Şimdi Ara

G500 ve Z5450'yi birlikte deniyorum. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FeNoMeNMaN


    quote:

    Orjinalden alıntı: SAGOPA-KAJMER

    hocam öyle diyosunda benim dinlediğim müzikler hep dum tıs dum tıs rap hiphop tarzı parcalar
    bu ıslerde bıde dınledıgın tarz onemlı ben napıyım oyle bılınmedık enstrumanların cıkardıgı seslerı falan benım ısım elektronık parcalar bass lar tizler dir yanı bana ses kalitesi tabıkı onemlı ama benı bass a oncelıkle doyursun daha sonra tiz ve mid sesler de güzel olması lazım tabı yanı ben giga s750 yi begenırım veya başka multumedya seti ama benım beklentımı karsılayamacaksa yanı yüksek basslarda gidecekse sistemede beş kurusda vermem sanırım benım fıkrımde olan larda vardır



    kesinlikle doğru ama bass larınıda begenmiyorlar sanki cokda kalitesizmis gibi cok enteresan...

    Evet o çok övdüğünüz baslarıda beğenmiyorum.Nedeninide 1. sayfada açıkladım.Brigme to life şarkısının girişkısmı gökgürültüsüyle başlıyor.Bu sesi sadece bas kutusu veriyor..Uydulardan gelmiyor ses.Ve logitech te bu sesin gökgürültüsü olduğu anlaşılmıyor dedim.Tatlı hoş bir bas sesi geliyor ama o sesin neyi ifade ettiği anlaşılmıyor.Ses anlamını kaybederse duygularınıza hitapedemez.Ayrıntıyı sadece uydular verir zannediyordum ama öyle değil işte.

    @SAGOPA-KAJMER 'e hak veriyorum.Hipop tarzı müzikte sorun yok.Yani zaten o tarz parçalarda müziğin anlamıda yok.Tamamen bas yoğun şarkılar. Ama beni basa doyurmalı sözünü anlayamadım? Ben 310W rms'lik z-5450'de bası sonuna kadar açtığımda 40 kademe olan ses seviyesini yarıya getirmeden bırakın benim odayı salonun camları titriyor.Ve bu şekilde uzunsüre ses dinleyemiyorum zaten.G500'ün z-5450'den daha güçlü olduğuna göre bu setinde basa doyurması lazım.

    Ayrıca @SAGOPA-KAJMER'in "ben napıyım oyle bılınmedık enstrumanların cıkardıgı seslerı falan" sözünede katılmıyorum.Çünkü o enstrumanların sesidir müziğe değer katan.Bunlar müzikten izole oldukça Kalite kaybı ve anlamsızlık ortaya çıkıyor.Dahada kötüsü o sesleri logitech veremediği gibi yerine bir uğultu geliyor.Yani var olan berraklıkta gidiyor.O zamanda sözünü ettiğim başağrısı çıkıyor ortaya.

    Kimse kullanmak için aldığı bir şeyi satışa çıkarmaz. @Firuz arkadaş beğenseydi tabikide satmazdı.Aynı şekilde bende.Ya satıp başka bir multimedya set alacağım yada 2+1 müzik seti alıp onunla müzik dinleyip z-5450'yle de filim izlerim.

    Logitech'i filimde ve oyunda kötülemiyorum.Yiğidi öldür hakkını yeme. Set filimlerde başarılı.Yarın bir gün büyük ekran televizyon alırsam dvd oynatıcıyla birlikte birbirlerini tamamlarlar.Aynı şekilde oyun konsolu içinde ideal.Ama mp3 koyarda dinlerim diyorsanız logitech'ten kaçın derim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aykutx


    quote:

    Orjinalden alıntı: FeNoMeNMaN

    hayır alakası yok z5500 fanatigi bile değilim sadece begenerek dinliyorum ama yorumlarınız hep taraflı gibi geliyor bana çoğu yerde okuyorum zaman zaman iyi yonlerini saysanızda hep olumsuz yönleriyle kıyase ediyorsunuz z5500 ü. Tizleri megaworks den güzel değil kesinlikle doğru 1 gömlek daha iyi megaworks ama sizin yorumlarınızda z5500 bazı topicte iyi iken birde bakmısım diğer topicte kötü olmus... Ayrıca bunun yas ile alakası oldugunuda düsünmüyorum creative bass konusunda woofer yapısından ötürü cok zayıf oldugu halde z5500 için bırakın s750 yi g500 dende kötü diyorsanız kusura bakmayın ama yorumlarınızı doğru bulmam ve doğru bulmadıgım gibi objektifliğinizinde yeterli olmadığını düsünüyorum ondan sebep sizinle bu konuda konusmayacağım dedim. Benimde müzik gecmisim cok yeni değil 15 yasımda arabamda muzik tesisatım vardı yasım 24 hala var yani az cok kulaga hos gelen bi bass ı ayırd edebiliyorum. Megaworks ü aldığımda resmen sok olmustum bass konusunda z5500 alınca esekten inip ata binmek diye bi tabir vardır aynı misal oldu bende. Ve böyle bi seti bu kadar dibe vurmanız pek sağlıklı, objektif bir düşünce gibi gelmedi bana...

    z5500 ün tek artısı dvd filmlerde dijital olması.Eksi yanları daha çok.Ben de bunları söylüyorum zaten.Ama benim için ses kalitesi önemlidir.Kullandığım 3 tane logitech estde de bunu yakalayamadım.Bunlar z680, z5500 ve z2300.Herşey bass dağildir.Hele müzik de hiç hiç değildir.Camları kapıyı çerçeveyi sallamak gibi ifadeler ses kalitesinde lafı bile olmaz.Ramazan davuluda evde çalınsa kapıyı çerçeveyi sallar ama kalite nerede?Hem ben illaki creative demiyorum bunun yanında klipsch, bose, altec lansing gibi markalarda var.Bunların hepsi logitech setlerdem ses kalitesi açısından daha üstünler.











    +++++++++++100000




  • tizlerde creative genelde daha başarılı oluyo... creative inspire 5200 ün tizlerinin logitech x-5300 un tizlerinden daha iyi olduğunu söyleyenler vardı... şimdi de aynı üstünlüğü G500ün Megaworksun tizlerinde görüyoruz sanırım... aynı şey devam ediyo demekki...

    bas konusunda da creativein kötü olduğunu sanmıyorum... sanırım logitech daha iyi ... (gerçi ben creativein yumuşak derin baslarını herzaman sevmişimdir) ama plug in yada driver dan ufak tefek ayarlarla creative in baslarını da istediğiniz biçime getirebilirsiniz... (megaworksumun sert baslarını plug in le yumuşattım ve şimdi tam istediğim gibi bas alıyorum... basları bi şekilde adam edersiniz ama doğal tizleri ayarla asla yakalayamazsınız bence)
  • ben bu analog dijital olayını anlamış değilim.ikisi arasındaki fark nedir acaba.bir de diyelim g500 aldık. x-fi de dijital çözücü var diye biliyorum böylece bu sistem o açığını kapatmış olmuyor mu?yani decoder için bilmemkaç milyon fazla verip sonra da tizleri adam etmeye çalışmak ne derece doğru acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canozpinar

    ben bu analog dijital olayını anlamış değilim.ikisi arasındaki fark nedir acaba.bir de diyelim g500 aldık. x-fi de dijital çözücü var diye biliyorum böylece bu sistem o açığını kapatmış olmuyor mu?yani decoder için bilmemkaç milyon fazla verip sonra da tizleri adam etmeye çalışmak ne derece doğru acaba?

    Eğer bilgisayarda kullanacaksan x-fi + g500 dijital bir set anlamına gelir.Burada dekoderin fazla bir anlamı kalmaz.

    Ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Sen eğer oyun konsolunda kullanmak istersen yada dvd oynatıcıda kullanmak istersen z-5450 aynı fiyata sahip g500'den üstün olur. Çünkü hem dekoderle dijital olma avantajı hemde uzaktan kumanda avantajıyla logi öne geçer.Kaldıki logitech'in filim başarımını beğendiğimi yazdım.Hakikaten filimlerde (5.1 dolby DVD) gayet başarılı. Zaten setin üretiliş amacı 5.1 destekli filim ve oyunlar. Ama mp3 dinlemeyin.Dikkat ederseniz mp3 diyorum.Bu setle bir çok dvd filim izledim.Bu filimlerdeki müzikler hem yüksek kaliteli hemde 5.1 kodlanmış olduklarından filimlerin sonundaki kapanış müziklerini de çok güzel veriyor. Hatta okadarki dvd lerin sonlarındaki beğendiğim parçaları tekrar tekrar dinlediğim oldu.

    Ayrıca z-5450'yi tercih etmemdeki sebeplerden biriside creative dtts dekoderin 300$'lık fiyat etiketi oldu. Yahu dedim dekoder fiyatını çıksak hoparlör seti neredeyse bedavaya geliyor.

    Dekoder fiyatından ötürü creative'e Kaldıki bir ara çok uygun fiyatlara satılan g500 ben satın alacağım sırada gereğinden fazla pahalıydı. Onuda araştırdım ve bana söyledikleri :"şu anda sadece 1 ithalatçı firmanın elinde var oda yüksek fiyattan satıyor."

    Sonuçta her iki markanında eleştirilecek yanları var.Hiç biri babamın oğlu değil.Birini tutup birini atmam mümkün değil.

    Şu anda benim düşüncem 2+1 i-trugue yada altecleansing alıp z5450'yle birlikte x-fi'ye bağlamak.Böylece filim ve müzikte en ideal performansı yakalayacağımı düşünüyorum.

    Gördüğünüz gibi iki markanında eleştiriye açık yönleri var.

    Birde soru sormak istiyorum.Yukarıda da yazdığım gibi 2+1 set alıp hem z5450 hemde 2+1 seti birlikte x-fi'ye bağlayıp kullanmak istiyorum.Bunu nasıl yaparım.x-fi'nin çıkışlarını herhangi bir kalite kaybına uğratmadan çoklayan bir kablo vamı?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tepeb

    Creative üst sınıf setlerde frekans aralıkları olarak en iyi set gigaworks s750'dir buda titanium tweeterlara sahip olduğundan daha yüksek frekaslara çıkabildiği gözüküyor, sonra megaworks ve sonrada g500 (creative resmi sitesi öyle söylüyor). Ayrıca ses ayrıntısı ve kalitesi olarakta s750 ve thx550 99 db lik hassasiyetleriyle ön plana çıkıyorlar.

    s 750 25 hz - 40 khz 99 (db) SNR
    thx 550 25 hz - 20 khz 99 (db) SNR
    g500 35 hz - 20 khz 85 (db) SNR

    Bu verilen frekanslara setler ne kadar cevap veriyor bu koşullara göre değişir tabi ama rakamlar böyle gene en iyi kaynak kulaklarımız.



    bu aralıklar arasında en iyisi meganın diye biliyorum çünkü en iyi aralık 20hz- 20 khz dir... (diye biliyorum) wolverine söylemişti zaten bunu ... ayrıca 99dB oranı da mega için yabana atılacak bişi değil... eğer doğruysa tabi bu ...




  • DELTA53

    quote:

    Ayrıca z-5450'yi tercih etmemdeki sebeplerden biriside creative dtts dekoderin 300$'lık fiyat etiketi oldu.


    bu konuda yanlışın var galiba. o decoderin fiyatı 140-150$+kdv olması gerekir


    quote:

    2+1 set alıp hem z5450 hemde 2+1 seti birlikte x-fi'ye bağlayıp kullanmak istiyorum.Bunu nasıl yaparım.x-fi'nin çıkışlarını herhangi bir kalite kaybına uğratmadan çoklayan bir kablo vamı?


    piyada satılan gayet kaliteli stereo çoklayıcılar mevcut.

    Bu arada tüm yorumlarının altına imzamı atıyorum.




  • ya arkadaşlar bazı şeyler hala oturmamış yorumları okuyorum da...

    g500 mü z5500 mü aliyim vs. (örnek veriyorum) gibi sorular aslında bana biraz garip geliyo .. çünkü bu 2 set farklı ihtiyaçlar için adı üstünde z5500 ün gücü çok yüksek .. dijital ..uzaktan kumandalı var vs... daha çok film izleme amaçlı geliyo insana özellikleriyle ?? ayrıca tizleri kötü değildir evet ama g500 ve megaworksden iyi olmadığı söylediğinde mp3 dinleyen birisinin bence daha sonraki tercihi olması gerekiyo ayrıca... (bence) o kadar fiyata o kadar yüksek ses veriyo ok .. ama bu aleti apartman gibi biyerde kullanıcaksanız ve yüksek sesle mp3 dinlemeyecekseniz almamak daha akıllıca oılur bence... o kadar verdiğiniz para ve dolayısıyla ses gücü boşa gidicek.. ayrıca g500 yada mega gibi bi alete göre dijital ses gücü uzaktan kumanda olması dışında bi üstünlüğü yok .. yani ses kalitesi konusunda.. bunu hepimiz biliyoruz... .. sonuç olarak apartman çocuğu olan ve DVD playera bağlamayıp film izlemyen biri için bnce yazık... z5450 ve z5500 ün tiz konusunda g500 megadan vs. geri olduğu yazılıyo.. tiz her ne kadar hastası olmayanlar da olsa müzikte önemlidir arkadaşlar... bas istediğiniz gibi olsun .. tizler istediğiniz gibi değilse yada güzel değilse neye ryarar o mp3 ?? yani demek istediğim her sistemi kullanılabilecek yere göre almak lazım ... film için daha çok logitechler uygun gibi görünüyo z5500 ve z5450 ?? mp3 için ise creativeler.. mega ve g500 ... oyun için herhangi biri seçilebilir bana göre...


    bu arada bi yanlış anlaşılma oluyo ... logitechin basları creatgiveden iyi .. creativein tizleri logitechden iyi diye yorumlar geçiyo.. benim de az çok gözlemlediğim ve forumlarda okduğum bu .. ama buu tabi demek değil ki.. birinin tizleri diğerinin basları kötü... yüksek kalitei sistemlerden bahsediyoruz burada... yani iyinin iyisinden bahsediyoruz bu durumda... creative in basları iyiyse güzelse.. logitechin basları ondan daha da güzel dolgun derin doyurucu vs. olabilir dimi ?? ama bu durum kişiden kişiye göre de değişebilir zamanla... farklı bas karakteristikleri var biliyosunuz...


    *şujan megaworks kullanıyorum.. 2 yıldır.. çokçok memnunum .. hem de herşeyinden ..ses kalitesinden .. ufak tefek şeyler dışında tabi (elektrkler gidince saçmalmalası kumanda ayarlarının defaulta dönmesi gibi) ...neyse eğer megaworksum bozulsa yada bişi olsa yaptırılcak halde dğeilse gider yeni bi megaworks bulmaya almaya çalışırım 2. el de olsa... ama bulamazsam gidip araştırmadan alacağım alet.. G500 olur.. neden mi ??

    çünkü Creativein ses kalitesi .. ve bas karakteristiği hoşuma gidiyo.. ayrıca tizlerde deneyimim ve okuduğüum yorumlar kadarıyla logilere göre daha başarılı.. 5 katlı apartmanda 3. katta oturuyorum.. ses gücüne ihtiyacım yok sadece ses kalitesine ihtiyacım var... ve oyun oyanmıyorum.. PC başında paso mp3 dinleyen biriyim ayrıca 3-4 günde bir film izleyemeye çalışıyorum... benim durumumda olan birinin gidip logitech z5450 yada z5500 alması bence gereksiz olur... çünkü ihtiyaç meselesi ..marka model falan kötüelmiyorum asla... şuan apartman ortamında.. meganın sesini mp3 dinlerken hiç 4. seviyeye çıkarmadım.. sadece deneme için açmıştım onun haricinde bu seviyede mp3 dinlemedim .ç.ç çünkü cidden fazla çıkıyo ses.. 5 kademeli kumandanın her bi kademesinden diğer kademesine geçmek için bazen 15-bazen 20 kere basmanız gerekiyo ve bu hiç azımsanacak bişi değil... yani müstakil evde bile bence yeterli olabilecek ve çoğu kişiyi tatmin edebilecek bi alet... (bence) muhtemelen G500 de böyledir ses gücü konusunda... z5500 ü bırakın aşırı yüksek ses delileri alsın kötüleme amaçlı söytlemiyorum ... gerçi ses yüksekliği de kişiden kişiye değişir bunu unutmayalım !!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aykutx

    DELTA53

    quote:

    Ayrıca z-5450'yi tercih etmemdeki sebeplerden biriside creative dtts dekoderin 300$'lık fiyat etiketi oldu.


    bu konuda yanlışın var galiba. o decoderin fiyatı 140-150$+kdv olması gerekir





    Evet aklımda 300 rakamı kalmış.Bu dolar değil ytl olacak.Şimdi yeniden kontrol ettimde ddts dekoder 175$ yada türklirasıyla 280 ytl. Düzelttiğin için teşekkür ederim.



    quote:


    quote:

    2+1 set alıp hem z5450 hemde 2+1 seti birlikte x-fi'ye bağlayıp kullanmak istiyorum.Bunu nasıl yaparım.x-fi'nin çıkışlarını herhangi bir kalite kaybına uğratmadan çoklayan bir kablo vamı?


    piyada satılan gayet kaliteli stereo çoklayıcılar mevcut.

    Bu arada tüm yorumlarının altına imzamı atıyorum.


    Bu haber onbin vermeye değer.Forumda bir çok arkadaş 2+1'de müzik keyfi başka diye yazıyor.Şimdi Z-5450'nin yanına titanyum sürücülü i-trugue iyi gider.Yada altecleansing. Hem müzik hemde filim keyfi.

    Ayrıca yorumlarımın altına kimseye imza attırmam.Kimse sahiplenemez benim yorumlarımı.O yorumları kolay yazmıyoruz.

    Şaka bir yana Aykut abinin sadece ses sistemleri bölümündeki yazıları değil.Konu dışı bölümündeki pek çok yazılarınıda okudum. Kendisiyle hiç tanışmıyoruz ama bir okadarda kendisini tanıyor sayılırım.Hani ses sistemleri kalite kalite, sınıf sınıf ayrılıyorya; bence insanlarda öyle.Aykut abi o 1. kalite insanlardan biri. Yazılarını kısa bir süre takip eden herkes bunu kolaylıkla anlayabilir.Bir çok tartışma ortamında kendisine karşı fikren galip olamayanların resmen hakaret etmesine karşın Aykut abinin yazılarında hiç bir seviye azalması dahi görmedim.

    Ancak seviyesiz yazılara karşı ses sistemleri bölümü yöneticisi sessiz kalıyor. Sanki biri muteye basmış gibi.




  • şimdi oyun ve film için logi müzik için creative öneriyorsunuz anladığım kadarıyla.peki bu 3ünü en iyi harmanlayan set hangisi acaba.ben müziğimide dinlerim oyun da oynarım film de izlerim.galiba çok şey istiyorum.en az 1 ay sonra alacağım ama böyle şeyler bir kere alındığından iyice araştırıp öyle karar vermek istiyorum mms430 kesmiyor artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canozpinar

    şimdi oyun ve film için logi müzik için creative öneriyorsunuz anladığım kadarıyla.peki bu 3ünü en iyi harmanlayan set hangisi acaba.ben müziğimide dinlerim oyun da oynarım film de izlerim.galiba çok şey istiyorum.en az 1 ay sonra alacağım ama böyle şeyler bir kere alındığından iyice araştırıp öyle karar vermek istiyorum mms430 kesmiyor artık

    giga500+x-fi extreme music ikilisi

    veya

    giga500+x-fi extreme music +ddts100 decoder üçlüsü


    her derdinize deva olacaktır




  • bu durumda g500 ve x-fi nin yeni çıkacak pcmcia express modeli benim için ideal bir seçim olur.ddts100 ü antalya da bulmam imkansız gibi birşey.ep-630 bile yok antalya'nın hiçbiryerinde getirtme şansı bile yok.o derece kötü burası parça temini yönünden.ankara dan getirtmek zorunda kalmıştım kulaklığı.

    hı bu arada yardımlarınız için teşekkür ederim
  • merhaba arkadaşlar
    günlerdir philips 720sa dvd ime ses sistemi almak istiyorum. hem de günlerdir.
    hangisini alacağıma bir türlü karar veremedim. çünkü günlerdir formdaki her yazıyı okuyorum ve aaklım karışıyor.

    ilk önce sonyin ddw780 alıyım dedim ama formda yazanlardan sonra vazgeçtim. z-5450 almaya karar verdim daha sonrada g 500 almaya kara veridim
    forumda o kadar sert ve fanatik yorumlar yapılıyorki insanın aklını karıştırıyor.
    ve hale karar veremedim :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yigidoumit

    merhaba arkadaşlar
    günlerdir philips 720sa dvd ime ses sistemi almak istiyorum. hem de günlerdir.
    hangisini alacağıma bir türlü karar veremedim. çünkü günlerdir formdaki her yazıyı okuyorum ve aaklım karışıyor.

    ilk önce sonyin ddw780 alıyım dedim ama formda yazanlardan sonra vazgeçtim. z-5450 almaya karar verdim daha sonrada g 500 almaya kara veridim
    forumda o kadar sert ve fanatik yorumlar yapılıyorki insanın aklını karıştırıyor.
    ve hale karar veremedim :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(



    film ağırlıklı kullanıcaksan z5450
    müzik ağırlıklı kullanıcaksan g500
    bu benim görüşüm, mesela yanımda olan diğer arkadaşım bu g500 ne kafa yorucu birşey hayatta almam bana tok ses lazım dedi.kulaktan kulağa değişir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 20 Haziran 2007; 14:05:21 >




  • teşekkür kardeş g 500 alacam kararımı verdim.
    formda yazan herkesede teşeşekkürler.


    ama vatan bilgisayardaki arkadaşlar stereo çıkışları dvd ye bağlayacak bir ara kablo lazım dedi
    umarım bulabirim.
  • birşey daha eklemek istiyorum.g500 ün malzeme kalitesi inanılmaz şekilde düşürülmüş
  • uyarın için sağlasın rap_üstad kardeş
    tam 271,41 USD + KDV bulmuştum biraz daha bakacam
    vallahi içim dışım ses sistemi oldu offf
  • hocam ikinci elde var fiyatıda uygun bi bak istersen giga 300 lira mega 230 lira
    quote:

    Orjinalden alıntı: yigidoumit

    uyarın için sağlasın rap_üstad kardeş
    tam 271,41 USD + KDV bulmuştum biraz daha bakacam
    vallahi içim dışım ses sistemi oldu offf

  • 271+ kdv 414 ytl civarı yapıyor. 85 ytl daha koyup ikinci el z5500 bile alınabilir
  • düzeyli tartışmanızı zevkle takip ediyorum arkadaşlar aynen devam
    Benim sormak istediğim birşey var

    anladığım kadarıyla z5500 basları oldukça baskın bir ses sistemi ayrıca çok güçlü.Konuştuğum herkes bunun dünyanın en "iyi" multimedia ses sistemi olduğunu söylüyor..buraya kadar da güzel..
    Fakat ben bunu evimde salonuma koyacağım.20-25 m2 bir yer.Apartman dairesi de olduğundan sesi öyle açıp komşularımın yüreğini hoplatmak gibi bir seçeneğim de yok,çok yüksek sesten zevk de almıyorum zaten.Bu durumda z5500 yanlış bir seçim mi?
    Evanescence'ın şarkısının girişindeki gökgürültüsünün detaydan yoksun olmasından bahsetmişsiniz.Bu tarz efektler filmlerde bolca olmuyor mu? Onlar da mı detaydan yoksun? Eğer öyle ise bu sistemi mp3 için diil ama film için tercih edin demek de yanlış olmaz mı? Yani ben camlarımı patlatan boğuk bir efekti daha düşük seste gerçeğe daha yakın duymayı tercih ederdim doğrusu..
    Ne diyorsunuz bu konuda?




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.