Şimdi Ara

Fransada Kızgın Sürücüler Yıl Başından Bu Yana Radarlara Zarar Veriyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fransada radardan ceza yemekten usanan kişiler radar kulelerine zarar vermeye başlamış.

    Yıl başından bu yana verilen zararin tutarı 360 milyon euro

    Vatandaş benden aldığın ceza tutarını sana yar etmem diyor... ,

    https://www.boursorama.com/actualite-economique/actualites/les-invincibles-radars-tourelles-deja-vandalises-75ecbe6a44e84819e406a6b21d55a3ce


    Fransada Kızgın Sürücüler Yıl Başından Bu Yana Radarlara Zarar Veriyor!







  • Adamlara bilinçli bir şekilde haksız yere ceza yazarsan böyle olur, millet makas atıyor drift yapıyor mobesenin önünde ceza yazılmıyor, hız sınırını 4 kmh aşınca ceza geliyor bu nasıl iş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 23 Ağustos 2019; 21:50:26 >
  • Radara kafadan girmiş fransızlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 23 Ağustos 2019; 17:16:0 >
  • Şaka maka tarihin en naçar milleti olan Fransızlar son 2-3 senedir toplum gücünün farkına varmış.
  • Bu radarlar niye bu kadar pahalı yahu uzay teknolojisimi var içinde ?
  • Radara girmişler(!)
  • O radarın maliyeti vergi olarak yine cebinden çıkıcak nasıl olucak bu iş
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    O tutarlar radar kalibresi sıkıntılı diye az miktarlardaki cezalaeı siliyorlar.
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    230 yıldır*
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

    230 yıldır*
    2 dünya savaşında halkın muhteşem tutum(!) ve iradesi(!) ve 4 kez yıkılan ve 1958 de tekrar kurulmak zorunda kalan cumhuriyet gibi birçok önemli olayları saymazsak evet,230 yıl.

    Bir ülke düşünün ki düzenli olarak yönetim şekli cumhuriyet ve monarşi arasında gidip gelsin.Öyle gidip gelmeler siyasi tartışma değil.Bildiğin yönetim sistemi,araçları ve yönetim türü değişiyor.Yönetimin başına geçen kafasına göre halkı bir sağa bir sola çekiyor,ne kadar garip değil mi?

    Kısaca 230 senede 9-10 defa yönetim sistemi değişen naçar milletin 2-3 senede tekrar canlanması.İnşallah 11.ye gidiyorlar :)
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt

    Ömür kaçını gösterir görürüz.
  • Su milletteki tepkiselligin 10da 1 i bizim ulkemizde olabilse keske.
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    2. Dünya Savaşı'nda karada Almanlara 1942'ye kadar direnebilen hiçbir ülke yok. İngiltere ada ülkesi olmasından dolayı Alman işgalinden kurtuluyor. Neredeyse sonsuz kaynağa sahip Rusya bile Stalingrad'a kadar işgal ediliyor. Evet, Fransa gibi bir ülkenin 1940'ta birkaç hafta içinde pes etmesi başta şaşırtıcı ama karşıdaki düşman çok güçlü. Yani Fransa'nın yerinde kim olsa benzer şeyler yaşanacaktı diye düşünüyorum. Zaten ABD işin içine girmese Almanya en azından Batı'da işi bitirmişti.
  • Ruslara da Amerika yardım etmese yine Almanya'yı durduramazdı. Az yardımda bulunmadı Amerika Ruslara da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t821926

    2. Dünya Savaşı'nda karada Almanlara 1942'ye kadar direnebilen hiçbir ülke yok. İngiltere ada ülkesi olmasından dolayı Alman işgalinden kurtuluyor. Neredeyse sonsuz kaynağa sahip Rusya bile Stalingrad'a kadar işgal ediliyor. Evet, Fransa gibi bir ülkenin 1940'ta birkaç hafta içinde pes etmesi başta şaşırtıcı ama karşıdaki düşman çok güçlü. Yani Fransa'nın yerinde kim olsa benzer şeyler yaşanacaktı diye düşünüyorum. Zaten ABD işin içine girmese Almanya en azından Batı'da işi bitirmişti.
    2.Dünya Savaşı başladığında İngiltere,Fransa hatta Polonya ordusu bile Alman ordusundan daha güçlüydü.

    Almanlar daha Varşova ve Modlin gibi şehirlere bile girememişken SSCB Polonya'ya saldırdı.Bu yüzden hala Polonya halkı Almanlardan daha çok Ruslara karşı öfkeli.Çünkü şehirlerini savunurken ve hatta Lwow şehrinden Almanlar püskürtülmüşken arkadan Rusların saldırması sonucu 20bin üzeri "subay" katledildi ve binlerce askerini kaybetti.Evet Polonya ordusu Alman ordusundan güçlüydü fakat doktorini eski ve kullanışsız idi ve en önemlisi SSCB saldırısını hiçbir zaman beklemiyordu.

    Ek olarak Fransızlarda da durum aynı idi.Doktorin olarak hala piyade ve süvari üzerine bütün stratejilerini yapmışlardı ve Maginot hattına tanrıdan daha çok güveniyorlardı.240 km boydan boya tünellerle kaplı ve cephe gerisinde bile ağır topları var iken,Almanların 1.Dünya Savaşında olduğu gibi buradan saldıracaklarını düşündüler.Bütün yığınlarını buraya yaptilar.

    Hiç de haksız sayılmazdı Fransız generaller.Çünkü Almanların Fransa'ya saldırabilecek 2 nokta vardı.Bütün yığınakların yapıldığı Maginot hattı ya da sık ağaçlarla kaplı Ardenler.O zamana kadar hiç kimse Ardenleri aşamamıştı.Hitler'in ordusu mu aşacaktı? :)

    Devamını kısa keseceğim.Dileyen varsa gerekli yerde konu açar devam ederiz.Her neyse; tabi ki beklenmeyen,imkansız birşey olur ve Cengiz Han'ın Çin Seddi etrafını dolaşıp Çin'i işgal etmesi gibi Wehrmact'da Maginot arkasından kıskaç hareketi ile 2 haftada Paris'e girdi.

    Fransa işgalinde ölen ya da yaralanan asker sayısı 360bin esir alınan asker sayısı 2milyon.Bu yüzden naçar millet.. :)

    Bu arada Almanlar savaşa Panther'ler King Tiger'lar Messerschmitt'lerle falan girmedi.Neyse devamı başka konuya.. :))




  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    1939'da İngiltere, Fransa ve hatta Polonya ordusunun Alman ordusundan daha güçlü olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
    Polonya seferinde Almanların 53 tümeni varmış. Hava üstünlüğü daha belirgin. Luftwaffe'nin 1600 modern savaş uçağına karşın Polonyalıların çoğu demode yaklaşık 5000 adet uçağı varmış. ''Almanlar üstün güç, teçhizat ve eğitimleri sayesinde kısa zamanda üstünlüğü ele geçirdiler.'' Kaynak: II. Dünya Savaşı Tarihi, Donald Sommerville, İş Bankası Kültür Yayınları.
    Fransa Seferi'nde İngiltere-Fransa-Belçika-Hollanda kuvvetleri toplamda hesaba dahil edilirse iki tarafın güçleri kabaca eşit oluyor. Here birinin kabaca yaklşaık 140 tümeni ve 3000 tankı varmış. Bununla birlikte Müttefik zırhlı araçların çoğu dağınık küçük gruplara ayrılmışken Almanlarınki çok iyi eğitimli Panzer tümenlerinde toplanmış. Havada Almanya yaklaşık 3.000 modern savaş uçağını konuşlandırmıştı. Müttefikler ise çoğu eski tipte 2.000 uçağa sahipti. Bu çok kritik bir avantaj sağlamış.

    Kaynak: II. Dünya Savaşı Tarihi, Donald Sommerville, İş Bankası Kültür Yayınları




  • Vatandaşın vergilerine zarar veriyorlar. :) Sarı yelekliler hala aralarında. :)
  • t821926 T kullanıcısına yanıt
    müttefikler maginot hattıyla ardenlerin solundan sahile kadar 3 milyon 200 bin askerler yığmışken alman ordularının mevcudu 2 milyon 700 bindi. almanya aynen wwi deki gibi schlieffen planını uygulamaya koymuş olup, manstein tarafından üzerinde ufak revizyonlar yapılmıştır.

    alman savaş doktrini cephe planlarında o anki savaş durumuna göre ön cephe komutanlarının insiyatif alıp uygulamayı revize etmesine olanak sağladığından rommel ve guderian gibi komutanların başarılı olmasını sağlamıştır.

    gene alman savaş doktrinine göre tanklar toplu şekilde ana vurucu güç olarak ilerlerken piyadeler arkadan süpürme harekatı yapıyorlardı, fransızların taktiği ise tam tersi olarak ana vurucu güç piyade olup, tanklar destek atışı yaparlardı, her ne kadar de gaulle son saldırısında tanklarını etkili kullandıysa da cephenin diğer kesimlerde yarılmasını engelleyememiştir.

    alman tank taburu 54 panzerden oluşmasına rağmen, müttefik taburunda 120 tank bulunurdu ama etkin kullanılamadıkları için başarısız olmuşlardır.

    yazının polonya ordusu hakkındaki fikirlerinin geneline bir itirazım yok bir ilave yapmak isterim; Polonya, Alman istilasına karşı koyamamış olsa da, birlikleri düşmana ağır bedeller ödetmeyi başardı. Yaklaşık 45.000 Alman askeri öldürüldü veya yaralandı. İçlerinde 1.000 tank ve zırhlının da bulunduğu 12.000 savaş aracı ile 300 uçak yok edildi. Ve Polonyalı denizci, asker ve pilotlar sürgündeki Polonyalılar olarak 1940 yılında Birleşik Krallık’ı kurtarma çabasında İngiliz pilotlarına savaş alanında büyük destekler vereceklerdi.

    fransa, italya, yugoslavya direnişinin asıl kahramanları komünist partizanlardır, müttefiklerin işini kolaylaştırmışlardır.




  • Helal olsun adamlara biz bırak öyle birşey yapmaya tepki için korna çalmaya korkar olduk.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Pardon hangi kalibrasyondan bahsediyorsunuz? 56 km hızla radar cezası yedik. Şimdi ceza kağıdını aratmayın bize. 4 değil 1 km.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.