Şimdi Ara

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve onunla diyaloğa hazırız! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gel çakma Napolyonum gel. Elbet o kucağa oturacaksınız. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Ya sen ne sacmaliyosun ya sabahtan beri. Neyse kendi dunyandan devam et. Vakit kaybedemicem bu cehaletle daha fazla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar aynen sen kralsın diyip arkadan orayı burayı satın alıyorlar. Bizim *nde don olmayan ümmet de masturbasyonunu böyle haberlerle yapıyor işte. Beyler euro 9. İçimizden geçiyorlar hala daha yok macron saygı duyuyoruz dedi yok Yunanistan AB'ye şikayet etti yok rahip yok rus pilotu. Arka tarafta sizin görmediğiniz ne bedeller ödeniyor o anlık şovlar için bir uyansanız da görseniz  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    bu işin arkasındada almanya var..


    Almanya işin özünde fransanın yunanlılara askeri anlaşma yapmasını ve bu pandemi sürecinde ekonomik olarak nefes almasını istemiyor çünkü macronun fransa politikalarında AB içinde tek söz sahibi olmak ve natoda ayrılıp yine fransa güdümünde bir avrupa ordusu kurma hayali var.Almanaya bu noktada çok karşı fransaya ve temelde almanların fransızlara karşı zaten tarihsel anlamda gizli düşmanlıklarıda var (2. dünya savaşı ve sonrasında fransa önderliğinde nato kurulup almanyayı askeri anlamda ömür boyu ambargo koyması temel sebeb.zaman içinde bu ambargo kısıtlamaları gevşetildi ancak asla serbest bırakılmadı,bunun asıl sebebi fransadır)


    şansölye merkelde çok akıllı bir politikacı zira bizi sevdiğinden değil,arabuluculuk yapmasa kalesinde 2 gol görecekler.


    dünki avrupa toplantısında görüldüki Türkiyeye yaptırım konusunda netlik yok çünkü başta almanya karşı,türkiye ambargo yerse muhtemelen erdoğan "olan oldu yolumuza bakalım" diyerek restleşme yapabilir,daha fazla suriyeliyi sınıra dayayabilir ve akdenizde yunanlılara lozan anlaşmasından kaynaklı daha agresif olabilir,böylesi bir durumda yunanlılarda askeri anlaşmayı fransayla hemen imzalar.


    askeri anlaşma demişken,yunanistanda son günlerde fransa ile yapılacak askeri anlaşma için "acaba"lar konuşulmaya başlandı zira ekonomik olarak çok kötü olan yunanistanda muhalefet bu anlaşmanın ülke ekonomisini iflasa sürkleyeceği ve fransaya teslim olunacağı yönünde beyanlar veriliyor.TÜrkiyenin bence doğru olanı yaparak işi siyasi ortamda çözmek için attığı adım fransayı zora soktu çünkü devreye almanya girdi ve yunanistana fren çekti.Almanya şuan yunanistana adalar konusunda askerleri geri çekmesi için baskı yapıyor,bunun anlamı adalarda asker olmayacaksa fransa ile askeri anlaşma yapmanın mantığıda yok dolayısıyla arkaplanda dönen işler farklı.Haliyle macron 1 adım ileri 2 adım geri yapıp duruyor.

    almanya dediğin suni bir devlet kendilerine ait bir politika üretip uygulayamazlar.

    fransanın avrupa içindeki hareketleri doğal ekonomisi sıkıntılı sömürgeleri kaynıyor. Türkiye ve çin sömürge vergilerini tehdit ediyor.

    Bunu kaybederse değil avrupa da ve uluslararası camiada söz hakkını kaybetmekle kalmaz toprak bütünlüğünü kaybedecek hale gelir.


    fransanın ambargosu doğu almanya tarafına sovyet yayılmasına karşı savaştan sonra almanya amerikan işgalinde kaldı zira.


    Akdeniz ve çevresinden çıkacak veya bu yolla avrupaya ulaşacak enerjinin şuana kadar patronu olduğu avrupa hristiyan kulubündeki birkaç muhtemel rakibinden birinin kontrolünde kalması almanyanın da işine gelmez Türkiye ingiliz amerika(!) dostluğuna karşı almanlar da yunanistanı bir vassal devlet haline getirdi bu yüzden hem içeride hem dışarıda sıkışan fransızların pusulası şaştı.


    Ambargo meselesini iki taraflı düşünün size mal vermezlerse içerde üreticiyi nasıl ikna edecekler yani siz almazsanız onlarda size satamaz. almanya gibi ihracat ülkesi için en büyük risk ikame malların gelişip piyasada kabul görecek olması birdaha geri dönemeyeceği bir karar bu.


    yunanistanın rafale ilgisi ile magazine olan askeri stratejileri alman vergi mükelleflerini kızdırdı çünkü pahalı rafalelar yerine typhoon alternatifi var çünkü.

    Şunuda netleştirelim yunanistan patladı almanyanın bizzat yöneteceği şekilde teslim aldığı ekonomisi karşılığı ile kurtuldu fransaya teslim olması mümkün değil.


    makron böye bir açıklama yapıyorsa eğer Türkiye aleyhine bir adım atılmış demektir (muhtemel kur dalgalanması na Türkiyenin verdiği faiz arttırımı bundan)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Güzel tespitler. Yunanistan'a silah anlaşması için parayı veren zaten Almanya. Tüm âlem biliyor ki, Yunanistan'da kasa tam takir kuru bakır 


    10 milyar Euro destek verecekmiş, 5 yıl geri ödemeli.


    Karşılığında ne alacak, Allah bilir, çünkü Yunanistan'ın bunları ödemeye gücü yok!


    Bu desteği de Yunanistan, Fransa'dan mevcut uçaklarının onarımı ve yine Fransa'dan yeni savaş uçakları alımında kullanacak. Hatta 10 adet yeni uçak siparişi verilmiş ve Fransa buna ek olarak 8 adet ikinci el savaş uçağı "hibe" edecekmiş.


    Dolayısı ile doğru tespit, "patron" Almanya gözüküyor.

    almanyada resmi 40,000 abd askeri var nato paravanıyla 100,000 i bulur patron olamaz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    desteği almanya vermiyor yanlız,yunanistan fransa bankalarından kredi çekerek parasal desteği sağladı,yani macron kendi ülkesinin bankasından yunanistana faiziyle kredi sağlayıp yunanistanı 10 yıl için borçlandırıp söylediğiniz askeri alanlarda harcamalar yaptırarak önünü açma planı var.Yani yunanistan alacağı kredi parasını kasasına koymayacak,otomatik olarak 10 yıl boyunca askeri harcamalara harcanacak paraya borçlu görünecek.macronun karın ağrısı bu yüzden,düşünün bedavadan büyük bir silah anlaşması yapıp bu zor pandemi sürecinde ekonomisinde bir rahatlama sağlayacak ve yunanistanıda almanyanın güdümünden ayırcak,ülkeye ortak olacak.almanya buna asla izin vermez.



    Alıntıları Göster

    yunanistan maliyesini almanya ya entegre etti duyunu umumiye benzeri bir kurul tarafından yönetiliyor fransızların bu harcamayı onaylatması imkansız taypoon gibi rakipleri varken fransız rafale için almanlar para ödemez.





  • Ne oldu acaba RTE fransızlara sarı yelek yardımı yaparım filanmı dedi acaba...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    frsansa ile almanyanın avrupa ordusu düşüncesindeki fikirlerimi ortakmı? macron şuan avrupa ordusu oluşumunu ve natodan ayrılmayı düşünmüyormu?


    ayakta alkışlanılan dediğiniz mevzuda merkel almanyanın stratejik olarak avrupada tek güç ve merkezi devlet düşüncesinde bunu istedi zira almanyanın silah sanayisinde natodan kaynaklı bir serbestliği yok ve silah sanayisinde natonun krtiterleri doğrultusunda üretim yapıyor,bu durumda dünya genelindeki silah endüstrisinde almanyayı söz sahibi yapamıyor.


    fransa ise avrupa ordusunu macronun sömürgeci devlet politiklarını sürdürmek ve abd ye gebe kalmamak için istiyor.almanyada buna karşı çünkü rusya tehdidine karşı kısa vadede kendini koruyamaz avrupa ordusu kurulup abd çekilirse.istenilen avrupa ordusu şekli her iki ülke için zıt istekler çünkü,ortak payda yok.Fransanın ordusu şuan almanyadan büyük ama almanya için bunu kırmak çok kolay zira silah üretim serbestlikleri olsa 5-10 yıl içinde çok ilerleme sağlarlar.fransanın avrupa ordusu isteği kendi güdümünde olacak bir avrupa ordusu,yani almanyaya karşı üstünlük istiyor,almanya ise tarihsel geçmişlerinden ve üretim becerilerinden ötürü askeri alandaki tecrübelerini kısa zamanda eksikliklerini kapatarak avrupa ordusunda söz sahibi olacağını iddaa ediyor.Almanya için avrupa ordusu kurmak ekonomik açıdan kolay ama fransa için zor.fransa avrupa ordusunu kurarsa avrupada kendisine bağlı komşu ülkelerin ve afrikadaki lejyonlarını kullanarak kısa vadede bir oluşum yaratabilir.


    burada avrupa ordusu kurulacaksa hangi avrupa ülkesinin güdümünde kurulacak bunun savaşı var arkaplanda.sizin cacık dediğiniz mevzu aslında bu.zincirlerinden kurtulmak isteyen almanya bunu fransa üstünden yaptırmak istemiyor,abd nin onay vereceği (rusya ile karşı karşıya direkt kalmak istemiyor almanya çünkü)ve başrolüde almanya öncülüğünde olacak bir yeni ordu sistemini zaten uzun zamandır hayal ettikleri bir şey ancak abd bu aşamada bunu istemiyor,biraz koşulların olgulaşmasını bekliyorlar.



    Alıntıları Göster

    almanya 1945de şartsız teslim oldu.

    almanlar bir orduyu donatabilir ama bir ordu teşkil edemezler.


    Yetişmiş insan gücü veya rusya ve ingiltere başta 2. dünya savaşından kuvvetli korkuları hala yaşayan ülkeler yıkılmadan insan yetiştirmek için fırsat bulmaları mümkün değil.

    Stalin veya Churchill gibi adamlar yaşamıyorlar kimse o riski almaz

    Şuan bağımsızlığını eline alsa dahi bunu yapmak için zamanları bulunmuyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 24 Eylül 2020; 17:23:37 >




  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

    Paranın patronu b, orada bahsedilen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Paranın patronu b, orada bahsedilen.

    Paranın arkasında mutlaka bir ordu vardır

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.