Şimdi Ara

Fransa Türkiye'den güçlü mü de ? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
532
Cevap
3
Favori
56.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesajları okuyorumda ne dangalak insanlar var bu forumda ya.Savaş gibi bir şey istenirmi yav. Savaşı kazanan bile kaybeder beyler saçmalamayın.Gidin mahallenize kovboyculuk oynamaya devam edin konuyu saçma sapan mesajlar ile kirletmeyin.
  • Fransa ermeni tasarısını kabul etti mi? Türkiyede cezayiri edecek o zman? yada fransamalları almayalım demek komik bunun ülkeye gimesine izin veren hükümet değil mi? Eskiden osmanlıdan yardım istemişler bu fransızlar şu anda bunu söylemek bizi küçük düşüren birşey, sonuç arkadaşım sonuç şu anda durum ne bana bunun cevabını verin? sarkozy dalga geçip geçip duruyor, bende sevmiyorum pisliği ancak elden ne geliyor boş laf boş laf boş laf.
  • BURADA FRANSAYI ÖVEN SAVAŞ OLSA BİZİ EZER GEÇER. 2DK VURURLAR STRATEJİK NOKTALARI DİYEN ARKADAŞLARA GÜLÜYORUM :))

    Bu ülke 10-15 yılda cok aşama kaydetti. Siz hala aklınız eski türkiyede yazık. Bi Arkadaş demiş; " Fransa bi denizaltısıyla gelse vursa bogazı köprüyü orayı burayı hiç bi yapamayız " heralde sen çok savaş filmi izliyorsun ?

    Yaptıgın yorumu dışarıda söyleme sakın kendini rezil edersin. 1.cisi öyle bi ihtimal 0 Fransa bırak denizaltısıyla bogaza girmeyi daha marmara denizine girmeden imha edilir. Nasıl mı sorusuna bu ülkenin denizgloryisi denilen

    deniz sistem radarı var kaçıncı yüzyılda yaşıorsun sen adamlar gelip kımse uynamadan vuracakmş orayı burayı :)). Neymiş Donanması bizden kat kat üstünmüş uçaklar bi havalansa istanbul izmir darma duman ederler mişmiş. Ey güzel Allahım bu yorumları yaparken içip mi yazıorsunuz yoksa hakkaten ciddimi ?

    Diğer konusan arkadaş demiş, adamların ordusu bizden daha üstün egitimli vs vs. Kim bizden üstün ? Fransanı askeri ne başarısı varmış bizden üstün olsun ? Bizden Amerika bile egitimini bizden alıyor askeri olarak ön kısım olarak askerlerine uyguluor. Üstüne arkadaş bide demiş kara hareketi yapılsa adamlar darmaduman eder. Arkadaşım Türkiye dağlık bi ülkeki engebeli oluşuunu bütün dünya biliyor. Deil fransa hiç bi dünya ülkesi bize kara harekatı yapamaz ki zaten ordunun gücünü biliyorlar.

    Franyı üstün gören bu zihniyete gülüyorum. Yarın bi gün savaş olsa kanalizasyonlara kaçarsınız. Bu ülke ne yokluklarla maddi imkansızlıklarla kazanıldı. Ki ozamanlar adamlar bizden kat kat üstündü. Tamam şimdi bilek gücü ama TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEGİL. Eskisinden kat kat daha iyiyiz. Son 10 15 yılda Avrupada dikkat alınan ondan önce s..klemyen bi ülkeydi bu devlet başarıdır.

    Demiş diğer arkadaş nükeler güç dışardan alıyoruz ucakları silahları vs vs. Belli zaten bunu yazanarın netten başka bişeyle mesgul olmadıkları. Bugün Yaptıgımız ATAK adlı tank bizim üretimimiz. Yeni silahlar tamamen türk ümhendislerin eritimi. F16ların tamamen patentini mühendislerimiz yapıyor herşeyini. O israilin övdügü heron'a karşı türk mühendislerin yaptıgı insansız hava ucagımız var. Kullandıgımız neredeyse bütün zıorhlı araçlar türk mühendislerin yapımı. Haal gelmiş olası bi savaş durumunda keserler silahı onu bunu diyorsunuz bi b*k yapamazlar. Türkiye zaten NATO Ülkesi. Savaş olmaz zaten ama farzedin. NATO engeller savaşı ki türkiyeyi karşına alabilecek bi devlet yok suan. Her geçen gün dahada gelişiyor.

    Avrupaya birligine girmek isteyen türkiye şimdi istemiyor cünkü avrupa batıyor ekonami olarak onlardan daha iyiyiz. Siyaset haber takip edin az.

    Bi arkadaşda Fransa uçakları havalansa istedigi her yeri vurur demiş. He vurur zaten bizded taş sopa vardı uçak indirmek için. Onlar daha ülkenin menzillerine yaklaşmadan misillemeler tarafından indirilir. Hayal kurmanında bi sınırı var atmanında.

    Eskiden türkiyeyi kim kaale alıyordu he sorarım size? Şimdi bakın Fransaya tek başına ambargo koyabilecek duruma gelmişin. İsraili tek ilişkerlini silecek durumdasın bu gücünü kanıtlar.

    Neymiş Irak'ta cok agırmışız amerikan ordusu bizden yardım istedi çatışmalar için. 2 günde girip bitirdik. atın atın deniz boş.

    VE UNUTMAYINKİ ; Dünyanın en büyük komutanlarından birisi olan NAPOLYON'u bile 1799'da Akka'da Ahmet Paşa durdurmuştur. O koca fransız ordusunu o zamanda yakıp yıkan orduyu durdurabilen tek devletiz


    NAPOLYON Savaştan sonraki söyledigi söz: " Eğer Akka'da durdurulmasaydım. Bütün DOĞU'YU Ele geçirebilirdim "

    Mısır ve Filistin'i kolaylıkla zapteden Napolyon, Akka Kalesi'nin de bir-iki gün içinde düşeceğini hayal etmiş ve Cezzar Ahmed Paşa'ya şu mektubu yazmıştı:

    "İşte kalenin duvarları önüne geldim. Bir ihtiyarın geri kalmış birkaçgünlük ömrünü almak bana birşey kazandırmaz. Seninle savaşmakistemiyorum. Benimle dost ol ve kaleyi teslim et!.."
    Cezzar Ahmed Paşa'nın bu mektuba verdiği cevap şudur:
    "Hamdolsun gücümüz yetiyor ve elimiz silah tutuyor. Geri kalmış birkaç günlük ömrümüzü de, küffar ile cenklerde geçiririz!"



    Ama Cezzar Ahmed Paşa'danaldığı cevap şudur:

    "Devlet bizi bu kaleyi teslim etmek için vezir yapmadı. Ben CezzarAhmed Paşa, şehitlik mertebesine ulaşmadan bir karış toprak vermem!.."


    Napolyon’un Şu sözü herşeyi açıklar: “1799 yılında Akka’yı alabilseydim, bir türbana sarılabilir, tüm askerlerime büyük Türk kıyafetleri giydirebilir ve ondan sonra o askerleri bir daha sadece gerçekten çok gerekli olduğunda savaştırırdım. Ölümsüz ordumu, kutsal bir savaşa sokar; Araplar, Yunan ve Ermeni ordularıyla, Türklere karşı savaşı tamamen bitirebilirdim. Avrupa’nın göbeğinde savaşmaktansa, Anadolu’nun güneyinde savaşır ve Paris’e, İstanbul üzerinden dönebilirdim.”

    Cezzar Ahmed Paşa, Napolyon’un yenilmez olduğu yıllarda Anadolu’ya girişini engelleyen büyük bir Osmanlı Komutanı olarak tarihe geçmiş ve Ortadoğu’da tarihin akışını değiştirmiştir.

    Siz hala kendinizi tarihinizi küçük görmeye devam edin. Hiç bir yer KARA ORDUSU Olmadan alınamaz. ŞEKİL A: Amerika-Irak.

    Bide yaşını söyleyen arkadaş 32 demiş. Sen böyle düşünüyorsan zaten senin gibiler yüzüne zihniyet aslını küçük görüyor. Benim 18 yaşındaki yigenim sen ve senin gibilerinden kat kat daha olgun ve tarihne sahip cıkan senden benden bilgili bi cocuk. Bogaziçin'de bu yüzden tarih okuyor. Bi ara vereyim adresinide git tarih dersi al.



    /b]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha yasin arıcı -- 8 Ocak 2012; 17:31:53 >




  • Fransa tek gelse belki sansımız olur ama yanında İngiltere + Avrupa birliği ülkeleri +Abd olabilir. Şuan bir savaş çıksa Türkiye'nin müttefiki yok gibi, Abd çıkarlarına göre bizden yana da olabilir düşmanımızdan yana da Abd ye güvenilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 8 Ocak 2012; 17:43:51 >
  • Türkiye denge konumunda olan bir ülke dünyanın süper güçlerinden illa biri tarafına çekmek zorundadır ,abd bize kazık atsa diğerleri yanımızda olur ,türkiyenin herhangi bir tarafa geçmesi demek o tarafın ağır basması demektir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    Türkiye denge konumunda olan bir ülke dünyanın süper güçlerinden illa biri tarafına çekmek zorundadır ,abd bize kazık atsa diğerleri yanımızda olur ,türkiyenin herhangi bir tarafa geçmesi demek o tarafın ağır basması demektir

    +1

    Diyelim ki gel zaman git zaman Abd ile Türkiye karsı karsıya geldi. Rusya ve İran türkiye topraklarında en büyük düsmanlarını kesinlikle istemez. Zaten Rusya'nın bu tavrını 1.dünya savasında gördük. En basta bize karsı savasan o ülke savastan cekilince diger büyük ülkeleri yakınında istemedigi icin türkiye'ye karsılıksız silah yardımı yapmıstı. Zorunlu müttefik gibi bir konumda cografya itibariyle Rusya-Türkiye. Ama türkiye Abd ile askeri müttefik oldugunu acık ve net ifade ediyor.




  • aynen oyle turkiye denge ulkesi..
  • http://www.hurriyet.com.tr/planet/19628497.asp

    Adamlar hala korkuyor, akıllanmamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 8 Ocak 2012; 19:10:26 >

  • Diyelim ki Fransa ile savaşa girdik hadi liseli mantığıyla zaten göze alabileceğimiz bir durum değil bu ama senaryo işte. Önce bütün AB'yi karşımıza almış oluruz. Ticaretimizin yüzde 70'i AB ülkelerine yani bir anda ekonomimizde felç olur. Ardından içimizdeki bölücüler ayaklanır. Zaten bizim ülkede herkes kendinden olmayana düşman gözüyle bakıyor. Birbirinizi yeriz 6 aya kalmaz savaşmadan ele geçirirler bizi.
  • Fransayla olasi savasta sadece fransa ile mi savasiriz? tum avrupa acik veya gizli fransanin yaninda olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

    Fransayla olasi savasta sadece fransa ile mi savasiriz? tum avrupa acik veya gizli fransanin yaninda olur

    Almanya ve Avusturya ezeli düşman fransa'ya ayrıca İtalya'da fransadan toprak istiyor. Olası bir savaşta kimin kimin arkasında olacağı belli olmaz...
  • Valla zamanında yendik ki ozaman şimdikinden daha kötü durumdaydık şuan hayli hayli yeneriz bence ama şunuda belirmet istiyorum arkadaşlar savaş sadece silah gücüne vb bakmaz bizim ülkemizin hertarafı işgal altındayken çokmu güçlüydük ? savaşta yürekte önemlidir kimler bu devlet için canını verir eskiyi sorarsanız eskiden kimse savaşmaya gitmiyordu ölüme gidiyordu öleceklerini bile bile... şimdi ise millet askere gitmemek için elinden geleni yapıyor bakmayın siz öyle sitelerde facebookta asıp kesenlere ölenlere.. onlardan bordo klavyeli olur ancak onun dışında bir cacık olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prooptik -- 15 Mart 2012; 2:28:14 >




  • Türkiye güçlümüde ?teknolojide herşeyden en son bizim haberimiz oluyo. 30 senedir pkk yı bitiremedik fransadan bahsediyon .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SanaL Crew

    Türkiye güçlümüde ?teknolojide herşeyden en son bizim haberimiz oluyo. 30 senedir pkk yı bitiremedik fransadan bahsediyon .

    Aman sanki çabalıyozda pkk'yı bitirmeye. Sınır dışı operasyona gidiyorsun bir kaç gün sonra hemen geri çekil emri geliyor dışardan. İşte hükümetin başka devletlerin kuklası olmasıyla ilgili birşey bu, yoksa pkk mı kalırdı şimdiye. Pkk olayı Türkiye karşıtı teröristler olayı değil ki, kurulu düzenin Türk devleti tarafından da desteklenen bir parçası. Sanıyor musun ki bu hükümet pkk terör örgütünün varlığından hoşnut değil...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    quote:

    Orijinalden alıntı: SanaL Crew

    Türkiye güçlümüde ?teknolojide herşeyden en son bizim haberimiz oluyo. 30 senedir pkk yı bitiremedik fransadan bahsediyon .

    Aman sanki çabalıyozda pkk'yı bitirmeye. Sınır dışı operasyona gidiyorsun bir kaç gün sonra hemen geri çekil emri geliyor dışardan. İşte hükümetin başka devletlerin kuklası olmasıyla ilgili birşey bu, yoksa pkk mı kalırdı şimdiye. Pkk olayı Türkiye karşıtı teröristler olayı değil ki, kurulu düzenin Türk devleti tarafından da desteklenen bir parçası. Sanıyor musun ki bu hükümet pkk terör örgütünün varlığından hoşnut değil...

    Bazı amerikan uşaklarının yüzünden pkkmı biter bu ülkede.. Anca 20 den fazla şehit gelince f16 larla kampları vurmaya çalışıyolar.. O dağlardan f16 ların helikopterlerin inmemesi lazım.. Silahlarda zayıf.. Bi tanıdık doğuda yapıyo askerliğini dürbünle teröristleri görüyoruz ama kurşun oraya kadar yetişmediği için vuramıyoruz diyo. Silahların habire tutukluk yapmasıda cabası.. Eski paslı paslı silahları veriyolar askerin eline.Pkk dağlarda cirit atıyo.. Bide Savaş savaş diyonuz bi savaş olursa türkiye kalırmı acaba ? Adam niye savaş yapıp ülkesini riske atsın ki hem ? Atar bi atom bombası siler haritadan türkiyeyi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [ Proud ] -- 15 Mart 2012; 2:54:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SanaL Crew

    quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    quote:

    Orijinalden alıntı: SanaL Crew

    Türkiye güçlümüde ?teknolojide herşeyden en son bizim haberimiz oluyo. 30 senedir pkk yı bitiremedik fransadan bahsediyon .

    Aman sanki çabalıyozda pkk'yı bitirmeye. Sınır dışı operasyona gidiyorsun bir kaç gün sonra hemen geri çekil emri geliyor dışardan. İşte hükümetin başka devletlerin kuklası olmasıyla ilgili birşey bu, yoksa pkk mı kalırdı şimdiye. Pkk olayı Türkiye karşıtı teröristler olayı değil ki, kurulu düzenin Türk devleti tarafından da desteklenen bir parçası. Sanıyor musun ki bu hükümet pkk terör örgütünün varlığından hoşnut değil...

    Bazı amerikan uşaklarının yüzünden pkkmı biter bu ülkede.. Anca 20 den fazla şehit gelince f16 larla kampları vurmaya çalışıyolar.. O dağlardan f16 ların helikopterlerin inmemesi lazım.. Silahlarda zayıf.. Bi tanıdık doğuda yapıyo askerliğini dürbünle teröristleri görüyoruz ama kurşun oraya kadar yetişmediği için vuramıyoruz diyo. Silahların habire tutukluk yapmasıda cabası.. Eski paslı paslı silahları veriyolar askerin eline.Pkk dağlarda cirit atıyo.. Bide Savaş savaş diyonuz bi savaş olursa türkiye kalırmı acaba ? Adam niye savaş yapıp ülkesini riske atsın ki hem ? Atar bi atom bombası siler haritadan türkiyeyi..

    Tamam bende onu diyorum işte, abd uşakları yüzünden bitmiyor pkk. Hem o eline paslı bozuk silahlar verilen askerler, 20 yaşına gelip askere giden, adı asker olan askerler. Yani onların bir suçu yok, sen orduya adam aldığını sanıyorsun ama orduya genç bi çocuk alıyorsun o adam orda hiç birşey bilmiyor sadece vurulmayı bekliyor. Asker dediğin özel harekatçıdır, yoksa 5 yaşındaki çocuğun elinede tabanca verip üniforma giydirirsin aha bu bizim askerimiz dersin. İşte bizim askerlik mantığı bu.

    Dediğin doğru o dağların 7x24 insansız hava araçlarıyla izleniyor olması lazım. Canlı canlı adam tespit ettiğin anda indireceksin kafasına bombayı, yani bu kadarda basit. Bizim bile bunu yapmaya ikanımız var, ama yapan yok. Öyle yılda 1-2 kez göz boyamaya yapıyorlar o kadar. Zaten alınan araçlarda bizim değil, bizim askerler ne görüyorsa aynını o hava araçlarının sahibi olan ülkelerde görüyor. Onların canı istemezse yine vuramıyoruz, yani bunu hükümette biliyor ama ses çıkarmıyor çünkü hükümet abd'nin uşağı.

    ===

    Ama o atom bombası olayı biraz sıkar. Evet eğer savaş çıkarsa atom matom atamaz savaşmak zorunda. Ne olursa olsun Türk ordusuyla savaşmak g.t ister. Bozuk G3'le de gireriz, ölürüz ama öldürürüzde. Sonuçta NATO ülkesi olduğumuzdan kimse gelipte atom bombası atamaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    quote:

    Orijinalden alıntı: SanaL Crew

    quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    quote:

    Orijinalden alıntı: SanaL Crew

    Türkiye güçlümüde ?teknolojide herşeyden en son bizim haberimiz oluyo. 30 senedir pkk yı bitiremedik fransadan bahsediyon .

    Aman sanki çabalıyozda pkk'yı bitirmeye. Sınır dışı operasyona gidiyorsun bir kaç gün sonra hemen geri çekil emri geliyor dışardan. İşte hükümetin başka devletlerin kuklası olmasıyla ilgili birşey bu, yoksa pkk mı kalırdı şimdiye. Pkk olayı Türkiye karşıtı teröristler olayı değil ki, kurulu düzenin Türk devleti tarafından da desteklenen bir parçası. Sanıyor musun ki bu hükümet pkk terör örgütünün varlığından hoşnut değil...

    Bazı amerikan uşaklarının yüzünden pkkmı biter bu ülkede.. Anca 20 den fazla şehit gelince f16 larla kampları vurmaya çalışıyolar.. O dağlardan f16 ların helikopterlerin inmemesi lazım.. Silahlarda zayıf.. Bi tanıdık doğuda yapıyo askerliğini dürbünle teröristleri görüyoruz ama kurşun oraya kadar yetişmediği için vuramıyoruz diyo. Silahların habire tutukluk yapmasıda cabası.. Eski paslı paslı silahları veriyolar askerin eline.Pkk dağlarda cirit atıyo.. Bide Savaş savaş diyonuz bi savaş olursa türkiye kalırmı acaba ? Adam niye savaş yapıp ülkesini riske atsın ki hem ? Atar bi atom bombası siler haritadan türkiyeyi..

    Tamam bende onu diyorum işte, abd uşakları yüzünden bitmiyor pkk. Hem o eline paslı bozuk silahlar verilen askerler, 20 yaşına gelip askere giden, adı asker olan askerler. Yani onların bir suçu yok, sen orduya adam aldığını sanıyorsun ama orduya genç bi çocuk alıyorsun o adam orda hiç birşey bilmiyor sadece vurulmayı bekliyor. Asker dediğin özel harekatçıdır, yoksa 5 yaşındaki çocuğun elinede tabanca verip üniforma giydirirsin aha bu bizim askerimiz dersin. İşte bizim askerlik mantığı bu.

    Dediğin doğru o dağların 7x24 insansız hava araçlarıyla izleniyor olması lazım. Canlı canlı adam tespit ettiğin anda indireceksin kafasına bombayı, yani bu kadarda basit. Bizim bile bunu yapmaya ikanımız var, ama yapan yok. Öyle yılda 1-2 kez göz boyamaya yapıyorlar o kadar. Zaten alınan araçlarda bizim değil, bizim askerler ne görüyorsa aynını o hava araçlarının sahibi olan ülkelerde görüyor. Onların canı istemezse yine vuramıyoruz, yani bunu hükümette biliyor ama ses çıkarmıyor çünkü hükümet abd'nin uşağı.

    ===

    Ama o atom bombası olayı biraz sıkar. Evet eğer savaş çıkarsa atom matom atamaz savaşmak zorunda. Ne olursa olsun Türk ordusuyla savaşmak g.t ister. Bozuk G3'le de gireriz, ölürüz ama öldürürüzde. Sonuçta NATO ülkesi olduğumuzdan kimse gelipte atom bombası atamaz.

    Hangi devirde kaldın sen bozuk g3 falan ? Yorum yapmayayım diyorum abuk subuk şeyler görünce çıldırıyorum arkadaş. Sen airrivalse devam et birader boşver bu konuları.




  • Kendimizi çok küçük görüyoruz.
    O ekonomi kiminse teknoloji kiminse diyenlere cevabım var :
    1923 ve kurtuluş savaşı.Atalarımız teknoloji ile kurmadı bu toprakları.Ekonomi falan hayal.Yeterki istek olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sosyal-Sol

    Birisi G-8 , Diğeri G-20 Ülkesi..

    Kii sayisinid dusun bide fransA cok onumuzdde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.