Şimdi Ara

## Futuremark Yeni Test Uygulamasını Otomobiller İçin Hazırlıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Futuremark Yeni Test Uygulamasını Otomobiller İçin Hazırlıyor ##


    Teknoloji ve donanım dünyasında yaşanan hızlı gelişmelerin yansımalarını otomotiv endüstrisinde de görebilmek mümkün. Kimi üreticiler iç ve konsol tasarımında sadece ama motor teknolojisinde ileri çözümler hazırlamaya yönelirken kimi üreticilerse bir F-16 kokpitini andıran konsol tasarımlarıyla dikkat çekmeyi başarıyorlar. Tabi tasarım anlamında otomobil üreticileri arasında farklı anlayışlar hüküm sürsede hemen her üreticinin yeni model veya modellerinde olabilecek en ileri teknolojik alt yapıyı kullanmak istediği de biliniyor.

    Yukarıda bahsettiğimiz bu gelişmelere paralel olarak donanım ve otomobil üreticileri arasındaki diyalog da giderek artıyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde lider otomobil üreticilerinden Alman Audi'nin Q6 modelinde Nvidia'nın SoC olarak tasarladığı mobil işlem çözümü Tegra'yı MMI yani multimedya ve gps sistemine güç vermesi amacıyla kullanacağının detaylarını içeren bir haberi sizler ile paylaşmıştık. Keza Microsoft ve FIAT yakınlaşması veya iPod/Bluetooth/MP3 destekli otomobillerin sayısındaki hızlı artış ta yine dikkatlerden kaçmayan detaylar arasında yer alıyor.

    Söz donanım testleri olduğunda hazırladığı yazılımlarla sektör standartlarını belirlemeyi başaran ve son olarak 3DMark Vantage'ı kullanıma sunan Futuremark Corporation firması pc ve mobil çözümlerden sonra yeni test uygulamasını oto-bilgisayar ve oto-multimedia sistemleri için geliştiriyor. Hazırlanmakta olan yeni test aracı, dashboard -gösterge paneli- gps, multimedia sistemi ve otomotiv endüstrisinde kullanılan grafik işlemciler, yongalar, SoC ve gömülü sistemlerin değerlendirilmesinde kullanılacak. OpenGL ES1.1 ve ES2.0 desteği sunacak olan yeni uygulama ile otomobillerde kullanılan büyük ekran LCD ve yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan 3D uygulamalarının durumu da değerlendirilebilecek.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • quote:

    OpenGL ES1.1 ve ES2.0 desteği sunacak olan yeni uygulama ile otomobillerde kullanılan büyük ekran LCD ve yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan 3D uygulamalarının durumu da değerlendirilebilecek.


    valla iyi de buna nasil bir yorum yapilsa ki.heyoo 3dmark kullandik pc nin gucu mu?arabadaki lcd den verim alamiyordum zaten iyi olmus mu?arabayla ilgili bizim de kullanabilecegimiz bir simulasyon demo test yapacaklar mi yapmayacaklar mi budur mevzu.otomobil bolumu haberi olmus bence bu.
  • Uygulama son kullanıcılardan öte üreticileri hedef alıyor.
  • tam bana göre bi haber otomobil dünyasını seviyorum.... işte bu yaw hem oc olayları hem de oto olaylar tam benlik bide bizim jaguarı default da bi test yapim bakalım kac alacak..

    yukarıdaki daki cevaplar için:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 25 Haziran 2008; 13:07:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.