Şimdi Ara

Fransız Başbakan başörtüsünü üniversitelerde yasaklatmak istiyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teodosic17

    Cevap alamaman normal, bu tip çoluk çocuk yöntemleriyle taahhüt mü alıyorsun sen? Kendime ben kimim diye sordun mu hiç? Kim seni neden sallasın?

    Bak sen de o cevap veremeyenler arasina katildin. Cunku sen de biliyorsun ki ileride evrim tartisilmaz bir dogru olacak

    Bundan sonra evrime karsi cikan yazilar yazmazsin umarim. Sonucta bu kadar olmadigina emin oldugun sey icin yukaridaki yaziyi onaylaman sana birsey kaybettirmezdi. Oysa evrimi kabul ettigini anliyoruz onaylayamaman ile

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Azıcık İslam bilgin olsaydı bir Müslümanın kalbinde en ufak şüpheye yer olmadığını bilirdin. 3-5 kelime yazmakla bu işler olmuyor

    Birisi kanıtlandı der, birisi ileride kanıtlanacak der. Hepsi ayrı telden çalıyor. Siz önce kendi içinizde ki çelişkileri çözün de sonra konuşalım. Hayatınız belirsizlik üzerine kurulu, şaşırmıyoruz.
  • teodosic17 T kullanıcısına yanıt
    Iste kalbinde en ufak suphe olmadigini bize goster diyoruz, yapamiyorsun yoksa cokrahat bir sekilde o cumleyi onaylardin.

    Bundan sonra sen de evrim destekcileri arasinda yerini aldin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc

    quote:

    Orijinalden alıntı: brain

    Bu nasıl tez? Bak o zaman ülkelerin suç oranlarına, öyle mi değil mi? Olmayan birseyi varmış gibi gostermeyin. Artıyorsa da ancak islamdan uzaklaşmayla artar. İslamdan değil.

    Modern çağ dediginizden çok memnunsunuz. Bir uçtan bir uca huzur yok, mazlumlar, fakirler eziliyor, zenginler, güçlüler kaymağını yiyor, nerede huzur? Gelişmek sadece bilimle mi olur? Nerede insanı gelişim, bak afrikaya, bak güney amerikaya, bak asyaya, modern kölelik hüküm sürüyor. Amerika'daki evsizlere bak, mültecilerimize bak. Bu mu modernlik? İnsanlık yoksa ne edelim modernliği?

    İnancımız, doğru yaşandığında bu size hicbir problem çıkarmaz, merak etmeyin.Başörtülü bir bacım, dünyaca ünlü bir bilim kadını olduğu gün sizde anlarsınız, bilim nasıl olurmuş. Ona da az kaldı. Çünkü okutmadınız bile, geç kaldı.

    Hala gerikafalı düşüncenizle, "oturun ibadet edin karışmayın", diyorsunuz birde, bu eziyet çok sürdü,az bekle, gerçek medeniyete az kaldı.

    Bir de saygıdan bahsediyorsunuz, önce insana saygıyı sağlayın,sizin demokrasi dediginiz salaklık, sizi bitirecek, ondan aklınız türbanda kaldı.


    İŞİD , Boko Haram , El kaide budist çinlilymişler gibi konuşmayın islamın pek çok gereğini kendine müslüman diyen insandan fazla yerine getiriyorlar .

    Her başarısızlıkta güçlüleri suçlamak sadece basitliktir . Bu aşağılık kompeksinden kurtulun , kimsenin size eziyet ettiği falan yok .

    Türbanlı bacın hiçbir zaman dünyaca ünlü bilim kadını olamayacak çünkü kafasını örtmekle evrim teorisini dolayısıyla moleküler biyoloji gibi pek çok bilim dalını reddetmiş oluyor .

    Siz kötü örnek olarak vermişsiniz ama asyadaki kafir atayiz Japonya , Güney Kore gibi ülkerden yada Hong Kong dan haberiniz yok galiba . Köleliğin sebebi bilim değildir , bilimi ilkellere karşı kötü kullananlardır . Mükemmel din kardeşleriniz sahip oldukları paranın milyonda birini verse Somalide aç insan kalmaz senin bahsettiğin ahlak bu mu ?

    Neyse konuyu daha fazla dağıtmaya gerek yok . Konu Fransaydı . İyi geceler



    O dediğin örgütlere islami diyen mi var burada? Sen o suç oranlarına baktın mi, Tecavüz, cinayet oranlarına? Ne çıktı sonuç? Yoksa sana ters mi? Medeni dediğin toplumlar neden böyle, bu bozulma neden kaynaklı? Ateist sayısı mi az? Yoo baktım, bayağı da çokmuş!

    Kimin başarısızlığından bahsediyorsun, güçlüleri neden suçlamayım? Onlar sebep oluyor, olmasa köstek oluyor, çalıyor, , olmadı bombaliyor da oluyor bunlar. Modernlik bumu yani? Modern çağın en büyük ayıplarını bu cümlelerinle mi örteceksin?

    Hala evrim evrim, Senin o teori'nin o "modern hayvanlığa" kazandırdığı bumu yani? "Gerisingeri evrim" mi bu? O da mı çıktı? Bilim adamları ateist olunca, hayvanlaşma eğilimi mi gösteriyorlar? İnsanliklarını kaybedip, kendilerinden olmayana hayvanca davranmaları bundan mi? Eksik olsun o bilim o zaman. Biz kendi bilimimize bakarız. Merak etme sen, herşey olacaklar onlar, dünya medeniyette görecek, bilim kadını da.

    Ne o uzakdoğuya gittin, lafı da dolandırdın, o kadar uzağa gitme, cümleyi kuramıyorsun.

    Somali'ye bağış mı yapalım? Orayı soyan Fransa şu andaki konumuz farkında mısın? Şu kadar yazıdır da bunu konuşuyoruz.Soy soy sonra bağış yapsinlar yani, senin çözümün bu mu şimdi? Hakikaten akıl sağlığından şüphe etmeye başladım.. Bu kadar da pişkinlik, "hayvanlarla akraba olduğunu iddia etmek"ten ileri gelmesin?

    Tuttuğunuz yol yol değil kardesim, var bir an önce dön, bak gidiyorsun, hem de b*k yoluna. Bak mantığın da gitmiş iyice. Daha yaşlanacaksın, bunayacaksın, öleceksin, dön bir an önce sen dön. Yakma kendini!..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Baş örtüsü konusunda evrim teorisinin konuşulması... Vallahi ne desem bilemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar haklı ben olsam bende yasaklardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Fransada ülkenin yarısı mağdur mu ki?
    Değilse Ordan ekmek çıkmaz bunlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

    Ben dünyanın dönmediğini söyleyen insanlara, dünya dönüyor diyorum.

    Felsefem bilimle alakalı değil dediğim halde felsefe yaymakla suçlanıyorum.

    Evrime dayalı çalışma yapmazsanız, tıpta ilerleyemezsiniz, en basitinden, evrimleşip antibiyotiklere karşı koyan bakterilere karşı yeni ilaç geliştiremezsiniz diyorum.

    Başörtülü insanların %99'unun evrimi reddettiğini, dolayısıyla çalışma yapıp yeni ilaç geliştiremeyeceğini söylüyorum. Bu apaçık bilim düşmanlığıdır.

    Bunları da dışarıdan biri olarak değil, bir tıp öğrencisi olarak söylüyorum.


    İnsanların inandıklarına da bilimi engellemeyene kadar karışmam diyorum. Art niyetli bir şekilde kendinizi haklı çıkarmak için laf cımbızlamayın.

    Evrimi kabul eden müslüman istemişsiniz. Buyrun onu da getirelim.

    @Hümiyettin

    Çok boş yazmışsın. Evrim bilimi felan ilerletmez. yanlış ilerleyen bilimdende bi halt olmaz zaten..

    Dini bakış açısı özellikle İslamiyet dini kati suretle ilmi gelişime engel değildir hiçbir zaman olmamıştır.

    http://kordugumgibi.tumblr.com/post/61613004468/m%C3%BCsl%C3%BCman-bilim-adamlari-ve-bulu%C5%9Flari

    al buda sana kanıtdır

    Kimseden inançlı olmasını beklemek olmaz, inançlı olmak insanın içinde olan birşeydir. Lakin öyle olmadığınız için çamur atma hakkı kimsede olamaz.

    Ha dediklerin ve düşündüklerinin bir kısmına şu açıdan katılabilirim, bize İslamiyeti zaman içinde yanlış anlata anlata bu hale getirdiler. " Kur'an da bir çok Ayette Allah'ı aramak, bulmak " lafzı geçer. Malesef müslüman alemi Allah'ı yarattığı mahlukat , evrende aramak yerine TV dizilerinde aramaya alıştırıldı..

    Örneğin her ne kadar Dini bilgisi müthiş olan biri olsada Cübbeli hocanın Allah'ın Yarattığı Evren önemsizmiş gibi Nasa ya sözde 'ayarı'çok bahtsız bir açıklamadı mesela..

    Tabiki Hafızlık yada müthiş dini bilgi Alimlik seviyesi çok çok önemli konular. Ancak Dünyanın şuanki yönetiminde Düzgün Bir Müslümanın hiç söz sahibi olmadığını düşünürsek tek bunun yetersiz olduğu açıktır. Onun yerine :

    https://www.facebook.com/dirilisbulusmalari/videos/760408680727054/

    Diyen hocaların söylediklerine bakmak da faydalıdır.

    Bazısı Atoma Evrene İnsana veya herhangi bir Mahlukata baktıkça, Evrim görebilir. Ama birçok inanarak bakanda Allah'ı görüyor. Ki bir Tıpçı olarak insan vücudunu gördükçe onun ne kadar daha mükemmel olduğunu görüyorsunuzdur.

    Neyse konu farklı yerlere kaymasın....

    ________________

    Haber ile ilgili de .

    https://www.youtube.com/watch?v=35vP8v4ZQ4U




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammed009

    Laiklik devletin dini olarak herkesi eşit görüp devletin sini olmaması değilmi ? Bir kişiye dini olarak özgürlükçü yaklaşmak ona özgür davranmak karışmamak değilmi adam sana islami dersmi veriyor üniversitende ne yapıyoe dini gerekliliği olarak başını örtüyor bunu kapşonla yapsa ? Veya şapka giyse ? Ben dinimin yasak kıldığı mini etekliye karışmıyorsam laiklik özgürlük açısından onun bana karışma isteği niye ? Ve bu görüşlerde yine belirtiyorum ben karışmıyorum okuluma istediği gibi gelsinler benim yakındığım birşey yok ben bakmadıktan sürece bundan sorumlu olmasığıma inanıyorum. Peki sizin ne hakkınız var ? Gerçekten özgürlükçü laiklikçi düşünce değil bu gerçekten.

    Gece geç saatte erkek bir yakının türbanlı bir doktorun bakmaması sonucu ölürse yine aynı şeyleri savunabilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gerçek mi bu olay?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skidproof


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhammed009

    Laiklik devletin dini olarak herkesi eşit görüp devletin sini olmaması değilmi ? Bir kişiye dini olarak özgürlükçü yaklaşmak ona özgür davranmak karışmamak değilmi adam sana islami dersmi veriyor üniversitende ne yapıyoe dini gerekliliği olarak başını örtüyor bunu kapşonla yapsa ? Veya şapka giyse ? Ben dinimin yasak kıldığı mini etekliye karışmıyorsam laiklik özgürlük açısından onun bana karışma isteği niye ? Ve bu görüşlerde yine belirtiyorum ben karışmıyorum okuluma istediği gibi gelsinler benim yakındığım birşey yok ben bakmadıktan sürece bundan sorumlu olmasığıma inanıyorum. Peki sizin ne hakkınız var ? Gerçekten özgürlükçü laiklikçi düşünce değil bu gerçekten.

    Gece geç saatte erkek bir yakının türbanlı bir doktorun bakmaması sonucu ölürse yine aynı şeyleri savunabilir misin?

    Soruya niye cevap vermiyorsunuz? Cok hakli bi soru sormus arkadas.
    kisaca demis ki benim dinim (eger musluman oldugunu iddia ediyorsan senin de dinin) acik giyinmeyi uygun gormuyor. Bende bu kurala uymak istiyorum. Senin ne yaptigin ne giydigin beni İLGİLENDİRMEZ. Sen hangi hak ve sifatla benim ne giydigime karisiyorsun? Sen karistiginda bu ilericilik ben karistigimda niye gericilik ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • heee, film çevireceğiz yani. Dur çevirelim o zaman...

    Türbanlı bir doktor o bakmama kararı, onun kararıdır. Kararında özgür olup olmadığına bakalım. Kanunlarımız.... :???

    Şimdi de dini olarak bakalım : Sizce? Dininiz ne? İslam mı?

    Ben müslümanım, Türbanlı olsam, doktor olsam, o gün de öyle bir şey gelse başıma.
    İnancıma göre HARAM olan bir şeyi yapmam
    (haramdır demedim dikkat edin/ helaldir de demedim. Fetva diyanette bende değil.)

    Zaten böyle HARAM olan bir şeyin başıma geleceğini zaten doktor olana kadar on kere düşünmüş ve ne yapacağımı da planlamışımdır.
    Gerekirse fetvasını da almışımdır.
    Onu mu araştıralım. Pardon, yolunuzun üzeri, açın telefon sorun...

    Şimdi size dini bir bilgi vermedim, farkında mısınız?
    Çok mu zor bunu yapmak.
    Önce suçlamalarınızın temeli olsun.
    Var mı öyle bakmayan bir Türbanlı doktor?
    Varsa ne demiş, neden bakmamış, nasıl bakmazmış, hasta ne olmuş, sıkıntısı neymiş, onu kanunlara göre mi yargılarız, dine göre mi yargılarız. Düşünürüz.
    Olmayan bir şeyden kendinize dinden soğutma kalkanı yapmayın.

    ŞERİAT mı var ülkede, kendinize icat çıkarıyorsunuz?

    İCAT ÇIKARMAYIN KARDEŞİM :)
    Gül gibi demokrasinizde, gül gibi uyum sağlamış vaziyette, gül gibi yaşıyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brain

    heee, film çevireceğiz yani. Dur çevirelim o zaman...

    Türbanlı bir doktor o bakmama kararı, onun kararıdır. Kararında özgür olup olmadığına bakalım. Kanunlarımız.... :???

    Şimdi de dini olarak bakalım : Sizce? Dininiz ne? İslam mı?

    Ben müslümanım, Türbanlı olsam, doktor olsam, o gün de öyle bir şey gelse başıma.
    İnancıma göre HARAM olan bir şeyi yapmam
    (haramdır demedim dikkat edin/ helaldir de demedim. Fetva diyanette bende değil.)

    Zaten böyle HARAM olan bir şeyin başıma geleceğini zaten doktor olana kadar on kere düşünmüş ve ne yapacağımı da planlamışımdır.
    Gerekirse fetvasını da almışımdır.
    Onu mu araştıralım. Pardon, yolunuzun üzeri, açın telefon sorun...

    Şimdi size dini bir bilgi vermedim, farkında mısınız?
    Çok mu zor bunu yapmak.
    Önce suçlamalarınızın temeli olsun.
    Var mı öyle bakmayan bir Türbanlı doktor?
    Varsa ne demiş, neden bakmamış, nasıl bakmazmış, hasta ne olmuş, sıkıntısı neymiş, onu kanunlara göre mi yargılarız, dine göre mi yargılarız. Düşünürüz.
    Olmayan bir şeyden kendinize dinden soğutma kalkanı yapmayın.

    ŞERİAT mı var ülkede, kendinize icat çıkarıyorsunuz?

    İCAT ÇIKARMAYIN KARDEŞİM :)
    Gül gibi demokrasinizde, gül gibi uyum sağlamış vaziyette, gül gibi yaşıyoruz.



    Akıl tutulması bu olsa gerek.
    ben doktorla alakali herhangi bir yorum yapmismiyim? Kadin doktor acik kapali filmini ceviren sizsiniz. Ben bununla alakali tek kelime etmedim ne alaka yani. Ben ne soruyorum siz ne diyosunuz.
    siz once arkadasin sordugu benimde ozetledigim soruya zor olacak ama mantikli bir cevap lutfedin ondan sonra sacmalayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başörtüsü farz falan değil , sevap da değil. Dine kural uyduranların uydurması.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar anladılar ..bizim sayemızde ..

    bak burada serbest bıraktılar ...ahlaksızlık diz boyu oldu....
  • winxperror kullanıcısına yanıt
    Sizin cikardiginiz dinde bu gecerli olabilir. Bilgi sahibi olmadginiz konuda fikir beyan etmezseniz cehaletinizi en azindan belli etmemis olursunuz. Iyi ki kulaklariniz var iyi birileri biseyler fisildiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi anlamadım. Hangi sorunuza lütfedeyim?
    Saçmalayarak ta olsa cevap beklediğinize göre, saçma şeylerden zevk alıyorsunuz. Bunun bilimsel bir adı vardı da unuttum.
    Pardon cevap saçma olmayacak, sonrasında saçmalayacağım galiba.
    Doğru mu anladım, yok yok, kafa gitti benim.
    Tek soru var, Hangi sorunuza cevap vereyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brain

    Sizi anlamadım. Hangi sorunuza lütfedeyim?
    Saçmalayarak ta olsa cevap beklediğinize göre, saçma şeylerden zevk alıyorsunuz. Bunun bilimsel bir adı vardı da unuttum.
    Pardon cevap saçma olmayacak, sonrasında saçmalayacağım galiba.
    Doğru mu anladım, yok yok, kafa gitti benim.
    Tek soru var, Hangi sorunuza cevap vereyim?


    Ne tur bi analitik algiya sahipsiniz? Benden alinti yapmissiniz yaptiginiz alintiyla anlattiginiz sey arasinda alaka yok tek bir baglanti yok. Dolayisiyla yaptiginiz alintiya ve yazdiginza donup tekrar okurssniz ne cevabi istedigimi anlarsiniz. Kusura bakmayin daha basit nasil anlatilir bilemiyorum. Biraz gayret rica etmek durumdayim.

    Edit: sizi cok zor durumda birakmak istemem o yuzden yardimci olayim, alakasiz dedigim yaziniz 16:38 deki yazisiniz. Hemen uzerinde baska bir kisiden yaptigim alinti ve cevabim mevcut. Benim verdigim cevap ile sizin altta yazdiginiz alakasiz.
    hala anlamadiysaniz bulun bilimde bir adi vardi neydi...?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Rip -- 15 Nisan 2016; 17:47:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skidproof


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhammed009

    Laiklik devletin dini olarak herkesi eşit görüp devletin sini olmaması değilmi ? Bir kişiye dini olarak özgürlükçü yaklaşmak ona özgür davranmak karışmamak değilmi adam sana islami dersmi veriyor üniversitende ne yapıyoe dini gerekliliği olarak başını örtüyor bunu kapşonla yapsa ? Veya şapka giyse ? Ben dinimin yasak kıldığı mini etekliye karışmıyorsam laiklik özgürlük açısından onun bana karışma isteği niye ? Ve bu görüşlerde yine belirtiyorum ben karışmıyorum okuluma istediği gibi gelsinler benim yakındığım birşey yok ben bakmadıktan sürece bundan sorumlu olmasığıma inanıyorum. Peki sizin ne hakkınız var ? Gerçekten özgürlükçü laiklikçi düşünce değil bu gerçekten.

    Gece geç saatte erkek bir yakının türbanlı bir doktorun bakmaması sonucu ölürse yine aynı şeyleri savunabilir misin?

    Ben o kişiliksizden dolayımı tüm başörtülü bayanların hakkına karşı çıkacağım ki ölüm kalım meselesinde haram yoktur böyle durumlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammed009


    quote:

    Orijinalden alıntı: skidproof


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhammed009

    Laiklik devletin dini olarak herkesi eşit görüp devletin sini olmaması değilmi ? Bir kişiye dini olarak özgürlükçü yaklaşmak ona özgür davranmak karışmamak değilmi adam sana islami dersmi veriyor üniversitende ne yapıyoe dini gerekliliği olarak başını örtüyor bunu kapşonla yapsa ? Veya şapka giyse ? Ben dinimin yasak kıldığı mini etekliye karışmıyorsam laiklik özgürlük açısından onun bana karışma isteği niye ? Ve bu görüşlerde yine belirtiyorum ben karışmıyorum okuluma istediği gibi gelsinler benim yakındığım birşey yok ben bakmadıktan sürece bundan sorumlu olmasığıma inanıyorum. Peki sizin ne hakkınız var ? Gerçekten özgürlükçü laiklikçi düşünce değil bu gerçekten.

    Gece geç saatte erkek bir yakının türbanlı bir doktorun bakmaması sonucu ölürse yine aynı şeyleri savunabilir misin?

    Ben o kişiliksizden dolayımı tüm başörtülü bayanların hakkına karşı çıkacağım ki ölüm kalım meselesinde haram yoktur böyle durumlarda

    Bunu onlarda biliyor. Islamin erken donemdeki mucadelede kadinlar hem ascilik hemde tedavi alaninda katki vermislerdir. O kadar uzaga gitmeye de gerek yok kurtulus savasinda ve canakkalede yine buyuk hizmetleri vardir. Onlarin derdi karalamak sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.