artık kredi çekilmekten çığ gibi büyüye büyüye gittiğini söylemiştim. galatasaray'ın bir başka ağır yükü de kadrosu. 2013-2014 sezonu devre arasındaki efsane transfer dönemi de cabası, kulüp o dönem yediği haltları maalesef şimdi temizlemeye çalışıyor. ikinci saydığım oyuncu maaşları ile ilgili 2 şart koşuyor cfcb -ffp denetim kurulu gibi bir şey- buna göre kulüplerin oyuncu ve personele ödediği maaşlar kulübün futbol gelirinin yüzde 70'i civarında olmalı. iskenderbaydar.com'dan alıntıladığım şuhttp://imgur.com/LVz9WSg tabloya göre galatasaray mayıs 2013'te gelirlerinin %60'ını maaşlara verirken kasım 2014'te sınır olan yüzde 70'e erişmiş, bu yüzdeye en büyük katkıyı 2014'te bahsettiğim o efsane devre arası transferlei ve xhemaili ile pandev gibi oyuncular yapıyor ve maalesef bu eski yönetimlerin suçu. neyse konuya döneyrsek tablodan da görülüyor ki galatasaray geçtiğimiz sene maaş/gelir oranında sınırdaydı. işte tüm olay burada ve sonraki anlatacağım kuralda bitiyor. mevcut oyuncularla şu anda dünya çapında veya en azından hatrı sayılır bir maaş isteyen oyuncu alamıyoruz isterse kasada 100 milyon lira hazır dursun çünkü uefa diyor ki oyuncuna yüksek maaş vereceksen sen de oyuncun gibi çok kazanacaksın ya da ayağını yorganına göre uzatacaksın gelirinin yüzde 70'ten fazlasını vermeyeceksin. ancak buna rağmen basiretsiz yönetim hala sabrilere, jem paullere, bilallere ederlerinin üstünde kontrat önermeye doyamıyor ki yönetim "büyuk ihtimalle" fair olay hakkında benim gibi bir cahilden daha çok şey biliyordur dimi sözlük? bunun altından da başka bir şey çıkar mı bilemem umarım pis şeyler dönmuyordur bu yazının konusu bu değil.

    eveet, zurnanın zart dediği yere geldik sonunda, -kötü anlatımıma dayanıp buraya kadar geldiyseniz bir soluklanın bitiyor birazdan ha gayret- galatasaray'ın bu sene transfer yapmasındaki en büyük engel olan kurala. galatasaray'ın imzaladığı protokole göre artık maaşlar 2013-2014 sezonunu (50-55 milyon tl civarı garanti ücret) geçemeyecek. bunu daha rahat anlatmak için yine iskenderbaydar.com'da gördüğüm şuradakihttp://www.iskenderbaydar.com/wp-content/uploads/2015/07/gs1.png tabloya göre gideceğim. az önce de dediğim gibi 2013-14 sezonunda takımda maç başılar dışında garanti maaş olarak yaklaşık 50 milyon euro, maç başılarla birlikte ise 60 milyon euro civari para harcıyordu galatasaray, ki bu artık bizim sınırımız olacak. bunu öğrendikten sonra tabloya baktığımızda hayal kırıcı gerçeği görmesi zor olmuyor. daha birkaç transfer yapmış olmamıza rağmen yeni transferlere yıllık maaş olarak ancak 4 milyon euro kadar bir hakkımız kaldığını gorüyoruz. görüldüğü üzre maaş/gelir oranında ve oyuncu maaşlarında kulübün eli kolu bağlı. yaa sözlük işte öyle, biz de stoperlerin forvetlerin sırtına binip kırbacı vurmak istiyor, transfer listeleriyle şımarmak istiyoruz ancak uefa hop hemşerim n'oluyo orada diyor, sırtımızdaki yükü bırakmadan yenisini alamıyoruz, . tek yapabileceğimiz eldeki kazmaları gönderip takımda boş yer ve maaş açmak ancak şu yönetimle pek mümkün görünmuyor bu ki kulübün gözümüzün önunde alenen dibe götürülmesi insanı delirtiyor.

    işte böyle arkadaşlar yönetim de artık taraftar tarafında artan tepki yüzünden akhisarı takıma dolduramayacağını anlamış gibi görünüyor, ancak icraat neredeyse sıfır ve her geçen gün dursun özbek cüneyt tanman hamza hamzaoğlu üçlüsünüm açıklamaları ortamı geriyor, rakiplerin yaptığı transferler de bazı sabırsız arakadaşları gerçekten sinirlendiriyor ki haksız da değil bu arkadaslar çünkü kulübün "parası yok" denen değil parasının olmadığı bir dönemde vasıfsı adamlara milyonlarca liralık, menajerinsen teknik direktörüne laf gelen anlaşmalar yapıyor.

    son olarak şunu eklemek istiyorum ki galatasaray büyük bir camiadır siz biz oldukça bam üçlüsünü de atlatırız, dursun cüneyt hamza üçlüsünü de, ama aslolan taraftar ve kulübü her zaman buradadır. Düzgün dedikodu yapın, başka bir yazıda görüşmek üzere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Psg gerçekten telles için 10 milyon euro mu veriyor yada isteniyor mu? Belki verirler belki vermezler bilemem ama burda ki çoğu kişinin kuracağı ilk 11de solbekte carole banko.
    1.5 milyon euroluk oyuncunun arkasında yedek oturacak biri 10 milyon eder mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11921193119411951196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.