Şimdi Ara

FRS10MC-S DC12V 20A/16VDC Röle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhabalar aracımın silecek motoru bozulmuş incelemelerim sonucu rölede sorun olduğunu anladım yalnız bu röleyi bulma ihtimalim var mı?bu röle ile aynı işi görecek piyasada rahat bulunan bir röle önerir misiniz?şurda datasheet i de var:

http://www.ficrelay.com.hk/details/FRS10M.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanea_06 -- 9 Kasım 2013; 20:31:18 >

• nasıl bir arıza . belki kontakları yapışmıştır. yada kirlenmiştir. ufak müdahale ile kurtarılabilir.
  • Aynısı olmayabilir.Hatda bunun % 50 daha fazla gücünde olan piyasada 5 pinli oto röleleri aynen kullanılır.Belki soket sorunu olabilir,onuda ehil bir oto elektrikçi usta aynen orjinal gibi bağlantısını yapar.

Silecek defalarca aç-kapa yaptığından büyük ihtimal kontak yapmıştır.Vel hasıl,aynısını aramaya,orjinal deyip daha yüksek ücret vermeye hiç gerek yok.30 amper 5 pinli oto röleleri piyasada 5ltl.den satılıyor,tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Kasım 2013; 20:53:09 >
  • motor hiç çalışmıyor alttaki devre yoları erimiş onları hallettim rölede erimiş sanırım kısa devre olunca rölenin bacakları yapıştı çalışmıyor örnek devreyi ekleyim internetten buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanea_06 -- 9 Kasım 2013; 20:50:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Aynısı olmayabilir.Hatda bunun % 50 daha fazla gücünde olan piyasada 5 pinli oto röleleri aynen kullanılır.Belki soket sorunu olabilir,onuda ehil bir oto elektrikçi usta aynen orjinal gibi bağlantısını yapar.

Silecek defalarca aç-kapa yaptığından büyük ihtimal kontak yapmıştır.Vel hasıl,aynısını aramaya,orjinal deyip daha yüksek ücret vermeye hiç gerek yok.30 amper 5 pinli oto röleleri piyasada 5lt.den satılıyor,uygun olur diyorum.

röle devre üzerinde hocam 5 pinli oto röleleri olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

röle devre üzerinde hocam 5 pinli oto röleleri olmaz

Anladım hocam,ben bağımsız düşünmüştüm.Devre üzerinde belki modifiye olur.Modifiye olursa farklı bulunan uygun güçte röle olur.Pin uçları boyutları falan aynı standart olsun diyecekseniz aynı röleden olmak zorunda.

Bir multimetreniz varsa ve 12Volt bir adaptörle sorunu net bulmanızı öyle karar vermenizi tavsiye ederim.
    Ör;röle bobini pinleri arasında direnç göstermeli,bu uçlara 12V verdiğinizde röle çalışıp çalışmadığı görsel izlenebilir.Görselden öte tık,,,tık diye ses gelir.Bu sesi duyuyorsanız problem başka yerdedir gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Kasım 2013; 21:00:10 >
  • motoru bağlayıp düğmeyi çevirdiğimde tık sesi bile gelmiyor olmadı pazartesi konya sokağa bakıyım bulabileceğimi de hiç düşünmüyorum ama
  • 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.