Şimdi Ara

Fren Aşağıya Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2001 Ford Focus aracımı, Cumartesi yağ değişimine götürdüm ve genel bakımdan sonra Fren Hidrolik Yağını (Dot 4) da değiştirttim. Değişim sonrası Frenin üst noktalarda boşluk oluştu. Değişim öncesi frene hafif dokunuşlarda bile freni hissederken rahat 5 cm freni hissedemiyorsun. Geri ustaya dönüp sorduğumda o kendini toplar dedi.
    Fren hidroliği değişirken yapılan işlem:
    - Yağ haznesi boşaltıldı.
    - Yeni yağ dolduruldu.
    - Tekerlek yanlarından yağ çıkana kadar fren pompalandı.

Burada benim sorum. Gerçekten fren kendisini toplar mı? Yoksa usta beni başından mı savdı?
    3 aydır kullandığım aracımda alışkın olmadığım bir fren. Önceki aracım Broadwayde de üstten freni hissedebiliyordum. Acaba sistem içerisinde hava mı kaldı acaba?

Tavsiyeleriniz neler, ne yapmalıyım?

Şimdiden düşünceleriniz için teşekkürler.

Yoksun diye geldi esti bahar,
    Yoksun diye yandı aşkına can.

• Havasını almamış heralde ondandır.
    İnci akü 82 amper -- Boss 3,5 farad kapasitör -- 2x 4 AWG Power cable -- Pionner DEH-X7550SD -- M acoustic msx 465 -- M Acoustic MSX 1000.1 Mono -- Kicker Comp 38 -- Pioneer TS-A 6995 S -- Pionner ts s20 --JBL GTO 6508C 16cm Mid
  • muhtemelen usta meşgulmüş biraz .. tekrar gözden geçirse iyi olur..

Böyle işler için bence servise gidin. Büyük oto san. sitelerinde "iyi frenci" diye gösterilen dükkanlarda dahi yeterli ekipman yok. Zaman ayırarak yavaşça ekipmansız da hava alınabilir ama gereken özeni ve zamanı ayırana rastlamadım. Bilen varsa bana da bir zahmet söylesin.
  • Zamanla duzelecek bir sey degil. Madem para verdiniz isini dogru yapana kadar ugrasmasi lazim. Gercekten bir sorun oldugunu dusunuyorsaniz tekrar goturun duzeltsinler.

Ford Focus HB TDCi Collection 2011
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Baştan yapılması lazım. Prosedür eksik. Hava var sistemde. Hazne aşırı boşaltıldıysa merkez de hava yapmış olabilir. Onun havasının da ayrıca alınması lazım.

Böyle işler için bence servise gidin. Büyük oto san. sitelerinde "iyi frenci" diye gösterilen dükkanlarda dahi yeterli ekipman yok. Zaman ayırarak yavaşça ekipmansız da hava alınabilir ama gereken özeni ve zamanı ayırana rastlamadım. Bilen varsa bana da bir zahmet söylesin.

4 tekerlekğin kampana - kaliper kısmındaki hava alma noktlarından tek tek bas- pompala metadu ile rahmetli babamla 10 - 15 dk içinde hallediyorduk.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.