Şimdi Ara

Fransa Türkiye'den güçlü mü de ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
532
Cevap
3
Favori
56.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D3XTER

    fransa bizi katlar (her yönden)

    Aynen katlar. Siyasi ve ekonomik anlamda güçlüler. Atom bombalarının olması yeterli. Hindistan bile bizi katlar.

    Bu arada fransızlar savaş konusunda çok beceriksizler. Burada boş milliyetcilik yapmak istemem ama türk ordusu nükleer gücü bir tarafa bırakırsak fransayı katlar.

    2.Wilhelm 1 haftada parise kadar girdi. Fransa tüm saldırılarınsa başarısız oldu. Alsas loreni kaybettiler. Fransanın tarihte bir başarısı yok.

    Yatsınlar kalksınlar rusyaya dua etsinler yoksa 1.dünya savaşında veya 2.dünya savaşında ülkeleri elden gidecekti.

    Unutmadan;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfgang Heisenberg -- 14 Mayıs 2011; 13:07:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedif

    quote:

    Orijinalden alıntı: D3XTER

    fransa bizi katlar (her yönden)

    Aynen katlar. Siyasi ve ekonomik anlamda güçlüler. Atom bombalarının olması yeterli. Hindistan bile bizi katlar.

    Bu arada fransızlar savaş konusunda çok beceriksizler. Burada boş milliyetcilik yapmak istemem ama türk ordusu nükleer gücü bir tarafa bırakırsak fransayı katlar.

    2.Wilhelm 1 haftada parise kadar girdi. Fransa tüm saldırılarınsa başarısız oldu. Alsas loreni kaybettiler. Fransanın tarihte bir başarısı yok.

    Yatsınlar kalksınlar rusyaya dua etsinler yoksa 1.dünya savaşında veya 2.dünya savaşında ülkeleri elden gidecekti.

    Unutmadan;






    Heil Hitler






  • Hemen heil hitlerin ardından şunu paylaşalım iyice gaza gelelim;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfgang Heisenberg -- 14 Mayıs 2011; 13:12:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: heatblast


    quote:

    Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe


    quote:

    Orijinalden alıntı: muso4nal


    quote:

    Orijinalden alıntı: Psikotrex


    quote:

    Orijinalden alıntı: muso4nal

    quote:

    Orijinalden alıntı: qfb

    Fransa Avrupa'nın en iyi askeri gücüne sahip ülkelerden birisi hatta birincisi.



    Almanya?

    liselimisin ?


    Almanya her konuda avrupanın kalbidir dostum

    Doğru söylüyor liselikle alakası yok. Almanya avrupanın kalbi.

    ekonomi kültür hizmette felan kalbi ama almanyanın ordusu yok. orada nato üssü var. almanlar bundan sonra bir savaş çıkaramaz.


    Zaten o saydıkların varsa orduya ne hacet dostum o saydıkların ordu dağıtır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pog

    @ZAGROSs

    Haklısın kardeş. çok güçsüz ve savunmasız bir ülkeyiz. İsteseler bir gecede bizi darma duman ederler. hem bizde yürekte yok silahta. Türkiye'de ne ki fransanın yanında. bir gecede ankaraya bayrağı dikerler istesinler.

    @dodomoco

    Evet lan görmedim önümde ikiye ayrılan asker. dediğini hiç anamızı beller vallah fransa ve abd ben bunlarla savaşmaktansa köle olarak çalışmayı yeylerim.. ( stalingrad filmini izlediğin belli oluyor.)


    uzatmaya gerek yok. Türkiye kim Fransa kim.

    Bizde böyle g.t korkusu oldukça








    Genelleme yapma.Herkesin g*tü seniki değil.Git,İstiklal Marşı'nı felan okuma sen.O Marş,O Bayrak senin gibilerle kazanılmadı!Sen git abedeye köle ol,biz bu vatanı kurtarırız !!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pog


    quote:

    Orijinalden alıntı: sariemir06

    Adamlar ile savaşma aşamasına gelebilirseniz savaşırsınız ancak; ama fransa diplomasisi ile bu duruma gelmeye izin vermez.


    Diplomasinin bittiği yerde savaş başlar zaten. Fransa ne yapacak Türkiye'ye atom bombası mı atacak. ABD bi taraflarını yırtıyor Türkiye Pakistanın nükleer silah üretmesine yardımı kessin diye ama Türkiye kesmiyor.

    Şurada görüyorum ki daha savaşmadan yenilgiyi kabullenmiş insanlar var. Oysa ki Seyit on başı tek başına koskoca bir ingiliz fırkateynini batırmadı mı ? Savaş cesaret, akıl ve mantık ister.

    1 milyonluk vietnam koskoca ABD'yi tek vucüt oldu yendi. Allaha şükür ordumuzun gücü kuvveti yerinde.

    Be kaçarsın diyenlere söylüyorum. Ben askerde çatışma bölgesinde kaçan hiç asker görmedim. Bizde şehitlik diye bir mertebe varken savaşta kimse kaçmaz. kaçacağını düşünen varsada zaten o adam savaşta bir hayır vermez.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Vietnam




  • @cgh0gy-

    Sen hangi arkadaşı kast ediyorsun ben bilmiyorum ama benim bahsettiğim arkadasın mesajı ile senin bahse konu olan alıntın arasında bir bağlantı yok. O arkadaş cepheye eline silahı alıp giden Onurlu,şerefli TÜrk vatandaşının yurdugunu savunmasının enayilik olacagını nitelendirmiş bir bağlamda. Yani bir faydasının olmayacagına inanmıs ve ben olası bir savaşta savaşmam demiş. Ben bu sözler üzerine tepkimi ortaya koydum. Bu kabul edilemez bir davranış. Elbet isteyen istediğini yapmakta, iradesini istediği şekilde kulanmakta özgürdür, lakin bunu yapan ben halen vatanseverim ve TÜRK'üm diyorsa şşşt! orda dur derler adama. Adını ağzına almayacaksın bunları diyorsan bu milletin bir daha. Bizim milletimiz Tarih olmak ile tarih yazmak arasında seçim yapmadı. 2 Durumu da göze aldı ve bertaraf etti sinsi düşmanları. Mücadele dediğin galip olacagını baştan bilmekten mi ibarettir ? asıl sorgulanması gereken budur.

    Sen benim dediğim arkadaştan bahsediyorsan ve onun yorumlarını bu şekilde algılıyıp lanse ediyorsan gerçekten algılama problemin oldugunu düşünemeye başlıyıcam. Hiç kusura bakma yani.




  • Avrupa devletlerini eskisi kadar kuvvetli sanmayın çünkü değiller . Savaş teknolojisi falan da hiçbir avrupa ülkesinde bizdekinden gelişmiş değil bir eziklik psikolojisi almış yürüyor ha ben demiyorum ki buradan kalksak akşam yemeğini Pariste yeriz ama hiçbir üstünlüğü olmayan Fransa yı gelmiş burda süpersoniks bir devlet yapmışsınız hadi abd , rusya savaş teknolojisi bakımından su götürmez gerçek ama fransa nedir yahu


    Zaten burada fransayı falan tartışan da yokmuş herkes birbirine gider yapıyor devam edin siz
  • Hala Kurtuluş Savaşıyla övünen,savaşların sadece silahlı çatışmadan meydana geldiğini sananlar var...Küçümsediğiniz ülkenin 59 tane nükleer santrali var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jolly_RogeR

    Avrupa devletlerini eskisi kadar kuvvetli sanmayın çünkü değiller . Savaş teknolojisi falan da hiçbir avrupa ülkesinde bizdekinden gelişmiş değil bir eziklik psikolojisi almış yürüyor ha ben demiyorum ki buradan kalksak akşam yemeğini Pariste yeriz ama hiçbir üstünlüğü olmayan Fransa yı gelmiş burda süpersoniks bir devlet yapmışsınız hadi abd , rusya savaş teknolojisi bakımından su götürmez gerçek ama fransa nedir yahu


    Zaten burada fransayı falan tartışan da yokmuş herkes birbirine gider yapıyor devam edin siz

    1. paragrafında hemfikiriz. Fakat,

    Kimsenin kimseye gider yaptıgı yok konuya ışığı gören damlıyor, Bilgili oldugunu sanıp ordan burdan military tablolarına göz atan herkes Fransayı öve öve bitiremiyor. Biz Güçlü olup olmadıgını tartışmıyoruz, Benim altını çizdiğim konu Fransa denilen ordusunu bilenler bilir bilmiyenlere anlatmıyorum zaten yeter artık, bizi gelip ezeceğinden bundan kıl tüy zarar göreceğinden , olanın bize olacagından bahsedenler var bunlara kızıyorum. 2004 ün bütçe rakamlarını verip Okey çekenler var burda. Nasıl kızmıyalım. Benim sözümün üstüne söz söylenmesin durumu yok burda, akli selim olanlar konussun bilgisi olmayanlar sussun bizler dinliyelim istiyorum. Ne kadar avanak varsa damlıyor ona sinirleniyoruz. Forumda çok değerli insanlar tanıyorum ve hiç biri şu konu hakkında ağzını açmıyor, adamlar seviyelerini indirmiyorlar. Benim hatam burda kendimi paralamam ve yine olan bana olucak. Her neyse bir akıllı da çıkmış hani bizler çok afedersniz bi ... bilmiyoruz ya Fransa'nın 59 tane nükleer santrali varmış diyor. Sorsan ne yapılıyor o santrallerde Atom bombası diye atlar hemen. Kelimeler kifayetsiz kalıyor ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.E.C

    Biz sadece içten yıkılırız ki zaten adamlar bunun farkında...



    Özetlemişsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer_loopus -- 14 Mayıs 2011; 19:30:46 >
  • Sermaye kimdeyse o güçlüdür en basitinden şu örneği vereceğim;Fransızlar bize Peugeot,Citröen marka arabalar satıyorlar biz onlara ne satıyoruz?
  • İç sorunu olmayan ülkeler gelişiyor bizim gibi dağdaki 3-5 iti indiremeyen ülkeler hala kim alır "bonbalasak" muhabbetlerine giriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gayrisafimillihafıza

    Sermaye kimdeyse o güçlüdür en basitinden şu örneği vereceğim;Fransızlar bize Peugeot,Citröen marka arabalar satıyorlar biz onlara ne satıyoruz?

    Bu örnek harp alanında tamamen geçerli bir bulgu değil. Bu örneğe bakıcak olursak Almanya dünyaya hükmedicek askeri güce sahiptir demek lazım(BMW,Mercedes,Audi,Opel,VW vs.) ki bu mümkün değil. Elbette Sanayi gücü elinde bulunan devlet güçlü ve bağımsız bir devlettir. Fakat burdaki konu farklı. Biz burda saçma sapan bir senaryodan bahsediyoruz. Bu senaryo da Fransa'nın tutup ta Türkiye Cumhuriyetine olası bir saldırıda bulunması. Benim bu bağlamda savundugum şey Türkiye'ye saldırması demek kendi sonunu elleriyle hazırlaması demektir diyorum.. Askeri alandaki kabiliyet, Tecrübe ve motivasyon açısından Oralardan gelip bu coğrafyaya hakim olması mümkün değil. Tekrar söyliyorum MÜMKÜN DEĞİL. TSK'nın Senaryoları Frasa'nın dayatmacı ve fevri politikalarına benzemez. Bunu ben söylemiyorum asker çocugu oldugunu hemen her fırsatta vurgulayanlar bunu gayet iyi bilirler lakin bazılarının işine gelmiyor, elin gücünü övmeye daha sıcak bakıyorlar. Bazı şeyleride görelim, son yıllarda sanayileşme alanında büyük adımlar atılıyor topraklarımızda bunlar farkedilmeli. Özellikle gerekliliğinin ivedililikle farkedilmesi ve adımların atılmasının ihtiyaç oldugunu savundugum şey ise Hava kuvvetlerimizin tamamen dış güçlerden bagımsız bir şekilde üretime başlamasıdır. Bu oldugu takdirde Otomobil üretmek zaten...Ki hava kuvvetleri üzerinde aktif çalışmalar başladı arkadaşlar. Hayırlısını dileyelim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

    İç sorunu olmayan ülkeler gelişiyor bizim gibi dağdaki 3-5 iti indiremeyen ülkeler hala kim alır "bonbalasak" muhabbetlerine giriyor.

    Halen köprünün diğer ucunda kalan insanlar var işte.150 defa bu konuda cevap verildi konuyu bütünüyle okuma zahmetine katlanamayanlar... O 3-5 itten bahsedip orduyu aciz konumda görenler ve bununla kalmayıp gösterenler. Cehaletini sergilemekten haz mı alıyorsun değerli arkadaşım benim derdin ne söyle bakim ?
  • @JustHunteR

    Ah ah anlatamıyorum ki.En basitinden örnek verdim sadece.Mersin Akkuyu'ya yapılması düşünülen nükleer santral için 20 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak.Sadece 1 nükleer santral için.Sen gelmiş burada içi boş milliyetçi tavırlarla cevap vermeye çalışıyorsun.Vatansever olmamakla suçluyorsun insanları yada korkaklıkla.Ben burada kendimizi küçümsemiyorum,sadece biraz daha realist davranıyorum senden.Güç demek sadece askeri güç değildir.O kadar güçlüyüz ki İsrail içinde Türk vatandaşları olan gemilere müdahale ettiğinde sesimizi bile çıkaramadık.Öyle bir an gelecek ki -böyle giderse- adamlar savaş açmaya gerek duymadan ülke bölünecek.İşte bu da savaşın bir diğer yönü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaman01


    quote:

    Orijinalden alıntı: vires

    ABD
    Nükleer silah sayısı: 10.640
    Nüfus: 293 milyon
    Savunma bütçesi: 399 milyar dolar

    Rusya
    Nükleer silah sayısı: 8,600
    Nüfus: 146 milyon
    Savunma Bütçesi 50 milyar dolar

    Çin
    Nükleer silah sayısı: 400 (tahmini)
    Nüfus: 1.3 milyar
    Savunma bütçesi: 30 milyar doların üzerinde
    Nükleer silah bolca var Türkiyede sen bu verılerı nerdden buldun bılmıyorum ama Türkiyedede var fakat öle bak bizde nükleer silah var biz güclüyüz diye göstermiyoruz olası bir savaş tehditine karşı saklanıyor.

    Fransa
    Nükleer silah sayısı: 350
    Nüfus: 59.3 milyon
    Savunma bütçesi; 29.5 milyar dolar

    İngiltere
    Nükleer silah sayısı: 200
    Nüfus: 59.4 milyon
    Savunma bütçesi: 35.8 milyar dolar

    İsrail
    Nükleer silah sayısı: 100-200 (tahmini)
    Nüfus: 6.7 milyon
    Savunma bütçesi: 9.9 milyar dolar

    Türkiye
    Nükleer silah sayısı: 0
    Nüfus: 72 milyon
    Savunma bütçesi: 5.8 milyar dolar



    Nükleer güç sadece caydırıcı bir güçtür. Eğer biz Fransa'ya saldıracak olursak çekinmemiz gerekir bu güçten.





  • Savaş çıksa zaten fransadaki Türklerde ayaklanır buda fransadada iç savaş demek orda yaşayan Türk sayısı az değil :) ittifaklar Abd ile Türkiye olabilir çünkü abd ile Türkiye gizli ittifak gibi birşey yanı nasıl diyim böyle dıyemıyorlar biz müslüman ülke Türkiye ile müttefiğiz diyemezlerde sonra abd halkı ne dıcek biz nasıl müslüman ülke Türkiyeyle ittifak oluruz falan bizde öle deriz ama müttefiğiz savaş durumunda, new york tımesdede yazmışlardı abd savaşta sıkışırsa Türkiye var gibi.Ayrıca fransanın bize yapabileceği birşey yok bence :)
  • fransa kendini bişey sanan ama savaşlarda hep yenilmiş ezik kendini beğenmiş kendini modern dünyanın en ilerisi gören boş beleş insanlardır avrupada düzenli ordu karşısında hep ezilmişlerdir asker gerçek savaşcı askerleri bile yoktur lejyoner tayfası ile bir müddet idare etti almanya ile kardeş oldular şuan onlara ve avrupaya güveniyor yani fransa bir çine rusyaya abdye japonyaya savaş açamaz öyle bir çapı güüc hiç bişeyi yok dayanamazda cezayir fasda iyi sömürdü onların kanını iyi emdi... nükleer gücü var ama kullanmaya cesaret etceğini sanmıyorum zaten avrupaya sırtını dayamışdır ekonomik olarka güçlüdür ama bir ingiltere almanya kadar değil şahsi fikrim türkiye ile fransa savaşmaz şayet olursada türkiye avrupaya karşı savaşmış olur ve ağır darbe yer ama abd buna müsade etmez zaten ingiltere babası abd ne derse onu yapar natoda kararlara yön verdirtende ingiltere almanya fransa 3lüsü




  • burda en önemli unsur şayet ekonomik /askeri güç ise şuan fransa öndedir...

    ama bunlarda lego değil

    abd ordusundan sonra en çok bizde var tam sayı verilmiyor çünkü kimse tam gücünü söylemez ama 260adet var deniyor

    tam wallperlıkhttps://store.donanimhaber.com/a7/59/14/a759149bf5832ee2c0dab8303f66985c.jpg




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 15 Mayıs 2011; 3:21:03 >




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.