Şimdi Ara

FREELANDER TD4 HSE 2006 NASILDIR?--ALINDI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
31.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Katılıyorum.....

    Ayrıca hafif arazi şartlarında yeterli ki bu da sizi sanırım tatmin eder , iniş kontrol sistemi mevcut bendekinde , Borusanda dünya rakam çıkıyor bostancı sanayiye götürüyorum BOR-ES e servise gayette memnun olarak ayrılıyorum , 50 binde 2006 model araç orjinal olarak borusandan çıkmadan önce chip uygulanmış hiç ölçtürmedim ancak 140 hp civarı olarak sunuldu bize , ale zaten o güce sahip olduğunu uzayıp gitmesiyle anlatıyor , yakıta ta olumlu etkisi olmuş chip in , ancak konfor sıfır , konsol gıcır gıcır , sanki dönüş kabiliyeti zayıf , yol tutuş bendeki 55 yanak olmasından sanırım gayet iyi , tekrar bu cins araç alacak olsam kesinlikle tercihim ya kore malı yada japon malı olurdu .
  • Arazide kullanılmayacaksa Chevrolet Captiva daha iyi bir seçenek bence. İkinci elde hangi fiyata bulunur bilmiyorum.
  • Aracı Cuma günü aldım arkadaşlar. Ve aynı gün akşam Kartalkaya'ya yollanıp bir test sürüşü yaptım. İlk izlenimlerim şöyle:
    Aracın içi doğal olarak yaşı nedeni ile biraz yıpranmış. Kokpit dizaynı güncel araçlara göre daha eski versiyon. Ancak bu benim için çok önemli değil. Müzik sisteminin sesi oldukça iyi ancak 6'lı CD changer oldukça yavş çalışıyor günümüz teknolojisine göre. Ayrıca o dönem çok güncel olmaığı için MP3 de çalmıyor maalsef.
    Kokpit ADAC'ın a dediği gibi biraz gıcırdıyor. Deri koltuklar çok rahat. Ancak açık renk olduğu için halı biraz kirlenmiş. Döşemecide taban halısını değiştirmeyi düşünüyorum.
    Daha önce bu tip bir araç kullanmadığım için sürüş pozisyonu ve görüş açısını çok beğendim. Biraz yüksekte olduğunuz için trafiğe daha iyi hakim oluyorsunuz.
    Otoban sürüşüne gücünün yeterli olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok süratli araç kullanmayı zaten sevmiyorum. Şehir içi için ise haydi haydi yeter. Otomatik vites çok iyi çalışıyor ve geçişler çok rahat. Motorla da uyumlu olduğunu düşünyorum. Kısa bir süre tiptronik olarak yarı otomatik kullandım. O da sorunsuz.
    Araç yüksek olduğu için güçlü yan rüzgarlardan etkilniyor ancak şürüş çizgisini kaybetmiyor. Yol tutuşu oldukça başarılı.
    Direksiyon binek aracım olan Astra'ya göre daha ağır ama zorlamıyor.
    Kartalkaya yolunda kar hemen hemen yoktu (maalesef!). Kar lastikleri de üzerindeydi oysa.
    Virajlı ve dik dağ yolunda aracın tork gücü kendini hissetiriyor ve otomatik vites ile dizel motor uyumlu biçimde aracı sanki bir güç ileri doğru çekiyormuş hissi veriyor. Dik ve keskin virajlarda aşırı bir yan yatma hissetmedim. Yaklaşık 1 km lik buzlu yolda oldukça stabil biçimde ilerledi. Sürüş çizgisin hiç bozmadı. Bir kaç kez kayma eğilimi oldu ancak hemen kendini toparlayarak olması gereken yolunda devam etti rahatlıkla.
    Karlı bölgeler ise çok daha rahat geçti. Resmen yara yara ilerledi. Güç ne zaman ön tekerde ne zaman arkaya da paylaştırılıyor hiç hissetirmeden isteiğim yolda ilerledi.
    Aydınlatması oldukça iyiydi. Sisli bölgelerde sis farı çok faydalı oldu.
    Tabii ki bu sürüşüm ilk olduğu için ben de aracı hiç zorlamadım. Bunu da kabul etmek lazım.
    Yakıt tüketimine gelince, tabii ki dizel Astra aracım gibi değil. O zaten nasıl gidiyor anlamış değilim:) Yakıyor mu yakmıyor mu belli değil.
    Ama bu yakıyor:) Ama üşünüğüm kadar değil. Hesabıma göre bir 200 TL mazot ile sain kullanımda 750-800 km yapacak gibi. Bu da kilometrede 25-30 kuruş arası ki nomal olduğunu düşünüyorum. Ancak gaz köklenirse bu rakamın katlanacağı hissini de veriyor araç. Bu hesaba göre neredeyse sattığım Opel Corsa benzinli araç kadar yakıyor. Bu da sürpriz oldu benim için.
    Bagajı yüklemesi kolay, hacmi yeterli.
    Genel olarak keyifli bir sürüş sağlıyor araç. Aşırı off-road kullanımı olmayan, yüksek süratleri sevmeyen benim gibi bir sürücü ve ailesi için uygun bir araç olduğunu düşünüyorum. Tabii ki iç donanım ve kokpit belki 2010 model araçlar gibi değil ama, bu araca 2010 model bir C sınıfı otomobilden daha az bir ödeme yaparak sahip olduğumu düşününce, bu beni pek rahatsız etmiyor.
    Bu aracın ikinci elini önerir miyim?
    Benim aldığım araç gibi hikayesini, geçmişini bildiğiniz, motor bakımları ve rutin bakımları zamanında yapılmış bir araç ise ve uygun bir fiyata bulabiliyor iseniz evet.
    Aklında böyle bir araç almak olanlar var ise bence 2010 model C sınıfı bir araç yerine tercih edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noplaceforchance -- 21 Şubat 2010; 17:57:26 >




  • Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.
  • hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanman dileğiyle

    land rover modellerinin ortak özelliği ve en iyi özelliklerinden biri görüş acıları oturma pozisyonu

    güzel bir tercih yapmışsınız..
  • Hayırlı olsun.
  • Hayırlı olsun.
  • Hayırlı olsun Cd changer hakkında çok haklısınız çok yavaş çalışıyor ve mp3 desteklememeside kötü bir yönü.Yakıt tüketimi ise normal değerlerde fazla değil bu araç için. Bu araçta yol bilgisayarı olmaması eksiklik olmuş zaten bir çok eksik yönü var ama konforu bu eksik yönlerini çok iyi kapatıyor.
  • hayırlı olsun
  • Hayırlı Olsun.
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • Sağolun arkadaşlar..Çok daha iyileri sizlerin olur umarım..
  • halam da var güzel araba tepeden bakıyosun herkese

    edit: biraz hatun arabası sanki ya halama çok yakışıyo çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 22 Şubat 2010; 1:23:31 >
  • Hayırlı olsun , hani şık duruyor ,diğer konularda giderilebilecek ve önemsenmiyecek gibi , yani binilir arkadaştaki sportage ile kıyaslıyorumda yakıtı çok çok normal , ki bende çip var ekstradan alet çekip götürüyor . Güle güle bin
  • Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
  • Sağolun arkadaşlar. Daha iyileri sizin olur inşallah.
    ADAC siz Borusan'dan sıfır mı aldınız 2. el mi? Chip nerede takıldığını öğrenmek için soruyorum. Anladığım kadarıyla siz chipten memnunsunuz. Kaç kilometredir kullanıyosunuz chipli haliyle?
    Deneyimlerinzi paylaşabilir misiniz lütfen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noplaceforchance

    Sağolun arkadaşlar. Daha iyileri sizin olur inşallah.
    ADAC siz Borusan'dan sıfır mı aldınız 2. el mi? Chip nerede takıldığını öğrenmek için soruyorum. Anladığım kadarıyla siz chipten memnunsunuz. Kaç kilometredir kullanıyosunuz chipli haliyle?
    Deneyimlerinzi paylaşabilir misiniz lütfen?

    aldığınız fiyatı da söylerseniz
  • hayırlı olsun güle güle kullanın
  • Mrb...bende 2006 hse td4 var çok memnunum....bakımlarıda dedikleri gibi abartı degil
    2006 passatım vardı 2.0 tdi enjektörlerin 1 ini 1900 tl ye degiştirdim frelanderin kini 1200 tl ye turbo passat ta 3.200 bunda 2600 gerisi size kalmış
  • ADAC A kullanıcısına yanıt
    Bostanci bor-es servisinden memnun ayrilan tek sizsiniz heralde ne isleri iyi hemde cok kazikcilar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.