Şimdi Ara

FRANSIZ ARAÇLAR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
0
Favori
8.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cok yakinda sosyal platformlar ve mailda hangi markalarin cisssss oldugu paylasilir merak etmeyin...
  • olay nereleri vurmuş bu senaryo zaman zaman farklı ülkeler ve malları için yapılmakta..

    peki hiçbirini almadan ve sahip olmadan nasıl bir yaşantı ve yaşama planlıyorsunuz bir anlatında bizde dinleyelim.

    öyle kapı kapı listeler markalar yazmak kolay almanya tankımı kullanamazsınız demişti yeni tarih hatırlayacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fati32

    keşke almasaydım, yeminle pişman oldum şimdi..hayır satsam bi başkasına gidecek..keşke gücümüz olsada butun fransız mallarını alıp denize atabilsek...

    Hocam pişman olma güle güle kullan aracını
    Bugüne kadar kimse bilemezdi böyle bir yasa çıkacağını. Adamlar resmen Ermeni Soykırımı yoktur diyene hapis cezası verecekler. Utanmasalar bunu diyeni asacaklar.

    2. el de sıkıntı yok alan alsın satan satsın. Sonuç da 2. el de para Türkiye içinde dolaşıyor. Fransa ya akmıyor.

    Ama bu tarih den sonra o kadar alternatifi varken hala sıfır olarak Fransız ürünü alacaklar varsa yazıklar olsun diyorum. Bu ürünlerin o kadar çok alternatifi var ki ve bu ürünler ekmek değil su değil almazsanız ölmezsiniz.

    Yok bu firmalar da çalışanlar işsiz kalacakmış yok çocuğuna ekmek götüremeyecek arkadaşlar tamam %100 haklısınız ama eğer bu firmalara şimdi ceza vermezsek sırayla tüm Avrupa ülkeleri bir bir bu yasayı ve daha ağırını parlamentolarından geçirecekler. Ağaç yaşken eğilir.




  • beyler bugun protesto için 2007 model 1.6 dizel c4 aracımı yaktım akşama haberlerde görürsünüz
  • 2006 yılından beri bu boykot fikri devamlı dönüp duruyor. Bir başarılı olamadık gitti.

    Benzer bir yasa, ticari ilişkilerimizin olmadığı bir ülkede kabul edilse neyi boykot edeceğiz?
  • Boykot başladı arkadaşlar.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=302376
  • quote:

    Orijinalden alıntı: honestboy

    quote:

    Orijinalden alıntı: crazyarif

    quote:

    Orijinalden alıntı: McLaren64

    quote:

    Orijinalden alıntı: crazyarif

    Bugüne kadar Ermeni Tezleri'nin kabul gördüğü ülkeler;

    Uruguay (1965)
    Kıbrıs Rum Yönetimi (1982)
    Avrupa Parlamentosu (1987)
    Arjantin (1993)
    Rusya Federasyonu (1995)
    Kanada (1996)
    Yunanistan (1996)
    Lübnan (1997)
    Belçika (1998)
    Fransa (2001)
    İsveç (2000)
    İtalya (2000)
    İsviçre (2003)
    Slovakya (2004)
    Hollanda (2004)
    Polonya (2005)
    Almanya (2005)
    Venezuela (2005)
    Litvanya (2005)
    Şili (2007)

    Ne oldu, Fransa'da yasalaşınca mı uyandı millet?

    Bu ülkelerde bildiğim kadarıyla Slovakya ve İsviçre dışında soykırımı reddedebiliyorsun bu farklı bir konu Fransa'da reddettiğin zaman artık para ve hapis cezası var sapla samanı karıştırmayalım.

    sözde ermeni soykırımını tanırlarken sıkıntı yok ceza olunca sıkıntı var öyle mi? bu kadar basit mi gerçekten?

    Hocam sen neden hala bu kadar savunuyorsun Fransayı. Benim çok fazla garibime gitti. Her yazılana cevap atmışsın. Adamlar yuzumuze tukurse yarabbi şükür mü diyicez.

    Arkadaşlar ben kendi adıma Carrefour v.s. e uğramıyıcam. Fransız mallarından uzak durucam. Tamam bu firmalarda çalışan bir çok insan var. Onlar da diğer firmalara atlayabilirler. En azından TR uretimi olmayan Fransız araçlarından uzak durun.

    Şimdi Pejo ve Citroen fanatikleri gelip bana laf sokucak ama benim düşüncem bu.


    Bu arada dış politikada çok güçlendik diye böbürlenen arkadaşlara lafım: şu listeye bir bakın 2001 den buyana kaç ülke "Soykırımı" kabul etmiş... Bu mudur dış ilerde başarı?

    Fransa'yı savunduğumu anlıyorsanız ben size cevap yazmam zaten... Adamlar tanıdığında bu şekilde ortalığı ayağa kaldırmayanın bugün sesini çıkarma hakkı yoktur diyorum ama ne demek istediğimi anlayabileceğinizi düşünmüyorum.

    Sadece Fransa değil bunların alayına yaptırım uygulamak gerek diyorum, bugün tanımasına ses etmezsen yarın yasalaştırmasına da ses etme hakkın yoktur diyorum, sadece Fransa değil hepsi aynı bok diyorum, tamam?




  • Meselenin esası "para"...

    Paran varsa en iyi Fransız arabasına binebilirsin...
    Paran varsa böyle bir yasayı istediğin ülkeden geçirebilirsin...
    Paran varsa her gün Fransa'dan açılmamış gonca gülleri özel uçakla getirtip koklayıp geri gönderebilirsin...
    Paran varsa her gün en iyi Fransız aracından 100 tane yakabilirsin...

    Paran varsa ama... Yoksa hiçbir şey yapamazsın, yapsan da Yalova Kaymakamı muamelesi görürsün... Herkes boykot etsin, yaksın, kırsın atsın... Bakalım ne olacak, bu yasa geri mi çekilecek, yoksa Türkiye'ye daha fazla yaptırımlar mı uygulanacak... Belki de tüm Avrupa ülkeleri bunu yasalaştırır ve biz hepsini boykot ederiz. İşte o gün kendi ayakları üstünde duran, dostu olmayan, düşmanı çok olan bir millet olabiliriz... Her noktadan dışa bağımlı olduk. Umarım tüm Avruğa ülkeleri bu sözde soykırım yalanını yasalaştırır ve biz onlardan bir çöp dahi almayız, her şeyimizi kendimiz üretiriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    Boykot başladı arkadaşlar.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=302376

    Türkiye de yaşayan 70 milyon vatandaş olarak Almayanda yaşayan Türk kardeşlerimiz gibi tek yürek olup aşağıda ki firmaları bitiremeyecek ve hala bu firmalar üzerinden Fransa ya oluk oluk para akıtacaksak yazıklar olsun bize

    Üstelik Türkiye deki Ermeni vatandaşlarımız bile Fransa ya tepkili iken

     FRANSIZ ARAÇLAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 22 Aralık 2011; 18:44:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazyarif

    Mesele Fransızların pisliği şerefi haysiyeti değil... Mesele bizim dış dünyadaki ezikliğimiz, hiç kimseye karşı sesimizin çıkamaması... Neden? Elimizde hiçbir güç yok, bir tek ORDUmuzdan korkarlardı, bir tek ordumuz güçlüydü, generallerinin yarısı içeride olan bir ordudan da artık kimse korkmuyor, komşumuz olan, bağırsak duyulacak tükürsek boğulacak olan bir avuç Suriye bile artık kafa tutuyor...

    Eğitim... Yok
    Bilim... Yok
    Teknoloji... Yok
    Ar-Ge... Yok
    Politika... Yok
    Sanat... Yok
    Kültür... Yok
    Sağlık... Yok
    Huzur... Yok
    Saygı... Yok
    İnsan Hakları... Yok

    Hammadde var, iş gücü var, taşeronluk var, montajcılık var bir de bol çenemiz var, yok İsrail'e Fransa'ya ABD'ye, AB'ye kafa tutuyormuşuz...

    Bu kadar yokoğluyok bir memleketi de kimse sallamaz, tarihmiş şanmış şerefmiş bunlara kimse artık prim vermiyor, tarih prim yapsaydı Osmanlı hala ayakta olurdu, anca boş konuşur boş övünürüz

    Bugün hangimiz sokağa güvende çıkıyor, trafikte maganda, yaya olsan maganda, taciz, tecavüz, dayak, şiddet, gırla gidiyor forumda her gün yeni başlık açılıyor dayak yedim, önüm kesildi, komşum aracımı çizdi, komşum silah çekti, küfretti...

    insan haklarını koruması gereken polis önce kendi hakkını sonra güçlünün hakkını kalırsa insan hakkını koruyor...

    Biz de hala Fransa diyoruz...

    ekleme: olacağı da söyleyeyim; "şiddetle kınayacağız"

    nokta...




  • boykotu vatandaş değil devlet yapar. En güzel tepki diplomatik düzeyde tepkidir. Biz araç almazsak fransanın ekonomisi mi çökecek ? Biz ihracatı kaldırsak fransayla fransanın yiyecek ekmeği mi olamayacak... Adam avrupaya güvendiğinden bunu yapıyor zaten bizde avrupa birliğine kıyadan köşeden girmek için çabaladığımız için tv de ahkam kesen siyasilerin konuşmalarını dikkate alamıyorum malesef inandırıcı gelmiyor.

    Vatandaş olarak alırız almayız o insanın kendi bileceği iş alanıda taşlayacak halimiz yok ya... En güzel milliyetçilik diplomatik ve siyasi olarak devetin yapacağı boykot ve ambargolardır. Siyasi olarak sende bir yasa çıkart Türkiyede soykırım vardır diyene 2 sene hapis verecem de mislilleme yap. Bunu devlet yapamıyorsa biz vatandaşlar ne yapalım Allah aşkına. Bu ülkede benzini protesto etmek için bile arabayla eylem yapan bir milletiz ve bir olamadk bir türlü...

    ayrıca tasarı kabul edildi daha yasal olarak onaylanmadı yani. Fransanın bu siyasi politikası yılalrdır biliniyordu peki ozaman niye eskiden beri boykot etmedi bu millet fransızları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 22 Aralık 2011; 19:05:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx
    quote:

    Orijinalden alıntı: Utku
    Boykot başladı arkadaşlar.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=302376

    Türkiye de yaşayan 70 milyon vatandaş olarak Almayanda yaşayan Türk kardeşlerimiz gibi tek yürek olup aşağıda ki firmaları bitiremeyecek ve hala bu firmalar üzerinden Fransa ya oluk oluk para akıtacaksak yazıklar olsun bize

    Üstelik Türkiye deki Ermeni vatandaşlarımız bile Fransa ya tepkili iken

     FRANSIZ ARAÇLAR


    Almanya'dakiler tek yürek mi olmuş?




  • Yapılan fiil küçük ve gereksiz görülsede yurtdışındaki Türkler vatanlarının değerini biliyorlar çünki yurtdışındalar. Birde o araba almanyada en fazla 1500 eurodur.
  • oto b.ka konu açma ve gereksiz bir konu mesajı oldu kusura bakmayın ama ilerleyen gönderiler açısından iiyi oldu en azından heryönüle de tartışıldı..

    şahsi fikrim:
    fransız MALlarının boykotu, balyozla parçalama yakma yok cezayir anıtı dikmek falan etkili olmayacaktır. savaştan kazananın çıkmayacağı gibi boykottan da kazaanan çıkmaz. belki haber olurlar, kendi ve halkın gazını kısa sürede alabilirler eğer şanslılarsa gündem oluşturabilirler hatta dünya çapında da günlük yankı bulabilirler.
    sonuç olarak sorun sadece soykırımı inkar edenleri suçlayan tasarının kabul edilmesine engel olamamak değildir. böyle tarihsel bir yalanı tanımalarına hatta meclislerine kadar sokup siyasileştirmelerine engel olamamak başarısızlığımız ve sorunumuzdur. ve bunu avrupanın yarısından çoğu kabul etmiştir. fransa gibi aynı şekilde inkar yasasına dönüştürmeyeceklerine dair bir garanti yoktur hatta muhtemelen pusuda doğru zamanı bekliyorlardır. bunlar siyasi kozlardır. ve her sene ısıtıp ısıtıp önümüze koydukları aş olmuştur. şimdi biz siyasi ve ticari boykotlarda bulunmak bizi bir yere götürmez sonuç olarak seneye de başka biri çıkar bu olayı tekrar ısıtıp koyar önümüze bu şekilde tüm avrupaya sırayla aynı politikaları mı izleyecez??? nereye kadar ne uğruna??? sonunda neye varıcaz???
    toz kondurmadıkları sorunsuz dış siyasetiinde sahip olduğumuz birikim ve kozlarımız nelerdir???

    çözüm olarak misilleme bir yöntem seçmek de çok mantıklı bir çözüm değildir şuan için. siz önce kendi tarihinize bakın kendi tarihinizle yüzleşin şeklinde mahalle ağzı devşirmeleriyle de bir yere varılamayacağı çok ucuz bir savunma olacağı aşikardır(ne yazıkki bunu bizim meclisimiz dahi yapmaktadır.)

    olaylar karşısında biraz daha akılcı bir süreç içine girmemiz gerekmektedir. nelerle karşı karşıyayız, nelere sahibiz, neler yapabiliriz??? ani tepkilerden ziyade en akılcı çözüm yolunu bulmamız gerekmektedir ülke olarak.



    tabii bu tür tartışmalar da neyazıkki birkaç sosyal paylaşım ortamında yapılmakta yani siyasette hiçbir egemenliği olmayan halk arasında.




  • avrupanın tüm olanlar karşısındaki tutumunu da analiz etmek lazım.

    bizde buluduğu tepkiye nasıl bakkıyorlar ve yorumluyorlar..


    yapılan ucuz siyasete tepki:

    Fransa'ya boykot adına bundan sonra hiçbir konuya Fransız kalmayacağım.

    Fransa'ya boykot adına içinde bir Türk, bir İngiliz, bir Fransız, bir de Alman'ın yer aldığı fıkralardan o Fransız kalkmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz6

    Bizim boykot en fazla 1 hafta sürer sonra aynen devam.

    hep öyle olmaz mı zaten en gec 1 ay sonrası fos,
    boykotu devlet uygulasa böyle olmaz işte ama piyasada o kadar fransız malı var ki (yakında facebook'ta yazılır fransız malları diye)yemez işte devlet boykoy uygulayamaz bunlara nasıl israile de yemedi üretmeyen tüketen(pazar olmus bir ülkeden) bir tülkeden devlette parayı satılan ürünlerdeki vergiden alıyor boykotu devlet uygulasa devletinde geliri düsecek gerçi bu kapital her ülkede az çok böyledir ama yerli üretim arttırılmalıdır kimseye muhtac olunamamalıdır böyle araba ucak gibi geliri yüksek istihdamı yüksek olan sektörler devlet tarafından desteklenmeli




  • Geçtiğimiz Ekim ayında, yani daha 2 ay önce, 5 polisimizi ve 26 askerimizi şehit verdiğimizde de başlıklar açıldı, başlıklar kapatıldı, imzalar, avatarlar değişti... kaç gün sürdü? kaç kişi hatırlıyor şehit sayısını? Protesto ve boykot devletin eliyle olur, onu da yapamazlar açık açık söylüyorum, bizim ülkemiz, Fransız mallarına ambargo koyabilecek kadar güçlü bir ülke değil bunu da görelim artık. Bugün Fransa'ya ambargo konulursa bakalım ona karşı kaç ülke bize ambargo koyar, ki keşke koysalar, koysalar da ne olduğumuzu hatırlayalım, Türk'ün, Türk'ten başka dostu yoktur hatırlayalım... Antalya'da, Muğla'da ve İzmir'de ormanlarımız cayır cayır yanarken, Atina yanıyor diye yangın uçaklarını Yunanistan'a gönderip yalakalık yapmayalım... Önce "biz" diyebilelim

    Keşke dışarıdan bir çöp dahi almasak, eşşek gibi oturup her şeyi kendimiz yeniden yapsak, her şey dışarıdan geldiği için yatıyoruz, hiçbir proje üretemiyoruz yurt dışı desteği olmadan... Yapamadığımız ürünü kullanmayalım, otomobil yapamıyorsak binmeyelim bu kadar basit, çok binmek isteyen varsa gitsin... Ne zaman tüm ihtiyaçlarımızı kendimiz yapmaya başlarız, işte o gün eğitim de olur, ar-ge de olur, teknoloji de olur...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TriNeO

    quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    quote:

    Orijinalden alıntı: TriNeO

    İnsanlar kullandıkları araçlar yüzünden kendi ülkelerini suçlu bile ilan etti..

    Neymiş dışişlerinin suçuymuş..

    Doğru ermenilerden para ve oy almak için bunu bizim diplomatlar gündeme getirmiştir..

    Kompleks kötü bişey.. Altındaki imza sayısı 7 milyar olsada 1 olsa da kötü bişey..

    Utanmasak fransız firmalarına plaket verip teşekkür edeceğiz..

    Aklıma Nasrettin hocanın sözü geldi, hırsızın hiç mi suçu yok..


    Kendi ülkelerini değil ülkeyi yönetenleri.


    Arada ciddi fark var.

    Doğru soykırımla, yani bir ulusu topyekün katil olmakla itham eden bizi yönetenler..

    Altına imza attığınız yazıdaki arkadaş bile "dışişleri" yazmış..

    Uzatmayacağım..

    Kimse kimseyi fransa vs arabasına bindiği için soykırımı ya da fransızları desteklemekle suçlamadı..

    "Ürünleri boykot edin" dediler..

    Alan zamanında almış ne suçu günahı var.. Burada bile konu demagojiye gidiyor..

    Tekrar yazıyorum fransız üretimi eşyası olanlara kimsenin sözü yok.. Yeni bişey alacağınızda tercih etmeyin deniyor..

    O kadar..

    Bir arkadaşta Fransaya biz daha çok satıyoruz gibi bişeyler söylemiş ithalat ve ihracat rakamları aşağıda..

    Fransa ithalat
    2008 9 milyar ABD Doları
    2009 7.1 milyar ABD Doları
    2010 8.2 milyar ABD Doları
    İhracat
    2008 6.6 milyar ABD Doları
    2009 6.2 milyar ABD Doları
    2010 6 milyar ABD Doları

    Not1:Burada boykot fikrine karşı yazı yazılması bile komik bir destek olmuyor mu.. Herkes keyfine baksın..
    Not2:olay sadece sözde soykırımı tanıma değil onu kabul etmeyenide cezalandırma.. Yoksa fransa çoktan soykırımı tanıdı ve koca koca anıtlar dikti.. isimleri aşağıda dileyen girer google.a bakar..
    The Marseille Genocide Memorial in Marseille, France,
    The Komitas Monument and Armenian Genocide Memorial in Paris,
    The memorial monument in Lyon, France

    Aşağıya ülke olarak sözde soykırımı tanıyanlar var.. Birileri otomobil savaşlarını bu konuda da sürdürmek için yanlış bilgi veriyor..

    Arjantin
    Ermenistan
    Belçika
    Kanada
    Şili
    Kıbrıs
    Fransa
    Yunanistan
    İtalya
    Litvanya
    Lübnan
    Hollanda
    Polonya
    Rusya
    Slovakya
    İsveç
    İsviçre
    Uruguay
    Vatikan
    Venezuela

    Birazdan birşeyler yazacağım arkadaşım...




  • Protesto ve boykot devlet tarafından desteklenmedikçe ses getirmez.

    trineo forumdaşımız şöyle bir şey yazmış:

    quote:

    Doğru soykırımla, yani bir ulusu topyekün katil olmakla itham eden bizi yönetenler..


    Bizi yönetenlerin böyle dediğini yazdığımızı mı anlıyorsun arkadaşım önceki yazılardan?

    Bizi yönetenler gerekli platformlarda gerekli girişimleri ve karşı hamleleri yapmadıkları; başlarda yapıyorlarsa bile bunun arkasını getirmediklerini gördük bundan önceki süreçte.

    Böyle olduğu sürece hiç bir şey elde edemeyiz biz.



    Buyrun dış politikada ne hallere düştüğümüzü gösterir bir yazı:


    quote:

    Fransa, Ermeni soykırım iddialarını reddedenlerin hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin yasayı görüşüyor.

    Türkiye ile Fransa müthiş bir diplomatik kriz yaşıyor.

    Ancak bu ilk değil:

    Aynı yasa 2005 yılında İsviçre de çıkarmıştı. O yasa hala yürürlükte. Hatta, yasa uyarınca Türkiye vatandaşları hakkında mahkumiyet kararı bile verildi. Halen Ergenekon zanlısı olarak hapiste bulunan Doğu Perinçek de, Tarih Kurumu Başkanlığı’nın ardından MHP milletvekili olan Yusuf Halaçoğlu da, bu yasanın kurbanı oldu. Perinçek’e ceza verildi, Halaçoğlu hakkında soruşturma açıldı İsviçre adli makamları tarafından. Perinçek de konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürdü. AİHM’deki bu dava halen devam ediyor.

    Peki ne yaptık İsviçre’ye tepki olarak?
    O günlerde Bern’de görev yapan Türkiye Büyükelçisi acilen geri çağrıldı. İsviçre, “hiçbir devlet ihalesinin verilmeyeceği” kırmızı listeye alındı. Sivil toplum kuruluşlarından birbiri ardına boykot çağrıları geldi, Türk hükümet yetkilileri her fırsatta İsviçre’yi kınadı.

    Yasa, İsviçre’de hala yürürlükte.

    Yasa yürürlükte olmasına rağmen, zaman içinde İsviçre ile ilişkiler normalleşti.




    Ve son gelişme;

    Türkiye’nin “soykırımı inkar etmenin suç sayıldığı yasayı görüşen” Fransa’ya uyarılar yaptığı, tepkiler gösterdiği bu günlerde:

    İsviçre’nin Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter Ankara’ya gelecek.

    İsviçreli Bakan, Dışişleri Bakanlığı’nın her yıl yaptığı, bu yılki de yarın başlayacak “Büyükelçiler Konferansı”na konuşmacı olarak çağrıldı. Ankara’da, dünyanın dört bir tarafında görev yapan Türk Büyükelçilere hitaben konuşacak...

    Fransa’da söz konusu yasa geçecek mi, henüz belli değil.

    Ama geçse bile, birkaç yıl sonraki Türk Büyükelçiler konferansında Fransa Dışişleri Bakanı’nı konuşmacı olarak görmek sanırım sürpriz olmaz…


    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19522202.asp

    Var mı daha ötesi???


    Zamanında İtalya teröristbaşını vermiyor diye onlara da tepki göstermiştik.


    Alın bu da onunla ilgili bir yazı:

    quote:



    Quartiere Inferno

    Via Male

    Türkçesi?

    Cehennem Mahallesi

    Kötülük Sokak

    *

    Apo'nun Roma'da kaldığı lüks villanın adresiydi bu...

    Cuk oturmuştu yani!

    *

    Moskova'dan Aeroflot uçağıyla Fiumicino havalimanına inmişti. Abdullah Sarıkurt adına TC pasaportu vardı. Konya'nın Kulu İlçesi Çöpler Köyü nüfusuna kayıtlıydı Abdullah Sarıkurt, Almanya'da işçiydi ve 8 sene önce Konya Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, Frankfurt Başkonsolosluğu'ndan yenilediği pasaportunu kaybettiğini bildirmişti. Ancak, Apo bu sahte pasaportu kullanmadı, gerek duymadı. Ben Abdullah Öcalan'ım dedi. Çünkü, İtalya Başbakanı D'allema, bildiğin dallamaydı, tezgâh kurulmuştu. Güya gözaltına alındı. Hapishaneye götürülmesi gerekirken, hastaneye götürüldü. Sarılık teşhisi kondu. Teşhis sarılıktı ama, ortopedi servisinde yatıyordu ve doktorlar kalbinden rahatsız olduğunu açıklıyordu! Sadece 8 gün sonra, hastaneden çıktı, hapishane yerine, göller bölgesinde bulunan, Cehennem Mahallesi Kötülük Sokak'taki villaya yerleşti. Ana caddeye çıkışı olmayan, kepenkli, bahçesinde palmiyesi bulunan, iki katlı, dışardan görülmeyen, zula bi villaydı. Sahibi Enrico Peli, pilottu, Alitalia'da... Marino emlak ofisi aracı olmuştu. Apo'nun Roma temsilcisi kordiplomatik plakalı araçla gelmişti, yanında İtalya İçişleri Bakanlığı'nın yetkilileri vardı. Aylığı 2 bin 200 dolardan, senelik kira sözleşmesi yapıldı, tiko para bastırıldı. Villaya uzaktan bakmak bile yasaktı. İtalya iç istihbarat teşkilatı Digos tarafından korunuyordu, sokağa bariyer, çatıya keskin nişancılar yerleştirilmişti. Apo, genellikle öğleden sonraları bahçesinde yürüyüş yapıp, kaslarını esnettiği villasında basın toplantısı yaptı. Digos ajanları, gazetecilerin donunu bile aradı, kalemlerini bile kontrol etti, teyp, fotoğraf makinesi sokulmadı. Giriş katındaki salon, çanak anten bağlantıları, uydu telefonları, telsiz, bilgisayar, faks ve mikrofonlarla haberleşme merkezini andırıyordu. Apo'nun üstünde Calvin Klein gri kadife takım elbise, Ferragamo kravat, çivit mavisi Enrico Coveri gömlek, ayağında Alman işi sandalet, gri yün tenis çorabı, bileğinde Suriye hatırası altın kol saati vardı. Antik Roma dönemine ait kitaplar okuduğunu, Machiavelli'ye hayran olduğunu söyledi.
    Türkiye ayağa kalkmıştı...

    İtalyan markaları boykot ediliyor, ahali makarnaya PKK'lı muamelesi yapıyor, spagetti bile yemiyordu. Ahaliye İtalyan görünmek için markalarını ellona mellona diye koyanlar ise, yandım Allah diyor, gazetelere sayfa sayfa “ekmek çarpsın biz Türk'üz” ilanları veriyordu.

    *

    Sonra?

    Buhar oldu Apo... Türkiye Başbakanı Ecevit, bugün de gene İsrail Başbakanı olan Netanyahu'dan yardım istedi, Mossad devreye girdi, Amsterdam Schipol havalimanından Kenya'ya uçtuğu, Yunan Büyükelçiliği'ne yerleştiği saptandı. Özel uçakla Kuzey Irak'a gidiyorum zannederken, paketlendi, memlekete hoş
    geldin oldu.

    *

    Sonra?

    İtalya apar topar Ankara Büyükelçisi'ni değiştirdi, eşi Türk olan büyükelçi gönderdi, İstanbul ve İzmir konsolosları değiştirildi, piar ekipleri kuruldu, partiler verildi, yedirip içirdiler bizim yalaka basını, kafaladılar. Tesadüfe bakın ki, beş sene önce sıra takımı Torino'da bile başarılı olamayan Hakan Şükür'ü İnter'e, Fatih Terim'i önce Fiorentina'ya, hemen ardından Milan'a transfer ettiler.

    Sempati patlaması oldu,
    spagetti bile yemeyen ahali, aniden İtalyano oldu!

    *

    Sonra?
    Bu arkadaşlar geldi.
    Açılım yapıldı.
    İtalya cankuşumuz
    Yunanistan dostumuz
    Suriye kardeşimiz oldu.
    Terörle mücadele edenlerin alayı hapse tıkıldı, şeref madalyalı subaylar kafasına sıktı, PKK kırmızı halıda halay çekti.

    *

    Ve şimdi...
    Apo villaya çıkıyor....


    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/17179411_p.asp

    Arkadaşlar bizlerin yapacağı boykot başımızdakiler tarafından desteklenmedikçe yukarıdaki ilk alıntıdaki İsviçre ve son alıntıdaki İtalya boykotlarımızdan hiçbir farkı olmaz bunun.

    İster katılın, ister katılmayın ama durum bu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 22 Aralık 2011; 20:41:42 >




  • http://www.youtube.com/watch?v=c98qdFQF7sw

    artık bu arkadaş bizim herhalde dünyada zarar görmediğimiz ender milletlerden birisi
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.