Şimdi Ara

frekans aralığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu speaker larda ses frekans aralığı ve desibel miktarı hangi değerlerde olunca ses kalitesi artar yada en iyiye yakın olur?
    mesela ses frekans aralığında, diyelim "30hz~18khz" aralığında 18khz(heralde alt eşik oluyo bilmiyorum) nin değeri ne kadar düşükse o kadar iyi diye bişiy duydum! acaba yanlışmı duymuşum? nedir bu işin ölçüsü?



  • Ses Frekans Cevap Eğrisi (Audio Frequency Response) diye bir ölçüm var. Burada cihazın girişine 10 Hz ile 100,000Hz arasında sweep yapan bir kaynak konup cihazın çıkışındaki sinyal seviyesi ölçülüyor ve -3dB kayıptan itibaren (üstü) cevap ferkansı olarak kabul ediliyor. DIN normlarına göre standart Hi-Fi cihazlarda cevap eğrisinin 20Hz-20Khz arasında lineer (doğrusal) olması gerekiyor. Ancak günümüzde iki çeşit ses sistemi var ki biri bunlardan çok uzak uzak doğu yapımı ürünler diğeri de çok pahalı Avrupa, Amerikan ve Japon malı ses sistemleri... Uzak doğu yapımı ucuz ürünler genelde (en iyisi 40Hz-20Khz) dar bir cevap eğrisine ve çok yüksek bas eşiğine sahip (60-100Hz) ama fiyatları makul. Dolayısıyla bu cihazlarla tatminkar baslar duymak imkansız ya da ekolayzer gibi bir takım ek cihazlarla bas bir miktar duyulabilir hale getiriliyor. Öbür yandan Harman Kardon, Bose, Bang Olufsen gibi ekstrem ürünlerde zaman zaman 15Hz, 14Hz gibi bas eşiklerine ve 100Khz bant genişliklerine ulaşılabiliyor ki fiyatlarını öğrenmek istemezsin.

    Sonuç olarak şunu bilmen şimdilik yeterli; çok paran yoksa (binlerce dolardan bahsediyorum) ses sistemi konusunda temel kriterler; tam güçte %10 harmonik distorsiyon, en az 40W rms çıkış gücü ve 40-20,000Hz bant genişliğine sahip bir cihaz alırsan memnun kalırsın.




  • 20 ye 20khz olan bi sistemde tatminkar bas alabilirmiyiz yani?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.