|
Fulbright Anlaşması (1947)
Fulbright Anlaşması (Fulbright Anlaşması veya Fulbright Anlaşması olarak da bilinir), 1 Ağustos 1947'de ABD ve diğer ülkeler arasında imzalanan iki taraflı bir anlaşmadır. Anlaşma, "uluslararası dostluğu ve karşılıklı anlayışı geliştirmek" amacıyla eğitim değişim programları oluşturmayı amaçlamaktadır.
- Madde, Fulbright Anlaşması'nın en önemli maddelerinden biridir. Bu madde, ABD Dışişleri Bakanlığı'na, anlaşma kapsamındaki ülkelerde eğitim değişim programları için fon sağlama yetkisi verir. Fulbright Anlaşması ayrıca, katılımcı ülkeler arasındaki eğitim kurumları arasında işbirliği ve değişim programlarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Fulbright Anlaşmaları, çeşitli ülkelerle imzalanmıştır ve ABD ile diğer ülkeler arasında öğrenci, akademisyen ve profesyonellerin karşılıklı değişimini kolaylaştırmıştır. Bu değişim programları, kültürel alışverişi teşvik etmiş ve eğitim ve araştırma alanlarında işbirliğini artırmıştır.
Fulbright Anlaşmalarını Türkiye ile ABD arasında 20 Kasım 1949'da imzalanmıştır. Anlaşma, Türk öğrencilerine ABD'de lisansüstü eğitim alma ve araştırma yapma olanağı sağlamıştır. Fulbright Anlaşması, Türkiye'nin yükseköğretim sisteminin gelişmesine önemli katkı sağlamıştır.
Anahtar Kelimeleri İçeren Cümleler:
- Fulbright Anlaşması, uluslararası dostluğu ve karşılıklı anlayışı geliştirmek için eğitim değişim programları oluşturmayı amaçlar.
- Fulbright Anlaşması'nın 5. Maddesi, ABD Dışişleri Bakanlığı'na eğitim değişim programları için fon sağlama yetkisi verir.
- Fulbright Anlaşması, katılımcı ülkeler arasındaki eğitim kurumları arasında işbirliğini ve değişim programlarını teşvik eder.
- Türkiye ve ABD, 20 Kasım 1949'da bir Fulbright Anlaşması imzalamıştır.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı