Şimdi Ara

Fransa'da göstericilerle polis arasında çatışma: Merkez Bankası ateşe verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fransa'da göstericilerle polis arasında çatışma: Merkez Bankası ateşe verildi




    Fransa'nın başkenti Paris'te polis şiddetine karşı düzenlenen protesto yürüyüşünde, maskeli göstericilerin polise havai fişek fırlatması, barikat kurması ve taş atması üzerine polis göz yaşartıcı gaz kullandı. Göstericiler Merkez Bankası'nı ateşe verdi.

    Fransa'da güvenlik yasa tasarısına ve artan polis şiddetine tepkiler büyüyor. Basın kuruluşları, sendikalar ve insan hakları derneklerinden oluşan 'Genel güvenlik yasasına hayır' Kolektifinin çağrısıyla Fransa genelinde 100'den fazla eylem yapıldı.

    Paris'teki Republique Meydanı'ndan toplanan binlerce eylemci, Nation Meydanı'na kadar yürüdü.

    Tasarı ve polis şiddeti karşıtı pankartlar taşıyan göstericiler, 'Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron istifa' sloganları attı.







    https://tr.sputniknews.com/20201128/pariste-polis-siddeti-karsiti-gosterilerde-polisten-protestoculara-goz-yasartici-gaz-1043308707.html/








  • Böyle çarpılırlar işte Fransa'da göstericilerle polis arasında çatışma: Merkez Bankası ateşe verildi 

  • medeniyetin beşiği sayılan fransanın haline bak...gösterilerin temel sebebi "emniyet güçlerinin yüzlerini medyada göstermek suçtur" yasasından kaynaklı..


    Bir süredir macron uyguladığı aşırılılıklar ve eski sömürgeci fransa hayaliyle afrika ve çevre ülkelere uyguladığı politikalarla fransa içinde bile ciddi eleştiriliyordu.Son günlerde ise islama karşı antidemokratik söylemleri ve uygulamaları özellikle ülkedeki afrika kökenli vatandaşlarını çok kızdırdı.En son kertede bu yasanın geçirilmesi fransa senatosunda dahi "fransa otoriter rejime kayıyor" endişelerinin artmasına yol açtı.


    Fransa şuan ciddi anlamda yangın yerine dönmüş vaziyette.Uygulanan politikalar ve halkın macronun baskıcı tutumuna artık seyirci kalamaması bardağı taşıran son damla oldu.Pandemi yüzünden gerilen fransa toplumu çıkaralın bu tip yasalar ve uygulanan macron politikaları içinde adeta halk patlaması içine girdi.Macron yönetimi ise bu halk ayaklanmalarına karşı polisin karşı cevap verme hakkını serbest bıraktı.şuan birçok kentte polis halk evlerine kapansın diye heryeri gaz bombaları atarak göstericileri dağıtmaya çalışıyor ve her türlü sertliktede sınır tanımıyor.Halk ise bu yasa geri çekilene kadar mücadele edeceklerini söylüyorlar.





  • Olsun ya avrupada basın özgürlüğü var. Basın ulan birbirinize beter olun.


    Fransa'da göstericilerle polis arasında çatışma: Merkez Bankası ateşe verildi
  • Bayılıyorum şu fransa halkına isteklerini söke söke alıyorlar siyasetçilere tapınmıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akpliler de gelip burada konuyu anlayacak kapasiteleri olmadıkları için bakın avrupada halka kötü davranıyorlar diye algı yapmaya çalışıyorlar.Adamlar en ufak bir haksızlığa karşı birleşip hakkını arıyor.Bizde halkı sindire sindire bitirdiler.Hak arayan hain,fetöcü ilan ediliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.