Şimdi Ara

Fotoğraj Makinesi için En İyi Şarj Edilebilir Pil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Kodak C340 fotoğraf makinası var ama pil dayanmıyor. Daha bugün GP 2500 Mah Pil aldım ve yanında GP 'nin orjinal şarj aletini aldım. Acaba bu işimi görürmü? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

ASUS F8Va-C1 Laptop. Core2Duo T9400 2.53 Ghz, 1066 MHz FSB, 6MB L2 Cache islemci, 2x2 GB OCZ DDR2 800MHZ RAM (CL5), 320 GB Western Digital 7200 RPM 2.5" Harddisk, ATI Mobility Radeon HD3650 Ekran Karti (1 GB Video RAM), 14.1" 1440x900 LCD, Gigabit Ethernet, V92 Modem, 5-in-1 Card Reader, Infrared port, Intel 5100 (802.11 a-b-g-n) Wireless LAN, DVD Super Multi, ...
  • markadansa en önemlisi ma değeri 2500 gayet iyi
    en az 4 tane almanda fayda var
    Çünkü alkalin veya şarjlı olmayan piller 1.5VDC , şarjlılar ise 1.2VDC dir nominal olarak. şarjlılar ilk dolduğunda 1.4VDC gibi iken cihaz bu pili dolu , biraz akım çekilince ve 1.2VDC ye düşünce de boş olarak algılayacaktır. Aslında şarjlı piller dolu olduğu halde boşmuş muamelesine tabi olacak ve pil bitti ikazı alınıp cihaz ya kapanacak ya da sinyal verecektir. Bu pili mesela bir ampulde kullansak epeyce dolu olduğunu gözlemleyebiliriz.
    Saygılar.

Orjinalden alıntı: untayk

şayet alkalin pil kullanın deniliyorsa , şarjlının kapasitesi çok da bir anlam ifade etmeyecektir.
    Çünkü alkalin veya şarjlı olmayan piller 1.5VDC , şarjlılar ise 1.2VDC dir nominal olarak. şarjlılar ilk dolduğunda 1.4VDC gibi iken cihaz bu pili dolu , biraz akım çekilince ve 1.2VDC ye düşünce de boş olarak algılayacaktır. Aslında şarjlı piller dolu olduğu halde boşmuş muamelesine tabi olacak ve pil bitti ikazı alınıp cihaz ya kapanacak ya da sinyal verecektir. Bu pili mesela bir ampulde kullansak epeyce dolu olduğunu gözlemleyebiliriz.
    Saygılar.

Yapma hocam, makinasına 2 tane alkalin takan varsa 98 tane şarjlı pil kullanan vardır,hiç böyle bir problem yaşandığını duymadım,kendim de yaşamadım.Şahsi ve işimle ilgili olarak Canon EOS350D SLR makinadan, 2megapixel başlangıç seviyesi HPye kadar bir sürüsünü şarjlı pille kullanıyorum,hepsi de pili dibine kadar sömürüyor.Bitti dediğinde pillerin canı çıkmış oluyor,sıfıra inmiyor elbette ama ancak saat çalıştırabilecek v.b. seviyeye iniyorlar.

Burak76 arkadaşıma da itirazım var, marka çok önemli.O ucuza satılan 2000-2500MAh piller yazdığının yarısını bile zor veriyor (test edilmiştir), daha iyi olmakla birlikte GP de buna dahil.
    Arkadaşlar, işi gerçekten pil üretmek olan Varta, Duracell ve Energizer dışındakilerin hepsi hikaye....
    Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk

• markalar konusunda hemfikiriz ancak şarjlı-alkalin konusunda size katılmam mümkün değil. Çünkü fotoğraf makinesi türündeki çalıştırılma sırasında birden çok voltaja ihtiyaç duyan sistemlerin iç yapısı size katılmamı engelliyor. bu tür cihazların beslemesi pil/batarya dan aldığı voltajı bir dahili DC-DC konvertöre uygular. bu konvertörden + , - birkaç değişik voltaj üretilir ve devreleri besler. İşte olay bu devrelerde bitiyor. bir DC-DC konvertör devresi topolojisi itibarı ile kaynak voltajı azaldığında PWM darbelerinin genişliğini arttırarak gereken çıkış voltajlarını sağlamaya çabalar. bunun manası ise şudur: çıkıştan belli bir güç alınmalıdır ki cihaz çalışabilsin. Çıkış gücü sabit iken kaynak voltajı düştüğünde kaynaktan yani pilden çektiği akım çok daha fazlalaşır. Yani 2 adet pil ile 1.5x4=6 Volttan atıyorum 6 W güç almak için 1A gerekiyor ise 1.2x4=4.8 Volt tan çekilmesi gereken akım 6/4.8=1.25A çekmesi gerekiyor. Hatta pratikte bu fark biraz daha fazlalaşır verimin düşmesinden ötürü. Bu sebepten de pillerin dayanma süresi bir de marka ve kaliteyi düşünürsek kaliteli bir alkalin pilden elbette ki daha kısa sürüyor. Benim çocukların Wireless mouse una Duracell alkali pil taktığımda yaklaşık 4 ay kadar rahat yetiyor ama 2200mAh lik piller ortalama ayda bir şarja konuyor.
    Ben şahsen süre sorunum olmadığı için şarjlı çözümü tercih ediyorum. 2 pil gereken yere 4 veya 6 tane alıp olayımı çözüyorum %98 gibi... Ancak arkadaşın şikayeti pil dayanmaması olduğu için alkalin tavsiye ettim. Bana mantıklı gelen ise 2 pil yerine dediğim gibi 6 veya 8 pil alıp şarjlı kullanmak. daha kısa dayanıyor belki ama aşırı derecede ekonomik oluyor alkalin pillere göre.
    Saygılar.

• untayk arkadaşım konunun özünde seninle hemfikiriz ama ben hala iddia ediyorum ki "gerçek" 2000mAh ve üzeri piller "en az" alkalin kadar performans gösteriyor,inan bunlar pratik olarak denediğim şeyler.
    Ama piyasada envai çeşit markada satılan (ısrar ediyorum GP de dahil) pillerin üzerinde isterse 5000mAh yazsın, senin dediğine geliyor ve bence direk çöpe....
    Üstelik işin bir de ekonomik boyutu var,2-3 takım alkalin pil fiyatına 1 takım kaliteli şarjlı pil alabiliyorsun.
    Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • OK. hemfikiriz genelde... aklın yolu bir yaani...
    ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜH. İTÜ 1999
  • gp war bende memnunum ben tavıye ederım sana2500
  • gp 1800mah vardı bende gayet iyilerdi. ama bence bu pillerin ömürlerinin çabuk kısalmaması için yüksek akımla şarj etmeliyiz. bi de şunu diyim. bir çift duracell powercheck discmani 4.5 saat çalarken bir çift gp1800 7.5 saat gibi gidiyordu. bence bu tamamen şarj etmeyle ilgili...SAYGILAR...
  • kullandigin pilin ma si onemli ancak birde pilin cinsi onemli NIMH pili tavsiye ederim mumkunse 2500mAH olmali teknosadan SANYO almistim bende kodak kullaniyorum ancak hemen bitmiyor bu arada untayk dostumun soylediklerinede katiliyorum ozellikle nicd pillerde bunu cok daha kolay gozlemleyebiliyoruz ayrica kullandigin sarj cihazi da onemli nimh pil kullaniyorsan nicd sarj aleti kullanmamalisin performansta oldukca farkeder ayni pil turunu ayni tur sarj aleti ile kullanmalisin bende hem sony var hem sanyo sony 1900mah sanyo ise 2500 mah performanta sanyonun yanina bile yaklasamiyor sony dogal olarak... saygilar...
  • Şarj olayı acaip önemli hem de..Piyasada bazı şarj cihazları var 30 dakikada hızlı şarj yapıyor güya.Yapıyor doğru da, pilin de canına okuyor bu arada.Benim ilk sürekli kullandığım şarjlı piller (sene 1991) Varta idi ve Ankara Maltepe pazarından aldığım CP marka bir şarj cihazım vardı, 30mA ile aheste aheste,hiç kendini kasmadan şarj ederdi, ve ben o pilleri neredeyse hiç performansı düşmeden hergün hem traş makinesinde,hem de haftada 5-6 saat walkmande 3 yıl kullandım.
  • Ben GP 1300 kullanıyorum. Vede işimi görüyor, çokta memnunum.
    Kirli düşlerinle mi kirleteceksin temiz bedenimi... Çık git hayatımdan, ne sana yer var ne de pis bedenine... Sana dokunduğum o güne lanet olsun... Sözlerimin ağırlığını kaldıramıyorsan eğer küfret gitsin, ama ne olur bakma yüzüme...
    Senin o gözlerin var ya, herşeyi bitirdi.. Yazık ettin geçen günleri.. Hani o verdiğin sözler, yalanmıydı birer birer.. Artık seni sevemem ki..
  • Arkadaşlar çok önemli bir yeri atlıyorsunuz yukarda arkadaşın dediği alkalin pillerin 1.5 volt olması şarşlı pillerin 1.2 volt olması olayı için benim kullandığım nikon l3 te ve eski makinam olan yine coolpix 2200 de setupta pil seçeneği var 3 kademe Alkalin-Şarjlı pil-bitane daha vardı şu an makina yanımda yok hatırlayamadım .
    yani kısaca makinanın içinde böyle bir seçim tanımlaması var diğer makinalarda varmı bilemem işte bu voltaj ayarlaması ve pilin sağlığı için konulmuş bir seçim..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.