Şimdi Ara

Fotograflarla Avrupadan arabalar(11 ülkeden arabalar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
64.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok güzel olmuş teşekkürler

    birisi fotoğraf makinasının markasını sormuş ben yazayım
    Panasonic DMC-FZ30
  • @aLLyC
    Bu kartlari soramadim fakat benim anladiğim kadariyla Rent yazdiğina gore kiralaniyor
    Ayrica plakalari oldugu için herhalde trafiğe cıkma izinleride var.Hemde polisin yanindan geciyorlar.Polislerde birşey demiyor..


    @InsipiD
    Viyana'daki akrabamin anlattiği kadariyla cogu yerde korna yasakmiş..Akrabam aynen soyle soyledi"Bu avrupalilara zıcmayi orettikten sonra birde kornaya basmayi ogretmiş bizim millet .Biz gelmeden kimse kornaya basmazmiş."


    @resmonse
    Makinam Lumix Fz30 idi.diğer fotoğraflara imzamdaki linkten ulaşabilirsin..

    @yigit tuna
    Veyron galeride duruyordu.Kimse dokunmuyordu.Biz kaybedecek bişimiz yok,bi oturalim su arabaya deyip kapiyi açmaya calistik fakat kitliydi.

    @launcher
    Gercekten Japonlara ilgi gostermiyorlar..Honda neredeyse hiç yok.1 tane bile o güzelim accordan gormedim.Toyatanin ise ufak arabalari var..Subaru hiç gormedim.Mitshubisinin ise pick-upindan baska gormedim..Japonlarin arabalari yok.Fakat kendileri cok.Hertaraf Japon veya uzakdogulu turist..Ayrica cok korkak bir millet.Yanina gidip birsey sormaya kalkinca kacmaya calisiyorlar Ben zannettim başka bir ülkede olduklarindan boyle davraniyorlar.Daha sonra bunu Japonyaya gitmiş bir arkadaşima anlatinca o dedi.Yok ya onlar japonyadada oyle.Mesela metroya binince birbirlerinin üstlerine cıkıyorlarmiş fakat yabancinin etrafini bos birakiyorlarmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 30 Eylül 2006; 11:23:53 >




  • Abicim çok güzel bi çalışma olmuş. nasıl zevkle baktım fotolara tek tek anlatamam.
    Çok teşekkürler.
    Modlar bu sayfayı korumaya alsın. karantinaya alsın,yedeklesin bişiy yapsın. boyle bi sayfa her foruma nasib olmaz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bekir__

    Abicim çok güzel bi çalışma olmuş. nasıl zevkle baktım fotolara tek tek anlatamam.
    Çok teşekkürler.
    Modlar bu sayfayı korumaya alsın. karantinaya alsın,yedeklesin bişiy yapsın. boyle bi sayfa her foruma nasib olmaz...


    +1 Emeğine sağlık..
  • eline koluna sağlık çok hoşuma gitti
  • EMEGE SAYGIII ....GUZEL CALISMA TEBRIKLER....
  • Çalışmalarını takdir ettim. Kısa zamanda arşivinde kendine sakladığın resimleri "Fotoğraflarla Avrupadan hatunlar" başlığı altında ifşa etmen dileğiyle.
  • çok güzel olmuş hocam eline sağlık
  • çok sahane bi çalışma yapmışsın eline koluna sağlık 100 numara olmuş çok beğendim.
  • harbi tam modifiye
  • Şu korna konusunda haklısın
    Şaşırcaksın belki ama bşıma gelen bir olayı anlatayım. Burda herkes bisiklete biniyor (bütün öğrenciler vs hatta 50-60 yaşındaki insanlar vs) neyse konuya döniyim:

    Arkadaşla yolda gidiyoruz 2 bisikletli şehir içindeyiz fakat biraz tenha biryere geldik. Şehir içi fakat merkezi bir yer değil baktım etrafta ev falan da pek yok, o anda yolda ne bir insan ne de bir araç yoktu. Ben de bisikletin kornasını hiç denememiştim ole yarım bir bastım kornaya. Arkadaş kornaya niye bastın, onu boşuna, gerçekten gerekmedikçe kullanma diye laf etmişti bana.

    Başka bir olay: Şehir merkezinde otobüsteyim yol dar orada. Önümüzden bir teyze yürüyor yolda resmen ama hafif hafif karşıya geçerek. (yani yola tam dik olarak değil çapraz ve yavaşça yürüyerek karşıya geçiyor, ve biz bütün bir otobüs olarak onu güleryüzlü bir şekilde onu bekliyoruz. Kimsede ona laf etme bakma vs diye bir olay yok. şoför ne bir korna ne de en ufak başka bir tepki veriyor. Teyze karşıya geçiyor, biz de yolumuza devam ediyoruz.

    (daha bir sürü olay var..)




  • Polis otomobillerinin markası yerine şu detaya takıldığınızda ve takdir ettiğinizde, o zaman bu ülkelere benzeme yolunda ciddi adım atarız diye düşünüyorum:

     Fotograflarla Avrupadan arabalar(11 ülkeden arabalar)
  • Öncelikle şu var ki yolda polis otosu görebildiğinize sevinin. Çünkü Avrupa' da bırakın polis otosu, resmi araç dahi görmek çok zor.
    Ve benimde başımdan geçen korna olayı:
    *Hollanda'da bir yerlerde, ara sokaklardaydık. Yolun ortasında bir araç duruyor ve içindeki vatandaş da öyle oturuyor. Ne karşıdan gelen gidebiliyor, ne de bu taraftan gelen gidebiliyor. 3-5 dk bekledik. Sonra bir araç sadece "dıt dıt" yaptı. Dedim ya sokak arasındayız diye, bir kaç evden insanlar kafalarını çıkarttılar ve o "dıt dıt" yapan araca doğru bağıra çağıra kızdılar, hata domates falan attılar.

    *Kırmızı ışıkta bekliyoruz (aracın içinde). Yeşil yandı ama önümüzdeki adam gitmiyor. 3 şeritli yolda orta şeritteyiz. Arkamız dolu, sağ ve sol şeritler ilerledi ama biz hala direksiyoru sağ-sol yapıp geçmiyoruz. Ne zamanki önümüzdeki hareket etti, biz de o zaman gitti. Korna tabii ki yok.

    *Sağ şeritten sola ya da sol şeritten sağa dönmek diye bir şey yok. Kavşağa gelmeden metreler öncesinden döneceğin tarafa yanaşıyorsun.

    *Kaldırımla yol arasında bulunan bisiklet yoluna bırakın arabayı, yaya bile girmiyor.

    *Yol hakkı önce yayaların sonra bisikletleri daha sonra otomobillerin.

    *Yollarda, kaldırımlarda çukur, tümsek vs yok. Her yıl en az bir kere kaldırım falan yapılmıyor. Almanya'da Hitler zamanından kalma yollar hala kullanılıyor

    *Almanya' da yolda giden iki boş taksiden arkada olanı öndekini asla geçemiyor. (Müşteri kapma olayını önlemişler).

    *Türkiye' de "dolmuşların olmadığı" bir yerleşim birimi olabilir mi? Avrupa' da dolmuşculuk diye bir şey yok! Genelde yerde metro, tramvay var. Bazı yerlerde de belediye otobüsü var ama sayısı az.

    *Maalesef Almanya'daki kahraman Türkler, hala düğün konvoylarındaki korna çalma adetlerini orada da sürdürüyorlar. Buna hiç bir anlam veremeyen Almanlar, artık zamanla mecburen alışmışlar...

    Daha anlatacak çok şey var da, insan düşündükçe deliriyor.




  • Resmonse'un dedikleri aynen dogru.Ozellikle buna herkez cok dikkat ediyor.

    *Yol hakkı önce yayaların sonra bisikletleri daha sonra otomobillerin.

    Ben 2 gün once bir arkadaşimi otogara birakmaya gittim.Arkamda bir belediye otobüsü vardi.Karşidaki yola kirmizi yandimi adam bizim ışık kirmiziyken kornaya basti.Herhalde sarida kalkmasam inip döverdi


    Beni hayal kirikliğina modifiyeli arabalarin cok az olmasi uğratti.Yunanistandan sonra neredeyse Almanya'ya kadar hiç modifiyeli araba gormedik.
  • Mükemmel bir çalışma olmuş ellerine sağlıkk

    Belki çamur olmaması çok sık yağmur yağmasından ve yeşilliğin çok olmasından kaynaklanıyo olabilir....

    Resimde dikkatimi çektide yerlerde hiç çöp göremedim...
    işte medeniyet bu....
    efeste bizimkilerin attığı çöpü japonun biri yerden alıp çöpe atmıştı.....o an ben utandım resmen...hiç alakam olmamasına rağmen....

    İçimizde yok içimizdeeee......
  • öncelikle arkdaşım süper çalışma olmuş. çok düşüncelisin paylaşımından dolayı..




    Walla o da bişey mi? Ben Avrupa'ya geldikten sonraki ilk arba kornasını 1 ay 21 gün sonra duydum. Hatta duyunca aaa korna diye şaşırdım valla
    Yazık bizim ülkemizdeki insanlara çektikleri sıkıntı, stres, karmaşa vs vs. Ve bir de avrupada trafikte herkes güleryüzlü, hpşgörülü, saygılı. Yayaların çok inanılmaz bir üstünlüğü var.


    yunanlılar bize benzer biraz modifiye tutkuları ordan olsa gerek... ikinci olarak avrupada nüfus genelde yaşlı olduğu için herkes çok sabırlı ve olgun.. almanlar bmw oğlu bmw ye biniyor. doğru dürüst mercedes bile yok hoşuma gittii:) (bmw&galatasary süper ikili) bu ikiliyi değişmem hiçbişeye.. tıpkı ferrari yerine porche yi beğendiğim gibi.. almanyada polisler dahi bmw ye binerken hala 15-20 milyarlık bmw alana "ne para var be adamda" diye saçma sapan dşüncelere sahip arkdaşlarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz.. lafım kimseye değil burdaki..

    medeniyet güzel bmwler porsche ler güzel herşey güzel.. yaşanacak yer.. bazen diyorum bu kadar rahat olsam trafik yaşadığpım şehir insanlar düzgün olsa acaba rahat batar mıki? ne de olsa yıllar yılı hep mücadeleyle geçiyor türk milletinin hayatı.. neyse herkese iyi akşamlar..




  • cenaze arabası galiba
    quote:

    Orjinalden alıntı: red_power

    Harbiden bu ne yaa adam ne yapmaya çalışmış anlayamadım
    Çok güzel bir çalışmaa teşekkürler
    quote:

    Orjinalden alıntı: MoKoKo®

     Fotograflarla Avrupadan arabalar(11 ülkeden arabalar)

    komşular modifiye işini harbiden biliomuş






  • hitler zamanında seçimleri kazanmak için ne otoyollar yaptırmış almanyaya fühlerin en büyük armağanıda bu olsa gerek. arkasında eser bırakmış adam.. ne olursanız olun arkanızda bırakacağınız eseriniz yoksa unutulursunuz. adam burada bile hatırlanıyo.. sıradaki parçayı hitlere armağan ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 1 Ekim 2006; 20:29:35 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

    cenaze arabası galiba
    quote:

    Orjinalden alıntı: red_power

    Harbiden bu ne yaa adam ne yapmaya çalışmış anlayamadım
    Çok güzel bir çalışmaa teşekkürler
    quote:

    Orjinalden alıntı: MoKoKo®

     Fotograflarla Avrupadan arabalar(11 ülkeden arabalar)

    komşular modifiye işini harbiden biliomuş






    BIGDICK'in arabası




  • resimler için çok teşekkürler gözümüz gönlümüz açıldı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.