Şimdi Ara

FPS Drop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar son zamanlarda oynadığım oyunlarda ani droplar alıyorum en basit oyunlarda (lol vs) fps 20 30lara kadar düşüyor nedenini anlamadım. Sistem şu şekilde
    12gb ddr3
    fx 8320
    rx 560
    Harddiskim çok eski acaba bu yüzden mi böyle yapıyor? Bunun sebebi hangi bileşen olabilir biliyorum fazla ucu acık oldu ama denememi tavsiye edeceğiniz şeyler olabilir yahut hangi parçanın arızalı olduğunu anlamanın bir yolu? yaklaşık 7 yıllık bi gx650 watt psu var o da ömrünü doldurmuş olabilir mi? sistemi de uzun zamandır formatlamıyorum..

• edit: arkadaslar gpu kullanımını sürekli kontrol ettim oynadığım oyunlarda anlık olarak %0-15 arasına düşüyor o durumda kasma meydana geliyor. işlemci kullanımı 4 çekirdek full load diğerleri aşağılarda seyrediyor. ekran kartında arıza olabilir mi garantisi var halen yollamalı mıyım? driverlarım güncel. ve hdd darboğazı diye bir şey duymuştum o olabilir mi?
    edit2: furmark testinde gpu %100den aşağı inmiyor, ramleri memtestle uzun süre test ettim, hddyi de hdtune ile. bu sorun neyden kaynaklı çıldıracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vip3r -- 5 Temmuz 2018; 19:6:6 >
  • SSD yoksa büyük ihtimal bu yüzden.
    Oyun ve Windows ssd ye kurup denemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8MB AGP -- 5 Temmuz 2018; 23:43:39 >
  • Son zamanlarda ise sicakliklari kontrol etmenizi oneririm. Saygilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gpu tam yükte 70-72 arası işlemci de 60ı zor geçiyor hocam.. güç kaynağından şüphelenmeye başladım şimdi de tam güç veremiyor da gpu kullanımı mı düşüyor acaba.
    bu da bir el fortniteta yaşanan dalgalanma

FPS Drop
  • Ekran kartı ayarlarından (masaüstüne sağ tıklayıp oradan amd radeon settings ) güç tasarrufunu kapat. Denetim masası-güç seçeneklerinden hangi güç planı seçiliyse (güç tasarrufu seçiliyse dengeliyi seç) gelişmiş ayarlardan System cooling policy seçeneğinde active yi seç. Sonra Pci Express Power Managament ayarında Off seçeneğini seç.

Msi Afterburner programından da Temp limit ve Power limiti sağa sonuna kadar kaydır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8MB AGP

Ekran kartı ayarlarından (masaüstüne sağ tıklayıp oradan amd radeon settings ) güç tasarrufunu kapat. Denetim masası-güç seçeneklerinden hangi güç planı seçiliyse (güç tasarrufu seçiliyse dengeliyi seç) gelişmiş ayarlardan System cooling policy seçeneğinde active yi seç. Sonra Pci Express Power Managament ayarında Off seçeneğini seç.

Msi Afterburner programından da Temp limit ve Power limiti sağa sonuna kadar kaydır.
    hocam şu an bir sıkıntı yok gibi pcde, fakat son dediğiniz kısmı bulamadım pci power management olanı
  • @Vip3r

Control Panel\System and Security\Power Options

Oradan "Dengeli"yi seç. Sonra sağında "Plan Ayarlarını Değiştir"e tıkla.

Aşağıdaki gibi ayarlı mı?

https://i.hizliresim.com/r1Evz1.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8MB AGP

@Vip3r

Control Panel\System and Security\Power Options

Oradan "Dengeli"yi seç. Sonra sağında "Plan Ayarlarını Değiştir"e tıkla.

Aşağıdaki gibi ayarlı mı?

https://i.hizliresim.com/r1Evz1.jpg
    evet hocam sadece minimum processor state %100de orda 80 gösterilmiş, fakat yüksek performans modunda kullanıyorum yani oradan baktım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.