Şimdi Ara

Fotoğrafçılığı nasıl meslek edinebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba,

    İyi bi Photoshop bilgim var. Hobi olarak başladıktan sonra biraz daha kendimi geliştirdim. 2013 senesinde de 1 sene fotoğrafçıda çalışma fırsatı buldum. Gerçi orda genelde vesikalık yada boydan stüdyo pozları çekiyordum (o zamanlar gelin damat çekimi yapmadım). Elim o kadar hızlanmıştı ki fotoğrafı photoshopta açtıktan 40-50 saniye sonra rötüşlü ve fonlayarak makineye baskıya yollayabilir hale gelmiştim. Daha sonra işten ayrılmak zorunda kaldım.

    2017 yılında en yakın arkadaşımın nişan çekimini yaptım dış çekim olarak. 2018'de de hem kuzenimin hem en yakın arkadaşımın abisinin nişan çekimlerini yaptım dış çekim olarak.

    Canon 6D ile yaptım bu çekimleri ve gerçekten şahane fotoğraflar çıktı, buraya atmak isterdim ancak izinleri olmadığı için atamıyorum şuan. Bu işi meslek edinmek istiyorum 25 yaşındayım en azından ciddi bir gelir kaynağı olabilir benim için çünkü ihtiyacım var buna. Piyasa fotoğrafçı kaynıyor onu da biliyorum evet. Fakat malum günümüz şartları insanları ek işlere vs sürüklüyor artık.

    Benim merak ettiğim şey şu. Bu işi meslek edinmeye çalışsam nerelerden iş bulabilirim? Bir portfolyom olmadan instagram gibi yerlerden insanlarla nasıl iletişime geçipte onların fotoğraflarını çekeceğim yani nasıl pazarlama yapacağım?

    Freelance Düğün fotoğrafçılığı yapanlar konu hakkında bilgi verebilirler mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokens -- 11 Şubat 2019; 12:26:59 >







  • Merhaba , ben de bu işi bir zamanlar araştırmıştım. Girişimde bulunmadım hiç ama aklımdakileri paylaşayım.
    Belli başlı size müşteri çekecek siteler var, buralarda potansiyel az olsa da var ama asıl potansiyel müşteri instagramda bulunuyor.
    Günümüzde herkes gösteriş meraklısı oldu veya insanlarla çok değerli anlarını paylaşmayı ant içtiler bilemiyorum..(sosyal medyada açtığım tüm storyler ya bi çocuğun sünneti,diş çıkarma-doğum günü partisi,kına,nişan,düğün vb.şekilde) Bu yüzden piyasanın fotoğrafçı kaynaması gayet normal, ama çoğu kişi bu işten bir şekilde ekmeğini yiyor. 2016 nın ortasında "2017 randevularım doldu,boşa yazmayın" diye story atan insanlar var.
    Diğer yandan bu fotoğrafçıların kaçı gerçekten de fotoğrafçı ? Çifti halden hale sokan,iğrenç fotoğraflar çeken biiirsürü düğün fotoğrafçısı(!) var. Kapalı alanda özel bir günün çekiminde mumya gibi suratlar...(dahili flaş ile), en gereken yerde reflektör vb. ekipmanları kullanmayıp onlardan bir haber olanlar ve en nihayetinde ali-ayşe çiftini shoptan sonra mahmut-cevriye ye çevirenler...
    Önce akrabaların,arkadaşların ve yakındakilerin fotoğrafını maliyetine çekmek , sonra bunları instagramda-kişisel websitede yakışıklı bir şekilde sunmak, albeni yaratmak lazım diye düşünüyorum. Sonra çektiğiniz çiftlerin sizi etiketlemesi, onların da kendi yakınlarına ve arkadaşlarına birinci ağızdan önermesi ve en önemlisi reklam gerekir. İyi fotoğrafçı bir şekilde parasını kazanır diye düşünüyorum.
    Bunlar benim araştırmalarım sonucunda çıkardıklarım, işin içinden olan birisi tabiki daha realist bir şekilde daha faydalı bilgiler verebilir.




  • simsekmakkuin kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için sağolun hocam. Gerçekten öyle çok vasat vasat fotoğraflar çeken tipler var. Kimisi de gerçekten çok çok iyi. Bu çok iyiler zaten genelde işi vergilendirmeye giderek yapıyor kaliteli oldukları için tabi fiyatı da artıyor sanırım :)

    Dediğiniz gibi kuzenimin nişanının çekimini yaptım arkadaşı nişanlanacakmış hemen sormuş çekimini kim yaptı çok güzel olmuş ben de yaptırayım falan demiş. Ama işte albümler nasıl nerede yaptırılır vs gibi teknik bilgilere hakim olmadığım için hiç girmedim o işe rezil etmeyeyim o günlerini diye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.