Şimdi Ara

FX 6300 uçar,gider.Kimse tutamaz. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
2
Favori
9.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABIT'i unuttuk :) kesinlikle ABIT çok iyiydi hayran hayran izlerdim kartlarını. uGURU su vardı ABIT in GURU Panel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hirotaro
    .

    Mimariyi tekrar düzenlediler . Çekirdek isimleri bile farkı . 6100 ler zambezi iken 6300 ler Vishera

    ortalama performans farkının %12-15 arası olduğu söyleniyor

    Öle kandırıyorlar biz i saat hılzlarıbirazda optimizasyon başka bir fark yok 12-15 farkda iandırıcı deil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yağmurun Sabahı

    quote:

    Orijinalden alıntı: sasa_iliç

    6300 o kadar övüldü ki 6100 aldığıma üzülmeye başladım. Bilgisayar topladığımda bu işlemci yoktu ama içime oturdu.

    Aldığın güne göre değerlendireceksin hocam. Daha yeni yeni yayıldığını düşürsek 6300'ün bide benım 6100'ü temmuzda aldığımı düşünürsek 6 ay teknoloji için çok uzun bir süre. Yani pişman olunacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Al 4.0 ghz bak kullanmana

    Edit: imla

    Öyle tabi ama yine de içimde kaldı hayatımda hiç oc yapmadım hiç de bilgim yok hocam o konuda. Bir de işlemci oyun için 3-4 sene gider mi acaba stock halde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Figther

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hirotaro
    .

    Mimariyi tekrar düzenlediler . Çekirdek isimleri bile farkı . 6100 ler zambezi iken 6300 ler Vishera

    ortalama performans farkının %12-15 arası olduğu söyleniyor

    Öle kandırıyorlar biz i saat hılzlarıbirazda optimizasyon başka bir fark yok 12-15 farkda iandırıcı deil

    bknz FX8350
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laroz

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    AMD tarafında EPOX anakartlar da çok iyiydi.

    Abiti de unutmamalı, Athlon XP 2500+ ve Abit kullanmıştım performansın doruklarında olduğumuz yıllardı

    Abit AN7, Epox 8RDA+Pro, MSI K7N2 Delta

    Bu kartlar unutulacak gibi değil o dönemden. NVIDIA, AMD çipsetleri konusunda çok başarılıydı.

    Athlon XP 2000+ ile Epox 8RDA+Pro ikilisi hala duruyor evimde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hirotaro


    bknz FX8350

    Bakmaya gerek yok kullanıyorum
  • hüstadlar,

    rehber olması açısında oc için ne yapmamız gerekiyor yazabilir misiniz yada link verebilirmisiniz her yerde ayrı bilgiler var kafam karıştı. hiçbir bilgim yok çünkü
  • benim için AMD CPU'lar Phenom II X6 ile bitmiştir. AMD bence APU'larda yaptığını devam ettirmeli ama bence şu yönde olsa çok iyi olur oda phenom II x6 ların çekirdek yapısını elden geçirip intel'le arasındaki farkı kapatmak için FX serisindeki modül yapısını biraz farklılaştırarak 28nm üretim sürecinde olan phenom II çekirdeklerine FX 2. jenerasyondaki tüm komutları ( SSSE3, SSE 4.1 - 4.2, AVX 1 - 1.1 - 2, XOP, AES, FMA 3 - 4 ) eklemek ve her bir modülde tek FPU modülü çift 128bit AVX yerine tek 512-bit AVX FPU ekleyip gerektiğinde 128bit olarak dört farklı komut işletse ve tabii ki 256bitlik olarak ta çift AVX kodu işletse ve bu fpu modülünü de işlemciye ekleyeceği gpu bölümüne alsa ki AMD bunun bir benzerini 4. jenerasyon'da planlıyordu ama bence bunu 3. jenerasyone çekmesi ve gerçek anlamda tek bir yapıda cpu+fpu+gpu olayını yapsa anca o APU'lara güncellerim sistemimi şimdi diyeceksiniz ki bu kadar yazıda nesi aşağıdaki resimle bir örnek vereyim benim Phenom II X6 1090T 4 Ghz'te FX8350'den daha iyi bir cpu+fpu sunuyor ki bence FX 8*** serisi 8 cpu+ 4 fpu birimi ile güzel sonuç alıyor ama bence amd pazarlama hata yaptı FX 8*** serisini yeni 4 çekirdekli işlemcilerimiz deseydi o zaman sonuçlara kimse itiraz etmezdi bence

     FX  6300  uçar,gider.Kimse  tutamaz.




  • Bence bu iş tamam. test yaklaşık 20 dk.

    4,615 GHZ. sıcaklıklar yeni macunla gayet iyi..

     FX  6300  uçar,gider.Kimse  tutamaz.


     FX  6300  uçar,gider.Kimse  tutamaz.
  • Gayet güzel 20dk ve üzeri prime yeterli
  • ghz ile iş gören masum dhli mi diyelim ne diyelim
  • 4,66I MHZ ,PRİME 95 ,3. dk da ,55 derece yi görünce durdurdum.

     FX  6300  uçar,gider.Kimse  tutamaz.
  • Merhaba ,

    Bende 6300 kullanıyorum 3 gündür kesintisiz çalışıyor.
    Kasamın soğutması idare eder durumda ve soğutucum yok stok fanı kullanıyorum.

    Bugun ufak bi OC denemesi yaptım 4.2Ghz de sistem yaklaşık 5 saat stabil çalıştı ve sıcaklık 10-20 derece arasında gidip geldi.

    6300 gerçekten çok güzel bir işlemci..Test sonuçlarına bakıp vazgeçmeyin.Alacak olanlar çekinmeden alabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cokbaska

    Merhaba ,

    Bende 6300 kullanıyorum 3 gündür kesintisiz çalışıyor.
    Kasamın soğutması idare eder durumda ve soğutucum yok stok fanı kullanıyorum.

    Bugun ufak bi OC denemesi yaptım 4.2Ghz de sistem yaklaşık 5 saat stabil çalıştı ve sıcaklık 10-20 derece arasında gidip geldi.

    6300 gerçekten çok güzel bir işlemci..Test sonuçlarına bakıp vazgeçmeyin.Alacak olanlar çekinmeden alabilir.

    4,2 ghz de 5 saat test yaptınız ve 10-20 derece arası sonuç aldınız , hemde stok fan ile ?

    Demek ki biz bu işi bilmiyoruz ve 1000 - 1500 TL lik sıvı soğutma sistemleri ile işlemcilerimizi oc. li , 60 derecenin altında tutmaya çalışıyoruz .

    Boşa para yatırdık desenize . Sadece stok fanlı bir 6300 alsaymışız yeterli olacakmış . Yine yeni birşeyler öğrendim .

    Teşekkürler ...




  • Arkadaş heralde 10-20 derece artış oldu demek istedi? diğer türlü imkansız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strider_venom

    8 çekirdek fx le 6 çekirdek phenom2 kıyaslanırmı?
    6 ya 6 kıyasla bakarsanız fx işlemcilerin phenom2den daha başarısız olduğu görülüyor.
    performansta geriye giden tek firma

    fiyattada geriye giden tek firma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VenomS

    benim için AMD CPU'lar Phenom II X6 ile bitmiştir. AMD bence APU'larda yaptığını devam ettirmeli ama bence şu yönde olsa çok iyi olur oda phenom II x6 ların çekirdek yapısını elden geçirip intel'le arasındaki farkı kapatmak için FX serisindeki modül yapısını biraz farklılaştırarak 28nm üretim sürecinde olan phenom II çekirdeklerine FX 2. jenerasyondaki tüm komutları ( SSSE3, SSE 4.1 - 4.2, AVX 1 - 1.1 - 2, XOP, AES, FMA 3 - 4 ) eklemek ve her bir modülde tek FPU modülü çift 128bit AVX yerine tek 512-bit AVX FPU ekleyip gerektiğinde 128bit olarak dört farklı komut işletse ve tabii ki 256bitlik olarak ta çift AVX kodu işletse ve bu fpu modülünü de işlemciye ekleyeceği gpu bölümüne alsa ki AMD bunun bir benzerini 4. jenerasyon'da planlıyordu ama bence bunu 3. jenerasyone çekmesi ve gerçek anlamda tek bir yapıda cpu+fpu+gpu olayını yapsa anca o APU'lara güncellerim sistemimi şimdi diyeceksiniz ki bu kadar yazıda nesi aşağıdaki resimle bir örnek vereyim benim Phenom II X6 1090T 4 Ghz'te FX8350'den daha iyi bir cpu+fpu sunuyor ki bence FX 8*** serisi 8 cpu+ 4 fpu birimi ile güzel sonuç alıyor ama bence amd pazarlama hata yaptı FX 8*** serisini yeni 4 çekirdekli işlemcilerimiz deseydi o zaman sonuçlara kimse itiraz etmezdi bence



    Tabii 512 bit tekli AVX veya 256 bit çift AVX iyi olur da !!!
    Peki ya maliyet. Zaten intel işlemcilerin hızlı ve pahalı olmasının nedeni de bu. O zaman F/P işlemcisi nasıl olunacak ?

    İntel her çekirdek için iki 256 bit FMAC desteği veriyor. AMD ise 2 çekirdek (modül) için tek 256 bit FMAC. O da iki 128 bit FMAC birleştirilerek yapılıyor. Gerçekte her modüle iki ve çekirdeğe bir adet 128 bit FMAC düşüyor. İntelde ise her çekirdeğe iki 256 bit FMAC. Bu da intel işlemcilerdeki kayan nokta perf farkını yaratıyor. (SpecFlops)

    Tamsayılarda ise ADD/SUB komutları tek çevrim, MUL komutları 7-11 çevrim sürüyor ve ikisinde de aynı. Frekansı yüksekse tamsayı perf de yükseliyor. Teknik olarak mimari ile yapılabilecek fazla bir şey yok.

    O zaman AMD aptal mı ki intel her çekirdeğe 256 bit FMAC eklerken o her çekirdeğe 128 bit FMAC ekliyor. Sadece saf perf olarak bakarsak yanlış olan durum verimlilik ve F/P açısından doğru oluyor.

    Şöyle düşünelim ki taksicilik yapıyorsunuz. Ya standart 1+4 oto veya 1+6 vb alabilirsiniz. Ancak müşterilerin %90/95 'den fazlası 1-3 kişi olacaktır. (İnanmayan rasat yapsın) Bu durumda iki araba arasında ne fark olur. Ancak 5-6-7 kişi gelirse büyük araç işe yarayacaktır. En fazla %10 ihtimalle. Araç arasındaki fiyat farkına değermi tartışılır.

    İşlemci de böyle. Bügün programların çoğu en fazla 64 bit floating point sayı kullanıyor. Oyunlarda ise durum daha da basit. Ezici bir kısmı 32 bit short floating point işlem yapıyor. Üstelik işlemlerin büyük kısmı da tamsayı ile yürüyor. Bu durumda oyun, günlük kullanım, çok profesyonel olmayan uygulamalar için 64 bit FP ile 256 bit FP ne kadar fark yaratır ? 128 bit FP bile doğru düzgün kullanılmıyor bu saydığım alanlarda, 256 anılmaz bile.

    Peki 256 bit FMAC ne işe yarıyor o zaman ?
    Tabii ki sentetik testlerde acaip hızlı görünmeye en başta. Minibüsle taksicilik yapmak gibi saçma oluyor. Mantıklı kullanım için iki alan var.

    Bir: Ağır bilimsel hesaplamalar. Asal sayı bulma, çok ileri seviyede gerçek durum modellemeleri (iklim vb), kimya-biyoloji gibi alanlarda modelleme ve test işlemleri ve buna benzer bir sürü teknik zamazingo. Zaten hepimiz akşama kadar SETI-Home ile, nükleer süreçlerin simulasyonu ile vb uğraşıyoruz.

    Yani bu alan bizim için anlamsız. Bu işi ciddi yapan kurumlar, kişiler ya Xeon-Opteron vb veya süper bilgisayarlar kullanıyorlar. Yani sıradan kullanıcılar için ( günlük kullanım, oyun, media, programlama vb) 256 bit FMAC ile sağlanan teknik hesap gücü fazla işe yaramıyor. Boşa para veriyoruz.

    İki: Video edit ve rendering. Render konusu biraz karışık. Canlı modeller gösteren render işlerinde tamamen ray trace vb kullanamazsınız. Büyük oranda oyunlar gibi texture mapping tabanlı çalışmak mecburidir. Bu durumda yine yoğun tamsayı ve 32-64 bit floating point hesaplar nedeni ile 128-256 bit FMAC ünitelerin gerçek gücü kullanılamaz. Dolayısı ile AMD-Intel yine fark etmez.

    Ray trace vb ile yapılan canlandırma (film), modelleme gibi render işlerinde ise FPU gücü tam anlamıyla kullannılabilir. Burada da 128-256 bit işlemler nadir olup ağırlık 32/64 bit floating point hesaplardadır. Tabii 128-256 bit FMAC yine atıldır anca AMD işlemcilerde iki çekirdek başına 1, Intel işlemcilerde ise her çekirdeğin kendi FMAC ünitesinin olması fark yaratır. Ancak bu durum bizi yine de pek ilgilendirmez. Bu işler profesyonel çalışanların düşüneceği konular olup bizim gibi sıradan fani kullanıcıları pek ırgalamaz. İlgilenenler ise zaten profesyonel sistemler alırlar. Tekrar fazla para vermeye gerek yok diyoruz.

    Esas fark video edit/encode işinde ortaya çıkar. Zaten intel reklamları da bu yönü öne çıkarır. Video edit işinde 64/128/256 bit FMAC nerede ise hiç kullanılmaz. Esas işler 32 bit tamsayı ve floating point sayı ile yürür. Ancak burada paketli aritmetik (doyumlu aritmetik işlemler) denen olgu devreye girer.

    Şöyleki intelde 256 bit FMAC ile paketli 8 adet 32 bit short floating point sayı tek seferde işlenebilirken, AMD işlemcilerdeki 128 bit FMAC ile ancak paketli 4 adet 32 bit short floating point sayı işlenebilir. Tamsayılarda da durum benzerdir ancak fark çok daha küçüktür. Zira tamsayı işlemleri frekansa mimariden daha hassastır. Bu da AMD-Intel arasında %50/70 gibi bir farka neden olur.

    Görüldüğü gibi AMD/Intel arasındaki güç farkı daha ziyade profesyonel/yarı profesyonel alanlarda ( ve tabii sentetik testlerde ) ortaya çıkmaktadır. Sıradan kullanıcı içen mesela bir videoyu 30 dk yerine 40 dakikada kodlamak ne kaybettirir. Veya ayda yılda 3-4 resime photoshop uygularken 10-15 sn farkı ne anlama gelir ? Bu farkı önemsiyorsanız zaten pro/yarı pro iş yapıyorsunuzdur. Ona göre sistem alırsınız.

    Benim gibiler için ise bunun bir anlamı yoktur. Kullanma oranımın %5/10 ihtimal olduğu bir güç için iki kat para niye vereyim. Taksicilik yapacaksam oto alırım minibüs değil. Minibüsün iki kat fazla taşıması beni ilgilendirmez. Kullanmayacağım şeye (yani güce) para vermeyi gereksiz bulurum.

    AMD bilmiyor mu her çekirdeğe 256 bit FMAC takmayı, modül başına değil her çekirdeğe komut çözücüsü, dağıtıcısı, önyükleyici, tahmin ünitesi, ROP vb eklemeyi. Eklese zaten intelle ayın performansı verir. Ama fiyatı da aynı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 11 Şubat 2013; 16:27:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trumpet

    quote:

    Orijinalden alıntı: cokbaska

    Merhaba ,

    Bende 6300 kullanıyorum 3 gündür kesintisiz çalışıyor.
    Kasamın soğutması idare eder durumda ve soğutucum yok stok fanı kullanıyorum.

    Bugun ufak bi OC denemesi yaptım 4.2Ghz de sistem yaklaşık 5 saat stabil çalıştı ve sıcaklık 10-20 derece arasında gidip geldi.

    6300 gerçekten çok güzel bir işlemci..Test sonuçlarına bakıp vazgeçmeyin.Alacak olanlar çekinmeden alabilir.

    4,2 ghz de 5 saat test yaptınız ve 10-20 derece arası sonuç aldınız , hemde stok fan ile ?

    Demek ki biz bu işi bilmiyoruz ve 1000 - 1500 TL lik sıvı soğutma sistemleri ile işlemcilerimizi oc. li , 60 derecenin altında tutmaya çalışıyoruz .

    Boşa para yatırdık desenize . Sadece stok fanlı bir 6300 alsaymışız yeterli olacakmış . Yine yeni birşeyler öğrendim .

    Teşekkürler ...

    quote:

    Orijinalden alıntı: cokbaska

    quote:

    Orijinalden alıntı: fukox


    quote:

    Orijinalden alıntı: cokbaska

    quote:

    Orijinalden alıntı: fukox


    quote:

    Orijinalden alıntı: metin abi 52

    Full,full yükte bu kadar.

     FX  6300  uçar,gider.Kimse  tutamaz.


    17 derece ney la?boşta 5-6 derece mı oluyor?

    En az 4 derece gördüm

     FX  6300  uçar,gider.Kimse  tutamaz.


    Ohaaa!dünya rekoru ihtimali varmidir?

    Bilmiyorum rekor mu kırdık



    Başka konuda sıcaklık değerleri paylaşmıştım.Normal sıcaklık değerleri üstte mevcut
    Normal sıcaklık bu kadar azken biraz OC ile sıcaklığın 10-20 arası gidip gelmesi doğal değilmi
    İlerleyen günlerde 5ghz test etmeyi düşünüyorum.Stok fanıyla bide




  • Soğutucu oda içinde yaşamanız garip geldi bana !!!
  • Soğuk oda deposunda yaşadığımız yok
    Kasamın soğutması idare ediyor.Üstte arkada ve önde 12cm fan var.Kasa kapağında 20cm fan var.Başkada bişiy yok.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.