Şimdi Ara

Frenulum'unuz var mı yoksa sünnette alınmış mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(En Son Oy Tarihi: 16.3.2025)
Giriş
  • Ön bilgi > Glans: Penisin baş kısmı, Foreskin: Sünnet derisi, Frenulum: Ağsı doku.

Frenulum glans penis ile shaft'ın birleştiği yerdeki ağsı dokudur. Sünnette (özellikle cerrahların yapmadığı eski sünnetlerde) alınıyor diye duymuştum. Sünnet denilen işlemde bilindiği gibi dış foreskin ve iç foreskin'in bir bölümü tamamen alınıyor. Böylece glansı kaplayan deri kısaltılıyor ki glans açıkta kalsın.

Frenulum, foreskin'in iç kısmıyla glansın birleşiminde bulunan ağsı bir doku. Bu doku söylenene göre çok hassas, Wikipedia'da "Frenulum of prepuce of penis" başlığında okuyabilirsiniz. Ben bir alıntı yapayım.

The frenulum and the associated tissue delta on the underside of the penis below the corona has been described in sexuality textbooks as "very reactive," and "particularly responsive to touch that is light and soft." The “underside of the shaft of the penis, meaning the body below the corona” is a “source of distinct pleasure.” Crooks and Baur observe that "Although the entire glans area is extremely sensitive, there are two specific locations that many men find particularly responsive to stimulation." One is the corona, and the other is the frenulum. The frenulum, sometimes together with the glans, can be stimulated to produce orgasm and peri-ejaculatory response.

Penisin alt kısmında, korona(taç)'nın altında frenulum ve ona birleşmiş doku olan delta, "çok hassas", "ince, yumuşak ve kısmen duyarlı" olarak tanımlanmıştır. "Penisin dış dokusunun alt kısmında, tacın altındaki bölüm", "açık bir zevkin kaynağı"dır. Crooks ve Baur şunu keşfetmiştir: "Bütün glans bölgesinin mükemmel bir biçimde duyarlı olmasına rağmen, birçok erkeğin uyarılma için çok duyarlı olduğu iki hassas bölge vardır." Biri corona (taç), diğeri ise frenulum'dur. Frenulum, bazen glansla birlikte, orgazm oluşturmak için ve ejakülasyon öncesi cevap için uyarılabilir.

Eski sünnet mi yoksa yeni cerrah sünnetiyle ameliyat edildiğinizi de belirtirseniz iyi olur sanırım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Frenulum Nedir ve Neden Alınır?

Frenulum, erkek üye üzerinde bulunan bir doku parçasıdır. Penisin ucundan idrar kanalının alt kısmına kadar uzanır ve idrar yaparken penisin yukarı kıvrılmasını önler.

Sünnet, dini veya kültürel nedenlerle penisin ucundaki derinin cerrahi olarak alınmasıdır. Sünnet sırasında frenulum da genellikle alınır.

Frenulumun alınmasının birkaç nedeni vardır:

• Hijyen: Bazı kültürlerde frenulumun hijyenik olmadığına inanılır.
    • Estetik: Bazı erkekler frenulumun görünümünü estetik olarak hoş bulmayabilir.
    • Fonksiyonel sorunlar: Frenulum çok kısa veya dar olursa, idrar yaparken ağrı veya zorluğa neden olabilir.

Frenulumun alınması genellikle basit bir cerrahi işlemdir ve genellikle lokal anestezi altında yapılır. İşlem sonrası iyileşme süresi birkaç hafta sürebilir.

Frenulumun alınması, dini veya kültürel nedenlerle yapılıp yapılmayacağı konusunda fikir birliği yoktur. Bazı erkekler frenulumlarının görünümünden veya hijyeninden rahatsız olurken, diğerleri frenulumun işlevsel faydalarına inanır. Nihai karar kişisel tercihlere bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu da daha kolay anlaşılabilmesi için bir şema.

• Frenulumlu ve frenulumsuz olanın bi fotoğrafını çek koy anlasın arkadaşlar. Ben biliyorumda bilmeyenler için.
    Mesela benim ki flenulumlu. Yeni cerrah olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiberay -- 26 Ekim 2008; 23:12:51 >
  • anlamadım hangi bölge olduğunu resimle acıklarsan daha iyi olucak gibi?
  • ben de bişey anlamadım :D bu nedir
  • bunun daha evvel de benzer tartışması oldu forumda,
    bence bu forum bu konu için uygun değil, uzman işi çünkü tartışması...
    kaybın çok da elzem olmadığını ifade edenler de var yanlış hatırlamıyorsam,
    çok derinine inmek forum userları için kafa karıştırmaktan öteye gitmez...
  • Valla google da biraz araştırdım.

Sonuç : Frenulumlu. Hastanede sünnet olmuştum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih_t

Valla google da biraz araştırdım.

Sonuç : Frenulumlu. Hastanede sünnet olmuştum.

+
  • çifte Frenulumlu çünkü iki kere sünnet oldum
  • Bende de var o garip şeyden.Sünnetçinin hatası falan sanıyordum sanırım zararlı bir şey değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CCaaNN

anlamadım hangi bölge olduğunu resimle acıklarsan daha iyi olucak gibi?

google/ Frenulum/ görseller/ e tıklarsan bol bol foto var.
  • bende var hatta küçükken kopucak sanardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 29 Ekim 2008; 10:55:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

Bu da daha kolay anlaşılabilmesi için bir şema.

bunun hiç şeye benzer bi hali var mı şöyle yan yana bi koy bakalım benziyomu
  • Bende de var sanirsam hastanede sunnet olmustum .
  • o ne yaw gece gece midem kalktı anasını satiiym bi bakiyim
  • Biraz hort gibi olacak ama admin kardeşler kusura bakmasın, yeni denk geldim bu mevzuya.Bu arada kontrol ettim bende de yerinde Merak ettiğim mevzu, penisin bu ağsı dokunun normalden daha hassas olduğu için boşalma süresiyle alakalı olup olmadığı? Bunun hakkında bakındım biraz ama göremedim.Bilgisi olan varsa eklerse öğrenmiş oluruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.