Şimdi Ara

Futbolumu Geliştirmek İstiyorum , BİR BAKIN LÜTFEN :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba millet, öncelikle yaşım 16 , boy : 170 ve kilo 74.

Ben futbolu çok seven birisiyim, futbola aşığım diyebiliriz Her gün okulda öğle aralarında, teneffüsler hep maç yaparız. Önceden 3 ay boyunca Zonguldak Trabzonspor'da top oynadım. Biraz kilolu olmama rağmen aşırı hızlı koşabiliyorum. Koşuda türkiye 3. arkadaşımla eşit hızda gidiyoruz, siz düşünün. Stoper mevkiisinde oynamayı çok severim ve ayrıca çok zor çalım yerim. Özellikle vücut gücü gerektiren bütün mücadeleleri kazanırım.
    Fakat sıkıntım şu , maçlarda çok rahatlıkla yapabileceğim şeyleri, top çekme, işte bazı bilek hareketleri vs. heyecandan yapamıyorum. Üzerimde aşırı derecede heycan oluyor ve topu ne zaman ayağıma alsam arkadaşlarım sakin olmam gerektiğini söylüyor. Topu ayağıma aldığım anda hızlanmaya çalışıyorum, topu ayağımdan aşıyorum ve kaybediyorum. En iyi özelliğim hızım olduğu için bunu çok yoğun kullanmak istiyorum, ve kontrolü kaybediyorum.

Bu heyecanımı yenmek, özellikle kendimi futbolda geliştirmek için ne yapmalıyım ?Mesela topu ayağıma aldığım anda, ayağımda tutup ,1 çalım atamıyorum, heyecandan.Direk koşmaya çalışıyorum.

Her neyse, kendimi futbolda geliştirmek için ne yapmalıyım ? Daha seri olmak, top kontrolünü arttırmak ve tekniği geliştirmek için ne uygulayabilirim
    Mesela çok süratli iken topu nasıl sürmeliyim vb, vb,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytekin6167 -- 16 Şubat 2014; 15:23:24 >

• cevap verecek yok mu , çok yalnız hissettim kendimi
  • Defansta çalım mı atılır top sana gelince ileri oyna işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin yerin bence sağ ayaksan sağ bek solsan sol

boş zamanlarında tek başına top sür bence ama dümdüz değil sağ sol yapa yapa ayağına hakim olmaya başlarsın
  • Futbolun amacı hızlı koşmak değil, yerinde doğru koşmak zaten. Anladığım kadarıyla sen yerli yersiz koşuyorsun. Sen bol pas yapmaya bak, yeri geldiğinde de hızı kullan. Sürekli koşayım, çalım atayım dersen kaybeden sen olursun
  • Sen kosma topu kostur diyodu babam o aklima geldi neyse hizliyim demissin ama top hakimiyetini kaybediyosan malesef kosman hicbir ise yaramaz. Sakin ol ve basit oyna. Gerek yok abidik gubidik hareketlere. Akilli oyna daha fazla keyif alacaksin.

• bence futboldan anlamıyorsun elin ayağına dolaşıyor kalıplı olduğun için çalım yemiyorsun sadece . hızlı koşuyorum demişsin hızlı koşan adam stoper oynamayı sevmez kanat sever genelde. 0'dan başla öğrenmeye bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hızım bazen o kadar işe yarıyor ki , durup dururken bi depar atıyorum , adamlar akıllanana kadar kalede oluyorum zaten ama tabii bu çok nadir, maç yaparken çok hızlı gitmemeye, topa daha yumuşak davranmaya çalışacağım.

en çok sıkıntı olan şeylerden birisi de ; pas atacak adam bulamamam. yani bu benim sorunum, pas verirken heyecanlanıyorum, azcık topu sürüp rahatlıkla pas alanı açabilirim, ama heycandan yapamıyorum

başka yorumu olan yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytekin6167 -- 16 Şubat 2014; 17:40:17 >
  • Yav he he.Aklımı kullanamıyorum demiyor da yok heyecan yapıyormuş yok adam bulamıyormuş.Fizik kadar akıl da önemli bu oyunda.
  • MrCnR06 kullanıcısına yanıt
    evet aklımı kullanamıyorum diyorum ? heyecanlandığım için aklımı kullanamıyorum ve boştaki pas atacak adama bile topu ulaştıramıyorum ?
    bu yüzden heyecanımı yenmek istiyorum. sorun var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytekin6167 -- 16 Şubat 2014; 17:45:19 >
  • aslında stoper sadece sevdiğim mevkii olduğu için yazdım, defansif ortasaha demek daha doğru olacaktır. çünkü topu çok iyi kesebilirim ve paslarım tam ayağa gider. ama tabii kendi ortamımda oynayınca , onun dışında heyecan oluyor. he bu arada, futboldan anlamadığımı ne çabuk tespit ettin, bravo.
  • Heyacanını yen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytekin6167

evet aklımı kullanamıyorum diyorum ? heyecanlandığım için aklımı kullanamıyorum ve boştaki pas atacak adama bile topu ulaştıramıyorum ?
    bu yüzden heyecanımı yenmek istiyorum. sorun var mı

Kafanı kaldırarak oyna o zaman.Büyük ihtimalle sürekli topa bakıyorsun.Soğukkanlı ol . Ayrıca defans yaparken de çabuk alcam diye hemen hamle yapma topa .
  • Teşekkürler
  • MrCnR06 kullanıcısına yanıt
    işte çok doğru yorum yaptın, kafamı kaldırarak oynamaya çalışıyorum artık. hep topa bakardım küçüklükten beri bu yüzden hep kaybederim. defansta da rakibimi kaleye yaklaştırmadan, kanatlara doğru oyunu açarak müdahale için en uygun zamanı beklerim
  • Ayni yastayiz ben de defans oyuncusuyum altayda. Anladigim kadariyla sadece fizigin ve hizin var teknigin yok bunu heyecana bagliyorsun. En azindan ilerideki adama pas atabilecek kadar yetenegin olmali. Bos zamanlariinda top sur bol bol

• Stoperlik öyle hurra adamı geçiyim filan değildir hatta bu yapacağın en son şey olsun mümkünse.Basit oynamak önemli bir stoper için beklerine veya orta sahana eğer onlar boş değilse rakibin beklerinin arkasına doğru şekilde oynaman yeterliyi geçtim yapman gereken tek şeydir.Ayrıca hiç bir kafa topu hiç bir şekilde düşmemeli çünkü arkana düşen bir top direk gol demektir bu yüzden timing çok çok önemli.Ve en önemlisi de mücadele.Sakallı kaçak demeden herkes ile mücadele etmek zorundasın birazda aklını kullandığında kazanacaksın mücadeleyi zaten

-Profesyonel bir takımın altyapısında stoperim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex Higgins -- 16 Şubat 2014; 18:06:11 >
  • Fight Club kullanıcısına yanıt
    ben anlatamıyorum galiba :D , ilerideki adama pas atacak kadar tekniğim elbet var, bunu belirtmek için de arkadaş ortamında problem olmadığını söyledim
  • aytekin6167 kullanıcısına yanıt
    sadece bence dedim dostum dediklerine bakarak yani ortalama bi stoperin adam geçmeye çaşlışıp topu ayağından aşıp kaybettiğini görmediğim için. eğer tek sorunun heycan ve top sürmeyse , heycanını maç yaptıkça yenersin top sürmeyide kendi çabalarınla geliştirirsin
  • sadece kosan adam ise yaramaz pek maalesef

slalom yapmayi ogrenmelisin, kanattan yara yara gir gol at

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.