Merhaba, aracım 2013 dizel aveo. Sıcak havalarda fren pedalı geri gelmiyor, alttan pedalı çekmezsem basılı kalıyor. Akşamları, kış aylarında yani hava serinleyince bu sorunu yapmıyor. Frenlemeyle ilgili herhangi bir sorun yok, gayet iyi tutuyor. Arıza ışığı da yakmıyor. Pedaldaki geri getirme yayı sağlam. Böyle bir sorunla karşılaşan var mıdır? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fren pedalı geri gelmiyor

-
-
Merhaba aynı sorun benim aracımdada var. Aveo 2012 dizel. Çok araştırdım çok fazla tamirciye gittim böyle bi sorunla daha önce hiç karşılaşmamışlar. Yetkili servislerden öğrenmeye çalışırken bir usta telefonda arızanın fren pedal piminin sebep olduğunu söyledi. Arabayı halen tamirciye götürmedim. Sorun pim demi nasıl tamir olur tamir oluyormu hiç bilmiyorum. Komple pedal takımı değişir tamir olmaz diyen var ama fiyat en az 10bin TL yi bulurmuş. Pim için tornada yaptırabilirsiniz diyenler de var. Siz bir çözüm bulabildinizmi. Tam olarak neden olduğunu öğrenebildiniz mi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali.serdar -- 31 Mayıs 2022; 22:14:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, benim araçtaki sorunun nedeni fren hidroliği çıktı. Artık daha önce nasıl bir hidrolik yağı doldurulduysa özelliği tamamen kaybolmuştu.
Gariptir ki fren hidroliğini 2 sene önce değiştirmiştim yağ bakımı sırasında. Tekrar değiştirildi şu an fren pedalı normale döndü.
Bana da frendeki her parçadan yapabilir dediler, kaliperler, borular, pedal pimi, ana merkez, westinghouse v.s.
En ucuz çözüm ilk etapta hidrolik değişimi yaptırın eğer yaptırmadıysanız.
-
Bu problem ben de de var araç titreme yapıyor garantisi bitmesine rağmen kronik arıza nedeniyle chevrolet ten hak talep edilebilir mi hizlandigimda aracım titriyor ve sağ tekeri titretiyor
Bir de sorunu çözen olursa cvp atar misiniz
Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum chavrolet Aveo kullanıcısiyim . Bir gelişme oldumu bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X