Şimdi Ara

Fransızca mühendislik hakkında ne düşünüyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galatasaray Üniversitesinde okuyan herhangi bir tanıdığı olan var mı? Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum İngilizce 2. yabancı dil olarak zorunlu fakat eğitim fransızca veriliyor. Sıralama itibariyle hedefimdeki bölüm İTÜ den GSÜ ye kaydı. Var mı düşüncesi olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sizin YGS iyiydi daha ileriyi zorlarsınız bence. İngilizce durumunuzu bilmiyorum, şahsen sınavı geçecek yeterlilikte ingilizcem var fakat 1 yıl hazırlık okurdum ben İTÜ'ye falan da gitsem. 1 yıl daha bölümü kazandıktan sonra çok koymaz diye düşünüyorum ben 12. sınıf olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lycosthene -- 23 Mart 2016; 20:52:29 >
    Fethine çık, doğru, güzel, sonsuzun!

• quote:

Orijinalden alıntı: Pulucu

Hocam sizin YGS iyiydi daha ileriyi zorlarsınız bence. İngilizce durumunuzu bilmiyorum, şahsen sınavı geçecek yeterlilikte ingilizcem var fakat 1 yıl hazırlık okurdum ben İTÜ'ye falan da gitsem. 1 yıl daha bölümü kazandıktan sonra çok koymaz diye düşünüyorum ben 12. sınıf olarak

puanım kırık, itü zor :(
    benim de ingilizcem fena değil, hazırlık okumak istemem

Daha Fazla Göster
  • sence kirik puanla bin küsürlü siralaman olsa kaça atar

• Kaflip K kullanıcısına yanıt
    Eğitim tamamen fransızca veriliyor hocam dersler, sınavlar falan. %100 yani

Orijinalden alıntı: Lycosthene

sence kirik puanla bin küsürlü siralaman olsa kaça atar

1400'le 7k'ya atıyor. yalnız benim okul puanım da düşük, ortalama bi okul puanıyla 5-6k olabilir belki.

• yazın konuştum galatasaraydan bi profesörle fransız şirketlerine direk galatasaraylı bilgisayar ve endüstricileri alıyorlarmış ama güvenemedim yine de. ytü bilgisayardan itü bilgisayara gelen tanıdığım da var ytünün bilgisayarı iyiymiş anladığım kadarıyla itü kadar olamaz ama ytü bilgisayar da çok iyiydi demişti. bence de yıldızın galatasaraya göre bi garantisi var hocam ingilizceni çok geliştirmek sana kalmış ama geliştirebileceğini düşünüyosan yıldız bilgisayar yazmanı öneririm. sıralamaya takılma galatasaray gibi 20-30 kontenjan açsa galatasarayla aynı olur zaten sıralaması.
    Hocam dilin üstüne pek düşmem gibi ya ben. YTÜ'nün Türkçe olması düşündürüyor. Ha şu an GSÜ nün de garantisi yok zaten fakat gelirse sıralamada Yıldız Teknikten öne yazarım herhalde. Sanırım yurt dışına çıkmadıkça Fransızca boşa gider gibi, YTÜ daha mantıklı duruyor. 5 yıl sonrasını kestirememek de sıkıntı fakat Fransızca boşa giderse aldığım eğitim YTÜ den geri mi kalır bunu araştırayım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

bu arada eleman tekrar girdi, odtu pc muh kazandi, simdi orada adam zekiydi vala

anlamanın en iyi yolu face' ten yıldız teknik üniversitesi bilgisayar mühendisliği sayfasındakilerle konuşman gerçekten istemediğin kadar yardımcı olabilecek insanlar var denk gelirsen anlatırlar her şeyi
  • Devlet üniversiteleri arasında hacettepe bilgisayar boğaziçi-itü-odtüden sonra gelir . Üstelik %100 ing. Yazılımla biraz uğraşmış birisi şunu iyi bilir ki ingilizce her şeydir . İngilizce öğrenmeden yazılımda kendini geliştiremezsin türkçe kaynak yok . Yıldız teknik yada galatasaraydansa hacettepeyi öneririm ben.

Orijinalden alıntı: Lycosthene

aynen benim diploma notu 89 puanzadan filan bakmistim da 3k siralamayi 7.5k 8k ya geriletiyodu dogru mudur sence

doğrudur hocam.

Hocam tek derdim ingilizce olsun sıkıntı yok. Ha Yıldız Teknikte hazırlık olmadığından derslere direkt girince sıkıntı çekebilirim fakat Galatasaray mantıklı duruyor ingilizce yeterliliğini vermeden mezun olamıyorsunuz zaten. 2 dil avantaj olabilir ayrıca okulun İstanbulda olması da avantaj.Okulun yeri, az öğrenci alması falan da ilgimi çekti. Sizin hedef ne bu arada bilgisayar istiyordunuz sanırım?
  • Benim hedef hacettepe bilgisayar. Şahsen araştırmalarım sonucu hacettepenin yıldız teknikten ve galatasaraydan iyi olduğuna kanaat getirdim. Zaten türkiyede kurulan ilk bilgisayar mühendisliği hacettepenin yani en köklülerinden ve eğitimi gerçekten üst seviye. Şahsen ben itüye giremediğim sürece hacettepeyi tercih ederim. Tabi senin İstanbul ile ilgili kişisel sebeplerin olabilir ona bir şey diyemem. Şahsen istanbulda okumak istemiyorum ben. Saatlerce trafik çilesi çekilen bir yer ve dediğim gibi eğitim olarak hacettepe daha iyi bence. Ayrıca ankaradaki iş imkanlarıda mükemmel , eğer savunma sanayi falan istiyorsan en iyisi de denilebilir. Tabi bu saydığımız üniversiteler çok iyi üniversiteler bunlardan birine girdikten sonra gerisi sana kalmış bir şey. Ankaradan mezun olup istanbuldaki en iyi şirketlerede girersin. Her şirket sadece kendi ilinden kişileri işe almıyor sonuçta. Galatasaray'da çok iyi bir üniversite . Tabi kide ingilizcenin yanına fransızcada olursa daha iyi olur fakat hacettepenin eğitimi (mühendislik alanında) galatasaraydan daha iyi . Bu arada galatasarayın hazırlığı fransızca mı yoksa ingilizce mi ? Eğer hazırlığı fransızca ise ve lisans eğitimi sırasında ingilizce öğretiyorsa o da sıkıntı. Bu senin ilk seneler yazılım alanında kendini geliştirmene mani olabilir. En iyi kaynaklar ingilizce çünkü. Tabi bu konuda kesin konuşamam çünkü hiç fransızca kaynak araştırmadım programlama konusunda :D Yeterli midir bilmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.