Şimdi Ara

Fujitsu 23' SL3230T Full HD 2x HDMI 2 MS [Mini Kullanıcı İncelemesi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
10.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Monitörü bu hafta içi internet siparişi sonucu aldım, tabiki aldığım firma hiç bir şekilde sorun çıkartmadan bir günde elime ulaştırdı.

    Fiyat listesi için alt link'e tıklayın.

    http://www.akakce.com/monitor-lcd/en-ucuz-fujitsu-sl3230t-23-lcd-monitor-fiyati,449920.html

    Modelin resmi sitesine alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

    http://uk.ts.fujitsu.com/products/displays/sl_line/sl-3230t.html

    Ürünün özelliklerinden kabaca bahsedecek olursak 58.4 cm (23") boyutunda LCD ekrana sahip, bu ekran Full HD (1920x1280) çözünürlüğe, 2MS tepkime süresine, 4.5kg ağırlığa, iki adet HDMI çıkışa sahip.

    Detaylı özellikler için alttaki klavuzu inceleyebilirsiniz.

    http://docs.ts.fujitsu.com/dl.aspx?id=7f936729-ae9f-48bb-8fd8-263a588c27a4


    Kutu içeriğinde standart şekilde ekranın çizilmemesi için monitöre koruyucu geçirilmiş, yanlardan da köpükler ile desteklenmiş zarar görmemesi için. Kutu içinden maalesef hdmi kablo çıkmıyor, onun yerine bir adet vga (analog) kablo, bir adet güç kablosu, , kullanma klavuzu, garanti belgesi, monitör ayaklığı ve ayak ile monitörü birleştirmek için boyun diye tabir edebileceğimiz bir aparat daha var. Alacak olan arkadaşları şimdiden uyarayım son söylediğim aparat kutu içinde ki kısıtlı alanı iyi kullanabilmek adına monitörün zarar görmesini sağlayan köpüklerin içine bölme açılarak gizlenmiş, bir kaç dakika kadar onu aradım itiraf edeyim.

     Fujitsu 23' SL3230T Full HD 2x HDMI 2 MS [Mini Kullanıcı İncelemesi]

    Monitörün güç ve görüntü kablosu için çıkışları arka kısıma gizlenmiş şekilde monte edilmiş. Çıkışlar bir adet vga (analog) iki adet hdmi olarak belirlenmiş, dvi çıkış eklenmemiş. İki adet hdmi çıkışı misal bilgisayardan görüntü aktarmanın dışında tv izlemek için uydu alıcı decoder bağlamanız için yararlı oluyor.

     Fujitsu 23' SL3230T Full HD 2x HDMI 2 MS [Mini Kullanıcı İncelemesi]

    Monitörün arka kısmında ki tablosuna bakınca ; Fujitsu ne kadar Japon markası olsada çağa ayak uydurup Çin'de fabrika kurarak ürünlerini kalite düşürmeden sadece ucuz ve daha çok işçi çalıştırabilmek adına Çin'de üretim yapmayı tercih etmiş.

     Fujitsu 23' SL3230T Full HD 2x HDMI 2 MS [Mini Kullanıcı İncelemesi]

    Kısaca monitörün önemli ve göze çarpan özelliklerinden bahsettim, geriye kalan şeyler ise maalesef resimler ile anlatılamayacak detayda fakat yazılı olarak söyleyebileceğim şeyler var.

    Alta eklediğim videodan göreceğiniz gibi monitörün bir çok renk ve görüntü ayarı var, mesela "Eco" adı altında enerji tasarruf modunda kullanırsanız monitörün ışığı azalıp görüntü puslu bir hal alıyor. Fujitsu monitör ayarlarına ulaşmak için maalesef kapasitif dokunmatik panel kullanmamış, bunun yerine monitörün alt kısmına standart tuşlar konumlandırılmış. Fakat iyi bir haberimiz var monitör dil seçeneklerinde Türkçe dil desteği var. Bunun yanında "Konu Modu Menüsü" altında Oyun, Film, Resim, Genel olarak otomatik 4 görüntü ayarı daha bulunuyor, seçeneğin duruma göre görüntü daha canlı renkler yada daha mat renklere bürünebiliyor. Hepsini bir süre test ettim fakat ne kadar canlı renkler sunarsa yazıların okunaklığı o kadar azalıyor olduğu için monitörü genel modda kullanmayı tercih ediyorum. Bunun dışında her monitörde olduğu gibi "Parlaklık, Kontrass, Ses Seviyesi, Giriş Sinyal Seçimi, Ekran Menü Dili, Renk Sıcaklığı, Sistem Ayarları, Her şeyi Sıfırlama" gibi genel menü ayarları bulunmakta. Ses sistemi kullandığım için monitörün hoparlörlerini kullanmadım, dolayısıyla test etme şansımda olmadı.

    Videoyu izlemek için alttaki linklerden birini kullanabilirsiniz, maalesef DH Tüp ve DH Video çalışmıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=du2aYlyh5fw

    http://www.izlesene.com/video/fujitsu-23-sl3230t-full-hd-monitor/5535103

    Alta monitörün çeşitli zaman dilimlerinde çekilmiş bir kaç resimini ekledim. Maalesef ev iyi ışık almadığı için karanlık ortam resimleri ve video pek başarılı değil. Zaman ayırıp konuyu okuyan arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

     Fujitsu 23' SL3230T Full HD 2x HDMI 2 MS [Mini Kullanıcı İncelemesi]

     Fujitsu 23' SL3230T Full HD 2x HDMI 2 MS [Mini Kullanıcı İncelemesi]

     Fujitsu 23' SL3230T Full HD 2x HDMI 2 MS [Mini Kullanıcı İncelemesi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 15 Mart 2012; 17:18:30 >







  • güzel bir monitör, linklerden gördüğüm kadarıyla fiyatı da uygun. güle güle kullanın hocam..
  • inceleme için teşekkürler,iyi günlerde kullanmanız dileğiyle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saintroyo

    güzel bir monitör, linklerden gördüğüm kadarıyla fiyatı da uygun. güle güle kullanın hocam..



    Sağol hocam.

    Çok düşündüm alıp almamak için, biraz daha uygun fiyatta HP 23" DVI çıkışlı bir monitör vardı fakat Fujitsu 2x HDMI + 2MS gibi özellikler ile al beni diyordu. Aslında bu monitörü kullanan neredeyse çok az kişi var, hatta ülkemizde Fujitsu markasını kullanan kişiler bile o kadar az ki ürün hakkında her hangi bir inceleme bulamayınca ne yapalım taşın altına elimizi sokmak gerek diye bindik bir alamete, ne yazık ki kıyamet değilmiş yüzümü kara çıkartmadı.

    Helal paramız varmış ki ne ölü piksel ne de başka bir sorun yaşamadım çok şükür.

    @ S R T teşekkür ederim iyi dilekler ve ilginiz için.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MsTmS -- 10 Şubat 2012; 12:53:28 >
  • HDMI DVI'dan daha maliyetlidir. Adamlar DVI yerine 2 adet HDMI koymuşlar ben sırf bu yüzden aldım.
  • Evet HDMI çıkışlar daha maliyetli olduğu ve alternatif kullanımlar sunduğu için fiyatları yüksek, yoksa kimse monitör üzerindeki hoparlörleri kullanma meraklısı değil zaten.

    Aslında benim ilk etapta Bimeks indirimi ile HP x2301 modelini 380TL'den alma düşüncem vardı fakat sadece mağazaya özel bir indirimiş ve sadece 3 mağazada stokta gözüküyordu, e yakınlarda ki bir Bimeks'de olmayınca iş yattı.

    http://www.sanalmarketim.com/urun/7768ea48febccd85f270dd1a1c255756/HP-LM914AA-x2301-23

    Fujitsu rakiplerine göre High End ürün yapmak yerine f/p ürün yaparak daha çok satmayı planlamış, bu stratejisi ne kadar doğru yanlış orasını tartışsak bile bir sonuca ulaşamayız nasıl olsa. Göz zevkime düşkün birisi olarak eskiden 19" monitör sahibi olsamda 10mt HDMI kablo sayesinde çoğu zaman 42" Samsung Full HD LCD TV'e görüntü vererek kullandım sistemimi, o deneyimden sonra Fujitsu SL3230T modeli bana beklenenin altında bir görüntü sunmadı, zaten aksi bir durum olsa ürünü kesinlikle iade ederdim. Sonuçta herkes parasının karşılığını almak istiyor.




  • Aynı ürünü bende 1 hafta önce 2. el olarak aldım.Cihaz 2 aylık ve aldığım arkadaşı yanında sıfır hdmi kablo vermesi konusunda ikna ettim

    HD6870 ekran kartına hdmi kablo ile bağladım,Crysis 2 ,BF3 ve COD MW3 te denedim ghosting olayı yok.

    Yukarıda arkadaşında değindiği gibi ayar tuşları dokunmatik olmadığı için ayarlamak ilk başlarda biraz sıkıntılı oluyor ama bence monitör güzel hele 2 hdmi çıkışı olması çok iyi.

    Yakında hdmi çıkışlı hd uydu alıcı alıp takmayı düşünüyorum.Bildiğim kadarıyla hdmi çıkışlı uydu alıcısı takınca tv özellliği kazanıyor.

    Tüm oyunlar ekrana tam otururken Crysis 2 ekrana tam oturmuyor,alt üst ve yanlardan birer cm kadar boşluk kalıyor,tam ekran yapmayı bir türlü başaramadım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulusalonur -- 28 Ocak 2012; 20:36:27 >




  • İyi günlerde kullanmanızı dilerim...Hayırlı olsun!...İncelemeniz gayet güzel olmuş emeğinize sağlık!. Ne olur ne olmaz birde ölü pixel yada stuck pixel testinden geçirin yaptınızmı bilmiyorum!.
  • bugun sipariş verdim umarım yuzumu kara cıkarmaz...
  • Bu monitörü bende aldım. Deneme amaçlı ses kablosunu taktım fakat ses gelmiyor ses ayarı sonuna kadar açık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ybektas55

    Bu monitörü bende aldım. Deneme amaçlı ses kablosunu taktım fakat ses gelmiyor ses ayarı sonuna kadar açık.

    aynı sorun bendede var monitör hdmı dan ses veriyor fakat xbox oynarken kulaklıgı taktıgım zaman kulaklığa veya ses sistemine ses vermıyor kendi hopörlerinden çalışıyor
  • Monitörün üzerindeki ses çıkışının görevini bilmiyorum ama bu ve bundan önceki kullandığım tüm monitörlerde HDMI bağlıyken ayrıca ses vermiyor.
  • Güzel monitör hayırlı olsun.
  • monitörlerdeki hoparlörleri normal hop gibi düşünün. ses kartınızın hop girişinden monitöre bağlantı yaptığınız zaman hop çalışır. bununla birlikte ahım şahım bir şey de beklemeyin monitör hoparlörlerinden.

    hdmi dan ses almak için ayarlarınızda varmıdır bilmiyorum ama audio nun hdmi ile aktarılması aktif olmalı.
  • Dead Pixel Buddy ile baktığımda hiç ölü piksel bulamadım, zaten normal kullanımda da görürdüm bunca zaman kullanırken.

    Monitör üzerindeki hopalörler zaten çok yetersizler o yüzden önermem kullanıcılara, en azından 2+1 ses sistemi alırsanız seslerin ancak keyfine varabilirsiniz. Monitöre dahil olan hoparlörler sadece harici ses sisteminiz arıza yaptığında geçici süre kullanmanız için idealdir.
  • Hd uydu alıcısı aldım,monitörü aynı zamanda tv olarak kullanıyorum.Bilgisayar için hoparlörler yetersiz ama tv için gayet yeterli görünüyor...
  • Güzel inceleme yapmışssın hocam hayırlı olsun monitörüde daha önce test etme fırsatım olmuştu gayet güzeldir
  • benim kendi ses sistemim var onu nasıl bağlıcam monitöre xbox oynarken onu kullanmak istiyorum monitörün doğru düzgün sesi cıkmıyor zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turan2691

    benim kendi ses sistemim var onu nasıl bağlıcam monitöre xbox oynarken onu kullanmak istiyorum monitörün doğru düzgün sesi cıkmıyor zaten

    bu konuda bende sorun çekiyorum yardım edebilecek birisi yok mu ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.