Şimdi Ara

FX serisi kullanıcıları Ryzen'e geçmeli mi?8350 vs 1800x test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu r3 r5 geldiginde guncellenebilir kisa bilgi verme konusu degil uzun soluklu bir tartisma basligi olarak dusunuyorum cunku ryzen cikti cat diye almak zorunda degiliz butun modeller ciksin belki sene sonu aliriz.forumda cok sayida fx serisi kullanicisi var memnun olmayanlar varsa ryzen iyi bir alternatif midir su anda pahali bir alternatif o kesin 3000 lirayi gomerseniz anca oyle geciliyor.ozetle fx kullanicilari ne yapacak yarisinin yarisi alsa 200 kusur tane ryzen kullanicisi olur.bakalim amd eski musterilerinden ne kadarini yeni serisine cekebilecek?

peki bu basligin icini dolduracak su anki duruma gore test mest bisi var mi?var asagidaki linkte video var ama videoyu izlemek zorunda degilsiniz biraz asagiya indirin testler basliyor 8350 ile 1800x karsilastirmislar.

http://wccftech.com/ryzen-fx-performance-gains-vishera/

https://ibb.co/JFcsQyQL

• .45 ACP hocam 1700'ü gözüme kesttirdim ama fiyatı şu an makul değil malesef, yaza kadar bekleyeceğim sanırım
    |Ryzen R7 5800X3D(artık yok satmak zorunda kaldım)|Gigabyte X370 G5||Crucial Ballistix 2X8 RGB|XFX 6900XT MERC319|Corsair RM750x|Bitfenix Pandora|JM Donkey 512GB M2| WD Blue1TB|CM Seidon 240[4 SP 120]|
    Lucy
  • tam yazimi duzeltmeye girecektim yenileyince senin mesaji gordum.yukarida demisim 3000 liraya geciyorsunuz diye ama 1800x ve x370'ten bahsetmiyorum orada duz 1700 ve b350 anakarttan bahsediyorum su anda ryzen bir secenek degil mecburiyet olsa sistemi komple yakmis olsan mesela alinacak islemci 1700 anakart b350'dir cunku 4.1 ghz yapip kaliyorlar x olmalarinin bir anlamini goremedik belki sonraki revizyonlarda bunlar 5 ghz vuracak o zaman x alin diyecez ama su anda hicbir anlami yok.bir iki revizyonda o kadar fark olur mu demeyin fx 8000 serisi eski olanlari 4.2 ghz gorurken 2013 sonundan itibaren cikanlar 5.4 ghz bile gordu revizyon bu oc olayini degistiren bir sey.ama fiyatinin dusmesini bekleyin ama revizyon bekleyin ama r3 r5 bekleyin sıkıştıran bir konu degil sohbet konusu intel ile bir alakamiz yok 7700k iyi midir kotu mudur degil konu fx kullanicilari ne dusunuyor kafaniza takilan seyleri yazin su kadar masraf etsem deger mi mesela su andaki en cok kafaya takilan seydir.ben derim ki ekran kartiniz 1070'ten asagi bir seyse bence acele etmeyin yazin alin sonbaharda alin elinizdeki fx sizi goturur 1070'ten asagi kartla bu sene sonuna kadar bile.verdigim linki inceleyin r3 r5 zamaninda da boyle bir test yaparlarsa yine paylasiriz yani bir test verdim hadi yorum yapin degil de sohbet olarak dusuncelerinizi yazabilirsiniz kavga gurultu olmaz.

• R5 modellerini görüp öyle karar vermeyi düşünüyorum. Önce fiyata sonra o fiyatta performansa bakarak durumu değerlendireceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende r5 modellerini görüp öyle karar vereceğim. Bilgisayardaki vaktimin yüzde 90'ı oyun oynamakla geçiyor. Şu an istesem gidip r7 seriside alabilirim fakat ilk çıkan r7ler şu an pekte stabil gözükmüyor ama adamların iyi bir iş çıkardığı kesin. Anakartlar ve işlemciler biraz daha stabil hale gelsin ve r5 lerde piyasaya inip incelensin o zaman karar vereceğim. Konu fxlere gelirse eğer, ben fx6350 yi 350 liraya almıştım. Ben aldığımda i5 4460 gibi işlemciler 700 tl idi. FX i alalı 2 seneyi geçti ve high ayarlarda zevkle oynayamadığım oyun yok diyebilirim. FX ler parasına göre kötü işlemci değiller bence. Son 1 sene ölü yatırım olabilir evet ama hiçbir zaman çöp değiller. FX Pile serisi daha 2 sene götürür.
    İşlemci: AMD Ryzen7 5700X / Anakart: ASUS TUF B450 PLUS GAMING / Bellek: GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV DDR4 3600MHz CL18 / Soğutucu: COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2 RGB / Ekran Kartı: MSI GEFORCE RTX 3060 Ti GAMING X TRIO 8GB 8GD6X 256Bit / SSD: XIOXIA 1TB Exceria G2 / Sabit Disk: Seagate 3.5" 1TB Barracuda / Güç Kaynağı: THERMALTAKE TOUGHPOWER GF 750W 80PLUS GOLD FULL MODÜLER / DVD Yazıcı: SAMSUNG SH-224DB/RSBS 24X ± DOUBLE LAYER / Kasa: EVEREST RAMPAGE STORM W5 Monitör: ASUS 27" VG279QL1A 1Ms 165Hz DP HDMI FullHD FreeSync/G-Sync IPS Klavye: Logitech G710 Mouse: A4 Tech Bloody V7MA Kulaklık: RAZER BLACKSHARK V2+USB SOUND CARD
  • tabi ben bu seneyi cikarir derken seneye kullanamazsiniz anlaminda demedim.yani en kotu ihtimal 1070 alti kartiniz varsa bu sene bekleyebilirsiniz anlaminda.ben artik yaslandigimi dusundugum icin bir daha makineyi guncellemeyi dusunmuyorum.ekran kartinin isi bittiginde konsol alabilirim bu makine de nete filan girer gittigi kadar kullanacam tabir-i caizse patlatana kadar kullanacam bu sistemi.ben 2013'te 8320'yi 400 liraya alirken 4770k 800 liraydi yani fx islemciler uygun fiyattan alanlar icin kesinlikle kotu islemciler degil ama ne oldu son senede dedigin gibi fiyatlari cok ucuk oldu ve artik kaldiramayacaklari kartlar ciktigi icin anlami kalmadi yeni almanin tabi 480 1060 gibi kartlar almak istiyorsaniz.benim r9 380 kartim var bir problemim yok 4770k'yi iki katina alsam daha iyi bir ekran karti almadiktan sonra ne oldurdu min fpslerim daha yuksek olurdu ama surekli bakkal oyunlar oynadigimdan midir nedir bir sorun yasamadim takildi oynayamadim durumu olmadi.fx kullanicisi cok aslinda ama fikir yazmiyorlar cunku hem ryzen isi biraz karisik yuksek ram istiyor diyorlar 3600 calismiyormus 3200 calisiyormus filan hem r3 r5'ler cikmadi bir de bana yeter la bu gorusu de hakim.amd'nin fx kullancilarindan calmasi icin o fx kullanicilarinin once 1070 1080 gibi kartlara sulanmasi lazim yoksa ne yapsin adam ryzen'i?ekran kartinda gelismeler oldukca ryzen'e olan ilgi de artacaktir.

• R7'ler oyun için pekte uygun değil.Acelesi yoksa R5 beklenebilir.Ama ben dayanamam diyorsanız 1800x almanıza gerek yok.1700 işinizi görür.Eski bir amd fx kullanıcısı olarak r5 de olsa r7 de olsa her türlü geçmeye değer.Ben 2015 de intele geçmiştim.Bilgisayarın ne olduğunu hatırladım.Ryzen serileri de belli ki baya düzeltmiş kendini biraz olsa oyunlardaki o akıcılığı hissedersiniz.
  • arkadaşlar ben fx8120 asus m5a97 evo anakartımı kaldırdım rafa. xeon2683 aldım. x99 taichi 32gb ddr4 ram falan. inanın bir fark göremedim :) başka bir makina kurdum 2. el x58 i7 960 aldım. meğer usb3 ve ahci yokmuş :(
    ısınmasa ve üşenmesem rafdan indirecem o derece. işlemciden soğuduğum olay excel solver kök ararken kök yok diyip atmıştı ama kardeşimin xeon 5440 ile çözmüştü. makro uyumsuzluğu mu var bilemedim.

kritik hesaplamalarla uğraşıyorsanız geçin ama oyun internet vb. ise elinizdeki işlemciler en az 2 sene daha götürür.
    ryzen leri ben de merak ediyorum. ama fx8120 mi alırken ilk revision du 4.2 GHz. de takılanlardan. revision düzeltmeerini bekleyin en azından.

Gelince bana da haber verin bi zahmet.

Bana fazlasıyla yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pentium G4560 işlemcim var gül gibi geçinip gidiyoruz. İyi anlaşıyoruz kendisiyle. Anakartım z170 ve daha üst işlemcileri destekliyor olmasına rağmen eğer upgrade düşünecek olursam Ryzen platformu düşünürüm. Ama şu aşamada çıkan Ryzen işlemcilerin Türkiye'deki genel kullanıcı kitlesi için fiyat/performans işlemcisi olduğunu düşünmüyorum ve R5 veya R3 leri bekliyorum. (render, video editing, cad vb işlemlerle hiç işim olmadığı için). Daha bu köprünün altından çok sular akar.

Parası çok olan alabilir, hatta bize de alabilir.

Ama hesap kitap yapanlar için R5-1300-1400 serisini (4C/8T) beklemek daha akıllıca.
    Hem 2 revizyon (önce 6C/12T sonra 4C/8T) görüp ısı, watt, OC olayı da düzgün hale gelir büyük ihtimal.
    Ancak mayıs-haziran dense de yaz ortasını bulabilir.

Yıl sonu revize R7 gelirse büyük ihtimal ben de geçerim.
    Kırık kafa, Gigabyte 970A-UD3P, FX-8320, TridentX 4x8 GB 2133-9.11.11.31, 7950 DCU2T, 2x4 TB SV-35, 2x6 TB SV-35, 2x8 TB WD Harici, 240 GB SSD, BlueRay-RW, 29 inç 4K-3840x2160-IPS-75 Hz-4 ms, TT Toughpower Qfan 750W 80 B, Coolermaster RC-690-III, Logitech M705 ve K350 Wave
  • ozgboy kullanıcısına yanıt
    tabi canim bu bir baslangic.ryzen islemciler cikti alan almayan belli olsun demiyoruz bundan sonraki modelleri beklemeniz icin baya sebep sayabilirim.yazin hepsi ciktiginda iste o zaman karisir alsak mi almasak mi diye.belki ben basligi erken actim su an meraklisi aliyor sadece oyun icin fazla alan yok ama 8350 vs 1800x testi vardi kabak gibi alin size test demeyeyim bir nevi kulup gibi bir sey olsun dedim.hedef kitlem fx kullanicilari olsa da zamanla intel kullanicilari icin de bir rehber haline gelebilir.devam ettirmeyi dusunuyorum basligi cunku kavga dovus yok o bundan iyi bu bundan iyi mi olayi yok fx kullaniyorsunuz r3 r5 de dahil ryzen'e gecer misiniz intel kullaniyorsunuz ryzen'e gecer misiniz butun olayimiz bu.teknik veri fikir alis verisi test filan olacak bu daha giris kismi.r3 r5 cikinca size oyun konusunda ryzenleri ovmeyi dusunuyorum su anda r7'nin ovulecek bir tarafi yok sadece oyun icin fazla ve piyasadaki ekran kartlari yetmiyor alete.tutmus herkes 1080 ile test etmis bir tane daha takin o zaman bile caismiyor alet.uzun omurlu olur filan denmis ama simdi al 2 sene sonraki karti hah diyip %75 kullanimla calistirsin soyle bir sey de var bu adamlar seneye zen+ diye bir sey cikaracaklar 2 sene sonrasini gorup de simdiden o para verilmez bence.seneye zen+ al o yuzden zaten r3 r5 ciksin diyoruz hem ucuz olsun hem de 1080 ti kullanmiyoruz gariban kartlarimiz var.ben r3 kimse almaz demistim ama yanildigimi kabul ediyorum r3 super olacak alan da cok olacak en azindan biraz calisir alet 470 kartim olsa mesela.6/12 r5 iyidir demistim ama o bile fazla gelebilir 4/8 r3 ise iste o super olacak.gelelim en onemli noktaya: ddr4 aldik bastik parayi 3200+ bisi aldik.anakarti da aldik.2018'de zen+ cikti.anakart ram degistirmeyecez cikaracaz islemciyi yenisini takacaz.athlon cikacak onu da takabilecegiz apu cikacak o da takilabilecek yani b350 gibi bir anakarta verilen paraya uzulmem ben fakat su bios isini bi oturtmalari lazim yaza kadar r3 r5 cikana kadar ram hizidir biostur hallolur.islemci konusunda cok esnek olacak ve bu zen tabanli islemciler ikinci elde de peynir ekmek gibi gider.olayi konuya baglayayim fx kullanicilarina ryzen'e gecer misiniz diyorum masraf anakart ram islemci.simdi diyorum ki anakart ram'e cok acimayin uzun sure kullanirsiniz.islemci olarak da uygun fiyatli modeller gelirse bu is olur zevkine islemci bile deneyebilirsiniz athlon alayim olmadi 1300x alayim seklinde.

• Bir yazdım, sonra pencereyi kapattım; sonra tekrar yazdım, tekrar kapattım. Bu defa yazacağım

Ben derinlemesine teknik detaylarına hakim değilim bu konuların; tamam işlemci hızları vs. biliyorum ama önbellek tam olarak ne fayda sağlar bir fikrim yok. Bildiğim tek şey, verdiğim para, bunun karşılığı. Bu karşılıkta ne kadar uzun süre kullanabilirim sorusunun cevabı da olmalı.

Evde iki bilgisayar var. Birisi oğlanın onun bilgisayarda fx6300 var, bende ise 8320. 2 yıl oldu sistemi alalı, oğlanın işi oyun oynamak ancak öyle ultra ayarlar olsun derdimiz yok. Öyle bir derdimiz olsa her çıkan kartla birlikte sistemde sürekli değişikliğe gitmemiz gerekir ki bu da açıkçası inancıma da, felsefeme de ters geliyor.

2 yıl sonrasında ihtiyaç olacağı daha bu günlerden belli oldu. 2 yıl sonra, maddi olarak biraz daha rahatlayınca sistemde yükseltme yapacağım mecburen. Hem oğlan için, hem kendim için. Peki ryzen tercih edecek miyim?

2001 yılında bilgisayar sahibi oldum, inteldi o zaman için işlemci. Sonra bir tavsiye ile amd sahibi oldum. Sanıyorum 2002'den bu yana amd kullanıyorum. Ben şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. 2 yıl sonra tercihimi yine amd'den yana kullanacağım.

Bunun başlıca sebepleri, hem ğahahlılığından şikayet edip, hem de malın ederinden fazlasına satılmasına katkıda bulunmak istemiyorum. İki, amd kullanmaya başladıktan sonra bana hep daha sempatik geldi, intel kullanmaya karşı bir direnç var hissediyorum (sebebini bilmiyorum, bu öylesine bir his). Üç, ekonomik anlamda da ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız ürünler mevcut. Dört, bugün intel tarafına baktığımda anakart, işlemci karmaşası arasında kaybolup gidiyorum. Bu kadar farklılık ta ben neyi tercih etmem gerektiğine tam olarak karar veremiyorum.

Yalnız ryzenler ile ilgili aklımdaki tek soru (forumda bir yerde rastladım diye hatırlıyorum) yeni serilerinin gelecek olması. Bu noktada intel gibi mi hareket edecek onu bilmiyorum. Bu benim için, uzun dönem kullanım açısından önemli. Sistemi zaten 2 yıl önce yeniledim ve altyapıyı yeniden kurmamı isteyecek bir ürün almak istemiyorum kendi adıma. Bunu anlamaya çalışıyorum, eğer yeni serilerin geleceğini öğrenirsem ve bu seriler vitese takmış gibi 1-2-3-4 diye giderse, biraz daha beklemeye karar verebilirim.

Sonuç olarak, evet fx serisinden ryzen'a geçeceğim ama bu geçiş de (tıpkı amd gibi) zamanla olacak.

Bunun yanında, yapılan testlere bakıyorum, birbirine yakın sayılar benim açımdan bir anlam ifade etmiyor. Sonuçta ben sistemi toplarken deli paralar dökemem. İşlemcileri kötülemenin de kendi adıma bir faydası yok, yazılanların hepsini istinasız hepsini okuyorum. Okuduklarımdan sonra ryzen alma hakkında fikirlerim değişmedi; okuyorum çünkü "Bugün olsa ne alırdın?" sorusunun cevabını arıyorum. Fakat hala net olarak bulabilmiş değilim. Gerçi işlemci testleri vs. yeni yeni paylaşılmaya başlandı (ya da izin verildi mi demeliyim?) fakat yine de kafamda bir kurgu yok daha.

Kurguda tek karar verdiğim nokta, her ne kadar o.c. ile uğraşmayacak olsam da üst bir anakart, 16gb 3200 mhz ram alacağım. Harici soğutma kullanacağım ve kullanacağım soğutma mutlaka hava soğutma olacak. Konulara girdim, bir hevesle gittim corsair h100i v2 su soğutma aldım ve özellikle pompasının sesinden rahatsız oldum. Bu sebeple orada da paraya kıyacağım noctua soğutucu almaya karar verdim. Ve imkan ölçüsünde bunları yurt dışından almanın daha iyi oalcağı düşüncesindeyim.

Sonuç olarak, 42 yaşında, bu işlere ilgisi olan ama fazla anlamayan bir adamın ryzen ile ilgili gelecek planları.

• aalpan A kullanıcısına yanıt
    hocam silmeseydiniz keske yazdiklarinizi.bu baslikta kimse kimseye sen boyle dedin sen fanatiksin vs diyor mu?sonradan tekrar yazmissiniz tesekkur ederiz fikirlerinizi paylastiginiz icin.iki sey soyleyecegim sizin 42 yasindayken pc'de oyun oynayan cocugunuz mu var?ben 40 yasinda bekarim. hala pc mc ugrasiyoruz iste ama birakacam bir kac sene sonra.ikinci olarak 4 cekirdek 8 thread olan yani 8 cekirdek gibi calisan r3 modelini cok begeneceginizi dusunuyorum.bu yaz cikar platform da oturur biraz anakart biosudur yok uyumlu ramdir hizli ramdir olaylari ve programlarin da destek almasi lazim yani acelesi olmayan kazancli cikar bu isten.ben de 8320 kullaniyorum cok rahat idare edersiniz 2 sene ama cocugun makinesindeki 6300 is gorur mu 2 sene?ekran kartina ve oynadigi oyunlara bakar gider mi gider bence ama gitmezse de seneye r3 r5 rahatca gecebilirsiniz.

• Hocam yalnız değilsin

• Valla sevgili kardeşim, üniversiteden arkadaşımın 8. sınıfa giden çocuğu varmış, benim oğlan daha 7 yaşında. Ben kendime geç kaldım derken, sizin durum daha da vahim (İlk defa yazışıyoruz, umarım cümlemden dolayı sizi kırmamışımdır)

Bu işler maddi konularla çok yakında alakalı biliyorsunuz. Malumunuz dolar yükseldi ve sadece işlemci fiyatları değil, temel ihtiyaçlar fiyatları da orantısız şekilde yükseldi. Bunun etkisi var. Bunun yanında, yapı olarak sık mal değiştirme taraftarı değilim. Bu sebeple, kendim için daha uzun dönemli bir sistem kurarken, oğlan için oyun odaklı bir sistem kurulumu tercih edeceğim büyük ihtimal. Elimden geldiğince ona oyunlarda eşlik etmeye çalışsam da, bir yere birlikte oynayabileceğimiz gerçeği de ortada.

Durum bu şekilde, bu sebeple istesem de 2 seneden önce her hangi bir değişiklik yapma lüksüm yok maalesef.

Yukarıda da dediğim şu an öğrenmeye çalıştığım şey yeni serilerin olup olmayacağı. "Yeni seriler olsa ne olacak?" diye sorsanız, derdimin sadece biraz daha zaman kazanmak olduğunu söylerdim size. Forumdaki konulara bakıyorum, tartışmalara bakıyorum. Dileğim amd'nin performans ve fiyat noktasında rekabetçi olup, tekeli kırabilmesi. Bunu da zaman gösterecek.

İmkanı olan, hevesi olan, ihtiyacı olan her kim varsa değiştirecek illa ki. Önemli onların değil, bizim ne kazandığımız.

• FX 8120 Kullanicısı olarak R5 serisini heycanla bekliyorum.

Biz işlemcileri o zamanlar 200-250 lira paraya almıştık. Şimdi 1700 ler binlerce lira Bize ters. 600-700 TL Bandında güzel bi r5 işlemci serisi çıkarsa alırız. Yoksa yola devam fx ile

Orijinalden alıntı: Ryzen

.45 ACP hocam 1700'ü gözüme kesttirdim ama fiyatı şu an makul değil malesef, yaza kadar bekleyeceğim sanırım

Fiyat oldukça makul. Döviz kuru makul değil.
    Ryzen 5900x / Asrock x570 Taichi / 16GB Vengeance Pro RGB 3800@CL16/ Asus PG278Q/ Gtx 1080ti / 960 Evo 500gb 660p 1TB WD Red Nas 8TB / TT Core X71tg / Nzxt Hue / SS Gold Strider 1200w / Be Quiet Dark Rock Pro 4
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

FX 8120 Kullanicısı olarak R5 serisini heycanla bekliyorum.

Biz işlemcileri o zamanlar 200-250 lira paraya almıştık. Şimdi 1700 ler binlerce lira Bize ters. 600-700 TL Bandında güzel bi r5 işlemci serisi çıkarsa alırız. Yoksa yola devam fx ile

Fx8120 işlemciler 205$ (abd fiyatı) olarak piyasaya çıktı. 200-250 liraya sıfır olarak almış olma imkanın yok. r5 serisinde de o fiyat bandında işlemcileri olacak zaten. FX Serisinde Intel'in Extreme serisine karşılık gelebilecek bir işlemcisi yoktu. Bu seride var karışıklık olmasın. TL bazında bakmayın fiyatlara dolar bazında bakın daha ayırt edici olacaktır.
    Ryzen 5900x / Asrock x570 Taichi / 16GB Vengeance Pro RGB 3800@CL16/ Asus PG278Q/ Gtx 1080ti / 960 Evo 500gb 660p 1TB WD Red Nas 8TB / TT Core X71tg / Nzxt Hue / SS Gold Strider 1200w / Be Quiet Dark Rock Pro 4
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.