Şimdi Ara

Fuchsia işletim sistemi Android'in yerini mi alacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fuchsia işletim sistemi Android'in yerini mi alacak?

    Google’ın I/O 2017 etkinliği teknoloji devine, şirketin üzerinde çalıştığı projeleri duyurmak için mükemmel bir ortam sundu. Bu ayın başlarında ise bunların en önemlilerinden biri olan Google Fuchsia'nın görselleri internete düşmüştü. Aslında Fuchsia hakkındaki ayrıntılar ilk olarak geçen sene ortaya çıktı ancak son raporlar işletim sisteminin kullanıcı arayüzünü sergilemesinin yanında, dahil edilebilecek bazı özellikleri öğrenmemiz açısından önemliydi.

     

    Konferans kapsamında Android'in mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Dave Burke'a, Google'daki en heyecan verici projelerden biri olan Fuchsia işletim sistemiyle ilgili sorular soruldu. Mühendis, deneysel projenin erken aşamada olduğunu ve Google'ın üzerinde çalıştığı pek çok projeden biri olduğunu söyledi.

     

    Fuchsia, Android veya Chrome OS'in yerini almayacak


    Fuchsia'yı ayrıcalıklı kılan şey, geliştiricilerin kodları görmesine ve katkıda bulunmalarına izin veren açık kaynaklı bir yapıda olması. Burke, işletim sistemini henüz deneysel bir proje olarak gördüklerini, aslında Google'da bunun gibi çok sayıda harika projenin olduğunu söylüyor. Kendisine göre Fuchsia'yı ilginç kılan şey, açık kaynaklı olduğu için insanların bunu görebilmesi ve üzerinde yorum yapabilmesi.

     

    Ayrıca Bkz.iPhone 8, iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ın kalıpları ortaya çıktı
    Google'ın Fuchsia projesini Android'e alternatif olarak sunma niyetinde olmadığını belirtmek gerekir. Yani Google bu yeni işletim sistemini Android OS veya Chrome OS'in yerini alsın diye geliştirmiyor. Yine de bu durumun ileride değişmeyeceğinin bir garantisi yok. Çünkü Fuchsia, yavaş yavaş şekillenerek, istikrarlı bir işletim sistemi haline gelmeye başladı. Bu noktada, Fuchsia'nın sonunda tam teşekküllü bir işletim sistemi haline gelip gelmeyeceğini zaman gösterecek.







  • Her yeni isletim sistemi kendinden önceki sistemleri temel alarak hazırlanır.Bunun zaman emek avantaji olmasi yaninda kisitlamalar getirdigi istenildigi kadar esnek davranilamadigi bilinen bir gerçek Google'inda Androidde kullandigi java yuzunden epey basi agridi.Bu kisitlamalari ortadan kaldirmak icin tamamen sifirdan bir isletim sistemi gelistirmek çok mantikli bir anda bu sistem androidin yerini almayabilir ama zamanla bunun olacağı kesin.

  • Androidte yaptığı hataları bu işletim sisteminde yapmayarak güzel bi one core sistem hazırlayabilirler aslında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • android o ile ilgili haberlere bakildigi zaman androidin kendinden cok daha farkli bir hale geldigi malum

    os cekirdegi arayuz ve diger ozellestirmeler birbirinden ayriliyor,grafik birimleri icin market uzerinden surucu guncellemeleri gelecek deniliyor

    artik arayuz vesaire gelismeler veya her yeni surumde enerji tasarrufu palavralari yerine sistemin dinamiklerini etkileyen ciddi yenilikler geliyor.

    herkes istedigini soylesin google androide apple ın iose gosterdiginden cok daha fazla emek ve efor sarf ediyor.

    Halen gelmeyen ve gelmesini bekledigim sey sailfish os gibi gercek multitasking,gelmemesinin sebebi muhtemelen enerji tuketimi ama secenek olarak sunulabilir.

  • Hayır almayacak

  • bencede artık şu androidin yerini alabilecek güncelleme sıkıntısı olmayacak daha stabil hızlı bir işletim sistemi şart.

  • Artık Android bana para tuzağı gibi gelmeye başladı. Sony xperia sp telefonum vardı. Yaklaşık 4 yıl kullandım. 4 yılın sonunda telefon sapasağlam olmasına rağmen işletim sistemi yüzünden kullanılamaz hale gelmişti. Öyle bir düzen kurmuşlar ki bir kaç yıl sonra yeni telefon almaya mecbur ediyorlar. Bence de artık yeni bir işletim sistemi çıkmalı.
  • "Fuchsia'yı ayrıcalıklı kılan şey, geliştiricilerin kodları görmesine ve katkıda bulunmalarına izin veren açık kaynaklı bir yapıda olması." Anlamadım, Android zaten açık kaynak değil miydi?

  • akay635 A kullanıcısına yanıt
    iOS tavsiye ederim hocam. 2013 yılında çıkan iPhone 5S kullanıyorum hala cayır cayır çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide androidin yerini alsaydi. Sonra android, symbian yerine dusecekti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.